Jump to content

Recommended Posts

Posted

Na Baselworldu předvedl svůj čerstvý prototyp s názvem Prologue nový AHCI kandidát Marc Jenni.

3-4_MJPor.jpg

Hodinky jsou bez korunky, natahují a seřizují se prstencem, podobně jako Pita PTS, ale prstenec není naspodu, ale na boku a oproti Pitovi se dají přepínat funkce,tj. nátah, řízení ruček a nastavovaní datumu, pomocí tlačítka. Funkci indikuje ukazatel na číselníku.

více na jeho webu, puristech, horomundi, a video na vimeo jak to všechno funguje.

Na stránkách má hezké dvě fotky

news2_3.jpg

setkání s Danielsem na Baselu v roce 1994, tehdy jako učeň.

news2_4.jpg

A po 16tietech s vlastními hodinkami.

• 5 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Docela koukám, líbí se mi to hodně a ten prstenec je neotřelej. O tom hodináři jsem nikdy neslyšel.

Akorát nechápu, proč ten index na čtyřce nemohl zůstat celej. Ale to je jen piha na kráse.

Posted

Rozhodně jsou neotřelé. Samozřejmě krom všech ostatních kladů. Cenu raději nechci ani vědět.

Posted

Docela koukám, líbí se mi to hodně a ten prstenec je neotřelej. O tom hodináři jsem nikdy neslyšel.

Akorát nechápu, proč ten index na čtyřce nemohl zůstat celej. Ale to je jen piha na kráse.

Já myslím, že to je taková třešnička na dortu - s velkou pravděpodobností je ten index tvarovanej mimo ciferník a pak vlepenej přesně na místo. Ukazuje tím, že na to má. Tohle je zrovna drobnost, která mi udělala radost...
Posted (edited)

Mně se taky zdají perfektní a chápu sureshota, že se s bílou datumkou smířil - je tam, kde má být a ten index na 4 taky chápu jako dagou - jako perličku a ne jako vadu - té by se v tomto případě jistě šlo vyhnout, ačkoli jinak tyhle uražené indexy nemiluju.

Nějak jen přesně nerozumím účelu těch nápisů kolem subciferníku - že by ručka ukazovala, co se právě nařizuje? Jak se vůbec nařizují a natahují? To propána vypadá zas na nějakou tu frajeřinu z hodinářskýho nebe, že jo!!!

Edited by cigi
Posted

že by ručka ukazovala, co se právě nařizuje? Jak se vůbec nařizují a natahují? To propána vypadá zas na nějakou tu frajeřinu z hodinářskýho nebe, že jo!!!

Nejdříve se tím tlačítkem přepne na to co se chce zrovna ovládat = natahování, seřizování času, seřizování data (to ukazuje ta ručička) a pak se točí tím kroužkem po obvodu místo korunky.

Posted

Pane jo, navíc to funguje tak, jak to vypadá, že to funguje, páni, to je třída , musím říct, že se to navíc čte jako praktická vychytávka.

Posted

Ten trojúhelníček má dole namalovaný ten chlíveček (v poloze natahování), aby se to tam přeplo, když se to chce nosit, jako když se zastrčí korunka, aby si to člověk náhodou nerozšteloval.

Posted

A jak se to tam prepne po natazeni (to je wind) do toho chlivecku? Samo?Nebo taky tlacitkem?

• 4 months later...
Posted

Marc Jenni se už taky přichystal na Basel

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Tak už i v pouzdře:

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

zdroj: facebook Marka Jenniho.

• 1 year later...