Marfig Odesláno 8. května 2010 Nahlásit Odesláno 8. května 2010 Zdaravím, v oblasti hodinek jsem bežný uživatel, k promoci mám přislíbeno si vybrat hodinky. Mému vkusu odpovídají tyto dva kousky: . http://www.hodinky-koscom.cz/Tissot-T34-7-481-61-I10079.html http://www.hodinky-koscom.cz/Seiko-SGG731P1-I14413.html Mám agresivní pot, takže titanové pouzdro i řemínek podmínkou, safírové sklíčko abych to nepodřel. Ocením funkci den v týdnu. Poraďte, které by jste vybrali, případně něco jiného? Chtěl bych aby posloužily nějakou dobu... Původně jsem chtěl jenom SWISS MADE, ale nevím jestli má smysl na tom trvat (vyloženě jenom kvůli pocitu). Díky Martin
little_w Odesláno 8. května 2010 Nahlásit Odesláno 8. května 2010 Mému vkusu odpovídají tyto dva kousky: . Tissot jsou Swiss Made. A jinak bych rozhodne doporucoval nakup v zahranici, napr. eBay. usetris tak 30-50% ceny! (tady jsou ta Seika, za 126 dolaru, coz je dle dnesniho stredniho kurzu nejakych 2.560 Kc)
Pavel K. Odesláno 8. května 2010 Nahlásit Odesláno 8. května 2010 Mě se víc z těchto dvou líbí Seika a mají lepší vodotěsnost. Jinak taky doporučuji nákup z venku. Dost ušetříš.
bohus76 Odesláno 8. května 2010 Nahlásit Odesláno 8. května 2010 Zdaravím, v oblasti hodinek jsem bežný uživatel, k promoci mám přislíbeno si vybrat hodinky. Spíš bych ještě pouvažoval,jestli nevybrat automaty místo Quartzu,určitě by se alespoň u Seika nějaké našly.
Marfig Odesláno 8. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 8. května 2010 V čem je automat lepší? Kolega má automaty (nevím jaké za kolik) a především v zimě nadává na nepřesnost při přechodu z tepla do zimy mu to za měsíc udělá několik minut...
Adam99 Odesláno 8. května 2010 Nahlásit Odesláno 8. května 2010 A pozor na rozměr, ty Seika mají jen 36 mm, což je na dnešní poměry celkem málo, spíš bych vybíral něco kolem 40 mm.
Koniferka Odesláno 8. května 2010 Nahlásit Odesláno 8. května 2010 V čem je automat lepší? Kolega má automaty (nevím jaké za kolik) a především v zimě nadává na nepřesnost při přechodu z tepla do zimy mu to za měsíc udělá několik minut... Automat je lepší v tom,že nemusíš dokupovat baterie .Samozřejmě taky otřebuje údržbu.Kdyby se kolegovi hodinky zpožďovaly dejme tomu o deset sekund denně,tak to dělá za měsíc 5 minut,což je u automatů v normě..Quartz jsou jednoznačně přesnější (v této cenové hladině),jenže zase je tam ta baterka..Takže je to o pocitu uživatele
Marfig Odesláno 8. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 8. května 2010 Aha aha.. no v mem pripade je baterka asi lepsi volba, radeji jednou za 2-3 roky vymenim baterku nez 2 za mesic seridit.
little_w Odesláno 8. května 2010 Nahlásit Odesláno 8. května 2010 Aha aha.. no v mem pripade je baterka asi lepsi volba, radeji jednou za 2-3 roky vymenim baterku nez 2 za mesic seridit. v tom pripade kup nejake kvartzove Seika a mazej odsud, nebo budes mit do par tydnu hlavu jako skopek a budes se rozhodovat mezi pilotkama, potapkama, atd. atd.
bohus76 Odesláno 8. května 2010 Nahlásit Odesláno 8. května 2010 (upraveno) Aha aha.. no v mem pripade je baterka asi lepsi volba, radeji jednou za 2-3 roky vymenim baterku nez 2 za mesic seridit. Tady je situace jasná,kdo chce kam.... Dost lidí na foru by mechaniky za Quartz nikdy nevyměnilo a raději jednou za týden seřídí ručičky.Jinak Tě tu vítám,a třeba nakonec dospěješ k tomu,že ty mechaniky "nutně" budeš potřebovat. Jak vidím někteří mě předběhli.Chronobundus je hrozná nemoc. Upraveno 8. května 2010 uživatelem bohumil.talak
Helex Odesláno 8. května 2010 Nahlásit Odesláno 8. května 2010 (upraveno) V čem je automat lepší? Kolega má automaty (nevím jaké za kolik) a především v zimě nadává na nepřesnost při přechodu z tepla do zimy mu to za měsíc udělá několik minut... Automat je prostě krásnej stroj, často s průhledem zespoda na vnitřnosti, kde můžeš obdivovat jak to funguje. Když ztroskotáš na pustym ostrově, bude ti fungovat ještě dlouhá léta po quartzkách Proč si k mobilu kupovat ještě quartzky? Je to jako originál vs. reprodukce (to už možná přehánim no) Upraveno 8. května 2010 uživatelem Helex
Matej Bovan Odesláno 8. května 2010 Nahlásit Odesláno 8. května 2010 Ahoj, Martin. Ja som si nedávno kúpil automaty a môžem ti povedať, že neexistuje lepšia voľba. Mám Tissot PRS 516 Automatic (klasický nechrono model T91.1.483.31) a som s nimi veľmi spokojný. Síce ich mám doma len 5 dní a už sa náhlia 1 minútu a 15 sekúnd, ale ľudia veci znalí z tohto fóra mi vysvetlili, že u nových automatov je to celkom bežné. Vraj trvá 2 - 4 mesiace, kým sa ich chod neustáli na nejakej prijateľnej odchýlke a až keby sa tak neudialo ani potom, treba zájsť k hodinárovi. Aj keď som vedel, že nejaké odchýlky sú, s takýmito veľkými odchýlkami som nepočítal, no vzhľadom na to, že som bol na tomto fóre uzrozumený, že sa to časom upraví, to beriem ako akceptovateľnú vec. Pred týmito automatmi som mal tiež hodinky Tissot, ktoré boli poriadne drahé (dovezené z USA, vtedy za vyše 1000 dolárov), ale s Quartzovým strojčekom a už by som hodinky s Quartzovým strojčekom nikdy, opakujem NIKDY od žiadnej značky nechcel. Je pravda, že Quartzový strojček je v porovnaní s automatom oveľa presnejší, ale predstav si takú situáciu, že ti dôjde v hodinkách s Quartzovým strojčekom batéria a ty si ju nebudeš mať kde vymeniť! Prense to sa stalo mne, keď som bol s priateľmi v kempovať v divočine severných štátov USA. Boli sme stovky kilometrov vzdialení od akejkoľvek civilizácie a takmer 2 týždne(!!) bola v hodinkách batéria bez energie. Hoci sme si mali v divočine užívať pohodu, od tej doby ako mi zastali hodinky som mal po dovolenke, pretože som sa bál, aby do nich batéria nepotiekla a následne ich nepoškodila. Dokonca som kvôli tomuto problému odišiel s kempovačky o týždeň skôr a keď som sa zastavil u najbližšieho hodinára, ktorý mi pripadal dostatočne seriózny na to, aby som mu zveril svoje hodinky, ten ma strašne vyhrešil s tým, že kde som bol doteraz, lebo tá batéria bez energie už mala veľmi na mále a takmer potielka, čo by znamenalo koniec týmto hodinkám. V súčasnosti má, tieto teraz už moje bývalé hodinky Tissot s Quartzovým strojčekom môj brat, ktorému som ich podaroval k jeho 18. narodeninám a nevie si ich vynachváliť. Sorry, že som sa tak rozpísal, ale chcel som len objasniť, prečo som sa rozhodol kúpiť si hodinky s automatickým strojčekom a prečo by som si ja osobne už nikdy hodinky s Quartzovým strojčekom nikdy nekúpil. Dúfam, že si sa z mojej osobnej skúsenosti poučil a prajem Ti pri výbere hodiniek šťastnú ruku Maťo z Bratislavy
Matej Bovan Odesláno 8. května 2010 Nahlásit Odesláno 8. května 2010 Čo sa značky týka, nie je to o ani o image, ani o frajerine, či o niečom podobnom, ale naozaj o kvalite a o presnosti, ktorú ti vedia ponúknuť jedine Švajčiari, no proste, nebudem sa zbytočne vykecávať: SWISS MADE = THE BEST QUALITY. To samozrejme platí len vtedy, ak sa jedná o originálne hodinky a nie o nejaké padelky. U mňa vždy bola, je a aj vždy bude srdcovkou Tissot. Tebe sa môže páčiť niečo iné, veď vieš, ako sa hovorí: "Proti gustu žiaden dišputát", ale ak chceš skutočnú kvalitu, každopádne sa obzeraj len po švajčiarskej značke. Maťo z Bratislavy
Lumpy.T Odesláno 8. května 2010 Nahlásit Odesláno 8. května 2010 Mam tissoty PRC 200 bez chronogafu, je to quartz, nakup v UK (uspora 3000Kc, tady by stali pres 8 tis) sice to neni titan, ale safir je a dle meho nazoru je titan osklivej. Jinak max spokojenost. Ale jak se tu pise, az si je koupis, jakekoliv, uz sem hlavne nechod! (planuju nakup tretich hodinek). Velikost pod 40 mm je malo, uz tech 40 je limitnich.
Hape Odesláno 8. května 2010 Nahlásit Odesláno 8. května 2010 Taky se musím přídat na stranu automatů. Pořídil jsem SEIKO Spirit SCVS013 a mohu jen chválit!!! Ten pocit, mít na ruce mechanické hodinky, nikoliv elektroniku je nenahraditelný, i když je Quartz přesnější. Fakt je to o pocitu, o šílenství o posedlosti a já do ni spadnul rychle !!!
Pixelator Odesláno 21. července 2010 Nahlásit Odesláno 21. července 2010 mam quartzove tissoty aj automaticke seiko takze sa citim ako povolany odpovedat na tuto temu ... obidvoje stali priblizne rovnako a u tissotov musim konstatovat lepsie tovarenske spracovanie... aj ked je to "len quartz"... na druhu stranu. u seiko je zaruceny isty level aj pri najlacnejsich modeloch. osobne som mal v ruke seiko od 50 do 500? a uroven spracovania cca rovnaka. to neznamena ze by boli tie drahsie zle. skor naopak. aj tie lacne mali dobru uroven. ak seiko drahsie ako 250? tak by som sa uz poobzeral po nejakych automatoch s 6R15 kalibrom...
Luky Odesláno 21. července 2010 Nahlásit Odesláno 21. července 2010 Z těch dvou co máš ve výběru bych šel do Seika, jednak je to moje oblíbená značka (věc názoru každého), lepší WR a pro mě je hlavní INHOUSE kalibr než ETA i když je to swiss, ale za tu cenu už bych šel do mechanik např. Spirity jsou moc krásné a cenově bezkonkurenční, pokud budeš forum navštěvovat stejně k mechanikám dospěješ, tak šťastný výběr. 1
klaucz Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Odesláno 24. července 2010 Čo sa značky týka, nie je to o ani o image, ani o frajerine, či o niečom podobnom, ale naozaj o kvalite a o presnosti, ktorú ti vedia ponúknuť jedine Švajčiari, no proste, nebudem sa zbytočne vykecávať: SWISS MADE = THE BEST QUALITY. To samozrejme platí len vtedy, ak sa jedná o originálne hodinky a nie o nejaké padelky. U mňa vždy bola, je a aj vždy bude srdcovkou Tissot. Tebe sa môže páčiť niečo iné, veď vieš, ako sa hovorí: "Proti gustu žiaden dišputát", ale ak chceš skutočnú kvalitu, každopádne sa obzeraj len po švajčiarskej značke. Maťo z Bratislavy Pokuď jde o kvalitu, volil bych Seiko. V této kategorii bych byl v tvrzení SWISS MADE = THE BEST QUALITY trochu opatrný.
cody Odesláno 25. července 2010 Nahlásit Odesláno 25. července 2010 Ja bych se jen zeptal, opravdu mas tak "agresivni " pot ze nemuzes mit ocel? Neposuzuj to podle drivejsich hodinek pokud skutecne nebyli z kvalitni oceli L316. Driv jsem take mel spinave zapesti od nekvalitniho naramku hodinek a jednou mi jedno asi plechove dynko na quartzkach doslova vykvetlo na ruce... Po prechodu na kvalitni ocelove hodinky tento problem nemam. Titan ti dost zuzi vyber a navic neni titan jako titan. Vetsinou se nejedna o cisty titan ale o slitiny. Plati to co u zeleza, nevhodne zvoleny titan te muze casem zklamat jinyma vecma.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se