mechano Odesláno 29. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2006 Natahovat a pravidelně servisovat. To je holt život.. Olej stárne, to je bez debat - ale taky se musí dostat všude, kde je potřeba - stejně jako u auta - taky tam zpočátku občas něco klepe, než se olej dostane všude Tady bych poznamenal že je to přesně jinak než u auta. Skoro se dá říci že naopak.
falkkon Odesláno 29. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2006 K tomu klepání bych měl poznámku,když hrčel diferenciál tak se tam nasypalo trochu dřevěných pilin a byl klid.Lze to aplikovat i u hodinek???
Jeremy Odesláno 29. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2006 Natahovat a pravidelně servisovat. To je holt život.. Olej stárne, to je bez debat - ale taky se musí dostat všude, kde je potřeba - stejně jako u auta - taky tam zpočátku občas něco klepe, než se olej dostane všude Tady bych poznamenal že je to přesně jinak než u auta. Skoro se dá říci že naopak. OK, nejsem automechanik.. prostě hodinky by podle mne (a nejen mne) měly optimálně v jednom kuse jít..
typograf Odesláno 29. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2006 K tomu klepání bych měl poznámku,když hrčel diferenciál tak se tam nasypalo trochu dřevěných pilin a byl klid.Lze to aplikovat i u hodinek??? Jo, doporučuji! Nasyp si do hodinek piliny. To je zaručený recept! :lol:
mechano Odesláno 29. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2006 K tomu klepání bych měl poznámku,když hrčel diferenciál tak se tam nasypalo trochu dřevěných pilin a byl klid.Lze to aplikovat i u hodinek??? Jo, doporučuji! Nasyp si do hodinek piliny. To je zaručený recept! :lol: Ano, je to pravda. Nejdřív ale doporučuji najít v nich ten diferenciál.
Cyber Odesláno 29. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2006 Natahovat a pravidelně servisovat. To je holt život.. Olej stárne, to je bez debat - ale taky se musí dostat všude, kde je potřeba - stejně jako u auta - taky tam zpočátku občas něco klepe, než se olej dostane všude - tzn optimální je, když hodinky pořád jdou.. Mimochodem dneska jsem koupil na eBay motorek na watchwinder i s převodovkou, za pár EUR.. Já mám dva watchmovery z Rakouska po 99,-Euro. Programovatelné, s možností změny rotace, s plexi krytem, a adapterem na 22OV. Taky tam jdou dát dva buřty na 1,5V , to proto, že v trezorech nejsou zásuvky :-)
Ciferník Odesláno 29. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2006 Nevím, ale vždycky jsem si myslel, že automaty se na watchwindery dávají proto, aby člověk nemusel složitě nastavovat datum, den v týdnu, měsíc, rok a lunární fázi :-) když se je zrovna nemá na ruce a hodinky se zastaví - ne proto, že by strojku dělalo bůhvíjak dobře být pořád v chodu...
Jeremy Odesláno 30. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2006 Já mám dva watchmovery z Rakouska po 99,-Euro. Programovatelné, s možností změny rotace, s plexi krytem, a adapterem na 22OV. Taky tam jdou dát dva buřty na 1,5V , to proto, že v trezorech nejsou zásuvky :-) No já mám jeden dvojitej (na 4 hodinky) z Říše a jeden na 2 hodinky z Kongu. No a právě u toho se rozbila převodovka (uvnitř byly plastové šroubovice, které se časem (tak za rok) oběhaly.) Nová převodovka je nemá (!!!), jsou tam jen normální plastová kola. Snad by to mělo jít.. U toho dvojitého Luftwaffe nevím co je vevnitř. Nebudu se v tom šťourat, dokud to jde..
Conrad Odesláno 4. února 2008 Nahlásit Odesláno 4. února 2008 Tady bych poznamenal že je to přesně jinak než u auta. Skoro se dá říci že naopak. OK, nejsem automechanik.. prostě hodinky by podle mne (a nejen mne) měly optimálně v jednom kuse jít.. Otevírám znovu tohle vlákno,zda někteří nezměnili svůj názor.Dost by mě to zajímalo protože mám několikery automaty a hledal jsem odpověd na tuhle otázku,a tady jsem našel protichůdné názory 1 když jsou hodinky v chodu tak se opotřebovávají- to zní logicky 2 lepe když jsou stále v chodu- nezatuhne olej myslím, že hrozba zatuhnutí je dejme tomu reálná,ale v trezoru a v krabici na hodinky bych ty nejistoty klidněvyloučil.Díky za rady
Ladis Odesláno 4. února 2008 Nahlásit Odesláno 4. února 2008 Trochu si rejpnu. Kudy odchází ten "odpar" z oleje když jsou hodinky vodotěsné?
cali Odesláno 4. února 2008 Nahlásit Odesláno 4. února 2008 Jedine co by som videl ako ozajstny problem, by boli hodinky desat rokov leziace v supliku ktore by si naraz natiahol. IMHO toto ma zmysel riesit u hodiniek nad 100K a so strojom inym nez standardna ETA, ta sa da za dva litre vymenit cela takze nech sa obrusuje kolko chce.... Preto ak vam to robi dobre tak natahujte, ak nemate cas tak nenatahujte, ale ak s nimi minimalne raz za pat rokov zajdete k hodinarovi tak v oboch pripadoch budete podla mna v pohode.
railmaster Odesláno 6. února 2008 Nahlásit Odesláno 6. února 2008 No já mám jeden dvojitej (na 4 hodinky) z Říše a jeden na 2 hodinky z Kongu. No a právě u toho se rozbila převodovka (uvnitř byly plastové šroubovice, které se časem (tak za rok) oběhaly.) Nová převodovka je nemá (!!!), jsou tam jen normální plastová kola. Snad by to mělo jít.. U toho dvojitého Luftwaffe nevím co je vevnitř. Nebudu se v tom šťourat, dokud to jde.. Ako to vyzerá vnútri Watchwindera? Netreba koliečka vnútri premazať vazelínou? Pokiaľ mi funguje, nechcem ho rozoberať, ale so zmenou smeru otáčania to má aj iný zvuk.
koblih69 Odesláno 6. února 2008 Nahlásit Odesláno 6. února 2008 (upraveno) Otevírám znovu tohle vlákno,zda někteří nezměnili svůj názor.Dost by mě to zajímalo protože mám několikery automaty a hledal jsem odpověd na tuhle otázku,a tady jsem našel protichůdné názory 1 když jsou hodinky v chodu tak se opotřebovávají- to zní logicky 2 lepe když jsou stále v chodu- nezatuhne olej myslím, že hrozba zatuhnutí je dejme tomu reálná,ale v trezoru a v krabici na hodinky bych ty nejistoty klidněvyloučil.Díky za rady 1) pro mě je udržování v nataženém stavu neproveditelné ( vzhledm k počtu hodinek) 2) pokud hodinky velmi dlouho nešly ( řádově několik měsíců ) tak se stává, že se nerozeběhnou - stačí vyčistit a jedou 3) chápu, že někdo nosí jedny hodinky trvale, chápu, že někdo střídá dvoje hodinky a ty druhé se nezi tím grilují, ale v mém případě kdy řeším jeslti sedí ke konkrétnímu oblečení, barvě kravaty nebo košile... je to nesmysl, protože bych je musel skladovat v v míchačce :lol2: :lol2: navíc by mi bylo líto aby byly zbytečně v chodu. Minimálně ložiska rotoru... se přece jen opotřebovávají. Upraveno 6. února 2008 uživatelem koblih69
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se