Návštěvník km.kmk Odesláno 7. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2013 (upraveno) Vanoce v Rime mely taky neco do sebe... Upraveno 7. dubna 2013 uživatelem km.kmk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno 6. května 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2013 (upraveno) Cari Amici Chronomagisti, už od 20. 4. jsem doma, ale dřív jsem se k reportáži nedostal. Letos ani nekáplo, nikdo se neztratil, zas jsem objevil nový věci. Hned bych se tam vrátil - bloumat po městech, čučet po umění, kouřit doutníčky Moods a kecat s blízkejma lidma. Jak tu někdo psal, bez rolexek to fakt není ono, tak jsem navlíknul pohodlný Explorery. Omega se nacpe všude. Benátky, u San Marca. Parkoviště v Benátkách. Na rohu Baziliky San Marco je sousoší Čtyři tetrarchové, vytesané z tvrdýho porfyru. Mauzoleum Gally Placidie, Ravenna, období ranného křesťanství. Uvnitř je nádherná mozaika. Tohle je pohled zevnitř mauzolea Theodoricha, Ravenna. Assisi, rodiště sv. Františka. Na románský katedrále San Rufino v Assisi vidíme, že ta čtyřka se takhle píše už hodně dlouho. Bazilika sv. Františka, jedna z nejstarších gotik v Itálii. A jsme v Římě, nojo, Koloseum. San Pietro, ty maličký drtky na ochozu pod polovinou fotky jsou lidi. Na Piazza Navona je vždycky děsnej mumraj. Devítimetrová díra v Pantheonu. Snoubení moderní architektury s antikou. Levitace.. Večerní paprsky jasně vybízejí k meditační kontemplaci v usebrání. Překrásná gotika - dóm v Sieně. Piazza del Campo v Sieně Bez komentu. Tady jsem rovnal věž v Pise. Pokušení na poušti. Řekni ďáblovi ne. Moje oblíbený zadní dveře dómu v Pise. Zase jsme zajeli ke známejm do lomu na mramor nad Carrarou. Normální dláto je italsky scalpello, zubák je gradino a prejskači říkaj scapezzatore. Pro práci s mramorem se Rolex osvědčil! Úplně nejradši to mám v Florencii.. Tahle ještěrka se vyhřejvá na jednom sloupku na Ponte Vecchio. Těsně u San Spirito ve Florencii, kam chodil Michelangelo tajně pitvat, je tahle sympatická manufaktura. Palazzo Vecchio.. Takhle to dopadá, když se strká nos, kam nemá. Ciao z putovního místa a díky za pozornost. Upraveno 6. května 2013 uživatelem vojt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gerhard Odesláno 6. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2013 Krásny report, diky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grakij Odesláno 6. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2013 Opět paráda, díky i za ty komentáře. Těším se zase na příště ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M916 Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2013 Krásný, Vojte, Assisi a Siena, tam mám ještě dluh, tam jsem nebyl a chybu dělám... hele - a co to, že je letos ten inatalatérista před výkladem tak smutnej? To mu letos všechno vyprodali? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sorbus Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2013 Tohle vlákno mám moc rád. Díky za další díl seriálu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2013 Tohle vlákno mám moc rád. Díky za další díl seriálu. +1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno 11. května 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2013 Díky všem, vážim si toho velmi Krásný, Vojte, Assisi a Siena, tam mám ještě dluh, tam jsem nebyl a chybu dělám... hele - a co to, že je letos ten inatalatérista před výkladem tak smutnej? To mu letos všechno vyprodali? Čau maestro Desmosedici! Smutnej trochu byl, to je fakt, jednak to odpovídá jeho představám o světě, ale i přímo kvůli něčemu tam během vejletu. Ale víc až při osobním styku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2013 (upraveno) Vojte jako každý rok paráda, včetně fotky před grálem všech paneraistů... díky za fotoreportáž, volám: Grazie, bella Italia! :notworthy: Upraveno 11. května 2013 uživatelem tombed Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno 21. dubna 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2014 Buona sera cari amici Chronomagisti, i letos jsem se musel do Itálie podívat. A s sebou samozřejmě Explorery. Pořád mě překvapuje, jakou mi dělaj radost a jak mě bavěj. Jsou moje nejmilejší. Letos na mně byla i část výkladu pro naši výpravu, takže to bylo náročnější, ale něco jsem nafotit stihnul. Takže si teď nalejvám Rosso Umbria, který jsem přivez z Orvieta a pouštim se do toho. Zdá se mi ale, že bych radši seděl na schodech před kostelem Santa Carmine ve Florencii a kecal se známejma o parádách, který jsme ten den viděli. Kdybyste se chtěl někdo příští rok týhle cesty za uměním zúčastnit, stačí se ozvat. Do Benátek samozřejmě pruhovaný tričko. Náměstí San Marco. Proslulý rybí trh poblíž Ponte Rialto. V Ravenně před San Apollinare in Classe se pase tadyto stádečko z bronzu, skvěle namodelovaný. Nádherně sochařsky zdobené průčelí románského San Rufino v Assisi. Uvnitř byli pokřtěni Sv. František i Sv. Klára. Horní kostel San Francesco, jedno z hlavních poutních míst v Itálii. Cyklisti v Assisi. Předloni přesně tudy vedla trasa Giro d'italia. Tradice na Piazza delle Commune v Assisi. Etruská nekropole poblíž Cerveteri. Mezi hrobkami jsou náměstíčka a ulice, zkrátka město mrtvých. A už Řím a jeho antická část. Capitol a náměstí projektované Michelangelem. Průčelí Pantheonu s ohromnými sloupy z jednoho kusu tvrdé žuly. Pořád se divím. Někdo musel kvádry žuly vylomit, vytesat, dopravit na místo, vztyčit.. Našvihaná Via Condotti, centrum módy a nákupů. Pohled z okna vatikánskýho muzea. Kněží už tenis nehrajou, kurt v dolní části fotky je zastavěnej. Detail reliéfu mýho oblíbence Giacoma Manzu, jedny ze vstupních dveří do chrámu Sv. Petra. Překrásný gotický dóm v Orvietu, městečku vystavěném na tufovém skalisku. Detail bočního portálu dómu. Autorem je Emilio Greco, velký italský sochař 20. století. Půvabná nožka anděla plní funkci kliky. Jasně, košile musí sedět k pruhované toskánské gotice. A konečně Florencie, perla Toskánska. Sv. Jiří od Donatella ve výklenku kostela Orsanmichele, bývalé sýpky na obilí. Palazzo Vecchio, florentská radnice. Explouše s florentským dómem. Ponte Vecchio a jeho osobitý ráz. Vpravo Pátek. Stojí za to večer vylézt nad Florencii ke kostelu San Miniato al Monte a počkat si na západ slunce. Zatímco ostatní lezou na Brunelleschiho kopuli, vychutnávám si Santa Maria del Fiore zdola. U kafe. Palazzo Pitti, nejmohutnější z florentských paláců. Pisa, náměstí zázraků. Celé Piazza dei Miracoli působí jako dokonale zkomponovaná symfonie. Charles Dickens napsal, že věž je přesně tak šikmá, jak si náročný turista přeje. Carrarský lom na mramor. Když narazej na dobrou žílu, provrtaj horu skrz naskrz. Těžaři se tady zdravěj "Choď opatrně". Náherný románský kostel San Zeno ve Veroně, konečně bez lešení. Vrata jsou zevnitř pobita bronzovými reliéfy, které bych označil za naprostou lahůdku. Tak se mějte dobře a dejte si taky doutník ve Florencii. Potěšení vyššího druhu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 21. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2014 Krasny, jako vzdycky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 21. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2014 Sempre fantastico signore Vojt! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno 23. dubna 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2014 Díky, starý vojny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M916 Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 Vojte, achach... krása, fotky se ti letos obzváště vyvedly... nebo že by to bylo tím, že jsem tam již sám dlouho nebyl? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 8. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2014 Grande bellezza, caro vojt. P.S. Pokud jsi ten film ještě neviděl, mrkni na to. Víc italskej film v současnosti už sotva někdo natočí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno 10. května 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2014 Vojte, achach... krása, fotky se ti letos obzváště vyvedly... nebo že by to bylo tím, že jsem tam již sám dlouho nebyl? Díky Jirko! Grande bellezza, caro vojt. P.S. Pokud jsi ten film ještě neviděl, mrkni na to. Víc italskej film v současnosti už sotva někdo natočí.A díky Honzo, slyšel jsem o něm, mrknu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Potkan Odesláno 9. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2014 Bella Italia! Vylet k jezeru Como na vystavu Concorso d'Eleganza Villa d'Este zacina prujezdem pres Splügenpass, kde je jeste snih a ubytovanim se pobliz "vidlicky" Bellagio v polovine jezera Villa Carlotta Morgan BMW a Lange byli hlavnimi partnery vystavy, temito auty se cele pobrezi a hlavne mesto Como doslova hemzilo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Potkan Odesláno 9. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2014 Grand Hotel Tremezzo - zde spali nekteri vystavovatele Ranni probuzeni Par krasavcu z vystavy u Villa Erba Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Potkan Odesláno 9. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2014 Villa Erba Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Potkan Odesláno 9. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2014 Muj osobni favorit Koncept od Maserati a od Volva Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se