Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den

Vůbec nemám zkušenosti s nákupem zboží v cizině a proto bych poprosil o pár rad. Měl bych zájem o hodinky Seiko a výběr se zúžil na počet 3, ze kterých pro začátek vyberu jedny, ale problém je v tom, že se jedná o modely, které nejsou k nám dováženy. Chtěl bych se tedy zeptat zda je možné v zahraničí koupit hodinky Seiko na které by platila záruka, která by se dala uplatnit u výhradního dovozce ČR ALTRO, spol. s r.o? V případě že by ta možnost byla bych klidně akceptoval i vyšší cenu a vpřípadě že není možnost koupit seika se zárukou tak bych měl dotaz zda je šance koupit vyloženě vadný kus ( doufám že u seika snad ne :) ) kde by oprava převýšila případný rozdíl ceny v zahraničí a u nás? Nějak jsem to tady pročetl celý, ale v tomto nemám jasno. Předem díky.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Jestliže koupíš hodinky s mezinárodní zárukou třeba od Higuciho, opraví ti každý autorizovaný hodinář u nás. Pokud koupíš od místně velmi frekventovaných až "profláklých" prodejců z Asie, jako je Timeparadise, Premierworld nebo Pokemonyu, jsou většinou bez záruky. Ale u Seiko bych se toho vůbec nebál!:cool:

Odesláno

já uvažuji taky okoupy seiko samuraj modré nebo černé,není někdo ochoten nebo schopen mi je sehnat? Provize je jasná věc. Nemám žádné skušenosti s nákupem třeba v e bay, atd.

Odesláno

Díky za rychlou odpověď. Tak tady zkusím ještě jednou přelouskat postupu nákupu přes net, zatím z toho moc moudrej nejsem. Šel by sem ještě hodin odkaz na toho Higuciho? Kouknu na ceny u něj se zárukou a potom na asijské prodejce a uvážím pro a proti. Ještě tedy zařídit kartu pro platbu přes net u GE, protože ačkoliv to nechápu tak v 21. století mi chtějí před nebezpečím plateb na internetu " ochránit " a jejich embosovanou kartou platit nejde. A s tím " štěstím" na špatný kousek bych asi fakt musel mít smůlu.

Odesláno
já uvažuji taky okoupy seiko samuraj modré nebo černé,není někdo ochoten nebo schopen mi je sehnat? Provize je jasná věc. Nemám žádné skušenosti s nákupem třeba v e bay, atd.

jasně ozvi se na mail

Návštěvník Kamil
Odesláno

Samuraie kup radši u Higuciho: http://www.higuchi-inc.com/sbda001.html , je to ověřený prodejce a se zárukou.

Odesláno

Tak na Higuciho jsem mrknul - koupit ale asi lze jen to co má zrovna v nabídce a moc toho není. Ještě jednou dík a teď uz je to na mě. Stačí si jen vybrat mezi Samurajema, Knightama Black nebo White a Monstrama Black a to bude asi nejtěžší. Nějaké rady k výběru by nebyly? Budu je mít jako hlavní hodinky na každodenní nošení. Chodím spíše, vlastně skoro pořád sportovně oblečen, ale zaroveň bych chtěl aby hodinky trochu reprezentovaly.

Odesláno

r4d3k:

http://cgi.ebay.de/SEIKO-BLUE-MONSTER-DIVE...1QQcmdZViewItem

Kdyby neměly na té lunetě tu červenou a modrou barvu, tak je beru hned. Se safírem a v limitované serii není co řešit.

Odesláno

Na stálý nošení jsou, podle mýho, nejlepší Samurai (sám mám Orange Monstra, ale spíš k vodě než na častý nošení). Higuchi nemá na stránkách velký výběr, ale když mu pošleš mail s dotazem na konkrétní model, pošle ti obratem cenu včetně dopravy. A máš to od autorizovanýho prodejce s platnou zárukou, i když, stejně jako Kamil, bych se problémů se Seiko automaty moc nebál.

Odesláno
r4d3k:

http://cgi.ebay.de/SEIKO-BLUE-MONSTER-DIVE...1QQcmdZViewItem

Kdyby neměly na té lunetě tu červenou a modrou barvu, tak je beru hned. Se safírem a v limitované serii není co řešit.

to víš, že jsem na ně už několikrát koukal, ale taky se mi moc nelíbí ty barvy na lunetě a navíc myslím, že v čechách budou všechny monstra limitovanou serií :) . Jinak jsem zúžil výběr mezi Monstra Black a Knight Black a rozšířil o Seiko Automatic 200 metre Diver's Watch on Bracelet - SKX007 & SKX009 :)) . No do zítra dám oraz a budu přemýšlet.

Odesláno

r4d3k: Těžké rozhodování :). Jinak Viktor má asi pravdu, že pro každodenní nošení by se asi hodily nejvíce Samuraiky. O tom je přesvědčený každý, kdo sem prvně zabloudí, že chce jedny uni hodinky na stálé nošení, já nebyl vyjímka. Po dlouhém rozhodování sem si nakonec pořídil Citizen Promaster v titanu solárně dobíjené a rádiem řízene s černým ciferníkem s tím, že jsou nejpraktičtější, nejvýhodnější a nevím co ještě nej hodinky. No a ted si budu kupovat za cca 3/4 roku čtvrté hodinky. Takže si užívej vybírání a počítej s tím, že zanedlouho si to zopakuješ. ;)

Odesláno

Tak tady jsou adepti. Nevím proč, ale ty monstra se mi zdaj prostě uchvatný. Líbí se mi když je luneta nijak nebarvená, prostě jenom kov, proto jsem vyloučil ty Samuraje. Ten čistej kov na lunetě mi přijde více jako šperk. Vůbec si neumím monstra nebo knighty představit na ruce, ale snad nebudou o tolik větší než Samuraje. Dokonce co jsem viděl pár fotek tak ty samuraje mi přijdou větší než Monstra. A myslím, že jsou i težší. Dále jsem tady četl spoustu příspěvků o výborném zpracování Monster v této cenové kategorii. Jsem pro ně na 90 % rozhodnutej. Jen ty Knight mi v tom udělaly trochu bordel. No ještě udělá anketu zítra mezi kolegama. Asi to monstra fakt vyhrajou a když tady všichni říkáte, že stejně nezůstanu u jednich tak pak koupím něco menšího a lehčího.

Až budu plně rozhodnutej, našel by se zd někdo kdo by pomohl s nákupem případně s odkazy na Seika se zajímavou cenou?

Odesláno
...Vůbec si neumím monstra nebo knighty představit na ruce, ale snad nebudou o tolik větší než Samuraje. Dokonce co jsem viděl pár fotek tak ty samuraje mi přijdou větší než Monstra.

Ty Monstra na ruce vůbec nejsou velký, i když je průměr 42, ta luneta je dost široká a sklíčko tudíž opticky menší, takže velikosti bych se vůbec nebál. Seiko 5 Atlas mají průměr 40 a opticky se mi na ruce zdají stejný jako Monstra. A to nemám tlustou pazouru.

Odesláno

Tak to budou ty Monstra a jako druhé časem pořídím (viz obr.) http://www.pmwf.com/Watches/WATCHSALES02/S...ackSNW005K1.htm

To bych mohl ve dvou kusech hodinky na dost příležitostí

Jen bych se ještě zeptal (pročítal jsem to tu celý i několikrát, ale nemám úplně jasno) např. v tomto případě

http://cgi.ebay.com/SEIKO-MENS-AUTOMATIC-M...1QQcmdZViewItem

se jedná o nové hodinky? a jaká bude konečná cena? 150 USD ? Jak je to u tohoto prodejce s DPH? prochází to bez? A asi je to bez dokladů, že?

a co

http://www.21jewels.com/productsdetail.asp...etproducttype=1

tady je poštovné kolik? a jak to u nich vypadá s DPH? máte někdo skušenosti? Tady to bude asi s papírama a mohly by 1 rok platit i u nás?!

Díky za trpělivost a odpovědi

Odesláno

u pokemonyu je to 150 s postovnym u 21jewels 155 - dph a clo ti mohou napařit, ale vetsinou to projde bez.. jinak u seiko mechanik bych se o zaruku nebal.. tam se nema co zkazit :)

Odesláno

r4d3k: Dobře si vybral :). Uvidíš, že nebudeš litovat. Koukam, že se Ti Seika docela zalíbily že? Možná by stálo za zvážení, jestli jako Tvé druhé hodinky nezkusit třeba jinou značku než Seiko(nechci Tě od ničeho odrazovat). Monstra maj tak osobitý design, že si je asi hned tak s něčím nespleteš. Chybí mi na nich jen prosklené dýnko a líbil by se mi větší průměr. Je to kus hodinek za velmi rozumnou cenu. Denní odchylku mam tuším 8s/24hod, ještě sem je nenechal nikdy seřídit a jdou tak už od prvního dne. Tak ať Ti dobře slouží.

Odesláno

Všichni tady popisujete, jak vám Seika jdou přesně, nebo alespoň se stejnou odchylkou.

Moje Seiko Samurai (černé ocelové) si jdou jak se jim zachce. Když byly nové, předcházely se většinou tak o 25 s denně. A ještě ke všemu hodinová ručička byla o dost "pozadu". V celou hodinu ukazovala sotva na kraj hodinového indexu. Po měsíci jsem to nevydržel, nechal jsem zarovnat ručičky a seřídit chod. Od té doby jdou od -5 s denně do + 5 s denně, podle toho jakou zrovna mají náladu :)

Odesláno

Karlos: Jaký pán takový pes. :) Možná odchylka Tvých Samuraiů závisí také na způsobu denního užívání. Při aktivnějším průběhu dne se předbíhají(díky přetažení) a při lenošení se zas mohou opožďovat. Chce to vypozorovat.

Odesláno

Samuraie kup radši u Higuciho: http://www.higuchi-inc.com/sbda001.html , je to ověřený prodejce a se zárukou.

Musim suhlasit. Kupil som u neho cierne Samuraie a 100% spokojnost s priebehom obchodu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...