chacharoid Odesláno 21. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 (upraveno) dělám si z tebe p.r.d.e.l, všechno co chceš a potřebuješ vědět se dočteš přímo na těch hodinkách, cituji: "Rolex Oyster Perpetual Date", rok výroby zjistíš ze sériového čísla vyraženého na pouzdře mezi nožičkami, teď bude skryté pod tahem Upraveno 21. dubna 2010 uživatelem chacharoid
Randaal Odesláno 21. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 dělám si z tebe p.r.d.e.l, všechno co chceš a potřebuješ vědět se dočteš přímo na těch hodinkách, cituji: "Rolex Oyster Perpetual Date", rok výroby zjistíš ze sériového čísla vyraženého na pouzdře mezi nožičkami, teď bude skryté pod tahem no, když ti řeknu, že o svym BMW (kdybys měl) zjistíš vše podle čísla VIN včetně origo výbavy, barvy a převodovky, tak si myslím, že by hned následovala otázka, jak to podle toho čísla zjistit. Já mám otázku stejnou, jakmile bych se číslo dozvěděl, co s tím pak dál? V hodinářství by to mohli vědět? Ani mi až tak moc nejde o rok výroby, jako o název modelu, at když už bych se mohl "pyšnit" hodinkama Rolex, at když se mě někdo zeptá, o jakých je řeč, abych dokázal odpovědět.
chacharoid Odesláno 21. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 "Rolex Oyster Perpetual Date" je K U R V A název toho modelu!
Dantechno Odesláno 21. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 "Rolex Oyster Perpetual Date" je K U R V A název toho modelu! Uklidni se prosim te.
Randaal Odesláno 21. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 Tyjo, čoveče Chacharoide normálně bych řek, že jsi vynervovanej klid, jako bys nevěděl, že neznalý člověk nemusí hned pochopit Nicméně ti děkuju za výpomoc, neb jsem je pod tímto názvem opravdu na netu našel (ne teda úplně přesně tyhle, ale vypadá to na tentýž model)
Horhe Odesláno 21. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 (upraveno) Na louce se pase bilý kůň, jakou má barvu. Kuk Ale určitě si to dojdi ověřit. V roládách se nevyznám a nevim jestli se tohle dělalo s minerálem nebo hesalitem. To co jsem postnul má safir a ten by dle mého nevypadal tak jako to na fotce.. Upraveno 21. dubna 2010 uživatelem Horhe
Randaal Odesláno 21. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 Na louce se pase bilý kůň, jakou má barvu. Kuk Ale určitě si to dojdi ověřit. V roládách se nevyznám a nevim jestli se tohle dělalo s minerálem nebo hesalitem. To co jsem postnul má safir a ten by dle mého nevypadal tak jako to na fotce.. To je jedna z věcí, nad kterými přemýšlím. Určitě si to rád dojdu ověřit, to hodinářtví ve Štěpánské by postačilo? Škoda, že k tomu taky nemám takový certifikát jako na těch fotkách :-) Mám dojem ale, že děda nechával před nějakou dobou sklo už měnit, ale to možná kecám, páč to nevim s jistotou. Ještě jednou díky za rady, rozhodně byly nápomocné
lib Odesláno 21. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 Tady na WUS by mohl být jejich mladší brácha. Zdroj: http://forums.watchuseek.com/showthread.ph...040#post2915040
Randaal Odesláno 21. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 (upraveno) Tady na WUS by mohl být jejich mladší brácha. Zdroj: http://forums.watchuseek.com/showthread.ph...040#post2915040 No ted trochu prolejzám net a dívám se, co by to mohlo být za přesné označení (tipuju, že to číselné by mělo být ono), jenže nikde nenacházím tohle stříbrné provedení se zlatými ručičkami a spol. (nevim termíny pro to, co by měly být čísla ) EDIT: dokonce ten nápis dole: "Swiss Made" mezi dvěma "T" by odpovídal :-) tyjo, vypadá to naprosto stejně, i dýnko má stejný design, sklo, tah a všechno se zdá být stejné. I když moje oko je prozatím laické, takže se dost možná nekoukám na detaily, na které bych měl. Na tahu je číslo 78350 a pod ním je 19, to mi k ničemu není, že? Upraveno 21. dubna 2010 uživatelem Randaal
mechano Odesláno 21. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 to mě těší, že se ti zdají pravé, dokážeš mi sdělit na základě čeho tak soudíš? abych se poučil Ano, soudím tak na základě zkušeností. Je moudré,že se chceš poučit.
skalis Odesláno 21. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 Ale určitě si to dojdi ověřit. V roládách se nevyznám a nevim jestli se tohle dělalo s minerálem nebo hesalitem. To co jsem postnul má safir a ten by dle mého nevypadal tak jako to na fotce.. Nedelaly. Drive akrylatove sklo, posleze presli rovnou na safir. Ja bych prisadil na mechanuv tip. Prihodim par argumentu, at se taky neco dozvis: * Chybejici korunka - byla myslena korunka, kterou se hodinky natahuji/narizuji. Na fotce je jenom zavitovy krcek (korunka je sroubovaci). Na korunce (angl. winding crown) byva logo firmy - korunka (angl. coronet), ktera je i na ciselniku a tim jsme u druheho postrehu. * Korunka (logo) na cifru vypada ciste a pekne, nenech se zmast poskrabanym sklem (uz jsem videl hromadu hodinek, ktery byly na prvni pohled hnusny, ale po ocisteni pouzdra a prelesteni skla z nich byly kousky jedna basen). * Lupa (kyklop) funguje tak, jak ma. * Minutove indexy jsou ciste, tisk vypada dobre (stejne jako napisy), opet mate sklo. * Petiminutove indexy jsou taky ok vcetne luminiscencnich bodu. * Zvlastni pozornost venujte ruckam (hlavne u stredu, tam jsou videt). Vterinovka je presne, jak ma byt, tedy plochy stredovy tercik a telo rucky ma kulaty profil. I ostatni rucky jsou ciste a rovne. Ja myslim, ze mas smrncovni kus hodinek. Zajdi na to potvrzeni pravosti a jestli jses ochotny do nich par korun zainvestovat, tak kontaktuj clena mechano, urcite Ti poradi jak dal a nebo si je vezme primo do parady. Budes muset poridit novou korunku a nejspis i sklo (vypada, ze je prdly). Kdyz bude zbytek strojku (a pripadne hridelka korunky, ale je mozna taky fuc) v poradku, tak by ses mel hrubym odhadem vejit do 5-6 tisic, coz je zlomek ceny tech hodinek a budes mit skvelou hracku na ruku a pamatku na dedu i sejka Fejka (to jmeno se mi libi, ja bych mu ho nechal, i kdyz rozdava pravy rolady ).
skalis Odesláno 21. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 EDIT: dokonce ten nápis dole: "Swiss Made" mezi dvěma "T" by odpovídal :-) tyjo, vypadá to naprosto stejně, i dýnko má stejný design, sklo, tah a všechno se zdá být stejné. I když moje oko je prozatím laické, takže se dost možná nekoukám na detaily, na které bych měl. Na tahu je číslo 78350 a pod ním je 19, to mi k ničemu není, že? T SWISS T (taky jsem to jeste nedavno nevedel) znamena, ze jako lumi bylo pouzite tririum. Naramek je 78350, sirka 19 mm a tipuju, ze na koncovkach bude 557.
Randaal Odesláno 21. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 Nedelaly. Drive akrylatove sklo, posleze presli rovnou na safir. Ja bych prisadil na mechanuv tip. Prihodim par argumentu, at se taky neco dozvis: * Chybejici korunka - byla myslena korunka, kterou se hodinky natahuji/narizuji. Na fotce je jenom zavitovy krcek (korunka je sroubovaci). Na korunce (angl. winding crown) byva logo firmy - korunka (angl. coronet), ktera je i na ciselniku a tim jsme u druheho postrehu. * Korunka (logo) na cifru vypada ciste a pekne, nenech se zmast poskrabanym sklem (uz jsem videl hromadu hodinek, ktery byly na prvni pohled hnusny, ale po ocisteni pouzdra a prelesteni skla z nich byly kousky jedna basen). * Lupa (kyklop) funguje tak, jak ma. * Minutove indexy jsou ciste, tisk vypada dobre (stejne jako napisy), opet mate sklo. * Petiminutove indexy jsou taky ok vcetne luminiscencnich bodu. * Zvlastni pozornost venujte ruckam (hlavne u stredu, tam jsou videt). Vterinovka je presne, jak ma byt, tedy plochy stredovy tercik a telo rucky ma kulaty profil. I ostatni rucky jsou ciste a rovne. Ja myslim, ze mas smrncovni kus hodinek. Zajdi na to potvrzeni pravosti a jestli jses ochotny do nich par korun zainvestovat, tak kontaktuj clena mechano, urcite Ti poradi jak dal a nebo si je vezme primo do parady. Budes muset poridit novou korunku a nejspis i sklo (vypada, ze je prdly). Kdyz bude zbytek strojku (a pripadne hridelka korunky, ale je mozna taky fuc) v poradku, tak by ses mel hrubym odhadem vejit do 5-6 tisic, coz je zlomek ceny tech hodinek a budes mit skvelou hracku na ruku a pamatku na dedu i sejka Fejka (to jmeno se mi libi, ja bych mu ho nechal, i kdyz rozdava pravy rolady ). Chlape, tvoje slova mě neskutečně hřejou u srdce bohužel s kondicí strojku si nejsem vůbec jistý, protože jak jsem už uvedl dříve, podařilo se mi je mít na ruce, když jsem pěstí přibouchával polici a od té doby nejdou sklo je vskutku prasklé, tam bude výměna zapotřebí, stejně jako korunka (ta teda dodat, ne vyměnit ) myslíš, že mi dokáže někdo nejdřív jen odhadnout náklady na dání jich do pořádku, aniž bych měl v kapse finance v tuto chvíli? Protože moje finanční situace mě v tuto chvíli opravdu omezuje v tom, co bych rád :-/ T SWISS T (taky jsem to jeste nedavno nevedel) znamena, ze jako lumi bylo pouzite tririum. Naramek je 78350, sirka 19 mm a tipuju, ze na koncovkach bude 557. Tak, tak, je tam 557 - co to znamená? Skalisi, tebe jsem potřeboval děkuju moc za rady!
skalis Odesláno 21. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 Chlape, tvoje slova mě neskutečně hřejou u srdce Nechval dne pred vecerem, jeste se ukaze, ze jsem vedle jak ta jedle, a budem oba za voly . Ne, myslim, ze muzes byt v klidu. bohužel s kondicí strojku si nejsem vůbec jistý, protože jak jsem už uvedl dříve, podařilo se mi je mít na ruce, když jsem pěstí přibouchával polici a od té doby nejdou sklo je vskutku prasklé, tam bude výměna zapotřebí, stejně jako korunka (ta teda dodat, ne vyměnit ) Neves hlavu, hodinar Ti rekne vic. Hlavne uz je nenos. Schovej je do pytliku (nejlepsi je takyvy ten se "zaviracim prouzkem"), at se do strojku dirou po korunce nedostava zbytecne prach, bordel a vlhkost. myslíš, že mi dokáže někdo nejdřív jen odhadnout náklady na dání jich do pořádku, aniž bych měl v kapse finance v tuto chvíli? Protože moje finanční situace mě v tuto chvíli opravdu omezuje v tom, co bych rád :-/ Zkus kontaktovat toho mechana, on uz Ti poradi. Naklady - to zalezi, jestli se Ti podari sehnat treba na Ebay korunku a to sklo. Kdybys delal generalku v autorizovanym servisu, tak zaplatis ranec (lepsi bude vybrat sikovneho neautorizovaneho hodinare). Ale hodinky neuteckou a u techto ma smysl treba pockat a setrit, rozhodne to je lepsi, nez vyhodit penize za nejakou sragoru typu Storm nebo Armani. 557 je jen oznaceni koncovek, ktery se pouzoivaji u tehle (a podobnych) hodinek.
Randaal Odesláno 21. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 Nechval dne pred vecerem, jeste se ukaze, ze jsem vedle jak ta jedle, a budem oba za voly . Ne, myslim, ze muzes byt v klidu. Neves hlavu, hodinar Ti rekne vic. Hlavne uz je nenos. Schovej je do pytliku (nejlepsi je takyvy ten se "zaviracim prouzkem"), at se do strojku dirou po korunce nedostava zbytecne prach, bordel a vlhkost. Zkus kontaktovat toho mechana, on uz Ti poradi. Naklady - to zalezi, jestli se Ti podari sehnat treba na Ebay korunku a to sklo. Kdybys delal generalku v autorizovanym servisu, tak zaplatis ranec (lepsi bude vybrat sikovneho neautorizovaneho hodinare). Ale hodinky neuteckou a u techto ma smysl treba pockat a setrit, rozhodne to je lepsi, nez vyhodit penize za nejakou sragoru typu Storm nebo Armani. 557 je jen oznaceni koncovek, ktery se pouzoivaji u tehle (a podobnych) hodinek. No uvidíme dostaly celkem zabrat za tu dobu, co existují, ale pokusím se dostat je do co nejlepšího stavu. Mechanovi se určo ozvu, za to díky, protože ono se řekne "ozvi se někomu dobrému neautorizovanému", ale najít takového člověka je ta nejtěžší práce hodinky už dlouho nenosím, povětšinu času jsem je měl vystavené ve skřínce Stormy se mi naštěstí nikdy ani nelíbily a Armani mi taky nic neříká, já jsem zakoukanej do toho, co mám v podpisu a pak tedy ještě Omega Seamaster, ale to se stejně ještě změní, jakmile do toho zabrousim víc 8) Ještě jednou díky všem, co mi jakkoliv přispěli, vážím si toho
Cyber Odesláno 21. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 Nedelaly. Drive akrylatove sklo, posleze presli rovnou na safir. Ja bych prisadil na mechanuv tip. Prihodim par argumentu, at se taky neco dozvis: * Chybejici korunka - byla myslena korunka, kterou se hodinky natahuji/narizuji. Na fotce je jenom zavitovy krcek (korunka je sroubovaci). Na korunce (angl. winding crown) byva logo firmy - korunka (angl. coronet), ktera je i na ciselniku a tim jsme u druheho postrehu. * Korunka (logo) na cifru vypada ciste a pekne, nenech se zmast poskrabanym sklem (uz jsem videl hromadu hodinek, ktery byly na prvni pohled hnusny, ale po ocisteni pouzdra a prelesteni skla z nich byly kousky jedna basen). * Lupa (kyklop) funguje tak, jak ma. * Minutove indexy jsou ciste, tisk vypada dobre (stejne jako napisy), opet mate sklo. * Petiminutove indexy jsou taky ok vcetne luminiscencnich bodu. * Zvlastni pozornost venujte ruckam (hlavne u stredu, tam jsou videt). Vterinovka je presne, jak ma byt, tedy plochy stredovy tercik a telo rucky ma kulaty profil. I ostatni rucky jsou ciste a rovne. Ja myslim, ze mas smrncovni kus hodinek. Zajdi na to potvrzeni pravosti a jestli jses ochotny do nich par korun zainvestovat, tak kontaktuj clena mechano, urcite Ti poradi jak dal a nebo si je vezme primo do parady. Budes muset poridit novou korunku a nejspis i sklo (vypada, ze je prdly). Kdyz bude zbytek strojku (a pripadne hridelka korunky, ale je mozna taky fuc) v poradku, tak by ses mel hrubym odhadem vejit do 5-6 tisic, coz je zlomek ceny tech hodinek a budes mit skvelou hracku na ruku a pamatku na dedu i sejka Fejka (to jmeno se mi libi, ja bych mu ho nechal, i kdyz rozdava pravy rolady ). 5-6 tisíc ))). To tedy fakt ne, to stojí výměna plastovýho skla a rekonstrukce pouzdra a tahu ( broušení a leštění ), tady chybí korunka, kdo ví v jakém stavu je stroj, když se dovnitř chybějící korunkou, mohl dostat jakýkoli čurbes, a vlhkost. Renovaci vidím na 20 - 25k. A co se týče pravosti, řekl bych na 90% original. Tedy pouzrdo a ciferník, strojek jsem neviděl. Jinak hodnota těchto hodinek je v tomto stavu, cca 8 - 12k.
skalis Odesláno 21. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 (upraveno) 5-6 tisíc ))). To tedy fakt ne. V autorizovanym servisu urcite ne, ale pocitej se mnou (odhad): korunka na Ebay - 1000 kc, sklo do 1000 kc, a prace u mechana (kdyz nebude potreba vymenit dily ve stroji) 4000 kc. Myslim, ze by se mohl vejit. EDIT: Ale kdybych psal kraviny, tak mi klidne dejte virtualne po papuli. Upraveno 21. dubna 2010 uživatelem skalis
Cyber Odesláno 21. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 V autorizovanym servisu urcite ne, ale pocitej se mnou (odhad): korunka na Ebay - 1000 kc, sklo do 1000 kc, a prace u mechana (kdyz nebude potreba vymenit dily ve stroji) 4000 kc. Myslim, ze by se mohl vejit. EDIT: Ale kdybych psal kraviny, tak mi klidne dejte virtualne po papuli. Neznám mechanovy ceny, ale mockrát jsem R servisoval v autorizovaných servisech Carollinum a Bechyně, takže ceny znám docela dobře ( bohužel :-( ). Pokud by stála renovace včetně stroje, pouzdra, skla a dílů 6.000,- Kč, tak by to bylo víc jak fantastický, ale nevěřím tomu. Myslím, že i ručky budou potřebovat výměnu, možná krček, těsnění, v jakém stavu je strojek, tah a spona taky nevím... ale podle fotek zrovna v bavlnce neležely...
Randaal Odesláno 21. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 Neznám mechanovy ceny, ale mockrát jsem R servisoval v autorizovaných servisech Carollinum a Bechyně, takže ceny znám docela dobře ( bohužel :-( ). Pokud by stála renovace včetně stroje, pouzdra, skla a dílů 6.000,- Kč, tak by to bylo víc jak fantastický, ale nevěřím tomu. Myslím, že i ručky budou potřebovat výměnu, možná krček, těsnění, v jakém stavu je strojek, tah a spona taky nevím... ale podle fotek zrovna v bavlnce neležely... jak píšeš, tak si docela zažily svoje, no :-( já je dostal do ruky už v tomhle stavu, jen teda ještě šly (a já blbec jsem je dodělal) at tak nebo tak zdokumentuju kompletní proces jejich oživení a šoupnu to sem na forum a pak uvidíme, jestli odhady byly dobré
Cyber Odesláno 21. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 jak píšeš, tak si docela zažily svoje, no :-( já je dostal do ruky už v tomhle stavu, jen teda ještě šly (a já blbec jsem je dodělal) at tak nebo tak zdokumentuju kompletní proces jejich oživení a šoupnu to sem na forum a pak uvidíme, jestli odhady byly dobré Jestli šly jakžtakž dobře ( jak jsi je seřizoval bez korunky? ), tak možná ta renovace u B nebo C, vyjde do 15 k. Tedy za předpokladu, že není něco vážnýho se strojkem, pokud je, tak počítej minimum 20k.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se