Přejít na obsah

Prim Sport 2 díly z Parexa

Doporučené příspěvky

Odesláno

Paradox Theseovy lodi:

"Třicetiveslici, na které se Théseus s dětmi plavil a na níž se šťastně vrátil, uchovávali Athéňané až do doby Démétria Falérského. Prkna, která shnila, vyjímali a vkládali na jejich místo jiná, pevná a spojovali je tak, že loď slouží dokonce filosofům jako důkaz pro i proti v jejich sporu o vzrůstu věcí. Jedni totiž tvrdí, že je to stále táž loď, kdežto druzí, že to již není táž loď." (PLÚTARCHOS. Životopisy slavných Řeků a Římanů I. Překl. Ferdinand Stiebitz a kol. 1. vyd. Praha: Odeon, 1967)

---------------------------

1. Na původních hodinkách postupně vyměňuju všechny díly za fejkové.

2. Na fejkách postupně měním všechny díly za originální.

• Odpovědi 309
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
Paradox Theseovy lodi:

"Třicetiveslici, na které se Théseus s dětmi plavil a na níž se šťastně vrátil, uchovávali Athéňané až do doby Démétria Falérského. Prkna, která shnila, vyjímali a vkládali na jejich místo jiná, pevná a spojovali je tak, že loď slouží dokonce filosofům jako důkaz pro i proti v jejich sporu o vzrůstu věcí. Jedni totiž tvrdí, že je to stále táž loď, kdežto druzí, že to již není táž loď." (PLÚTARCHOS. Životopisy slavných Řeků a Římanů I. Překl. Ferdinand Stiebitz a kol. 1. vyd. Praha: Odeon, 1967)

---------------------------

Ostatně, někde jsem slyšel, nevím zda to je pravda, že i člověk se za život látkově vymění, pěkně atom po atomu, molekula po molekule, to je pak průser! Jsem to já jako zamlada?

Odesláno

:thumbsup_anim: Stava se nam z toho hluboka filosifie a vyslovene hamletovska zalezitost... To fake or not to fake; that is the question

Odesláno
A už jste někdy vyrobili něco co vypadá jako průmyslový vzor, který už chráněný není? Třeba něco ala Korbík nebo židle ala van der Rohe? To jsou fejky jak bič, co? Teda tu trubkouvou židli asi jenom z bazaru. že jo. Ostatně taková trubková židle od Roheho z Thonetu, předválečná, do tý bych taky šel. Jen nevím co bych dělal s tím poškozeným výpletem. Dilema.

Jasně :) Celá historie výroby nábytku je v oblasti designu jenom vykrádání starých vzorů. Tedy nábytku, který si jsou lidé ochotni koupit domů. Nepočítám designové výstřelky "le art pour le art", které sklízejí ceny na výstavách, ale sedět se na tom nedá a nikdo si to domů nepořizuje.

Dokonce, ó hrůzo, lidem pěkné kousky opravujeme. Ale holt dovnitř už necpeme trávu, nýbrž moderní a nudnou PUR pěnu. Dokonce i červotočivou nohu necháme podle mustru u stolaře vyrobit a nesháníme po bazarech originál.

Odesláno

Tyjo, tady to frčí... kdo chvíli močil, močí již opodál.....

Tak mě jen napadlo, když koupím ten suprový cifr z Parexa, je to pěkný zmetek, i když pro mě zajímavý. Ale v případě, že je to fejk, co je potom cifr z Eltonu, kde je stejný nápis? Měl by to být logicky taky fejk, protože logo Prim patří MPM a jedině Ti mohou vyrábět cifry s logem Prim. Nebo se mýlím?

Odesláno
QUOTE(Milis @ 16.4.2010 - 20:41)

:thumbsup_anim: Stava se nam z toho hluboka filosifie a vyslovene hamletovska zalezitost... To fake or not to fake; that is the question

:thumbsup_anim: :taz:

Odesláno
Tyjo, tady to frčí... kdo chvíli močil, močí již opodál.....

Tak mě jen napadlo, když koupím ten suprový cifr z Parexa, je to pěkný zmetek, i když pro mě zajímavý. Ale v případě, že je to fejk, co je potom cifr z Eltonu, kde je stejný nápis? Měl by to být logicky taky fejk, protože logo Prim patří MPM a jedině Ti mohou vyrábět cifry s logem Prim. Nebo se mýlím?

Ohledně loga, vyčkejme rozhodnuí soudu. Jisté ale je, že Hněvsa na něj právo nemá. Nebo jo?

Odesláno

Má ho stejně tak málo, jako Elton, ale pořád má blíž domluvit se s MPM, že to vyrobil pro ně....Nebo je bude prodávat přes Slovensko, tam je výsledek soudu dán. Samozřejmě, že vůbec o nic nejde, jen chci ukázat, o jakých kravinách tu diskutujeme a asi právě proto, že o nic nejde, tak je ta diskuse tak živá. Je ale krásné, že všichni jsme tak zásadoví a nikdo neustoupí ani i píď, zářná toť ukázka naší morálky a pevnosti charakteru. Neviditelná ruka trhu stejně sama rozhodne, jak to vše bude.

boxere, tý jo, teprve teď jsem si všimnul že Tvé sporty mají retrograde hodinovku, skákavou minutovku a vzeřinovku jak ruka pionýra při rozcvičce.Jeden den má na nich pak nepočítaně třičtvrtěhodin od 9:15 do 10:00. V těch 9:15 je naciferníku ještě evidentní šero., v půl a třičtvtrtě je den a v deset nastává zase noční cyklus. Rafinované!

Odesláno
:thumbsup_anim: :taz:

Staré múdre arabské príslovie hovorí :

Psy štekajú a karavána ide ďalej.

Nuž, kto chce Parexo, nech si kúpi, kto chce originál Elton nech si zháňa.

Jedna firma žije z našej jednej časti členov chronomag fóra, druhá bude z druhej časti fóra a život pôjde ďalej.

Mať len tieto starosti ...

Edit: Nikomu nevnucujem názor, len som ho vyslovil tak, ako to vidím ja.

Zberám ich pre svoje potešenie aj potešenie iných, pokiaľ ich vystavujem.

Odesláno
Staré múdre arabské príslovie hovorí :

Psy štekajú a karavána ide ďalej.

Nuž, kto chce Parexo, nech si kúpi, kto chce originál Elton nech si zháňa.

Jedna firma žije z našej jednej časti členov chronomag fóra, druhá bude z druhej časti fóra a život pôjde ďalej.

Mať len tieto starosti ...

Edit: Nikomu nevnucujem názor, len som ho vyslovil tak, ako to vidím ja.

Zberám ich pre svoje potešenie aj potešenie iných, pokiaľ ich vystavujem.

Je to tak, jak píšeš. Jen bych rozdělil svět jinak. Na členy fóra a všechny ostatní, "normální" smrtelníky. :thumbsup_anim:

Odesláno

Jisté je to, že obě firmy budeme jako chronomagici slušně "živit", i když ti jedni na tom nebudou tolik rýžovat ... B)

Odesláno

Kdo by žaloval Hněvsu kvůli nepovedeným ciferníkům? Ha, ha!

Navíc on má v tomto ohledu v záloze jednu fintu, ale říkat jí nebudu :)

(Nebudu jí říkat, myslím, že by si to nepřál a nemusím také vykecat všechno...)

Hele, i Elton má na svých hodinkách značku PRIM v neupravené podobě a MPM nemobilizuje právníky...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Koupil jsem tah na PO, ale není originál. Ač je označen Omega jako originál, tak o fejk nejde, protože to nejsou celé hodinky, je to druhovýroba a tudíž náhradní díl???

Odesláno
Má ho stejně tak málo, jako Elton, ale pořád má blíž domluvit se s MPM, že to vyrobil pro ně....Nebo je bude prodávat přes Slovensko, tam je výsledek soudu dán. Samozřejmě, že vůbec o nic nejde, jen chci ukázat, o jakých kravinách tu diskutujeme a asi právě proto, že o nic nejde, tak je ta diskuse tak živá. Je ale krásné, že všichni jsme tak zásadoví a nikdo neustoupí ani i píď, zářná toť ukázka naší morálky a pevnosti charakteru. Neviditelná ruka trhu stejně sama rozhodne, jak to vše bude.

boxere, tý jo, teprve teď jsem si všimnul že Tvé sporty mají retrograde hodinovku, skákavou minutovku a vzeřinovku jak ruka pionýra při rozcvičce.Jeden den má na nich pak nepočítaně třičtvrtěhodin od 9:15 do 10:00. V těch 9:15 je naciferníku ještě evidentní šero., v půl a třičtvtrtě je den a v deset nastává zase noční cyklus. Rafinované!

Jo, jde o prd (nám) takže už na to prdím. Stejně už bych se jenom opakoval.

šero/den v avataru - já bych spíš řekl, že jsem to blbě nafotil :photo:

Odesláno
A on to snad neudělal?

To nevim, ale nikde jsem nevidel/necetl, ze by to mel od MPM nebo ELTONu posvecene, spis to vypada na truc akci kdyz kooperace s Eltonem nevysla.. Ale me uz je to jedno, jen ze se v tomhle vlakne resi picoviny.. pokud neni signovana druhovyroba kopirujici original fejk, jelikoz se nejedna o cele hodinky, tak v tom pripade se vzdavam, protoze na to uz opravdu nevim co rict.. Ale pokud pan inzenyr Hnevsa doda k ciferniku i certifikat, ze je to v souladu s pranim firmy ELTON ci MPM tak to bude v poradku, alespon z pravniho hlediska..

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...