Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

to Pachollini: Použij 66, já se taky dlouho rozhodoval, ale má to cenu pouze s tímto kalibrem. Cena asi naskočí, ale snad to nebude taková hrůza. :) nepoužívej slovo sleva :)

Také je možnost, že dodáš to PRIM několik kusů kalibrů (nevím jestli musí být celé hodinky) a on Ti jako bonus provede úpravu pouzdra, takovej výměnej obchod. Snad to ještě platí.

• Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Držím svoje slovo.:) Dohoda se vztahovala na 5-10 funkčních kalibrů (dají se pořídit po zástavárnách za 80-150kč). Preferuji kalibry 52, 66, 68, 96, 97.:) Naoplátku uděláme konverzi zdarma! Je to jak psal Lukáš výměnný obchod :), který mi ušetří čas s obíháním zastaváren a proto ho rád ocením. Nápad vznikl tak nějak spontánně v diskuzi s odklizecem. Nabídka byl posléze zevšeobecněna, takže .....

....platí! ;)

Odesláno

Slovo sleva? Chraň bůh ;-)

Pro mě by to mělo hodnotu i s 73 ? pořád je to krásný kus práce, navíc v limitované sérii s pěknou historií. 12 000 je skoro 10, což je sice hodně, ale dopřeju si to. 15 je 15 a to je už pro mě opravdu hodně... Když psal Chronomag o tom, kolik je člověk ochoten dát za hodinky, mluvil o optimální střední a maximální ceně ? pro mě je to tak 6 / 12. A jenom tohle fórum a setkání s PRIMem mě přesvědčily, že má smysl jít na tu horní hranici.

Odesláno

K nápisům: jestli bude dole "Czech Made" a vzadu "limited edition" nebo "L.E." pak tam musíme mít "17 Jewels", za úplně nejhorší bych považoval mít něco česky a něco anglicky nebo dokonce francouzsky. "Manufacture" v logu je sice původně francouzsky, naštěstí se to používá stejně psané i v angličtině.

Cigi: důvody pro vynechání nápisu nad šestkou jsi popsal krásně a vědecky, ale mně se to prostě víc líbí s nápisem o počtu kamenů, prostě tíhnu spíš k vyváženosti než k vratkosti :-) Budeme se někde muset smířit s kompromisy, jestli nemáme mít 20 různých hodinek, asi bude nutné hlasovat.

Chtěl bych bílý nebo lehoučce krémový ciferník a všechny ručky tmavé, ale co je pro mě důležité, aby ručičky i indexy a nápisy měly stejnou barvu, u některých i drahých hodinek se stává, že se liší barva svítivých materiálů nebo i odstín barvy na indexech a ručičkách a to se mi strašně nelíbí (měl jsem takové hodinky a nakonec to byl důvod k jejich prodeji).

Odesláno

Já jsem svůj názor změnil, ETU dnes používá každý, ale orig.66 pouze PRIM, doufám, že to tak je. Já jsem psal, že pocitově je to pro mě taky moc a najednou................není:)

Zaběhneš do bazarů a máš to zadarmo! :)

To PRIM: Co kolo štěstí??? :):):) Budou možné nějaké ukázky rhodiování a ceny úprav? Díky

Odesláno

Rhodiovaný jsme zatím pro nikoho nedělali, ale technologicky to není problém. V nabídce taková úprava je.

Teď budeme rhodiování aplikovat na dvou hodinkách, které si zákazníci objednali v platině, takže pak to vyfotíme a ukážeme.:)

Odesláno

Souhlasím s Viktorem, je třeba ujednotit jazyk popisů, tady se nabízí asi pouze angl., ale přesto se mi líbí použití rubínů česky.

Jaký je Váš názor?

Odesláno

Já bych byl pro češtinu. Na několika úlovcích mám nápis s rubíny a vypadá hezky, nutno ovšem podotknout, že czechoslovakia na těch samých už trochu ruší.:) Tak plně souhlasím s názorem, že na jednom stroji jeden jazyk.;)

Odesláno

Já vždyycky všechno na 5x

Líbilo by se mi rubínů, ale pak by měly být všechny nápisy česky. Např. Vyrobeno v české republice (ne v Čechách,ˇČechy končí u Jihlavy :-)) Vyjímkou tvoří logo, to se samozřejmě měnit nedá.

Pokud by nebyly všechny nápisy čeky, pak raději Jevels

Honza49

Odesláno

Ja si taky myslim, ze pokud ceske napisy, tak vsechny. Ale u toho jsme se myslim shodli, ze pak to budou jen lokalni hodinky kopirujici uspech ruskych kvuli azbuce. Osobne si myslim, ze to neni dobry napad.

Odesláno

To cigi,

Taková legrace s českou republikou. Měli nám přijet na veletrh do Brna naši dodavatele z Thaivanu. Chtěli spát v Bělehradě a nakonec k nám nepřijeli, protože je prý u nás válka. Tak nás znají ve světě. Asi nemají mapu. Ale když jsem byl v Řecku, tak se tam taky našli lidé, kteří nevěděli co je to Česká republika, dokonce aní Československo

Odesláno

Pravda je, že 17 rubínů + czech made by asi nebylo ono. V tom případě bych byl asi pro jewels.

BTW: kdysi dávno tady padlo Bohemia Works, což se mně osobně líbí víc než Czech Made. Co vy na to?

Odesláno
Dovolím si ostře nesouhlasit s odklízečem, že to dělá z primek lokální hodinky. NE! Naopak, je to autentická česká práce a my jsme přece dostatečně sebevědomí, abychom znali svoji pozici v globalizovaném světě, to ty anglické fráze z nás dělají burany. Světoví můžeme být i s češtinou, naopak, moji přátelé z ciziny obdivují některá česká slova (prdel, zmrzlina a tak)! To už tam můžeme místo czech made napsat EU, to je taky jasně světovější , ne? Nikdo, kromě našich sousedů přece neví, co to to czech vlastně přesně znamená (je to někde u Bělehradu) a upřímně řečeno, jak čtu výše, máme s tím pochopitelné problémy i my sami. Copak jsme číňani, indové, vietnamci, singapůrci, abychom svoje hodinky popisovali anglicky? Ať to dotáhnem alspoň tam, kde jsou dneska v tomhle ohledu rusáci. Jsem pro všechno v češtině, ale když to nepůjde, každé české slůvko navíc uvítám! A vřele doporučuju primovi, aby to tak dělal u všech modelů, výrazně to pomůže jedinečnosti jeho kousků.

A ja si dovolim neostre reagovat.. Cestina? Pro mne OK, ale bud vsude, nebo nikde! Dvojjazycne provedeni mi nepripada ani trochu lakave ani atraktivni. A obavam ze, ze "ceska prace" ani "vyrobeno v cesku" neprojde u pana Prokopa, ktery se v tomto smeru jasne vyjadril. A ackoliv s nim v mnoha vecech nesouhlasim, v tomto mu davam jednoznacne za pravdu ;)

Odesláno

to cigi: fiftyfifty, no snad padesát na padesát, ať se držíme tý češtiny :)

Já bych spíš řekl tak 60/40 ve prospěch použití nápisu.

Z nostalgie bych byl pro české nápisy, jak jsem řekl, prodávat je nikdy nebudu a vím co je 17 Rubínů.

Na druhou stranu v ang. jazyce to nikdy nezkazíš, souhlasím s odklízečem.

to cigi: Jak si to představuješ česky? Oprav/doplň (asi by to chtělo vidět na číselníku)

Chronomag limited edition 15/15 - Chronomag limitovaná edice 15/15

- Omezené vydání Chronomag 15/15

17 Jewels - 17 Rubínů, Kamenů, Drahokamů

Czech Made - Česká práce (jen po Jihlavu :) )

Made in Czech Vyrobeno v ČR

Ruční strojovýroba PRIm

Vyrobeno v Česku (česko zní ale hrozně)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...