dfgh4 Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2010 Dobrý den, chtěl bych požádat o následující radu. Když mi bylo 10 let dostal jsem od rodičů darem hodinky Eterna Kontiki 10. Tyto hodinky prošli denním nošením po dobu cca 5 let, které bylo zakončeno totálním výplachem v řece. Od té doby stojí a trvá to již bratru 30 let. Při nedávném úklidu jsem je náhodou našel a pojal myšlenku zda by nebylo od věci je nechat zrepasovat. Dotaz tedy je zda si myslíte, že by to mělo smysl jak ekonomicky tak třeba i kvůli kvalitě značky či něco jiného? I když chápu, že to nebude zadarmo. Fotku bych přiložil, ale musím jí vyrobit. Proto připojuji stručný popis stavu: Nejdou. Předpokládám, že důvodem je spoušt, kterou napáchala voda, na ciferníku jsou malinké stopy rzi, minerální sklíčko je prasklé a poškrábané, neoriginální, stav pouzdra odpovídá použítí, poškrábané atd, kovový řemínek také není v nejlepší kondici. Tak tolik stručně k mému dotazu. Děkuji a předem děkuji za informace. A omlouvám se, že neznám správné hodinářské názvosloví. Martin
Dantechno Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2010 Ahoj, vitej na foru. Muzes je vyfotit at si udelame lepsi predstavu?
dknespl Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2010 V poměrně slušném stavu jdou Kontiky 10 na ebay tak kolem 100 EUR. Takže ekonomicky asi ne, spíš jestli k nim máš vztah a sehnat si k nim nějaké z toho ebaye na náhradní díly. Dají se sehnat i origo skla. Za opravu dáš tak 1000,- + za ty 3000 si koupíš ty na náhradní díly, případně nějaké drobnosti. Jestli se ti to vyplatí, je na tobě. Ale asi bude ten strojek v háji. Všechno to vyměnít, ale pak je otázka zda to jsou ještě ty původní hodinky :-)
bohus76 Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2010 V poměrně slušném stavu jdou Kontiky 10 na ebay tak kolem 100 EUR. Takže ekonomicky asi ne, spíš jestli k nim máš vztah a sehnat si k nim nějaké z toho ebaye na náhradní díly. Dají se sehnat i origo skla. Za opravu dáš tak 1000,- + za ty 3000 si koupíš ty na náhradní díly, případně nějaké drobnosti. Jestli se ti to vyplatí, je na tobě. Ale asi bude ten strojek v háji. Všechno to vyměnít, ale pak je otázka zda to jsou ještě ty původní hodinky :-) Přesně tak,chtělo by to fotku strojku,ať se ví v jakém je stavu a když v dobrém (opravitelném),tak nové pouzdro.Je to více asi citová investice,určitě se to nevyplatí.
farářskej Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Odesláno 3. května 2010 Za kompletní renovaci hodinek si u Eterny počítají 850 švýcarskejch franků... to by pro tebe mohla bejt klíčová informace.
seh1 Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Odesláno 5. května 2010 Za kompletní renovaci hodinek si u Eterny počítají 850 švýcarskejch franků... to by pro tebe mohla bejt klíčová informace. Právě na toto téma komunikuji s Eternou, napsali me , ze mám hodinky poslat , že nacení případné práce a materiál a já se pak rozhodnu, zda renovovat či ne.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se