Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Myslím, že už je docela záhodno rozhodnout o tom, jestli bude konsensus nebo ne. Otázka pro odklizece? Dalsi desitka už má z půli své zájemce, takže by bylo fér posvětit nebo zamítnout rozšíření. U těch, co se hlasování zdrželi, budeme předpokládat, že mlčení je souhlas, jinak to ani neumím.;)

Ja nevim k cemu potrebujete muj souhlas? ;) Hlasovani je jasne a ja ho plne akceptuju. Fakt nemam potrebu a nikdy jsem nemel to nejak blokovat. Vetsina zde hlasujicich je pro a to znamena jasne ano. Ani nevim, proc bych mel byt ten rozhodujici clovek? Muj nazor se sice nemeni (i kdyz idea charitaivni aukce je velmi pekna), ale muj hlas je stejny jako hlas kohokoli jineho tady takze "go on guys"!

• Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ta charitativní aukce se mi taky moc líbí, já bych byl pro nadaci Kapka naděje. Bude záležet na všech, jaký je Váš názor?

Měli by jsme jít s Primem na půl, on půlka ceny + mi půlka ceny. Alespoň já bych se tím málo troškem rád podílel. Co vy na to?

Odesláno

Souhlas všech je jaksi kladné posvětění tohoto rozšíření. Je rozdíl, jestli byli všichni pro, nebo jen nadpoloviční většina.Pokud to tak necítíš, nevím, jak to vysvětlit. Např. ty co budou mít kusy 30-40 se moho setkat s "jo to jsou ty navíc, které už neměly být"

Sice píšeš, že to není pro tebe důležité, pro ostatní jo, tak co kdybys nekoukal jen na své pocity. Je problém napsat např. větu "Ano, souhlasím s faktickým rozšířením edice, ale ne plně s ideou rozšíření" ?

Odesláno

Jo a pro nepouťovost 40 let kalibru jsem také, už jsem to tu psal. Viděl bych spíš jen letmé připomenutí, že edice vznikla náhodou v době, kdy kal. 66 slaví 40 let vzniku, což je i pravda. Nerad bych si někde přečetl třeba toto. "I sešli se příznivci kvalitních hodinek a při příležitosti 40. výročí vzniku Prim kalibru 66 se rozhodli, že vytvoří L.E. hodinek s tímto kalibrem".

Odesláno
Sice píšeš, že to není pro tebe důležité, pro ostatní jo, tak co kdybys nekoukal jen na své pocity. Je problém napsat např. větu "Ano, souhlasím s faktickým rozšířením edice, ale ne plně s ideou rozšíření" ?

Eeee.. a nevyjadril jsem se snad tak? Mozna jsem to nenapsal presne takhle, ale uz dvakrat jsem se v tomto smeru tak vyjadril. Kdyz se zavedlo hlasovani, necekal jsem, ze se vyzaduje 100% ucast jedne nebo druhe strany? Proste muj hlas je NE, ale je to jeden hlas z 30, tak co tady jeste resime? ;)

Odesláno
"I sešli se příznivci kvalitních hodinek a při příležitosti 40. výročí vzniku Prim kalibru 66 se rozhodli, že vytvoří L.E. hodinek s tímto kalibrem".

Tak to je souvětí. Skoro jako komunistická propaganda :)

Odesláno
Tak co tady jeste resime?

Už nic. Jo, jo, není nad osobní vítězství :-(

Tak co dál ?

Navrhuji i přes to, že jsem osobně objednal další kus v rozšířené edici, tuto zrušit z důvodu nesouhlasu všech členů.

Nezlobte se na mě, ale mám stále pocit, že rozšíření má smysl a je možné pouze za těchto podmínek tj, souhlasu všech.

Pokud se někdo zřekne hlasování je jiná věc, než když řekne jednoznačně "ne".

Zkuste mě ale přesvědčit o opaku.

Chtěl bych znát i názor Prima.

Odesláno
"I sešli se příznivci kvalitních hodinek a při příležitosti 40. výročí vzniku Prim kalibru 66 se rozhodli, že vytvoří L.E. hodinek s tímto kalibrem".

Tak to je souvětí. Skoro jako komunistická propaganda :)

Takový to mělo mít i nádech.

Odesláno
Tak co tady jeste resime?

Už nic. Jo, jo, není nad osobní vítězství :-(

Tak co dál ?

Navrhuji i přes to, že jsem osobně objednal další kus v rozšířené edici, tuto zrušit z důvodu nesouhlasu všech členů.

Nezlobte se na mě, ale mám stále pocit, že rozšíření má smysl a je možné pouze za těchto podmínek tj, souhlasu všech.

Pokud se někdo zřekne hlasování je jiná věc, než když řekne jednoznačně "ne".

Zkuste mě ale přesvědčit o opaku.

Chtěl bych znát i názor Prima.

Sorry, ale tenhle pristup zase nechapu ja? Ja mel zato, ze demokracie je o tom (vetsinou, nebo aspon v idealnim pripade), ze kdyz dojde na hlasovani, a je vetsina lidi pro nebo proti, je to hotova vec. Promin Ondro ale to co se tady ty snazis udelat je, ze chces abych menil svuj hlas. A kdyz ja ho nemenim, tak demonstrativne rusis vetsinu hlasu, ktere byly pro? To mi neprijde moc OK? A zabredavame tim do nic neresici diskuze. Je to 29:1 neni co dal resit? Co bys delal, kdyby to bylo 16/14 nebo lip 15/15? Chapes jak zbytecnou vec delas?

Mne je to ostatne jedno, jestli bude 40 nebo klidne i 100 kusu, sam jsem kdysi navrhoval vetsi pocet nez 10 nebo 20 kusu. Nelibil se mi zpusob rozsireni a to jsem vyjadril svym hlasem. Chces rict, ze ted kdyz zmenim hlas na ANO a tabulka bude kompletni s hlasy "pro" budes spokojeny? OK, tak tedy ANO, mas muj hlas..je to lepsi? ;)

Odesláno

Samozřejmě že to moc lepší není, protože jsou tu ty keci kolem, které určitě neprospvají. Jen jsem chtěl, aby sis uvědomil, že toto není úplně obyčejné hlasování a v tomto případě nadpolovoční většina nic neznamená. Jak bys potom např. chtěl, aby se noví členové tvářli, že jsou plnohodnotnými, když je někdo nechtěl a neuznává. Fakt to nevidíš ??? Zkus to vzít obráceně, šel bys do nějaké edice, kdyby jsi

měl pocit, že její rozšíření nebylo úplně OK ? Zde to jiné v tom, že některé kusy navíc objednali již stávající členové.

Odesláno

Je asi potřeba, abych se vyjádřil k dvěma věcem:

1) Využít příběh vzniku CH.L.E. marketingově, jsem od počátku považoval za akceptovatelné. Pro mě je to úžasné, že se na internetu dokázala dát do kupy skupina 30 lidí, kteří se s plnou důvěrou pustili do společného projektu a objednali si hodinky, které teprve vzniknou. Rád bych se o tento zážitek podělil s veřejností, abych lidi možná trochu inspiroval. Otázka je jakou formou. Určitě né nějakým násilím, ale měl jsem za to, že nějaká forma prezentace z toho vykrystalizuje.

2) Přiznám se, že i mě mrzí, že odklizec, byť pod tlakem, nesouhlasí s rozšířením. Jasné "ne" je i pro mne trošku problém. Samozřejmě je to morální problém, protože to znamená, že něco uděláme proti vůli jednoho z účastníků, nota bene iniciátora série. á bych byl nerad, aby dojem z nových hodinek byl zkalen nějakým zklamáním.

PS: můžete někdo zkontaktovat JJ? Na mail, který mu mohu poslat tady z chronomagu mi nereaguje.

Odesláno

to Ondraj:

Samozřejmě vždy bude muset docházet ke kompromisům. Nikdy se 100% nedomluvíme na všem, ale ani to po 30 - 35 lidech nikdo chtít nemůže.

jak jsem napsal, tak to je. Jak píše odklízeč.....již není co řešit.

Odesláno

Panove ja se priznam ze tak trochu nechapu, co je takovy problem? Obavam se, ze at uz ted napisu co chci, bude to mit stejne za nasledek neci pocit, ze to neni OK. Pred hlasovanim o rozsireni nebylo nikde receno, ze to musi byt 100%. Ja uz nevim jak vas mam presvedcit, ze s tim opravdu nemam problem a jedine co mi ted trha zily je tato diskuze o nicem? :) Takze nechme toho. Rada je rozsirena na 40 kusu vetsinou hlasu a nikdo nebude poskozen. Dalsi diskuze na toto tema se nechci zucastnovat, protoze celou vec jen zhorsuje a nikam nevede. A kdybych vedel co zpusobim jednim hlasem, tak bych se asi rovnou vzdal hlasovani nebo radeji napsal ANO ;)

Odesláno

Ještě možná jednu věc: Docela Ondrajovi rozumím a ani mě to není lhostejné. Formu hlasování jsem zvolil proto, abyste mi nevyčítali, že to dělám z komerčního důvodu. Záměrně jsem rozhodnutí chtěl nechat na vás s tím, že já ho budu plně respektovat.

Já jen vyjádřil názor a důvody, proč bych rozšíření na 40ks viděl jako rozumné.

To o co se snaží Ondraj je "konsenzuální rozhodování". Jde o formu, která je o stupeň výše než demokratické hlasování.

Používá se například i na waldorfských školách, kde kolegium učitelů rozhoduje (a rozhodovat musí) o všech zásadních otázkách vývoje a fungování školy. Myslím, že to je úctyhodná myšlenka i přesto, že je její naplňování velmi obtížné. Přesto svědčí o určité kultuře.

Neznamená to apriori, že se vám to musí líbit, ale to, že vnitřně přijmete vámi uskutečněný kompromis.

Nechci, aby se na mou hlavu snesla lavina kritiky, ale chci vyjádřit tento názor, protože i pro mne je postoj odklizece v teto věci nezanedbatelně důležitý.

Odesláno
Sběratelskou hodnotu jich bude mít tak pět. Kde je záruka, že prim nevyrobí třeba za 2 roky úplně stejné hodinky, jako zrovna ty vaše, v serii 5000 kusů? Vždyť jste ze začátku většinou chtěli seriovou verzi.

No, je to nějak tak, že původně jsme jen chtěli zvětšit model Linea z 36 na 40 mm, aby vyhovoval novým trendům a drobně ho upravit. Linea se v té zvětšené verzi bude vyrábět i sériově, takže je to spíš zajímavý příběh i pro ni, že jsou to hodinky, které vznikly podle požadavků zájemců o hodinařinu a o hodinky, ne jen tak od boku na rýsovacím prkně. Podle mne je to slušně silný příběh, ostatně, zkuste si spočítat, kolik hodinek jsme si tu my všichni kromě toho za tu dobu, co se o Chronomag edition bavíme, pořídili. Já minimálně troje, to nepočítám krámy na rozborku. Takže zprůměrováno jsme tu mezi tím nakoupili tak cca 50 hodinek, aby nám to pomohlo vytvořit tenhle jeden model :)

Odesláno

Ohledem češtiny mě napadla taková blbůstka :) Na strojku může být Ch s maýlm h, aby to bylo písmeno Ch, které v anglické abecedě neexistuje :) Je to blbý, ale je to český :) Navíc tak začíná mé příjmení, takže to možná je asi jen něco pro mě :)

Odesláno

OK, tak naposled! ;) Pro mne neni celkovy pocet ani trochu dulezity (snad krome toho, jestli bude koncit nulou nebo ne a asi by i bylo od veci, kdyby tato L.E mela vic jak 50 kusu ;)) Jedine co jsem vyjadril je nesouhlas, aby se po dvojitem uzavreni poctu zajemcu znovu otvirala otazka poctu kusu? Nic vic v tom nehledejte. Kdybych vedel, ze jde o 100% hlasu, nezbyvalo by nez rict ano, ale rekl bych to zrejme az jako posledni clovek, nebo kdybych videl, ze hlas proti nema vyznam. Moje chyba, ze jsem zahlasoval mezi prvnima ;)

Marketingove vyuziti serie mi taky nevadilo a navadi, vsak je to ku prosechu veci. Vadilo mi jen dodatecne zduvodnovani proc serii rozsirit? Vyjadril jsem se, tim to pro mne skoncilo? "Konsenzuální rozhodování" je mozna pekna myslenka, ale pramalo funkcni v bezne lidske spolecnosti obavam se :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...