Randaal Odesláno 22. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2010 Je nějaký určitý soupis terminologie u této značky? Mám namysli, jestli existují pojmy, které by něco důležitého označovaly a používá je Rolex všemožně u svých hodinek a co by jejich znalství pomohlo se orientovat v tom, o jaké hodinky se jedná, nebo, co bylo použito za materiály nebo cokoliv, co by dané termíny označovaly. Např. včera mě "Skalis" informoval o tom, že dvě "T" před a za nápisem "Swiss made" značí, že jako lumi bylo použite Tririum. Tak nějak jsem procházel Wikipedii a celkově se tu snažím pročítat jednotlivé topicy, nicméně toto jsem tu nenašel
PhoeniX Odesláno 22. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2010 Tak si za uši ještě zapiš: Swiss T<25
Randaal Odesláno 22. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. dubna 2010 (upraveno) Tak si za uši ještě zapiš: Swiss T<25 a pod tím si mám představit co? Edit: tak mi to nedalo a mrknul jsem, co na to Google a hle, ono tam je toho dost Upraveno 22. dubna 2010 uživatelem Randaal
Jakubisko Odesláno 22. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2010 "O T SWISS T O" znamena, ze indexy i rucky jsou ze zlata a lumi je tritium.
PhoeniX Odesláno 22. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2010 a pod tím si mám představit co? To je taky z doby, kdy se na číselníky používalo tritium. Nápis se umísťoval kolem pozice "6" a znamenal, že radioaktivita nepřesahuje 25 millicurie. Hodinky se na servis musely posílat do fabriky a tam je otevíraly v nějakém protiatomovém boxu. Jinak přes uzavřené pouzdro ty sračky neunikaly.
PhoeniX Odesláno 22. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2010 Tohle se taky dost používalo: "L Swiss Made L"
Randaal Odesláno 22. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. dubna 2010 "O T SWISS T O" znamena, ze indexy i rucky jsou ze zlata a lumi je tritium. super, zrovna dneska jsem na to koukal a říkal si co to je :-) a pokud tu mluvíme o zlatu, mluvíme o kolika karátech? víme?
skalis Odesláno 22. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2010 Tohle se taky dost používalo: "L Swiss Made L" L = luminova. Dnes obcas narazite na SL - SWISS - SL, to je zase superluminova. Nekonecny zdroj informaci o roladach je server TRF (The Rolex Forums).
Randaal Odesláno 22. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. dubna 2010 není to sice z terminologie, ale možná užitečná informace Is there anything I can do to make my watch run a few seconds fast/slow each day? If your watch is off a few seconds per day (fast or slow) you can regulate it depending on the position you leave the watch at night when you're not wearing it, as follows: By leaving the watch's dial (or face) up can cause it to gain (or run fast) upto a few seconds per day. On the other hand, by leaving the watch's dial (or face) down can cause it to lose (or run slow) upto a few seconds per day.
Randaal Odesláno 22. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. dubna 2010 L = luminova. Dnes obcas narazite na SL - SWISS - SL, to je zase superluminova. Nekonecny zdroj informaci o roladach je server TRF (The Rolex Forums). pročítám to, ale je toho tam opravdu moc naštěstí pro mě umim anglicky, tak se tam třeba prokoušu k nějakým zajímavým informacím. Překážkou možná budou právě AJ termíny, na které se ptám už i v té češtině
skalis Odesláno 22. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2010 Překážkou možná budou právě AJ termíny, na které se ptám už i v té češtině Tak si pis seznam, a na to, co nenajdes sam, se tu zeptej. Nekdo se Ti urcite ozve.
Randaal Odesláno 22. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. dubna 2010 Tak si pis seznam, a na to, co nenajdes sam, se tu zeptej. Nekdo se Ti urcite ozve. jj, určo se tu ještě hodněkrát zeptám, obecnou terminologii v ČJ už vim kde dohledat, tak snad nebude problém ani s tou AJ. To bychom měli zodpovězeny otázky ohledně materiálů, ale jsou i nějaké pojmy důležité vědět ohledně modelů? Například moje Oyster znamená v překladu ústřice a nevím, jestli to prostě je jen slovo, nebo to má něaký význam
dagou Odesláno 23. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2010 jj, určo se tu ještě hodněkrát zeptám, obecnou terminologii v ČJ už vim kde dohledat, tak snad nebude problém ani s tou AJ. To bychom měli zodpovězeny otázky ohledně materiálů, ale jsou i nějaké pojmy důležité vědět ohledně modelů? Například moje Oyster znamená v překladu ústřice a nevím, jestli to prostě je jen slovo, nebo to má něaký význam Vodotěsné pouzdro, Rolex patent.
Horhe Odesláno 23. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2010 (upraveno) ? Například moje Oyster znamená v překladu ústřice a nevím, jestli to prostě je jen slovo, nebo to má něaký význam Jestli to nebude mít souvislost s vodotěsností hodinek, jelikož byly první.. Dagou rychlejší Upraveno 23. dubna 2010 uživatelem Horhe
Randaal Odesláno 23. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 23. dubna 2010 to je právě jedna z věcí, o kterých jsem přemýšlel - jestli jsou vodonepropustné (v komplentím stavu samozřejmě) takže díky
dagou Odesláno 23. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2010 to je právě jedna z věcí, o kterých jsem přemýšlel - jestli jsou vodonepropustné (v komplentím stavu samozřejmě) takže díky Hlavní hrdina knihy Přežili jsme v Pacifiku je má celou dobu a potopení jeho lodi vydržely bez úhony. Hrozně si tam Rolexky chválí, aniž by jim chtěl dělat reklamu. Prostě píše jak se každý den spoléhá na jejich přesnost a chválí si vodotěsnost a o několik stránek se jednou za celou knihu zmíní o tom, že to jsou Rolexy... čas k určování polohy je poměrně důležitej a hodinky běžely díky automatickému nátahu. Jinak by na to v tom prvotním stressu zapoměl jako na smrt a bylo by po hehe.
Jakubisko Odesláno 3. října 2010 Nahlásit Odesláno 3. října 2010 super, zrovna dneska jsem na to koukal a říkal si co to je :-) a pokud tu mluvíme o zlatu, mluvíme o kolika karátech? víme? To jsem zatím nikde nenašel, ale nejspíš to bude stejné, jako u lunet - tj. 18k. Přidávám zajímavý obrázek korunek, ilustrující jak použitý materiál, tak použité těsnění/vodotěsnost. zdroj 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se