Bobisek Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Jj, ja som pre zmenu študent a sem tam sa mi stáva že skôr píšem ako hovorím. Takže ešte raz jedno "sorry" za moje "Lapsus calami" resp. "Lapsus linguage" . BTW: týchto pár príspevkov na inú tému sem mierne nezapadá. Poprosil by som Odklizeca keby ich presunul niekam inde. Poprípade ich vymazal. (Aj ked určitý výchovný aspekt sa im treba priznať.) "It is the nature of all greatness not to be exact." Edmund Burke To Gordok: I k té zahraniční firmě doporučuji quartz. Nebo raději žádné hodinky, pak člověk neví, kolik dělá přesčas. To střibro vám přeju, vaše děti z něj budou mít radost. Škoda, že mě LE nějak neuchvátila, jo, kdyby byla aspoň mimostředná sekundovka... Snad se k ní PRIM někdy vrátí (Orlík SE samozřejmě při té ceně nepřipomínat!). Ty IWC už jsem tady někde vyfotil, bohužel jen zepředu, už se měsíc dokopávám k fotce strojku (buď není světlo, nebo čas).
Prokop Odesláno 12. ledna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 To Gordok: Rozlišuji mezi zákazníky, kteří mají rádi naše hodinky a zákazníky, kterým je všechno fuk. Neříkám, že peníze nejsou argument, ale také říkám, že nejsou všechno. Pokud budete stát o mou pomoc, určitě najdu řešení. Tento problém totiž není z kategorie neřešitelných. Stačí, když mi cinknete na můj profláknutý mobil. Myslím, že když si i prezident ČR koupí hodinky PRIM (ve zlatě - podobně jako u CH.L.E. téměř 100% Czech Made), není špatnou investicí koupit podobné hodinky za zlomek jejich skutečné ceny.
Návštěvník peter Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Připomínám: češtinu každý okolní národ pozná podle diakritiky na první pohled a bude jí rozumnět a bude mu to sympatické - rakušani, poláci, slovinci, chorvati.....kromě němců - ti mají dost vlastních a slováků, ti z vlastních důvodů budou vždy preferovat anglickou verzi, ale je jich málo - a nemají prachy - malá ztráta. To je myslím si perspektivní trh. Angličanům to přijde strašidelně balkánský a atraktivní - když si to dají dohromady se škodovkama, tím líp. Američani si primek tak jako tak stěží všimnou. Jihoameričani (někde jsem četl, že je to nejrychleji rostoucí trh s hodinkama - díky zdejšímu úspěchu je údajně oris největší výrobce světa) ocení, že nejsou popsaný tak, jak mluví gringové v USA. Navíc anglicky je popsaný každý čínský šmejd! ešte sa na to vyspím, ale podobné príspevky sú pre mňa dôvodom, aby som vystúpil z tejto série... V každom prípade si vážim všetkých, ktorí majú radi hodinky, zatiaľ to pre mňa vyzerá na solitér
Prokop Odesláno 12. ledna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Pro mě to zatím vypadá na setrvání v původní linii anglických popisů na číselníku a francouzských na dně, stejně jako je tomu u většiny světově významných značek. 10 lidí je podobného názoru a zatím nikdo nespočítal, kolik jich má názor opačný.
Gordok Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 To Prim: Velmi si Vaší nabídky vážím. Děkuji. Pan prezident ? Skvělé Co říkáte na můj nápad ohledně latinského nápisu, který by nahradil "české řemeslo" ? Klidně by mohl nahradit i Czech made, byl by to velmi hezký znak Primek. Czech Made je v pořádku, ale vskutku je již trochu zprofanovaný. Nějak se mi ta latina zalíbila
Prokop Odesláno 12. ledna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Cením si takovéto aktivity, ale zvažte jestli je efektivní. Pro své návrhy byste potřeboval přesvědčit alespoň prostou většinu hlasů, a to je zřejmě příliš velké sousto. Názory v této věci jsou příliš roztříštěné, proto také uplatňuji své slovo - slovo, které může rozhodnout v případě hrozící patové situace. Pokud mi tady někdo nezpočítá, že zbylých 24 lidí je pro češtinu na hodinkách, tak hodlám brát jako bernou minci stav odpovídající značení, které používáme i u celozlatých solitérů.
Honza49 Odesláno 13. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2006 Koukám, že diskuse mě přesvědčila o tom, že hodinky musí být v jednom jazyku. Takže asi budu muset přestoupit do tábora angličtinářů . Ale aby byyl na ciferníku jeden jazyk a na dýnku druhý? BRRR! to raději ne. Honza49
mnovace Odesláno 13. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2006 Pánové konečně jsem to vše dočetl vy snad nepracujete nebo co? Tak předně popisy v an a fr jak uváděl prim. 2 peter Kolego jsem rád že jste tady a byl bych nerad kdybyste odešel - je prosím více klidu a doufám že jste se dobře vyspal. 2 cigi líbí se mi vaše příspěvky a vím, že uvažujete nad každým detailem, proto prosím zvažte tu an. 2 bobisek jen takovou poznámku k použití peněz na hodinky. Hodinky jako takové jsou téměř zbytečná věc, čas je na mobilech, na téměř každém elektronickém spotřebiči atd. Tady jsme na foru kde jsou fandové, kteří říkají že mechanické hodinky mají duši, stejně tak na mém oblíbeném foru o autech jsou fandové kteří říkají že vozy s koněm ve znaku mají duši. Prosím tady jde o vnímání věcí, které má každý odlišné někdo dá za hodinky klidně 1/2 mega a chodí v oblečení od ťamanů. Někdo má doma obrazy za miliony a na ruce ma casio a jezdí ve 120. Někdo se snaží mít přehled a nosí značkové oblečení, hodinky auto atd. ale má na to prachy. Já mluvím o fandovství - myslím že investovat 15litru do hodinek není moc přehnané, a u svého syna bych to spíš bral jako klad - když se jedná o tuto výjmečnost. Někdo kouří a neuvědomí si že za ušetřené prachy by klidně mohl mít troje ch.l.e. za rok. U nás všichni naříkají jak je vše drahé, jak si to nemůžou dovolit, ale na pivo vždy je a viděli jste ten nával v obchodech o vánocích. Problém vidím v tom že lidé neumí s penězi hospodařit, a radost že si občas /1x ročně/ dopřejou nákupem hodinek za 15litrů považuji za částku která se ,, vsákne ..
Prokop Odesláno 13. ledna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 13. ledna 2006 To Honza 49: Pro limitovanou sérii je mi to jedno, klidně dostanete všechny popisy v angličtině. Přiznám se, trochu mne překvapuje, jaké věci pro vás můžou být tak stěžejní. Nicméně jsme firmou respektující individuální názor, takže žádný problém. V případě solitéru to tam zhotovím i v japonštině, a to si nedělám srandu, protože to už jsme dělali.
Lukáš Odesláno 13. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2006 to mnovace: Konečně to někdo napsal! Souhlasím se vším, mimochodem, který je ten Váš oblíbený server o autech?
mnovace Odesláno 13. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2006 to vám neřeknu neboť se stydím, ale přispívám občas do časopisu speed, kdysi do auto raitingu, který už zrušili nebo do tipcars komentářů. mezi mé koníčky patří testování vozů pak o tom někdy napíšu a někdo to třeba čte a někdo tomu dokonce věří. Mí nejoblíbenější jsou M3 . 147 GTA, wrx sti, brabus a amg, vtec - vti, a samozřejmě evo 9 ale to sem nepatří, odběhl jsem tady se bavíme o hodinkách hrome.
pakr Odesláno 13. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2006 Byl jsem pro české popisy, ale po přečtení odpovědí (výhoda diskuze) jsem pro popis ciferníku angličtinou: 17 JEWELS CZECH MADE A dýnko popsat francouštinou, jak to Prim dělá na jiných hodinkách. Jen by se mi tam líbilo přidat i název modelu - horni polovina dýnka by třeba mohla vypadat: PRIM CAL. 66 | ELEGANT LINEA | CHRONOMAG L.E. - pokud by se to tam vešlo, případně nějak zkrátit na dýnku dole by mohlo být: 5ATM | XX/40 | SAPHIR
Honza49 Odesláno 13. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2006 Pro PRIMa Je mi víceméně jedno, v jakém jazyce to bude, nejraději bych chtěl, aby to bylo v češtině. Jenomže jak to tak sleduji, tak většina je pro angličtinu. Každopádně jsem pro to, aby se ty hodinky daly poznat, aby byly všechny stejné (samozřejmě mimo například v mém případě jméno, a pak černá a bílá barva). Proto vždycky budu souhlasit s většinou. Honza 49
odklizec Odesláno 13. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2006 Ono nejde ani tak o to, ze vetsina je pro anglictinu, spis o to, mit na ciferniku jeden jazyk. A to v pripade loga jake je znamena EN A v cestine jsme navic ani nenasli ekvivalent "Czech Made", ktery by vyhovoval vsem. Vzhledem k tomu, jake je logo, a ze se na spolu-utvareni teto L.E. podileli i bratia slovaci si myslim, ze je jenom spravne kdyz na cifernik zvolime mezinarodni jazyk teda EN a mame po problemech.
Honza49 Odesláno 13. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2006 Odklizeči. Jak jsem řekl, nejraději bych aby byla celá edice stejná. Pokud se domluvíme rezignuji i na bílý ciferník, byť s těžkým srdcem. Ale museli by s tím souhlast všichni. Honza 49
Prokop Odesláno 13. ledna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 13. ledna 2006 Tak, já už bych diskuzi o podobě hodinek PRIM Chronomag Limited Edition uzavřel! Už to pomalu dělá chaos ve výrobě, kde už se objednávky začínají kompletovat, takže si nemůžu dovolit jinak než to useknout a směřovat k jednoznačnému závěru, aby potom neměl každý úplně jiné hodinky. To, že limitovaná série není sérií identických kusů je prostě fakt. Nepodařilo se domluvit jedno jedniné provedení, takže to co budete níže číst není výsledkem toho, že bych si to tak přál já, ale že jde o kompromisní řešení mezi zájmy Vás všech. I tak se zřejmě nezavděčím všem a možná někdo ještě odpadne. To se ale nedá nic dělat. Kdo se nechce zabývat kompromisy a bude chtít solitér, může se na mě obrátit. Předně jde tedy o limitovanou sérii 40 hodinek s kalibrem 66 - bez datumu s grafikou odvozenou od sériového provedení Linea 36. Jaké tedy budou popisy? Číselník - definitivně: MANUFACTURE PRIM 1949 17 JEWELS CZECH MADE na dýnku - je třeba rychle demokraticky rozhodnout zda varianta En nebo F: CHRONOMAG CHRONOMAG2006 - XX/40 2006 - XX/40PRIM CALIBER 66 PRIM CALIBRE 6617 JEWELS 17 RUBIS5ATM ÉTANCHE 50MSAPPHIRE SAPHIR 0 hlasů 8 hlasů 3 jsou svolní s oběma variantami Číselníky: - grafika Linea bez datového okna, s číslem 3 otevřeným směrem vzhůru- alternativně černý bílý stříbřený Ručky:- alternativně Linea a profilované ručky alá zlaté solitéry- alternativně sekundovka v barvě ostatních ruiček a v barvě číselníku Ostatní : Řemínky dle vlastního uvážení. Technologie popisu dna dle vlastní volby. Dekorace a zušlechtění Vámi dodaných strojků bude naprosto individuální. Snad jsem na nic nezapomněl a snad tento souhrn nebude znamenat další redukci počtu zájemců, abychom se zase nevraceli ke 30.:) Současný stav edice je následovný: Série je rozšířena na 40ks! Aktuální tabulka zní: 1 odklizec 2 Dali3 zdenda4 ondraj5 Mnovace6 Chronomag7 Kamil 8 Viktor 9 Lukáš 10 Magnus11 cigi12 cigi 13 cigi 14 JJ 15 Kalimero16 Dusen17 Dali II 18 Pachollini19 Honza4920 Peca21 Kamil II22 Prokop23 Honza24 tomas25 tomlin26 Lom27 MB 28 Peter 29 old black30 ELTON hodinářská, a.s. - tento kus bude vydražen s nějakým bohulibým účelem.31 Mnovace 32 Gordok33 Watch34 Ondraj II35 Chronomag36 Pakr37 PavelK38 Smolik.40 ELTON hodinářská, a.s. - kus pro firemní muzeum. A je to tu, poslední 1-2 kousky!
Lukáš Odesláno 13. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2006 Jsem pro francouzskou. Hodinářský jazyk
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se