Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Navrhuji, co udělat s vydraženými penězi za číslo 30/40.

Četl jsem, že je málo hodinářských učňů. Tedy bude existovat hodinářské učiliště a to, jak je zvykem v našich končinách, má určitě málo peněz. Co takhle jim přispět na výuku?

Honza 49

• Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Mě napadlo, že by každý mohl trochu přispět a za vybrané peníze by se mohla zaplatit rytina na strojek čísla 30. Kdyby byl výtěžek na nadaci Kapka naděje, tak by se tam vyryla kapka apod. Vydražitel by tak získal exkluzivní kus a navíc s hezkou památkou, že přispěl na dobrou věc.

Odesláno

Vám by vadilo přispět soukromé škole? Pokud by peníze použily na zlepšení výuky. učni prý mají málo praxe, protože jsou drahé strojky a náhradní díly.

ps. nemán nic společného se školstvím, dělám do průmyslové automatizace:)

Honza 49

Odesláno

Souhlasím s tím co píše Gordok, nadace Kapka naděje je ideální, myslím, že peníze jdou určitě na velmi dobrou věc. Samozřejmě hlavní slovo má Prim.

Odesláno
Souhlas. S cele te akce by bylo dobre zverejnit nejake fotky, treba na Chronomag.cz nebo Prim-webu.

Copak fotky, ale napadlo někoho, jak a kde se to vlastně bude dražit?

Dražba není taková prča, jak to vypadá - aby se to nevydražilo lacině, tak o tom musí vědět co nejvíce lidí. Bylo by trapné, kdyby se to vydražilo za pětikilo :(

Mohl bych se zeptat ženy, jestli by to nedali v iDnesu do dražby, tam dělají občas charitativní dražby. Ale nevím, zda je hodinky zaujmou. Na chronomagu to samozřejmě dám, i na jiné servery, ale to není nic tak významného, že bych měl jistotu, že to skončí co nejlépe ...

Nějaké myšlenky?

Odesláno

Jestli ELTON pořádá ples nebo se organizačně podílí na pořádání jiného plesu, tak tam tu dražbu realizovat. Muselo by se to avizovat předem a určitě to spojit s publicitou.

Odesláno

Pokud by se zadařilo přes mé kontakty dostihnout Vendulu Svobodovou z nadace Kapka naděje, tak bychom ty hodinky mohli vydražit na nějakém benefičním večeru. A ta reklama by nebyla vůbec špatná, dalo by se to propálit i přes TV, společenské magazíny atd.

Myslím, že i cana by mohla být slušná jak se na tokovéhle akce patří.

Ale ať se rozhodne Prim.

Odesláno

Bude to chtit publicitu a hlavne publicitu na spravnem miste. Nevim, jestli treba na idnes chodi tolik lidi, kteri maji zajem o vydrazeni hodinek. Nejlepsi by byla podpora nejake medialne zname osobnosti.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Nebo Nick NOLTE, kdybychom mu trochu zpřeházeli příjmení.

Odesláno
Bude to chtit publicitu a hlavne publicitu na spravnem miste. Nevim, jestli treba na idnes chodi tolik lidi, kteri maji zajem o vydrazeni hodinek. Nejlepsi by byla podpora nejake medialne zname osobnosti.

Ale jo, když se dražil mobil, co s ním novináři MF DNES fláknul o zem Klaus, tak se vydražil asi za padesát tisíc :)

Jenže s Primkama Klaus ještě neflákl a kdo ví, jak by to vydržely :)

I když, ta Nokia to tehdy taky nevydržela a nevadilo to :)

Odesláno

Za to, co teď píši, mě nekamenujte - jen přemýšlím nahlas.

Co najít někoho, kdo má moc a kontakty takovouto dražbu uspořádat/realizovat a nabídnout mu jedny l.e. jako odměnu? Tuším, že snad jsou ještě dvě pozice volné. Pak by to znamenalo navýšení ceny zbylých kusů o poměrnou část těch "darovaných". Co si budeme povídat - zadarmo se nikomu do ničeho nechce.

Tím nenaznačuji, že o někom takovém vím.

Odesláno

to george: charitativní akce se konají pro zisk finančních prostředků a divil byste se kolik lidí je ochotno udělat něco zadarmo. Takže s Vaším návrhem nemohu souhlasit.

Odesláno

Konecne jsem mel tu moznost shlednout nektere kousky Primu nazivo. Videl jsem Spartaky o.e., obe verze Liney, (tusim) Eleganty, Svatovaclavske a Ridery. Az na jedny me vsechny prijemne prekvapily. Temi jednemi je Linea s cernym cifernikem. Zatimco na fotce totiz vypadaji rucky jako mirne smrcnute stribrem ci necim jinym trpytivym, ve skutecnosti jsou ciste bile, a cifernik je cerny jako nejtemnejsi noc, prestoze na fotce to neni az tak patrne. Vsechny ostatni se mi ale libily jeste mnohem vice nez na fotkach, dokonce i takove Svatovaclavske, ktere v popisu na webu Primu nevypadaji nijak zvlast pritazlive, jsou takto tvari-hodinky bratelne.

Ale proc pisu sem -- u Spartaku o.e. se na webu pise, ze maji stribreny cifernik. Zatimco na fotkach se mi to vubec nezdalo, rikal jsem si, vzdyt jsou ciste bile, nazivo to videt je. (Mimochodem, tuhle fotku, pane Prokope, okamzite z webu odstrante, nema se skutecnosti prakticky nic spolecneho :), ve skutecnosti jsou Spartaky velmi krasne elegantni hodinky, zatimco tato fotka ma snad v umyslu potencialniho zakaznika odradit.) Videl jsem vsak i Svatovaclavske se stribrenym cifernikem, ktery byl ovsem -- alespon se mi to tak zdalo -- smrncnuty do bezova, ci do zluta. No a aby to nebylo malo, Spartak l.e. maji taky stribreny cifernik, ale mnohem vice, alespon na fotkach vypada mnohem tmavsi.

Chtel bych se tedy zeptat, jakou verzi stribreneho ciferniku planujete pro tuto nasi edici.

Druha vec, na kterou bych se chtel zeptat -- v tom obchode (ano, u Hanaka) mela vetsina hodinek reminek z krokodyli kuze nebo alespon jeji imitace (nebo je to uplne neco jineho?), pouze tusim jedny mely reminek presne takovy, jaky mate v kolekcich na fotkach a ktery je i zakladem nasi edice. Chci se tedy zeptat, jake by bylo financni navyseni s variantou remenu z krokodyli kuze.

Dalsi postrehy -- kupodivu mne varianta 36mm vubec nepripadala mala, ono to skutecne zavisi spise na prumeru samotneho skla a ciferniku, nez na kompletu s pouzdrem. Az jsem zauvazoval, jak to asi bude vypadat ve 40mm verzi, kde navic bude chybet ten vyvazujici napis "AUTOMATIC"... aby tam nebylo vice bileho mista nez je zdravo :). Zase me to vice naklonilo k verzi s profilovanymi, tj. silnejsimi ruckami, pak ovsem ve verzi se stribrenym cifernikem. Zatimco bila verze je, odhlednu-li od skutecne elegantniho vzhledu, velmi vyrazna, ihned pritahujici pohledy, protoze velmi kontrastni, stribrno-zlata kombinace ala Spartak je zase velmi decentni, noblesni. Krasne jsou obe varianty, jde jen o to, komu bude ktera vic vyhovovat.

Zaverem drobnou poznamku k vernosti fotek: Prim ma tu vyhodu, ze jeho hodinky muzou nazivo prakticky jen prijemne prekvapit. Jednoduche tistene ciferniky totiz na fotkach nijak nevysperkujete, at je natacite jak chcete, stiny budou hazet stale jen rucicky, nic jineho se tam promitat nebude. Hodinky s propracovanejsimi ciferniky, s ruznymi 3D efekty, zapustenymi subciferniky, vystouplymi cislicemi apod. muzete nafotit tak, ze budou vypadat fantasticky -- najdete vhodny uhel, zvolite spravne nasviceni --, ale nazivo mohou trosku zklamat, budou vypadat uz "jen" velmi dobre. Mozna budou i celkove hezci nez Primky, ale ten moment nemileho prekvapeni se muze zahlodat a neopustit. Primky to maji naopak... tak to jen takovy mensi postreh.

Jo a jeste jednu vec -- ty Ridery jsou fakt zajimavy... jak jste na tom s prodejem (myslim obecne, nikoliv cisla :))? Myslim, ze je to takovy vas unikat, ktery se jen tak u jinych firem nenajde, proto bych take ocekaval patricny uspech. Dostavil se?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...