Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobry den preji.

Vybirám si hodinky v cene do 10ti tisic. Pritelkyne by mi je rada dala jako dárek ke 30tinam. Drive jsem nosil (pred 10ti lety) mensi Seiko s datumovkou a dnem v tydnu. Vzdycky jsem chtel mi hodinky se tremi ciferniky uvnitr. Postupem casu jsem dospel k nazoru, ze je to jen na okrasu a rikal si, ze by jeden cifernik mohl byt alespon alarm. Cim vic o tom premyslim tak zjistuji, ze alarm v hodinkach nepotrebuji.

Dospel jsem tedy k nazoru, ze bych chtel hodinky v cene do 10ti tisis jen s datumovkou a kvalitnim strojkem misto mnoha "funkci". Druhy pozadavek je vodotestnost alespon 10 atmosfer. Mam spise mensi ruku, ted jsem nameril suplerou sirku zapesti 56mm. I kdyz se mi libi spise hodinky robusnejsi nemohu mit moc velike, vypada to divne. Vaham mezi pasklem z kovu, kuzi, pripadne i necim modernim syntetickym. Radeji bych si priplatil za kvalitni vnitrek nez za titanovy pasek.

Rad bych se vyhnul znackam jako Casio, Orient a podobne.

Takovych hodinek dle mych pozadavku je na trhu velmi mnoho. Necekam, ze mi tu nekdo poradi konkretni typ. Jen bych potreboval nasmerovat po cem mam vlastne koukat.

Predem diky.

Tomas

• Odpovědi 103
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
Dobry den , vitej na foru. Hodinky maji mit mechanicky strojek?

Dekuji za privitani. Nejspis jsem se z neznalosti spatne vyjadril o strojku. Rikal jsem si, ze v kazdych rucickovych hodinkach je strojek co toci rucickami. Bud mechanicky nebo baterkou pohaneny. Jeste nemam dohledany informace o vyhodach a nevyhodach. Muj rozum mi rika, ze na baterku jde dnes vse a i levne. Ale aby byl mechanicky strojek kvalitni, bude nejspis pekne drahy. Deset tisic je pro nas dost. Kdyz koukan na ceny nekterych hodinek nestacim se divit.

Tomas: Já myslím že v řade SEIKO na www.koscom.cz si určitě vybereš.

Diky za tip, zkusim se podivat.

Tomas

Upraveno uživatelem Tomas M.
Odesláno (upraveno)

ja stale nechapem tu averziu voci quartzom... hlavne v tejto kategorii.

je jasne ze pri baterkovych hodinkach nemozes cakat ze ich tvoje deti predaju a kupia si za to byt. ale podla mna ak mam obmedzeny rozpocet radsej si kupim kvalitne quartzy nez automaty ktore budu po pol roku chodit ako sa im zachce ( samozrejme ze za 10 000 sa da kupit mnozstvo kvalitnych automatov ale ziadna haute horlogerie to nebude ) ...

aby sme si to ujasnili. za 10 000 czk mozes kupit hodinky s kvalitnym japonskym automatickym strojcekom alebo kvalitne svajciarske quartzove hodinky. ani jednym ani druhym nic nepokazis. vyhni sa modnym znackam typu storm, police a podobnym putovym zalezitostiam ale na to si podla mna dosiel aj sam.

zvysok je na tebe. ak ti bude chybat ten pocit mechanickeho strojceku alebo milujes tikanie hodinoveho mechanizmu, pripadne sa rad pozeras na "vnutornosti" hodiniek tak pokojne kup nieco z japonskej automatickej produkcie...

ak potrebujes ucelne a presne hodinky na kazdy den tak pokojne zvol svajciarske quartzy. za tu cenu budu vybavene niektorym z eta kalibrov, ktore urcite nepatria medzi hodinarsky odpad.

a este je tu tretia moznost. existuju znacky ktore su schopne do sumy cca 10 000 czk vopchat aj svajciarsky automaticky kaliber. napriklad http://www.christopherward.co.uk/men/view-auto-s/c5swk.html ... urcite nepokazis nic ani tymito. znacke christopher ward fandim aj ked podla mna je zatial na trhu este dost kratko na nejake dlhodobe skusenosti. ale to necham na expertov. taky znalec zas nie som.

suma sumarum. moznosti mas viac nez dost....

EDIT:

a este jedna vec. na znacke CW ma odradza ich "podobnost" s logom chronoswiss ktora tuto znacku v mojich ociach dost degraduje. v podstate jedina... ale dost zavazna "vada krasy"

prikladam logo christopher ward a chronoswiss na porovnanie

chronoswiss-logo.jpg

christopher.ward.london.limited.logo.gif

:thumbsdown_anim:

Upraveno uživatelem Pixelator
Odesláno

Mechanicky strojek ma sice same nevyhody (tedy snad az na par diskutabilnich vyhod jako, ze vydrzi po generace, ale to zase jen pokud je dobre opecovavan), ale ono "tik tak, tik tak..." na zapesti vsechny nevyhody vyvazi. Mam mechanicka seika za cenu pod 3 kKc, bez serizeni delaji 7 s/denne a jsem spokojen. Sice nechcete konkretni radu, ale co toto, da se tomu odolat? :whistling:

Odesláno (upraveno)

je jasne ze pri baterkovych hodinkach nemozes cakat ze ich tvoje deti predaju a kupia si za to byt. ale podla mna ak mam obmedzeny rozpocet radsej si kupim kvalitne quartzy nez automaty ktore budu po pol roku chodit ako sa im zachce ( samozrejme ze za 10 000 sa da kupit mnozstvo kvalitnych automatov ale ziadna haute horlogerie to nebude ) ...

aby sme si to ujasnili. za 10 000 czk mozes kupit hodinky s kvalitnym japonskym automatickym strojcekom alebo kvalitne svajciarske quartzove hodinky. ani jednym ani druhym nic nepokazis. vyhni sa modnym znackam typu storm, police a podobnym putovym zalezitostiam ale na to si podla mna dosiel aj sam.

zvysok je na tebe. ak ti bude chybat ten pocit mechanickeho strojceku alebo milujes tikanie hodinoveho mechanizmu, pripadne sa rad pozeras na "vnutornosti" hodiniek tak pokojne kup nieco z japonskej automatickej produkcie...

ak potrebujes ucelne a presne hodinky na kazdy den tak pokojne zvol svajciarske quartzy. za tu cenu budu vybavene niektorym z eta kalibrov, ktore urcite nepatria medzi hodinarsky odpad.

a este je tu tretia moznost. existuju znacky ktore su schopne do sumy cca 10 000 czk vopchat aj svajciarsky automaticky kaliber. napriklad http://www.christopherward.co.uk/men/view-auto-s/c5swk.html ... urcite nepokazis nic ani tymito. znacke christopher ward fandim aj ked podla mna je zatial na trhu este dost kratko na nejake dlhodobe skusenosti. ale to necham na expertov. taky znalec zas nie som.

suma sumarum. moznosti mas viac nez dost....

Vubec mi nevadi quartz.

Neocekavam, ze me hodinky preziji.

Souhlasim s modnimi znackami, uvazuji velmi podobne. Police mam spojeno s reklamou a oblecenim, casio s calculatorem a podobne.

Moznosti je prave velmi mnoho. Hodinky asi nikdy nebudou mojim konickem, mam rad RC modely letadel. Strojek rozebirat nikdy nebudu a umyslne netouzim po poslouchani tikani. To by me pritelkyna asi vyztehovala z loznice:-)

Spis me zajima:

1)kdyz koupim za 8tis quartzove hodinky s 3mi stopkami a budikem budou nejake kvality.

2)kdyz koupim za 8tis quartzove hodinky stejne znacky jen s datumovkou, meli by meli by byt v necem lepsi? Napadl me presnejsi strojek?

Rikam si, ze radeji koupim hodinky, ktere se nebodou zpozdovat a dlouho v nich vydrzi baterka. Prestoze ty cifernicky v tech modernich sportovnich jsou moc pekne.

Uvazuji dobre nebo je ma uvaha mylna?

Upraveno uživatelem Tomas M.
Odesláno
Vubec mi nevadi quartz.

....

1)kdyz koupim za 8tis quartzove hodinky s 3mi stopkami a budikem budou nejake kvality.

2)kdyz koupim za 8tis quartzove hodinky stejne znacky jen s datumovkou, meli by meli by byt v necem lepsi? Napadl me presnejsi strojek?

Rikam si, ze radeji koupim hodinky, ktere se nebodou zpozdovat a dlouho v nich vydrzi baterka. Prestoze ty cifernicky v tech modernich sportovnich jsou moc pekne.

ak myslis chronograf tak na presnost hodiniek vplyv mat nebude. ak budes chronograf (stopky) pouzivat, samozrejme sa to prejavi na vydrzi baterky. ale ja osobne ho pouzivam len ked sa chcem potesit pohladom na chod ruciciek :thumbsup_anim:

za podobnu sumu akou disponujes som kupil tieto hodinky

http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=28274

mam ich zatial len 2 tyzdne takze je skoro hovorit o kvalite pri dlhodobom pouzivani. avsak presne su mimoriadne a kvalita spracovania je taktiez velmi dobra.

Odesláno
Mechanicky strojek ma sice same nevyhody (tedy snad az na par diskutabilnich vyhod jako, ze vydrzi po generace, ale to zase jen pokud je dobre opecovavan), ale ono "tik tak, tik tak..." na zapesti vsechny nevyhody vyvazi. Mam mechanicka seika za cenu pod 3 kKc, bez serizeni delaji 7 s/denne a jsem spokojen. Sice nechcete konkretni radu, ale co toto, da se tomu odolat? :whistling:

Pred chvikou jsem na tyto koukal. Vzhledove me z nabidky automatu zaujali nejvic. Prekvapilo me jak jsou ty automaty z nabidky seiko "levne". Ceklal jsem to naopak.

Mimochodem, kdyz nekam prijedem a je v mistnosti tikajici budicek musi baterka z nej ven. Jinak pritelkyne nechce usnout. Asi nemohu mit automat. Byl jsem zvyklej hodinky po dobu zivotnosti nesundat z ruky.

Odesláno (upraveno)

Nepochopil jsem, proc se chces vyhnout znackam Casio a Orient? To jsou zde na foru pomerne uznavane znacky, mozna stejne jako Seiko. V cene tesne pod 10.000 nabizeji velmi slusne kousky. Casio dela jen quartzy, Seiko a Orient delaji i mechanicke. V quartzu dela chronografy v teto cene treba Tissot, coz je, ac svycarska, zde na foru mene cenena znacka.

Upraveno uživatelem ls8ls8
Odesláno (upraveno)

Nenapisal si jednu podstatnu informaciu. K comu budes prevazne tie hodinky nosit? K obleku? K riflam? Ku koseli? K tricku? Do prirody? Do vody?

Ja by som mozno do pozornosti dal este znacku Junghans, z rady Anytime (mam jedny quartzky z tejto rady)

Toto nie je reklama, ale link s prehladom co je cca v tej rade (ak je to proti pravidlam, prosim zmazat): http://www.ehodinky.cz/hodinky-junghans/an...ns-anytime.html

Upraveno uživatelem TomAnt
Odesláno
ak myslis chronograf tak na presnost hodiniek vplyv mat nebude. ak budes chronograf (stopky) pouzivat, samozrejme sa to prejavi na vydrzi baterky. ale ja osobne ho pouzivam len ked sa chcem potesit pohladom na chod ruciciek :thumbsup_anim:

Prave ze jsem dospel k nazoru, ze bych to mel jen na paradu. Tudiz ze za dalsi rucky, dalsi prevody a slozitejsi mechanizmu nemusim priplacet. Radejii at je ten rucickovy za stejne penize lepsi. A pokud jsem uvazoval o tech 3 cifernickach tak jen z duvodu typu s budikem. Jenze to by asi zase dlouho nevydrzela baterka pri dennim buzeni?

Jen porad nevim, jestli tohle neni mylna uvaha.

Hodinky mas pekne, nevsedni nekulaty vzhled. I ty rukavice na jezdeni vypadaji dobre.

Nenapisal si jednu podstatnu informaciu. K comu budes prevazne tie hodinky nosit? K obleku? K riflam? Ku koseli? K tricku? Do prirody? Do vody?

Na kolo, na kolobezku, do vody a k obleku tak dvakrat do roka.

Odesláno

Jen detail - prave kvuli averzi vuci quartzum, hodinkovemu mainstreamu, znackam QaQ, Bentimu, Festine a dalsim vzniklo toto forum. Zde se prave dali dohromady milovnici hodinek jako jemne mechaniky a mechanika je hybatelem tohoto fora :thumbsup_anim:

Odesláno
Nemám absolutně nic proti quartzové technologii, ale za těch 10 tisíc se dají koupit japonské Seiko s kalibrem 6R15 a podle mě je to mnohem rozumnější volba, než to dát do švýcarů s quartzem.

Prosimte rozved to trochu. Co je 6R15? Tip vnitrku (strojku)? Prave ze ne vsude na eshopech uvadeji co rucicky pohani a za co clovek plati.

Odesláno
Prosimte rozved to trochu. Co je 6R15? Tip vnitrku (strojku)? Prave ze ne vsude na eshopech uvadeji co rucicky pohani a za co clovek plati.

Zkus si dat zde na foru vyhledat Seiko Sumo - jsou oblibene a spolehlive ( jsou stale ve vyrobe ). Je v nich prave zminovany strojek ktery si vetsina uzivatelu chvali.

Odesláno
Pred chvikou jsem na tyto koukal. Vzhledove me z nabidky automatu zaujali nejvic. Prekvapilo me jak jsou ty automaty z nabidky seiko "levne". Ceklal jsem to naopak.

Mimochodem, kdyz nekam prijedem a je v mistnosti tikajici budicek musi baterka z nej ven. Jinak pritelkyne nechce usnout. Asi nemohu mit automat. Byl jsem zvyklej hodinky po dobu zivotnosti nesundat z ruky.

Seika temer spojite cenou stoupaji az nekam pres 100 kKc ;) No a automaty jsou prece pro nekoho, kdo hodinky nesundava z ruky uplne idealni. A to tikani zase takovy rachot neni. Sve neslysim, kdyz jsou od ucha dal nez takovych 15 cm a to si trochu fandim :)

Odesláno (upraveno)
Jen detail - prave kvuli averzi vuci quartzum, hodinkovemu mainstreamu, znackam QaQ, Bentimu, Festine a dalsim vzniklo toto forum. Zde se prave dali dohromady milovnici hodinek jako jemne mechaniky a mechanika je hybatelem tohoto fora

takze ked pouzije quartz s termokopnenzaciou breitling tak je to vysoka hodinarina a ked rovnaky ETA kaliber pouzije ina znacka tak je to odpad? to mi zavana troska pokrytectvom...

podstatne je rozlisovat na kvalitne a nekvalitne hodinky.

automaty maju dusu alebo hodinarskeho ducha alebo akokolvek to chces nazvat. ale pri obmedzenom rozpocte a doraze na praktickost mi nikto doteraz nedal rozumny argument preco nie quartz.

okrem toho prave hodinky ako b colt, b emergency alebo omega aqua-terra pripadne mnozstvo kvalitnych quartzov od seika dokazuju ze quartz je vytlacany tak trocha nepravom mimo hodinarinu...

no flame. howgh

:war:

Upraveno uživatelem Pixelator
Odesláno
Nepochopil jsem, proc se chces vyhnout znackam Casio a Orient? To jsou zde na foru pomerne uznavane znacky, mozna stejne jako Seiko. V cene tesne pod 10.000 nabizeji velmi slusne kousky. Casio dela jen quartzy, Seiko a Orient delaji i mechanicke. V quartzu dela chronografy v teto cene treba Tissot, coz je, ac svycarska, zde na foru mene cenena znacka.

Casio mam spojeny s tatovejma digitalkama z Tuzexu. U Orientu se priznam, ze nevim. Jen se mi ten nazev asi nelibi. Asi je to hloupe a nemel bych to rikat...

Odesláno
takze ked pouzije quartz s termokopnenzaciou breitling tak je to vysoka hodinarina a ked rovnaky ETA kaliber pouzije ina znacka tak je to odpad? to mi zavana troska pokrytectvom...

podstatne je rozlisovat na kvalitne a nekvalitne hodinky.

automaty maju dusu alebo hodinarskeho ducha alebo akokolvek to chces nazvat. ale pri obmedzenom rozpocte a doraze na praktickost mi nikto doteraz nedal rozumny argument preco nie quartz.

okrem toho prave hodinky ako b colt, b emergency alebo omega aqua-terra pripadne mnozstvo kvalitnych quartzov od seika dokazuju ze quartz je vytlacany tak trocha nepravom mimo hodinarinu...

no flame. howgh

:war:

Ted mi vkladas do ust neco, co jsem nerekl. O odpadu nepadlo ani slovo - mimochodem jsem vlastnil Emergency prave se superquartzem a jsou to super hodinky. Jen jsem ti rekl, proc vzniklo toto forum a ze mnoho jeho clenu se rekrutuje prave z milovniku mechaniky. A proto zcela právem nekteri clenove povazuji quartz za druhou ligu a ja osobne verim, ze i pri omezenem rozpoctu se da poridit mechanika misto quartzu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...