Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dobrý den,

chtěl bych požádat o následující radu. Když mi bylo 10 let dostal jsem od rodičů darem hodinky Eterna Kontiki 10. Tyto hodinky prošli denním nošením po dobu cca 5 let, které bylo zakončeno totálním výplachem v řece. Od té doby stojí a trvá to již bratru 30 let. Při nedávném úklidu jsem je náhodou našel a pojal myšlenku zda by nebylo od věci je nechat zrepasovat.

Dotaz tedy je zda si myslíte, že by to mělo smysl jak ekonomicky tak třeba i kvůli kvalitě značky či něco jiného? I když chápu, že to nebude zadarmo.

Fotku bych přiložil, ale musím jí vyrobit. Proto připojuji stručný popis stavu:

Nejdou. Předpokládám, že důvodem je spoušt, kterou napáchala voda,

na ciferníku jsou malinké stopy rzi,

minerální sklíčko je prasklé a poškrábané, neoriginální,

stav pouzdra odpovídá použítí, poškrábané atd,

kovový řemínek také není v nejlepší kondici.

Tak tolik stručně k mému dotazu.

Děkuji a předem děkuji za informace. A omlouvám se, že neznám správné hodinářské názvosloví.

Martin

Posted

V poměrně slušném stavu jdou Kontiky 10 na ebay tak kolem 100 EUR. Takže ekonomicky asi ne, spíš jestli k nim máš vztah a sehnat si k nim nějaké z toho ebaye na náhradní díly. Dají se sehnat i origo skla. Za opravu dáš tak 1000,- + za ty 3000 si koupíš ty na náhradní díly, případně nějaké drobnosti. Jestli se ti to vyplatí, je na tobě. Ale asi bude ten strojek v háji. Všechno to vyměnít, ale pak je otázka zda to jsou ještě ty původní hodinky :-)

Posted
V poměrně slušném stavu jdou Kontiky 10 na ebay tak kolem 100 EUR. Takže ekonomicky asi ne, spíš jestli k nim máš vztah a sehnat si k nim nějaké z toho ebaye na náhradní díly. Dají se sehnat i origo skla. Za opravu dáš tak 1000,- + za ty 3000 si koupíš ty na náhradní díly, případně nějaké drobnosti. Jestli se ti to vyplatí, je na tobě. Ale asi bude ten strojek v háji. Všechno to vyměnít, ale pak je otázka zda to jsou ještě ty původní hodinky :-)

Přesně tak,chtělo by to fotku strojku,ať se ví v jakém je stavu a když v dobrém (opravitelném),tak nové pouzdro.Je to více asi citová investice,určitě se to nevyplatí.

Posted
Za kompletní renovaci hodinek si u Eterny počítají 850 švýcarskejch franků... to by pro tebe mohla bejt klíčová informace.

Právě na toto téma komunikuji s Eternou, napsali me , ze mám hodinky poslat , že nacení případné práce a materiál a já se pak rozhodnu, zda renovovat či ne.