cigi Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 (upraveno) . Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
Honza Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Návrh pro českou verzi: Ciferník: 17 KAMENŮ ČESKÁ PRÁCE Dýnko: CHRONOMAG L.E. 2006 KUS XX/XX PRIM KALIBR 66 5 atm SAFÍR
Ondraj Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Tak fajn. Tady jsou fakta. Vydražíme na charitu jeden kousek. Napíšeme tam. Nabízíme hodinky z L.E., které byly z rozšířené části edice, se kterou nesouhlasili všichni členové původní edice. Fakt bomba, hodnota je obrovská. Hodnota této edice je hlavně morální, nikdo netvrdí, že na nich chce zbohatnout. A zase ne zdaleka každé hodinky LE vznikají takovouto cestou. Bylo mi ctí s vámi všemi na tomto projektu spolupracovat. Odklízeči, já nepotřebuji tvůj vynucený souhlas, nejsem blázen. Chtěl jsem tě mými argumenty přesvědčit o tom, že je důležité v hlasování nemít "ne". Jsem rád, že to podobně cítí i Prim. Je možné, když se zamyslíš nad tím, co tu bylo napsáno, že bys přijal tuto argumentaci, tím vlastě vyjádřil "upřímný" souhlas a pak bych chápal, že budeš mít připomínky, jak rozšířit tak, aby Tě to vnitřně nezraňovalo. Stále cítím, že zrovna tvůj hlas je ten nejdůležitější. Připadám si těď jako inkvizitor.
cigi Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 (upraveno) . Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
Gordok Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 To cigi: Děkuji Mě se angličtina na l.e. zdá na místě. Proto by mi na hodinkách stačila jen ta zmínka češtiny. Když se hodniky v cizině někomu ukáží, bylo by příjemné, že i cizinec si může přečíst, co jsou vlastně zač. Milovníci hodinek se nerozlišují podle národnosti, ale podle radosti z hodinek jako takových. Rodný jazyk mám vskutku rád, ale hodinky nejsou knihou, mají univerzální hodnotu, která je všem lidem na světě srozumitelná, proto by i hodinky měly vyjít trochu vstříc a neklást nikomu překážky v porozumění, co skrývají a jaký je jejich původ.
odklizec Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Návrh pro českou verzi: Ciferník: 17 KAMENŮ ČESKÁ PRÁCE Dýnko: CHRONOMAG L.E. 2006 KUS XX/XX PRIM KALIBR 66 5 atm SAFÍR Se mi líbí. 17 Jewels na Dynko OK, ale nemuzu si pomoct, ta "ceska prace"? To je skoro jako "cesko" Jakkoliv je to podle pravidel, malokdo to pouziva. Porad mam tak nejak dojem, ze na hodinky se lokalizovane popisy nehodi? Ale asi to bude jen pocit..
pakr Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Abych měl představu, jak by mohl ciferník v češtině vypadat, dnes po ránu jsem si chvilku hrál: pro ty co špatně vidí, jsou tam nápisy: 1) nezměnitelné logo 2) ELEGANT LINEA - všechny limitované edice PRIM mají na ciferníku označení, proč ne i tato 3) 17 RUBÍNŮ 4) ČESKÉ ŘEMESLO - jak říkal PRIM, to je to, o co se snaží a teď "kritizujte" ;-)
Ondraj Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Sběratelskou hodnotu jich bude mít tak pět. Kde je záruka, že prim nevyrobí třeba za 2 roky úplně stejné hodinky, jako zrovna ty vaše, v serii 5000 kusů? Vždyť jste ze začátku většinou chtěli seriovou verzi. Je přeci normální, že po cca čtvtroční soustavné diskusi se celkově změní názor. O tom to přeci je. Ten příběh této edici už nikdo neodpáře. Ta pořizovací cena hodinek s porovnání s průměrným platem v ČR není zas tak malá, aby to nemělo určitou váhu, že se 40 lidí zde rozhodlo koupit právě tyto hodinky. Za dobu, co jsem se registroval a to není tak dávno, stoupl počet členů na více jak dvojnásobek.
Ondraj Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Pokud se vám příspěvky s dohady o "ANO", "NE" sem nehodí (moc neprospívají věci domnívám se), poprosil bych Odklízeče o jejich smazání. Co měli říct už řekli a byli spíše z mé strany určené přímo Odklízeči.
odklizec Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 pro ty co špatně vidí, jsou tam nápisy: 1) nezměnitelné logo 2) ELEGANT LINEA - všechny limitované edice PRIM mají na ciferníku označení, proč ne i tato 3) 17 RUBÍNŮ 4) ČESKÉ ŘEMESLO - jak říkal PRIM, to je to, o co se snaží a teď "kritizujte" ;-) Dobry pokus! Akorat "ČESKÉ ŘEMESLO" je jeste horsi nez "ČESKÁ PRÁCE", protoze je to graficky nevyvazene. Tak by to byt asi nemohlo! Napis "ELEGANT LINEA" je tam dle meho soudu zbytecny?
Ondraj Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Abych měl představu, jak by mohl ciferník v češtině vypadat, dnes po ránu jsem si chvilku hrál: pro ty co špatně vidí, jsou tam nápisy: 1) nezměnitelné logo 2) ELEGANT LINEA - všechny limitované edice PRIM mají na ciferníku označení, proč ne i tato 3) 17 RUBÍNŮ 4) ČESKÉ ŘEMESLO - jak říkal PRIM, to je to, o co se snaží a teď "kritizujte" ;-) Nevím, nevím, ta čeština hlavně "ČESKÉ ŘEMESLO" mi nějak nesedí. Nikde se to nepoužívá. Aby to nakonec nebylo někomu trochu pro smích.
odklizec Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Pokud se vám příspěvky s dohady o "ANO", "NE" sem nehodí (moc neprospívají věci domnívám se), poprosil bych Odklízeče o jejich smazání. Co měli říct už řekli a byli spíše z mé strany určené přímo Odklízeči. Nemam moznost editovat tuto diskuzi a ani nevim jestli chci Pak budu za jeste vetsiho bubaka
Lukáš Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Ten nápis Elegant Linea je na číselníku tak trošku zbytečně? Nezdá se Ti, že se tam vůbec nehodí? Myslím, že jsme se dohodli na AJ a stojím si za svým. Ne při použití češtiny, přestože jsem s ní z počátku také souhlasil. Možná to vypadá jak východní hodinky a budou si nás plést s Rusama (Vostokama). Souhlasím s Gordokem........
watch Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Patrim sice pouze mezi ev zajemce a mam cislo 33. Ale co se tyce rozsireni tak mam dojem, ze jde o moralni vec a proto je nutny souhlas vsech (opravdovy souhlas a ne jenom nejaky vynuceny!). Je to hlavne proto, ze edice se jednou uzavrela a pro znovuotevreni je treba opravdu padny duvod. Samozrejme tim riskuji, ze nebudu mit sanci se na projektu jako cislo 33 podilet. Ale u tak jedinecne akce musi stat moralka na prvnim miste. Jinak je tady riziko, ze sice budeme mit hodinky, ale soucasne take pocit, ze to nebylo uplne v poradku. A to by byla obrovka skoda. Jedinecny projekt jako tento, ktery stal pana Prokopa tolik prace, si tuto uvahu jiste zaslouzi. Doufam, ze to pochopite a nebudete se mnou polemizovat.
Honza49 Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Bylo tu řečeno, že to budou celé české hodinky, mimo sklo a řemínek, tak proč anglicky. Já jsem od začátku pro češtinu. Jenomže to bylo nějak rychle smeteno ze stolu Honza49
odklizec Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Proč ti vadí česká práce - mně to přijde perfektní - právě, že to nikdo nepoužívá - a není to profláklé jako to nešťastně czech made - i když i to je formálně perfektní, jen to nechtě podělal tenkrát Dlouhý, ale i to bude čas rehabilitovat. ja ti nevim clovece? Asi nejspis proto, co pise i Gordok. Hodinky maji byt srorumitelne ne jen uzke skupine lidi. Univerzalni jazyk hodinek je zda se English (jakkoliv se v odborne trerminologii pouziva hromada francouzstiny), ale je fakt, ze namam potuchy, co si pisou na hodinky cinani a indove..pochybuju ze English Takze v poctu kusu to vubec tak byt nemusi. Ale muj nazor v tehle veci jsem uz vyjadril driv.. Prijde mi to paradoxne jako laciny reklamni tah, na kterem je z velke casti zalozen uspech ruskych znacek. Ale nejsem nejak vyrazne proti cestine na ciferniku? Kdyz se na to jeste tak dvakrat vyspim, mozna mit ta "ceska prace" prijde vporadku. Min. po strance graficke vyvaznosti je to OK.
Honza49 Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Ještě dodatek - (já vždycky na pětkrát) V době, kdy tady nebylo ani vidu ani slechu po angličtině, tak když jsme viděli, že je na hodinkách napsáno 17 jevels, v místě, kde je u PRIMek 17 rubínů, tak nám nějak došlo, že jsou to rubíny. Opravdu si myslíš, že by to ti cizinci nepochopili? Že jsou hloupější, než my? Honza49
Ondraj Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Jsem rád, že názor na rozšíření edice je i ze strany nových členů a že také cítí potřebu souhlasu včech. Něco na tom asi tedy bude. Je na Tobě Odklízeči, jestli jim dáš minimálně pocit plnohodnotných členů nebo ne. Rád si o tomto s tebou podiskutuji soukromě, ale záleží, jestli jsi ochoten naslouchat argumentům, či se jen trdohlavě zabejčit. Jak ale vidíš, pro tebe ta otázka není důležitá, pro jiné ano, takže bys neměl příspěvky a názory nechávat bez povšimnutí.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se