Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

MOC pěkné! Na jakém principu pracuje ten měřák přílivu a odlivu? Podle aktuálního času, nebo to má nějaké čidlo, které reaguje na gravitaci Měsíce? (asi blbost, co :D

Odesláno

Foto z boku dodám. Ten příliv a odliv je samozřejmě úplně k ničemu, ale kvůli tomu jsem je nekupoval ^_^ Líbil se mi tento typ hodinek, včetně použitých materiálů a strop měl někde kolem 11000,- Tady jsem našel, že kupovat hodinky u nás je finanční sebevražda a tak jsem koukl k sousedům. No a ono ejhle, sleva z 699 na 399 euro. Zřejmě výprodej či co. No láska na první pohled a s tou cenou dvojnásobná.

Dnes se na ně koukal kolega v práci, vyhrnul rukáv, vytáhl svoje Casia za 1200,- a povídá: "No koukni sám, vidíš nějakej rozdíl?" :D

Popravdě - viděl

Odesláno
  armando napsal:
MOC pěkné takové OCEANUS-ky také zvažuji, ale v ČR celkem cena přehnaná, dej prosím tip, kde jsi je v Německu kupoval. Moc děkuji.

Www.uhrcenter.de

Odesláno (upraveno)

Ještě bych se rád zeptal zda nejtenší dlouhá ručička ukazuje vteřiny nebo něco jiného, protože jsem ji na všech fotkách Oceanusek viděl vždy na pozici 12.

Jaké máš poznatky s ovládáním těchto elektronikou nabitých hodinek?

Mají budík?

Maji hodinový signál, tedy v celou, případně o půl pípnou?

Upraveno uživatelem armando
Odesláno
  V 21. 5. 2010 v 22:55, 'armando' napsal:

Ještě bych se rád zeptal zda nejtenší dlouhá ručička ukazuje vteřiny nebo něco jiného, protože jsem ji na všech fotkách Oceanusek viděl vždy na pozici 12.

Jaké máš poznatky s ovládáním těchto elektronikou nabitých hodinek?

Mají budík?

Maji hodinový signál, tedy v celou, případně o půl pípnou?

Nejdelší ručička ukazuje vteřiny v režimu stopek. Jinak slouží pouze k nastavování funkcí na hodinkách, tedy radiového příjmu času, výběr domácího města, aby ti ta aktualizace k něčemu byla a k výběru jiných měst, když chceš vědět kolik je hodin třeba v Káhiře.

Vteřiny ukazuje ten spodní terčík.

Budík hodinky mají, ale ten by mě vzbudil tak maximálně po 10 hodinách spánku a ne po 5-6 jak běžně spávám (pípá 10vteřin) a hodinové pípání jsem tu nenašel i když všude se píše, že tam je. Ovládání se nejdříve zdálo šílené, ale po pár hodinách tréninku už je to v pohodě. Jen to nastavování budíku je šílené. Je to analog a tak jak přejdeš do režimu budík, ručičky se začnou nejdříve točit na poslední použitou dobu a to si kolikrát pěkně počkáš, pak si pravými tlačítky teda nastavíš dobu novou.

Hodinky jsem si ale nekupoval kvůli budíku nebo hodinovému pípání. Já jsem spokojen, jediné co mě trochu mrzí, je luminiscence ručiček a indexů. Příjde mi že dost brzy jim dochází dech.

Odesláno

Díky za vyčerpávající odpovědi.

Právě jsem se prokousával návodem na obsluhu, abych měl přehled co to vše umí, no klobouk dolů, to ovládání se zdá býti opravdu šílené.

Řada Oceanus je komplet v Titanu.

Ještě se tedy zeptám jaký je praktický rozdíl mezi použitím Titanu nebo L316 chirurgická ocel u pouzder a řemínků hodinek?

Odesláno (upraveno)
  V 22. 5. 2010 v 12:34, 'armando' napsal:

Díky za vyčerpávající odpovědi.

Právě jsem se prokousával návodem na obsluhu, abych měl přehled co to vše umí, no klobouk dolů, to ovládání se zdá býti opravdu šílené.

Řada Oceanus je komplet v Titanu.

Ještě se tedy zeptám jaký je praktický rozdíl mezi použitím Titanu nebo L316 chirurgická ocel u pouzder a řemínků hodinek?

Tak v tomhle ti nepomůžu, snad se chytne někdo jiný.

Ovládání se neboj, složitě se to jen tváří :DD

Upraveno uživatelem kenu
  • po měsících...
Odesláno

Můžu se zeptat na kterém shopu v Německu jsi je objednával a na kolik peněz tě nakonec dohromady vyšly? Jestli to bylo přímo na uhrcenter.de, tak tam už je teď nemají, ale od května uteklo už hodně vody:-(

Model OCW-M700TDE bych si také rád pořídil. Tady v česku v této době v eshopech většinou sežene OCW-M700TCE, tedy se světlým ciferníkem a ten už mi nepřipadá tak elegantní, ale je to asi věcí názoru.

A další dotaz ... stále jsi spokojen? Hodinky jsou to krásné.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...