cigi Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 (upraveno) . Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
Honza Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 To Honza49: přesně tak! Co takhle mezinárodně (intuitivně) pochopitelná verze češtiny: Ciferník: 17 RUBÍNŮ (lze si domyslet dle analogie s RUBIS) ČESKÁ PRÁCE (jediné slabé místo teorie, ale nezapomeňme na místo, kde leží nápis a cizinec si domyslí, že se jedná o "národnost práce", navíc firma Prim je představena již v anglickém logu - a dnes v době internetu lze pak o firmě zjistit vše) Dýnko: CHRONOMAG (název-nepřekládá se) VYDÁNO 2006 (srozumitelné samotné číslo) KUS XX/XX (srozumitelné samotné číslo) PRIM KALIBR 66 (název-nepřekládá se) 5 atm SAFÍR (analogie se sapphire) Pánové, vytvořme originál jako Brno! Které jiné hodinky mají mít popis v češtině, než ty s českým strojkem?!
cigi Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 (upraveno) . Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
mb Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Zcela chapu Ondraje v jeho nahledu na nutnost souhlasu vsech zucastnenych teto zajimave limitovane serie ve veci jejiho rozsireni. Demokraticke, tedy vetsinove hlasovani se sem vubec nehodi. Bud jsou vsichni pro, nebo se rozsireni nekona. Takze ano, Odklizeci, ceka se na explicitni, nikoliv stale odkladane a nevyslovene odsouhlaseni. My Te do toho nechceme nijak tlacit, ale faktem je, ze pokud -- jak sam pises -- Ti to je v zasade jedno, pak by takovy souhlas pro Tebe nemel byt problem. Co se tyce zaplaceni nami vsemi poloviny ceny jednoho kusu (druha polovina bude zaplacena vyrobcem), jsem samozrejme pro. Povazuji to za vyborny napad, dat jeden kus do drazby s vydelkem putujicim na charitu. Ted uz nevim, koho to napadlo, ale velmi ho za to chvalim a v pripravovanem bookletu by o tom urcite mela byt zminka. Nyni k cestine: Osobne uprednostnuju "ČESKÉ ŘEMESLO", "17 RUBÍNŮ". Ono to "Ceske remeslo" neni az tak nesymetricke. Kdyz se podivate na nove Prim Diplomat, tak tam je to rozdeleno na "Czecho" a "Slovakia" a nepusobi to vubec nejak rusive. Napis Elegant Linea na ciferniku mi taky neprijde uplne mimo -- je faktem, ze vetsina Primovskych limitovanych edici ma nazev hodinek na ciferniku.
Ondraj Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 VYDÁNO 2006 (srozumitelné samotné číslo) KUS XX/XX tady by mohlo být klidně LE EDICE 2006 XX/XX posledě navrhované mi nevadí, jen nějak vymyslet tu "českou práci" Co to dát z číselníku úplně pryč (hlavně z důvodu nesymetrie jinak OK nápisů) a na dýnko dát např. vyrobeno v ČR výrobce - Prim ČR výrobce - ČR nebo podobně Moc mě nekamenujte, protože se nad touto problematikou vážně zamýšlím až teď
Prokop Odesláno 12. ledna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 OK. Nebudeme odklizece dál trápit. Série je rozšířena na 40ks! Aktuální tabulka zní: 1 odklizec 2 Dali3 zdenda4 ondraj5 Mnovace6 Chronomag7 Kamil 8 Viktor 9 Lukáš 10 Magnus11 cigi12 cigi 13 cigi 14 JJ 15 Kalimero16 Dusen17 Dali II 18 Pachollini19 Honza4920 Peca21 Kamil II22 Prokop23 Honza24 tomas25 tomlin26 Lom27 MB 28 Peter 29 old black30 ELTON hodinářská, a.s. - tento kus bude vydražen s nějakým bohulibým účelem.31 Mnovace 32 Gordok33 Watch34 Ondraj II35 Pakr..40 ELTON hodinářská, a.s. - kus pro firemní muzeum. Zbývalo by tedy udat 4-5ks!
Honza Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 VYDÁNO 2006 (srozumitelné samotné číslo) KUS XX/XX tady by mohlo být klidně LE EDICE 2006 XX/XX posledě navrhované mi nevadí, jen nějak vymyslet tu "českou práci" Co to dát z číselníku úplně pryč (hlavně z důvodu nesymetrie jinak OK nápisů) a na dýnko dát např. vyrobeno v ČR výrobce - Prim ČR výrobce - ČR nebo podobně Moc mě nekamenujte, protože se nad touto problematikou vážně zamýšlím až teď Edice se dubluje, navíc se, myslím, snažíme používat co nejvíce češtinu. Pozice "české práce" na číselníku je skoro standard = povinnost (+každý ví, jaký text tady očekávat)
Viktor Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 A co takhle název modelu ELEGANTNÍ KŘIVKA když už jsme rozjeli to počešťování, ze kterýho nejsem úplně HAPPY.
old black Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Čeština zní zajímavě. Kromě celého loga Prim, které se mně nelíbí a je nepraktické (promiňte odborníci, nejsem grafik, např. u YACHT - L myslím, že se nehodí k ciferníku), by IMHO vadila kombinace anglicky manufakture a česky rubínů, české řemeslo. Jo kdyby tam nebylo to manufakture ...
Honza Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 ČESKÁ PRÁCE mi taky pořád ještě nesedí - navrhuji Brainstorming. Zde jsou další varianty: ČESKÁ VÝROBA (dosti odpovídá SWISS MADE) ČESKÉ ŘEMESLO ČESKÁ DÍLNA ČESKÁ REPUBLIKA ...
old black Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 A hele, na webu u l.e. Spartak a Diplomat není! A v záhlaví stránek vypadá jinak ...
Ondraj Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Já jsem s českými/anglickými nápisy napůl. Dnes je doba, kdy anglický jazyk k nám stále více proniká, tak si nemyslím, že je špatné aby český výrobek měl anglické nápisy. U těch některých českých mi vadí to, že na mě působí tak nějak komicky a maloměšťácky a něco mi říká, že bych je dal spíš na kovadlinu či kladivo, ale na hodinky asi ne. Jedno je jisté. Těmi zaběhnutými anglickými se to určitě nezkazí. Jestli se tu ale shodneme na českých si nejsem jist a tak by tu mělo být spíš pravidlo, čím míň nápisů, tím lépe.
mb Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Viktor sice ironizuje, ale chapu ho -- nesnazme se to zase lamat pres koleno a prekladat naprosto vsechny vyrazy. Cigiho drivejsi (volne cituji) "cim vice hacku a carek, tim lepe" rozhodne nesdilim. Chlapi, s citem. Primerene, primerene, primerene. Vzpomente na Aristotela a jeho vyklad ctnosti .
Ondraj Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Čeština zní zajímavě. Kromě celého loga Prim, které se mně nelíbí a je nepraktické (promiňte odborníci, nejsem grafik, např. u YACHT - L myslím, že se nehodí k ciferníku), by IMHO vadila kombinace anglicky manufakture a česky rubínů, české řemeslo. Jo kdyby tam nebylo to manufakture ... Ta kombinace není zrovna nejšťastnější, otázka je, jestli tam ty rubíny nebo jevelsy musí bít, když to má průhledové dno a kalibr 66 je jasně označen, čili identifikován. Koho ta informace o rubínech má vlastně oslovit ? Že se jedná o mech. hodinky se pozná snad z každé strany a ty rubíny nejsou žádné drahokamy, tak co. Spíš, pokud použít češtinu, bych tam rád na dýnku tedy viděl něco jako LE EDICE 2006(5) XX/XX Prim kal. 66 ČR (Česká republika) nestačilo by to ? A ty rubíny a česká práce bych tam vůbec nedával.
Prokop Odesláno 12. ledna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Tedy, překvapujete mne, včera to tu bylo jako po vymření a dnes chvilku dělám něco jiného a už je tu smršť 30 příspěvků. Čtvrtky jsou nějak silné. Statisticky máme na našich stránkách dlouhodobě největší návštěvnost také ve čtvrtek. Kde je záruka, že prim nevyrobí třeba za 2 roky úplně stejné hodinky, jako zrovna ty vaše, v serii 5000 kusů? O mém slově může někdo pochybovat, ale kdo ví, že jsem dříve pracoval jako makléř burzovních obchodů ví, že nemám ve zvyku hazardovat se svojí pověstí čestného muže. Největší záruku cigi máte v našem firemním muzeu. Máme tolik možných retro témat, která můžeme oprašovat, že mě skutečně ani nenapadne se pouštět do reedice CH.L.E. Další záruku máte v našem designérském potenciálu. My chceme dělat nové hodinky! Rozhodně nejsme creativně impotentní, abychom se museli uchylovat k nějakým úskokům. My ne! Co se týče popisů, mám obdobný názor jako odklizec a gordok! Když by se náhodou stalo, že byste se "konsenzuálně":D:D dohodli na české verzi, tak vězte, že nápad s českým řemeslem se mi docela líbí, a to i přesto, že to není tak hezky symetrické jako Česká práce. Na ciferník bych do spodní části dal jen nápis 17 Rubínů.
Gordok Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Mě přijde, že angličtina na hodinky prostě patří. Nehledám za tím žádné ohrožení českého jazyka nebo postupnou nadvládu angličtiny. Hodinářství je tradiční a konzervativní. Angličtina na hodinky tradičně patří ( nejsem si jist ohledně francouzského jazyka ). Použitím češtiny jako by ty hodinky už předem diskvalifikujeme z možnosti mezinárodního úspěchu. Samozřejmě ty hodinky děláme pro sebe, ale nezaslouží si, aby je někdo přehlížel jen z toho důvodu, že uvidí nějaká nabodeníčka A ano jsem trochu ješitný a když je nějakému cizinci ukáži, chci aby je obdivoval bez jakéhokoliv stínu neporozumnění kvůli českým nápisům. Racionálními argumenty je to půl na půl, takže mi nezbývá než pocitově říct, že bych tam raději viděl angličtinu.
mb Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Když by se náhodou stalo, že byste se "konsenzuálně":D:D dohodli na české verzi, tak vězte, že nápad s českým řemeslem se mi docela líbí, a to i přesto, že to není tak hezky symetrické jako Česká práce. Na ciferník bych do spodní části dal jen nápis 17 Rubínů. Potesil jste me! Takovou variantu bych take uvital.
Pachollini Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 2 Ondraj a MB: Já myslím, že není dobré někoho nutit, aby byl pro. Rozumím tomu tak, že Odklízeč (stejně jako kdokoliv z nás) mohl ten počet vetovat, ale on tu možnost nevyužil. To mi v dané situaci připadá korektní, stejně jako to, že přitom nezměnil svůj názor. Demokracie znamená respekt k odlišným názorům, který se myslím projevil tím, že kdyby Odklízeč trval na vetu, přiznali bychom mu ho (snad nemluvím jen za sebe). Cením si závěrů dosažených v demokratické diskusi, nikoliv vynucené jednomyslné názorové shody, která tu panovala přes 40 let. (Je to jiná 40 ;-) Pokud české nápisy, jsem pro českou práci, řemeslo se mi moc nezamlouvá.
Prokop Odesláno 12. ledna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Víte, že Vám udělám, co Vám na očích uvidím,:) ale když už se mám vyjádřit k tomu, co by pro mne bylo jakštakš přijatelné, tak toto: MANUFACTURE PRIM 1949 17 RUBÍNŮ ČESKÉ ŘEMESLO na dýnku: CHRONOMAG 2006 - XX/XX PRIM KALIBR 66 17 RUBÍNŮ 5 ATM SAFÍR
Ondraj Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 2 Ondraj a MB: Já myslím, že není dobré někoho nutit, aby byl pro Možná kdybys měl číslo 31-39, měl bys jiný názor.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se