Kristian.nov Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2011 Tak já taky přidám přírůstek do mé Igení rodinky: Bohužel vedle té Mischovo parádičky to vypadá jako chudý příbozný. Jením slovem, krása.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2011 ... které mají mít dle našich stávajících vědomostí lesklý ciferník, bombírované ručky / stejné, jako Orlíky, nebo Elton Sporty/K tomu jsem našel dvě starší fotky, sice horší kvality, ale dokumentárně snad přínosné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 19. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2011 Mohl bych se zeptat, jaký je rozdíl mezi normálníma ručkama na PS1 a bombírovanýma? Mimochodem, zjistil jsem, že mám doma taky 3-šroubek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 19. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2011 Mohl bych se zeptat, jaký je rozdíl mezi normálníma ručkama na PS1 a bombírovanýma? Mimochodem, zjistil jsem, že mám doma taky 3-šroubek Normální ručky jsou placatý, ty bombírovaný mají rádius.Krásně je to vidět na hodinové ručce na téhle fotce (vypůjčeno) Mohl bych se zaptat, jak děláš ty ciferníky (v jiném vlákně) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 19. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2011 Jinak řečenou jsou ty ručičky vypouklé Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 19. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2011 Kamile, kde jsou ty Eltony teď? Nutně je totiž potřebuji, bez nich asi brzy zemřu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Království hodin Odesláno 19. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2011 (upraveno) Rád bych se pochlubil s novým a docela zajímavým přírůstkem. Podařilo se mi zakoupit jedny z těch prvních Igenů, které mají mít dle našich stávajících vědomostí lesklý ciferník, bombírované ručky / stejné, jako Orlíky, nebo Elton Sporty/, korunku stejnou, jaká patří do Sportů 2.1, tedy ta zakulacená a stroj s třetišroubkem a kovovou lunetu. Korunka je běžné zboží, lesklý ciferník není tak velká vzácnost, zato ručky a luneta ano. Hodinky měly normální korunku a lunetu z Igenů, největší devizou byly ručky ve velmi dobrém stavu. Ciferník byl slušný, ale ty lesklé jsou velmi háklivé na poškrábání, vrstva barvy je měkká a jaksi trochu lepící, nevím, co je to zač. Na ciferníku bylo několik perfektních otisků prstů viditelných na první pohled, pokoušel jsem se je odstranit, ale neúspěšně, náhrada za jeden z mých lesklých cifrů byla snadná, nicméně stav stále nebyl ideální. Zakoupil jsem tedy lesklý cifr NOS, který jsem do hodinek implantoval. Výměna korunky nebyla těžká, nicméně natahovací hřídel se mi zdá v kombinaci s korunkou o cca 0,2 mm kratší, než běžná Igenová a stále nejsem úplně přesvědčen, že to je táž korunka, jako u Prim Sport 2.1...I při úplném zamáčknutí korunky k pouzdru hodinky nešly natahovat, ale stále přeřizovaly čas, ale při mírném vyšroubování korunky z hřídele už to fungovalo, náprava tedy nebyla složitá. Lunetu jsem zatím dal normální Igenovou, takže je namístě, že i touto cestou poptávám tu originál kovovou. Tady je současný výsledek, ze kterého mám už teď velkou radost Informace pro Mischu. Někteří hodináři řeší tento problém s korunkou jednoduchým fíglem. Vezmou korunku a krček zaboří do obyčejné křídy. Pokud je odskok příliš velký, dá se to mechanicky ubrat (vyšťourat) něčím ostrým a nezanechá to následky. Pozor, dělá se to jen při minimálních úpravách, což je tento případ. 2 mm to neřeší. Pokud nechcete nic riskovat, zastavte se a my vám to předvedeme. Ps. blahopřejeme k zajímavému úlovku. Upraveno 19. ledna 2011 uživatelem Království hodin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 19. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2011 Chápu to dobře, že v krčku korunky zůstane zbytek křídy a tím se ty desetinky mm doženou? Zajímavý fígl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Království hodin Odesláno 19. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2011 (upraveno) Přesně tak. Funguje to,a hlavně nic to nepoškodí. Navíc pokud je to zbytečné ,opět se to nechá odstranit. Upraveno 19. ledna 2011 uživatelem Království hodin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Království hodin Odesláno 19. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2011 Přesně tak. Funguje to,a hlavně nic to nepoškodí. Navíc pokud je to zbytečné ,opět se to nechá odstranit. Pozor! Samozřejmě, je možné křídu do krčku nalisovat tak, že vám přidá i 2 mm, ale hrozí vylomení natahovací hřídele a roztržení krčku. Proto doporučuji jenom desetinky mm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 19. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2011 Díky, tohle asi uplatním! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 19. ledna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2011 Informace pro Mischu. Někteří hodináři řeší tento problém s korunkou jednoduchým fíglem. Vezmou korunku a krček zaboří do obyčejné křídy. Pokud je odskok příliš velký, dá se to mechanicky ubrat (vyšťourat) něčím ostrým a nezanechá to následky. Pozor, dělá se to jen při minimálních úpravách, což je tento případ. 2 mm to neřeší. Pokud nechcete nic riskovat, zastavte se a my vám to předvedeme. Ps. blahopřejeme k zajímavému úlovku. Doteď jsem zapilovával krčky korunek na delší hřídelku, tohle vypadá slibněji - díky za inspiraci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 19. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2011 Děkuji Království hodin za tip, už jsem to slyšel, ale nikdy nevyzkoušel.Honzo, kdybys upiloval krček, nebylo by Ti to mocplatný, protože korunka dosedá na samotné pouzdro dost fest. Dotaz na Accutrona: v jedné diskusi jsi se zmínil, že korunka na první Igeny, příp. Eltony byla ta zakulacená. Já jsem vyzkoušel cca 5 zakulacených korunek a tři normální Igenové, k tomu velkem 4 hřídele. Ani jedna kombinace, kde byla zakulacená korunka se nedala použít. byla mírně kratší, všechny kombinace normální Igenové korunky s libovolnou hřídelí byla vždy bez problémů. Je to skutečně stejná korunka, jako u Prim Sport 2.2, kde se používala standardně? Staníku, jo, já na ten orlíkovskej pásek zapomněl a jasně, že tam patří.a prosím všechny technology o radu: mám původní kovovou lunetu, ale bez jakéhokoli potisku, tedy v barvě hliníku, existuje nějaká možnost, jak ho tam dodat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 19. ledna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2011 (upraveno) Děkuji Království hodin za tip, už jsem to slyšel, ale nikdy nevyzkoušel. Honzo, kdybys upiloval krček, nebylo by Ti to mocplatný, protože korunka dosedá na samotné pouzdro dost fest. Dotaz na Accutrona: v jedné diskusi jsi se zmínil, že korunka na první Igeny, příp. Eltony byla ta zakulacená. Já jsem vyzkoušel cca 5 zakulacených korunek a tři normální Igenové, k tomu velkem 4 hřídele. Ani jedna kombinace, kde byla zakulacená korunka se nedala použít. byla mírně kratší, všechny kombinace normální Igenové korunky s libovolnou hřídelí byla vždy bez problémů. Je to skutečně stejná korunka, jako u Prim Sport 2.2, kde se používala standardně? Staníku, jo, já na ten orlíkovskej pásek zapomněl a jasně, že tam patří. a prosím všechny technology o radu: mám původní kovovou lunetu, ale bez jakéhokoli potisku, tedy v barvě hliníku, existuje nějaká možnost, jak ho tam dodat? Dovoluji si oponovat. Použil jsem to několikrát. Korunka na dvojky má delší krček a kratší hřídelku, zatímco na Igeny má kratší krček a delší hřídelku. Bohužel se celková délka liší - na Igeny je o cca půl milimetru kratší a prokombinovat to taky nejde. Takže jsem ubrousil krček na dvojkové korunce na správnou délku k delší hřídelce a někdy je závit v krčku korunky dost hluboký a funguje to hned a někdy je potřeba zkrátit i závit na hřídelce, ale nakonec to jde vždy. Už jsem si takhle zvodotěsnil vícero Igenů. Ilustrační fotoje z doby mého bastlení automatu do Igenů. Edit: foto je z doby vývojové, výsledek znáte, ale já se rád vytahuju: Upraveno 19. ledna 2011 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mildafleck Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2011 Kdyby měl někdo zájem o krásné Igeny na Aukru.Stačí dát jiný pouzdro,strojek,lunetu,ciferník,ručičky a budou krásný. http://opera.aukro.cz/item1428835264_prim_sport_i_gen.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2011 Pohoda, to je dobrý základ na renovaci, pokud to půjde za pár stokorun... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
legacy Odesláno 28. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2011 (upraveno) Při úklidu jsem objevil toto foto,tak trocha nostalgie,vzpomínka na jaro,léto a zároveň těšení se na něj!!!Všechny už jsou pryč,fotky aktuálně posledních dodám.Omluvte foto,příští slibuji lepší!!! Upraveno 28. ledna 2011 uživatelem legacy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
legacy Odesláno 29. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2011 Dnes jsem vzal ven na bobování s malou aktuální stav svých "1",tak o malinko lepší fota! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmoobbyy Odesláno 29. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2011 Super fotky, nafoť i ty původní. Jsou v moc pěkném stavu, škoda se nepochlubit. Ty by byla škoda renovovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 29. ledna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2011 Dnes jsem vzal ven na bobování s malou aktuální stav svých "1",tak o malinko lepší fota! Hezkýýý Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se