Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

to Prim: Sehnal jsem i nějaké samostatné strojky Prim, jsou funkční (vše od hodináře). Myslím si, že Vám jde převážně o strojky. Pouzdra, ciferníky, jsou pro Vás důležité?

Strojek mám již po základní renovaci (je krásný), proto se rozmýšlím jeli vůbec třeba jeho povrch. úprava.

Zajímalo by mě rhodiování, zadaří se nějaká foto?

• Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

To Lukáš: Důležité jsou pro nás strojky a číselníky (pokud jsou plastické a zachovalé), zbytek je většinou nepotřebný. Rhodiování na fotkách nemám, ale je to vizuálně jako chrom.

Odesláno
Pavučinku nebrat!!

Mám problém. Nesmějte se! Potřebuji vysvětlit rozdíl.

3D reliéfní frézovaný popis dna za 2500

3D reliéfní frézovaný popis dna za 500

Parciálně kalený popis dna zadarmo

díky

Honza 49

Já se taky přidávám, prosím vysvětlit rozdíl v cenách se stejným popisem 3D reliéfní popis...

Odesláno

Už jsem volal panu prokopovi.

Do vřezna to bude stát vícš a po 1. březnu méně.

Kalený je laserem v olejové lázni.

Nejhezčí je údajně frézovaný

Honza 49

Odesláno

To cigi: Fantazii se u nás meze nekladou, rádi uděláme i hodinky s tykadýlkama, když si to zákazník bude přát.:) Jenom musím upozornit na zvláštní závislost: Když si zákazník objednává něco, co se nám také líbí, vždycky ho to vyjde levněji, než když nás nutí do něčeho o čem jsme přesvědčeni, že z toho bude kýč.;)

Ale stejně jako názory na CH.L.E. se musí každé individuální zakázce dát trocha času na zrání. S výsledkem jsem v našem případě spokojený i já, a tak si nejspíš taky ještě nějaké kousky mimo muzeum vezmu (můj táta bude mít z apůl roku šedesátiny).

Proč formulář? Protože to už je závazná objednávka, která půjde do výroby, a tak chci mít naprosto exaktně potvrzeno, co kdo z Vás chce a kolik bude finální cena. Na základě tohoto formuláře, který odešlete potvrzený nebo okomentovaný zpět už také můžete zaplatit zálohu, na které jste se shodli. Platební diospozice jsou totiž součástí tohoto formuláře.

Potřebuji také detailní kontaktní informace a přesné znění všech individuálně požadovaných modifikací (například jméno na můstek strojku atd.)

Pokud to cigi už pro letošek balí :) tak mu a všem, kteří se také rozhodnou dát si pauzu, také přeji klidné prožití vánočních svátků, mnoho radosti a tepla rodinného krbu. Do nového roku pak všechno nejlepší, hodně zdraví, lásky, úspěchů a spokojenosti.

Honza Prokop

Odesláno

to Prim: moc se mi líbí český lev na těch solitérech, bylo by možné něco podobného na kalibr 66?

Na dýnku bude nápis Chronomag limited edition xx/xx. Teď mě napadá, jaký jazyk nakonec zvítězil? Co dále se běžně uvádí na dýnku (tech.údaje)?

Pokud dobře chápu objednávku, tak parciálně - laserem nebo frézováním. Zde záleží pokud do 28.2.06 tzn. 2500Kč a kdo počká, tak od 1.3.06 to má za 500Kč.

Základní brus strojku (co je to přesně technicky) je v ceně, můj 66 je opravdu hezký, tak uvažuji má li smysl ho rhodiovat. U svého hodináře jsem povrch. úpravou strojku neobhájil, je to podle něho zbytečné, pokud strojek vypadá dobře a u špatně provedené úpravě prý dokonce může dobudoucna přivodit problémy.

Je možné jméno vytvořit na dýnko nebo pouze na strojek?

Děkuji za odpovědi

Odesláno

To cigi: kde jsou smajlíci ;) ???

Třetí osoba je tam proto, protože, dokud nepřipravím počítačovou vizualizaci daného nápadu, nejsem sto odhadnout, do které kategorie bude daná koláž spadat. Třeba to bude fungovat. Už se mi to jednou stalo, že jsme nakonec dali zákazníkovi zapravdu, že jeho "koláž" má něco do sebe. Ale popravdě i on musel něco slevit. I takovýto projekt trochu zrál a s výsledkem jsme obě strany spokojené.

Cigi, hlavu vzhůru a hurá do práce.:) Pošlete mi skicu propiskou na papír a já to přes Vánoce zkusím zvizualizovat a pak si řekneme, co dál. Musíte si to také vyzkoušet a já bych to přál každému. I já sám jsem už několikrát vytvořil kýč. Když vytvoříme separátní fórum pro zavrhnuté nápady - kýče - sám jich tam případně několik pro zábavu nasypu. Nikdo nejsme neomylný.:)

To Lukáš: Možná ano, ale obávám se, že na něj bude příliš málo místa.

Otázka je, kolik se na dánko vejde informací, když po jeho obvodu bude napsáno Chronomag Limited Edition xx/xx. Moc místa tam už asi nezbyde.

Laserem je to v ceně

3D frézování na současné technologii - 2500,-Kč

S novou technologií, která by měla být v provozu od 1.3. to vyjde levněji, a tak kdo počká do doby jejího spuštění do provozu, vyjde ho frézovaný nápis na 500,-Kč. Nejedná se o standardní ceny, ale o ceny, které jsou zvýhodněné pro tuto limitovanou sérii.

Brus bych doporučil, ale nebudu ho nikomu vnucovat. Jde o jednoduché přebroušení základen a můstků, které skryje některé drobné šrámy a navíc vypadá poměrně dekorativně. Pokud jde o rhodiování, je to jen otázkou osobního vkusu. Strojek bude rozhodně vypadat hodnotněji.

Co se týče kvality povrchové úpravy, doposud naše galvanická povrchová úprava patřila mezi hlavní trumfy značky PRIM, takže nevidím důvod, proč by se to mělo měnit.

Jméno je možné dát jak na dýnko, tak na strojek. Pro extremisty by mohlo být i na boku pouzdra (hodně drahá záležitost.:) )

Odesláno

Dnes jsem poprvé viděl malou Lineu naživo, moje reakce :objednávám ještě jeden kousek Linea 40 jako dárek. Myslím, že kdo si to nechá ujít bude litovat.

Prosím o přidělení dalšího čísla. Pokud se Radimk neozve 17 vyhovuje, jinak dle pořadí.

Tištěné spoje a pod. ne, doporučuji okopčit malou verzi včetně ruček i se 17jewels, já už mám úplně jasno.

Odesláno

Aktuální rekapitulace objednávek a číselné řady:

1 odklizec

2 Dali

3 zdenda

4 ondraj

5 Mnovace

6 Chronomag

7 Kamil

8 Viktor

9 Lukáš

10 Magnus

11 cigi

12 cigi

13 cigi

14 JJ

15 Kalimero

16 Dusen

17 Dali II původně RadimK

18 Pachollini

19 Honza49

20 Peca

21 Kamil II.

22 Peter

23 Honza

24 old black - v případě varianty s lesklou pavučinkou ICHI (to je její název).

....

Má ještě někdo zájem? Konec roku bude definitivní datum uzavření této série!

Poslední kus bude vyhrazen pro firemní muzeum

Odesláno
Má ještě někdo zájem? Konec roku bude definitivní datum uzavření této série!

A sakra, to uz se blizi... to bych se mel rozhoupat... houpyhou houpyhou houpyhou... ok:

i) pokud je mozno dodat presne specifikace pozdeji a

ii) pokud je stale ve hre varianta s kalibrem 73, (i kdyz nakonec nevylucuju vyuziti puvodniho PRIM kalibru)

pak se zavazne hlasim. (Cislo tedy 25?)

Chtel bych se ale pana Prokopa jeste zeptat:

1) Nezda se mi, ze by se tak siroke rucky, jak jsou na Vasich navrzich, hodily k tem uzkym cislicim. Na druhou stranu profilovane rucky vypadaji skutecne hodnotneji... slo by udelat nejaky kompromis, tj. uzsi rucky pri zachovani jejich lomu?

2) Jak uz rikal Cigi, cerne rucky skutecne vyhodu lomu smazavaji, a kdyz se podivam na Spartak l.e., tak ta kombinace stribrneho ciselniku se zlatymi ruckami nevypada spatne. Vy jste pro nasi l.e. rovnez pripravil navrh takove kombinace, tak se chci zeptat, zda by v tomto pripade byl nejaky priplatek. Pokud ano, v jake vysi?

Jinak doufam, ze rodina Prokopovic nebyla existenci tohoto fora v techto svatecnich dnech prilis zasazena... dle zdejsi aktivity pana Prokopa to vypada, ze se na darky bud vykaslal, nebo vsem musel koupit Primky :) Timto preji cele Vasi rodine poklidny zbytek roku :) Do pristiho roku pak zase alespon tolik elanu jako v roce tomto... to plati pro vsechny.

Btw. lezi mi zde na stole jedny starsi Primky s mimostrednou sekundovkou. Prumer pouze 32mm. Kalibr 50 (na strojku je "50 01" nebo "50 1", ted si nejsem jistej a nechce se mi to zase rozdelavat :)). Strojek je, pokud muzu jako laik posoudit, v pomerne dobrem stavu, akorat korunka je trochu uvolnena. Zbytek jiz v tak dobrem stavu neni, ale zase tak strasne to taky neni. Na ciferniku je jeste stare logo PRIM (takove to podtrzene s hacky na boku) a pod tim napis "15 RUBÍNŮ". Rucky jsou lomene a vypada to vazne celkem dobre, kdyz hodinky na svetle ruzne natacite.

Takze treba to nekdy v budoucnu vyuzuju. Zkusim to nekdy nafotit a hodim to sem na ukazku.

Odesláno

Jo a jeste neco... prijde mi to totiz dost nefer. Jak bychom k tomu vlastne my ostatni prisli?!? Takze -- ja chci mit take, stejne jako Chronomag, svou prezdivku na kazdem kousku teto edice!! Pokud ne, odstupuju! To by to tak hralo!

;)

Návštěvník Kamil
Odesláno

to tom:

tady máš aktuální verze:

linea40bez_j.jpg

cena je 12.000,- s ETA strojkem, o tři tisíce víc se starším strojkem Prim kal. 66 (za renovaci, úpravu pouzdra, atd.), který si musíš sám koupit někde v bazaru, další příplatky za úpravy jako různé dekorace strojku nebo korunky, frézovaný popis dna, krabička.... Dostaneš od PRIMA formulář, pokud máš zájem.

Odesláno

To MB: Přesnou specifikaci je možné dodat později. Původně uvažovaný kalibr 73 stále ještě osadit lze, otázkou je zda by to nenarušilo jinak celistvou řadu L.E., která bude jinak postavena na kalibru 66. Hodinky tak budou téměř 100% Czech Made (výjimku tvoří skla a řemen). Domnívám se, že stojí zato využít tuto příležitost, protože takovéto hodinky s kalibrem 66 budou velmi cennou raritou.

Co se týče ruček, tak ty je možné použít buďto profilované a nebo štíhlé ploché. Střední cesta není. Varianta za stříbřený číselník a zlacené ručky by sice asi měla být odlišena i cenou, ale pro L.E. jsem o žádném příplatku neuvažoval. O stejné provedení už projevil zájem i pachollini. Je to jen na volbě. Otázkou je, zda ostatní přijmou myšlenku, že součástí číselné řady bude i dvě "stříbrné vrány".:) Mimo číselnou řadu s tím určitě nebude problém.

S Vánocemi u Prokopů to nebylo zase až tak hrozné. Zakázal jsem "Vánoční běsnění" a udělali si skromnější, ale za to klidné vánoce. Popravdě řečeno, nejvíce dárků moje děti dostaly od jednoho z vás. Nebudu konkrétní, protože to není nutné, sám bude vědět, že můj dík patří zrovna jemu. Ještě jednou za děti děkuji.

Mimochodem, žádné hodinky se u nás nenadělovaly, protože už je všichni mají.:)

Za přání moc děkuji!

Otázce na přezdívky jsem moc nerozuměl... Můžu požádat o vysvětlení?

To tom: Upřesním. Cena hodinek v základním provedení je 12.000,-Kč. Za konverzi na kalibr 66 (zákazníkem dodaný) je příplatek 3000,-Kč (cena příplatku = cena konverze - cena kalibru 73). Předpokládáme, že u každého strojku bude nutná repase (v rámci ní bude strojek vyčištěn, pohledově zušlechtěn jednoduchým brusem a seřízen). Dále jsou v nabídce individuální úpravy, které jak Kamil píše naleznete v objednávkovém formuláři, kde si můžete hodinky dospecifikovat.

Odesláno
Přesnou specifikaci je možné dodat později.

To jsem rad. Ted budu tyden pryc, vratim se az po Novem roce, cili se nedivte, kdybych na nejake dotazy neodpovidal.

Ad stribrny ciselnik a zlate rucky: treba se pridaji i nekteri dalsi... ale pokud ne, podridim se a vezmu bilou variantu bez datumu.

Otázce na přezdívky jsem moc nerozuměl... Můžu požádat o vysvětlení?

Pozadat muzete... to byla narazka (se smajlikem!!), kterou vsak -- neni-li pochopena -- nema smysl dovysvetlovavat. Proste to ignorujte, neb nic zleho ci duleziteho, na co by bylo treba reagovat, tim mysleno nebylo.

Tak se tady mejte fajn a alespon do zacatku pristiho roku to s frekvenci prispevku moc neprehanejte. Jakmile se vratim, budu mit spoustu prace a cas na procitani dalsich x-desitek prispevku nebude. Budte shovivavi! :)

Zdarny pristi rok!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...