Přejít na obsah

Renovované Prim Sport 2

Doporučené příspěvky

Tak přátelé, po dlouhých peripetiích, které začaly vlastně před více než rokem nákupem starých Sportů, se můžu konečne pochlubit výsledkem. No, je to vlastně takový polotovar (nemám řemen, tak je nemůžu nosit!), ale i tak neodolám.

Co mají hodinky za sebou, to nevím. Pro mě začaly ožívat v okamžiku, kdy jsem uviděl pár renovovaných kousků tady na chronomagu. Slovo dalo slovo a od váženého člena jsem koupil Sporty 2 za účelem renovace. Vypadaly takhle:

primsportii_02.jpg

primsportii_04.jpg

Hodinky šupaly hned do Eltonu, kde se jich laskavě ujali. Slíbený termín renovace dodržel Elton vzorně, i když to bylo na horní hranici daného časového rozptylu. Trošku se to zadrhlo na tom, že jsem si nevybíral maily a brácha v Praze tak byl překvapený jakousi zásilkou, kterou nečekal a za kterou chtěla pošťačka hromadu peněz. No nic, dopadlo to dobře a pár měsíců hodinky ležely u bráchy v Praze. V lednu jsem do Česka jel - sice za jiným účelem, ale s tím, že mimo jiné mi brácha předá hodinky. Předávka se nekonala, neboť hodinky zapomněl ležet v Praze na stole a jel za mnou na severní Moravu.

No, teď jsme se oba rozhoupali k tomu, že nemá cenu čekat a že hodinky půjdou poštou. Šly. Ale vlezla do toho ta islandská sopka... To bylo čekání a čekání... no ale dneska ráno přišel balíček a z něj konečně vykoukly ty moje Primky!

Nebudu to natahovat (hodinky jo, ale vás ne), tady jsou fotky. Strašně příjemně mě překvapilo balení, ta textilní kapsa je fakt originální! Jo, aby bylo jasno (a skládám poklonu původnímu Primu!), ciferník je původní! Nechal jsem si dát nové pouzdro (luneta, sklo, korunka, dýnko) a ručky, ale požádal jsem Elton, aby nešahali na strojek a nechali původní ciferník. Dodatečně jsem trnul, jestli to nebude jako pěst na oko - nové pouzdro a ručky, ale starý ciferník. Ale je výborně zachovalý, smekám klobouk!

IMG_9594_sm.jpg

IMG_9596_sm.jpg

IMG_9603_sm.jpg

IMG_9606_sm.jpg

IMG_9606_vyrez.jpg

IMG_9607_sm.jpg

Teď řeším už jen dilema, jaký pásek si k ni mám koupit. Poraďte! ;)

Díky za pozornost a zase někdy v chlubírně (teď mám na renovaci Prim Sport I.Gen, tak možná zase za rok, jestli to bude mít stejně dobrodružný průběh...)! :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ciferník je skutečně velmi hezký, dobře, že jsi si ho nechal. Celé hodinky vypadají špicově :thumbsup_anim:

Řemínek... já bych měl volbu jasnou, kožený originál Saturn :) Popřípadě origo gumový, ale to spíš na hodinky na vystavování než na nošení, mám na ruce raději kůži.

Odkaz ke komentáři

Ciferník je skutečně velmi hezký, dobře, že jsi si ho nechal. Celé hodinky vypadají špicově :thumbsup_anim:

Řemínek... já bych měl volbu jasnou, kožený originál Saturn :) Popřípadě origo gumový, ale to spíš na hodinky na vystavování než na nošení, mám na ruce raději kůži.

diky. zatim mam dva kandidaty:

LB-900-AH-11-EKschwrot.jpg

(zdroj)

a zcela ujety reminek (tak ujety, az si myslim ze by to mohlo fungovat):

KB207EUSurferschw-rot.jpg

(zdroj)

Odkaz ke komentáři

Mně se takovéhle výrazné řemínky na první pohled líbí, ale na ruce je nemám moc rád, respektive jsem rád, když je řemínek co nejméně nápadný, aby nezastiňoval samotné hodinky :)

Nicméně abych neodbočoval - jinak oba tyhle vypadají dobře, určitě bych bral do úvahy cenu. Čím menší, tím větší ochota riskovat, že se mi nakonec řemínek nebude líbit :-)

Odkaz ke komentáři

Tento Di-modell mám na svých vintage seiko 5 a musím říct, že je velmi příjemný. Je to měkká a příjemná kůže. Na sportdvojky bych ho klidně dal. Ale víc se mi na nich líbí Hirsch. Na červené bych obul tmavě hnědý:

http://www.hodinky-time.cz/reminek-hirsch-rally/d-71840/

Odkaz ke komentáři

xjr1: moc diky za fotky. z toho tveho puvodniho odkazu na chronomag to vypadalo na zlatou prezku, tak jsem si rikal, jak to muze sedet. tohle vypada fakt prijemne... mozna bych i tak preferoval drobne oziveni ve forme cerveneho prositi (namisto sedeho), ale zase mam slabost pro prezky s dvojitym jazyckem... ted jsi mi docela nadail brouka do hlavy. fakt dik! :sweatdrop:

Odkaz ke komentáři

xjr1: moc diky za fotky. z toho tveho puvodniho odkazu na chronomag to vypadalo na zlatou prezku, tak jsem si rikal, jak to muze sedet. tohle vypada fakt prijemne... mozna bych i tak preferoval drobne oziveni ve forme cerveneho prositi (namisto sedeho), ale zase mam slabost pro prezky s dvojitym jazyckem... ted jsi mi docela nadail brouka do hlavy. fakt dik! :sweatdrop:

Neni zac, bylo to celkem rychly B). Na chronoshopu je fotka se zlacenou sponou, ale pri objednani si muzes vybrat jestli zlacenou nebo lestenou ocel. Tenhle pasek je fakt moc prijemnej na ruku a navic se mi k dvojkam vylozene libi.

Cerveny prositi v barve ciferniku by bylo svihacky, coz je asi na zakazkovou praci, seriovky budou mit takovou tu jasnou cervenou vetsinou rekl bych...

A jeste jednou: ty hodinky jsou fakt parádní a je moc dobre, ze jsi zachoval cifernik puvodni :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Ten první, tebou vybraný, řemínek jsem měl na jedničkách a byl celkem slušný ...

I když je pravda, že já ty hodinky téměř nenosil, měl jsem je párkrát na ruce, takže jsem ho až tak nestihl prověřit, natož propotit ... :)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

takze mala aktualizace. remen jsem nakonec objednal ten s cervenou niti z watch-band-center.com (z tech dvou remenu je to ten prvni). dodani klasicky naprosto spolehlive. a s vyberem jsem taky spokojeny, i kdyz 18mm se zuzenim na 16mm u prezky... no, mohli to taky nechat 18/18. ale je to fajn.

sundal jsem Seiko Landmonster a nasadil Primky... ale co chvili se divam na ruku, jsetli vubec mam nejake hodinky. oproti tem 209g Landmonster najednou nejak necitim hodinky na ruce :)

par fotek:

ps2_0560.JPG

ps2_0553.JPG

a na ruce (na 18cm zapesti nevypadaji tak hrozne male, jak jsem se obaval):

ps2_0565.JPG

ps2_0566.JPG

ps2_0567.JPG

p.s.: a z di-modellu, resp. od jejich oficialniho zastoupeni v uk mi odepsali, ze uz ten pasek (ktery mi nekdo navrhoval, ten 18/18mm, s dvojjazyckovou sponou) taky navrhovali presit cervene. di-modell jim to ted dela jako specialni zakazku, takze to bude k dispozici. za mirne zvysenou cenu (di modell prej musi vzit stare pasky, vyparat nite a nechat znovu nasit cervene), ale budou. tak kdyby to nekdo chtel, muzu poslat aktualni informaci, az to bude.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

...a jak u Di-Modellu rekli, tak i udelali...

Dneska jsem dostal od UK distributora konecne i ty fotky remene (tip, co tady postoval xjr1, diky) s CERVENYM prositim. Je to od Di-Modell, ale na zakazku upraveno pro UK distribuci (mi bylo receno), v klasicke nabidce jsem ho nevidel. Cena je udajne jen mirne vyssi nez u klasickeho s cernym prositim - kvuli tomu presivani, co jim DiModell musel delat. Kdyby nekdo neco chtel (jako dalsi info, myslim), napiste mi SZ. Fotky remenu zde:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

hodinky se přesunuly k jinému majiteli, timto děkuji za obchod M.V.

jedna fotka

Dobra fotka. At Ti ty Primky dlouho slouzi. Jen detail: M.V. je bracha, na neho je psana ta faktura, protoze ja nebydlim v CR. Ja jsem J.V. (a poctive jsem to napsal do zpatecni adresy na balicku) :D Jo, a jeste jsem si vzpomnel, ze asi nemam fotku PS2 v hodinkovnici, coz me mrzi. Ta vinova barva krasne ladila s tim drevem. No, jeste pohledam, treba jsem to nekdy vyblejsknul.

Odkaz ke komentáři

Dobra fotka. At Ti ty Primky dlouho slouzi. Jen detail: M.V. je bracha, na neho je psana ta faktura, protoze ja nebydlim v CR. Ja jsem J.V. (a poctive jsem to napsal do zpatecni adresy na balicku) :D Jo, a jeste jsem si vzpomnel, ze asi nemam fotku PS2 v hodinkovnici, coz me mrzi. Ta vinova barva krasne ladila s tim drevem. No, jeste pohledam, treba jsem to nekdy vyblejsknul.

Tak s tim monogramem, pardon, psal jsem to zrovna kdyz sem mel rozbalenou fakturu.

PS2 vyfotím ve sperkovnici a poslu ti fotku. :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...