Přejít na obsah

Prim sport I - Igen - chlubící vlákno

Doporučené příspěvky

Jak tu psal velmi výstižně kolega, nekteré kusy si zalouží označení NOS - Neskutečně Olezlá Sračka

Doktore, ty tvoje jsou v pohodě. Normální, lehce olezlý Igeny :-)

Taky se přiznám, že takto vysvětlenou zkratku jsem neznal :clap: , ale rád jsem se pobavil a přiučil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Ahojte, skromne sa pripajam do tohto klubu  :gora:

Kupil som ich na aukre za 60 eur a myslim si, ze za tu cenu v pohode (aj ked v predajnom vlakne, ked boli rovno 2 kusy za rovnaku cenu v lepsom stave, tak som myslel, ze ma asi porazi. Bolo to 30 minut po zaplateni mojich, ale aj tak sa hned vypredali a nestihol som ich kupit). Puzdro je v najhorsom stave, klasika zo spodu zosuchane dost, no myslim si, ze cifernik, rucicky a strojcek v pohode a luneta po bokoch je osuchana len medzi 3 a 4 a medzi 11 a 9. Luneta sa toci, aj ked takym stylom, ze raz lahsie a raz tazko. Korunka je este relativne fajn, ale cela sa hybe hore-dole, ale hlavne doprava-dolava aj s celym strojcekom a cifernikom, proste so vsetkymi vnutornostami. O tom som premyslal, ci to tak ma byt a je to vlastnost anti-shock riesenia, alebo je to chyba Pri otvorenom dynku by kvoli tomu vypadlo vsetko von, drzi to len korunka (kod to prevratym otvorenym dynkom dole). To je moja otazka c.1.

Dalej s Vami by som chcel prebrat renovaciu, to je otazka c2. Rozmyslal som, ze si prelestim sklicko, vycitil by som rucicky, maju nejaku spinu na lestenych plochach. Ale aby som sa dostal k ciferniku, tak musim nejak odsrubovat korunku (snazil som sa hladat na fore, ako rozobrat IGENy, ale nenasiel som co sa ako robi). To je otazka c.3. Dalej ako dat dole rucicky, aby som ich ocistil, otazka c4. 

Takze mam 2 scenare renovacie pre momentalnu financnu situaciu:

1. vylestit sklicko, ocistit rucicky, kupit novu vlozku lunety (pisal som si s pani Krskovou, ze by som si chcel kupit diely a ohladom lunety mi napisala: Klasická černá luneta někdy nejde dát to původního pochromovaného kroužku. Někdy musíme upravit uvnitř původní pochromovaný kroužek. Jinak se může stát, že odpadne barva., to je otazka c.5)

2. vylestit sklicko/kupit nove, ocistit rucicky, kupit korunku, dat opieskovat puzdro(zadarmo u kamarata) a nasledne pochromovat.

+ kupit kaucuk od Eltonu

Zatial vaham medzi tymito variantami

Co si o tom myslite? -otazka c.6.

Niekedy v buducnosti, ked bude viac penazi by som ich dal na riadnu renovaciu do Eltonu.

Budem vdacny za akekolvek rady, usmernienia, upozornenia.

EDIT: Foto puzdra zdola pred ocistenim, hodinky na fotkach v stave, ake mi prisli.

(Foto len provizorne, nestiham nafotit cez den a fotak nemam az taky dobry na makro)

post-32314-0-76160300-1413815404_thumb.jpg

post-32314-0-81930700-1413815405_thumb.jpg

post-32314-0-75002100-1413815406_thumb.jpg

post-32314-0-78495300-1413815407_thumb.jpg

post-32314-0-81158500-1413815409_thumb.jpg

post-32314-0-90889500-1413815410_thumb.jpg

post-32314-0-74338600-1413815403_thumb.jpg

post-32314-0-84423500-1413815411_thumb.jpg

post-32314-0-79405200-1413815408_thumb.jpg

Upraveno uživatelem TheBP
Odkaz ke komentáři

Doporučuju nejdřív si o tom něco nastudovat a pak teprve nakupovat. Vyjde to levněji.

Ze všech uvedených prací zvládneš maximálně vyleštit sklíčko. Možná sundat a vyčistit lunetu, vložka je stejně na vyhození, víc škody udělat nejde. Strojek, ciferník a ručky dej hodinářovi a ten si s tím poradí, až to bude mít, poradí si i s hrkajícím strojkem. Vložku lunety kup v Eltonu, pokud ti nepůjde nasadit, opět doporučím hodináře.

Odkaz ke komentáři

Z vasich komentarov usudzujem, ze som blbo nakupil. Aku teda cenu by mali tieto hodinky? Trosku som sa snazil studovat a potom nakupovat, no nieco mi asi uslo. A ide mi prave o to,aby som sa veci naucil. Mam za sebou zopar rokov modelarciny a mam cit pre jemnu motoriku a keby sa dalo, tak by som siel studovat hodinarcinu (tie casy su za mnou a treba pracovat). Samozrejme, ze nebudem robit sam co neviem, bud si nastudujem, alebo to dam hodinarovi. Cize asi kupim len vlozku, prelestim si sklicko a vycistit rucicky a strojcek dam hodinarovi. Ked budu financie, tak ich dam na renovaciu do Eltonu.

Odkaz ke komentáři

To v podstate viem, len som asi prestrelil cenou. No ja som pisal,ze zatial len vlozku, sklicko som teraz trochu prelestil, lunetu som uz dal dole,vycistil spinu a uz sa pekne toci. Chcem ich zatial na bezne donosenie. Viem, ze puzdro je v katastrofalnom stave.

Odkaz ke komentáři

I já jsem dříve nakupoval a až potom přemýšlel. Stalo mě to moc peněz. Moje rada zní, dej to na aukro, zbav se toho. Počkej až se bude prodávat něco tady na fóru v lepším stavu. Nebo to hoď na příkopy do eltonu a za cca 3 měsíce a zhruba 10 tisíc máš pěkné hodinky. Viz fotopost-26335-0-04050500-1413907606_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

mno já pořídil na aukru toto :

post-36613-0-06641600-1414446154_thumb.jpg

spokojen nejsem, chce to novou lunetu (tohle je moje provizorní trochu koukatelná varianta) a lunetu nemůžu teď nikde sehnat a pomalu lituju že sem tu nekoupil ty modré po rekonstrukci v Eltonu :(

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...