Prokop Odesláno 14. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 14. března 2006 Sériové pouzdro linea na tento kalibr použít nejde, že ? Pokud tedy máte dostatek pouzder na takovéto akce totožných s naší LE, pak jste tedy dopředu už počítal s jejich dalším využitím, nikoliv tedy výrobou jen pro potřeby LE, tak jak bylo dříve deklarováno. Pouzdro skutečně nejde bez úprav použít na kalibr 66. Do zásoby ho vyrobené nemám, dokonce budu muset pro pár opozdilců pouzdra dovyrobit. Jediné co mám pro účastníky kurzu v ruce je hotová konstrukční a technologická příprava u pouzdra Elegant 40mm. (Linea 40mm se mu začalo zjednodušeně říkat pro jeho kombinaci s číselníkem Linea). Je to v tuto chvíli jediné takto upravené pouzdro, ale nebráním se tomu, aby si účastníci kurzu (většinou lidé z Chronomagu) nechali připravit pouzdro jiné. Konec konců, proč mít dvoje podobné hodinky. Moje původní idea byla, že si každý z Vás vyzkouší udělat něco, co v rámci nutných kompromisů nemohl realizovat v CH.L.E. Např. Cigi krtečka a podobně. Jinak je to tak jak napsal Eda. Kalibr 66 je nejdostupnější a nejjednodušší na pokusy. Pokud by se mělo dělat originální pouzdro pro takovéto volné zástavby, musely by se mezi účastníky rozpustit minimálně náklady na přípravu výroby takovéhoto pouzdra. Ty činí nezanedbatelných cca. 800.000,-Kč. To old black: Máte pravdu, že ELTON není pod mou 100% kontrolou, ale v aktuální akcionářské struktuře konzistentně funguje již delší dobu. Zmiňované firmy jsou osobním angažmá kolegy Helikara (většinou z dob dávno minulých) a některé z nich budou v nejbližším období jako úplně pasivní zanikat. Byly to firmy, které sehráli svou roli v okamžiku privatizace a v současné době nemají naprosto žádný vliv na chod ELTONu. Daleko větší vliv má firma Creative Services, s.r.o., která patří výlučně mě (tu jste mimochodem nezmiňoval:)). Ta je dodavatelem kreativních činností (průmyslového designu, grafického a multimediálního designu). V současné době navyšujeme základní kapitál, takže se v naší akcionářské struktuře objeví i další lidé, kteří mají vlastní podnikatelské aktivity. Myslím, že na tom není nic v nepořádku. Jediný, kdoby z toho mohl být nervózní jsou akcionáři, kteří by se mohli obávat nevýhodných obchodních vazeb. Rozhodně ne zákazníci. Jinak se v naší firmě hraje hodně s otevřeným hledím, takže ani zmiňovaného rizika se neobávám. To VS: popsaný princip je sice podobný, akorát nejde o jednoduchou díru. Jde především o to, že je nutné změnit program pro chod obou CNC strojů (soustruhu i frézy), protože každý opracovává jinou část inkriminovaných partií povrchu. Takže tak jednoduché to není. Navíc, oba víme, že v hodinařině jsou měřítka přesnosti posunuta o hodně výše, než u normální produkce, takže je potřeba zaváděcí série, na které se stroj seřídí. Levná sranda to tedy není, ale je pravda, že se s existující přpravou na některý kus zjednoduší výroba čehokoliv podobného.
cigi Odesláno 14. března 2006 Nahlásit Odesláno 14. března 2006 (upraveno) . Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
Ondraj Odesláno 14. března 2006 Nahlásit Odesláno 14. března 2006 Ale hlavně ručičky Linea 36 jsou přizpůsobené na kal 73, tudíž mají jiné osazení než kal 66, proto dělali ručičky nové. jinak by to podle mě neřešili, pokud by byl akorát rozdíl 0.5 mm v délce.
cigi Odesláno 14. března 2006 Nahlásit Odesláno 14. března 2006 (upraveno) . Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
pakr Odesláno 14. března 2006 Nahlásit Odesláno 14. března 2006 Ještě mám jednu věc, která vyšla najevo - alspoň pro mě - na čvrteční besedě. Ručičky linea 40mm jsou, nevím proč, proporčně jiné, než ručky linea 36mm. Jsou širší, něco mezi linea 36mm a lomenými ručkami. Většině gentlemanů se to moc líbilo, já jsem do svých kusů objednal ručičky z modelu linea 36mm - prý jsou pouze zanedbatelně kratší (0,5mm). Už se to tady někde psalo. Jestli si to dobře pamatuji, u úzkých ručiček je problém, že se na slunci deformují. Proto na Linea 40mm budou o malinko širší.
Ondraj Odesláno 14. března 2006 Nahlásit Odesláno 14. března 2006 Tady zase mám jinou informaci ohledně šířky. O žádné deformaci jsem neslyšel, p. Prokop mi říkal, že se prostě nepovedly tak úzké ručičky vyrobit. Ondraji není to tak, to by nešly zaměnit a mě to prim v pohodě zamění. To co píše Cigi je divné, zkusím to vyhledat, osobně se mi ty úzké také líbí víc.
Ondraj Odesláno 14. března 2006 Nahlásit Odesláno 14. března 2006 2cigi: tak jsem to našel psáno 08-12-2005 13:40:42 Pokud se jedná o cenu konverze pouzdra z ETA na Prim kalibr 66, tak ta je daná úpravami pouzdra. Jde nejen o úpravy zde zmiňované vložky, ale i o úpravu výšky natahovací hřídele a tím i zahloubení pro korunku, stejně jako úprava distance vůči číselníku. Ne nevýznamnou složku tvoří ručičky, které mají u kalibru 66 jiný průměr náboje. Není to tak triviální, jak se to může zdát a cena odpočteného strojku je v ceně konverze zakalkulována . Pokud nechcete, aby tato l.e. byla historicky poslední, tak mě zase nemůžete tlačit za hranici rentability. Rád Vám udělám atraktivní nabídku až budu vidět souhrn všech vážných zájemců v mém mailboxu a budu sestavovat finální tabulku specifikace a ceníku.
pakr Odesláno 14. března 2006 Nahlásit Odesláno 14. března 2006 Našel jsem to tady: http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?pid=9971#p9971 Mozna by taky bylo vhodne dodat, ze rucky ctyricitek jsou nejen proporcne sirsi, jsou znatelne sirsi nez v 36mm verzi! Duvodem bylo, jak nam pan Prokop sdelil, ze ty puvodni tenoucke se na slunci ohybaly. Takze nyni si je muzete predstavit jako neco mezi Linea36 a sirokymi profilovanymi ruckami.
Prokop Odesláno 14. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 14. března 2006 Náboj ruček je skutečně jiný pro 66 a pro 73. Pokud mám reagovat na požadavek na individuální úpravu, pak dokážeme ručně náboje vyměnit. Není to úplně jednoduché, ale když se to dělá kusově, tak to není nemožné. Chtěl jsem cigimu udělat radost, a tak jsem mu to neúčtoval! Takový odpustek,... no a teď je z toho málem problém. Ostatní problémy vznikají tím, že každému z Vás popisuji stejný problém jinými slovy a pouštím se do jiné hloubky detailu (podle času, kterou na vysvětlení mám).
Ondraj Odesláno 14. března 2006 Nahlásit Odesláno 14. března 2006 Rád bych také ty úžší, co když je budou chtít všichni ?
Prokop Odesláno 14. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 14. března 2006 Já bych počkal s unáhlenými soudy. Hodinky jako takové se drtivé většině lidí líbily, a tak je na zvážení, zda by změna byla ku prospěchu či naopak. Stále ještě nad tím přemýšlím. Je to o tom, že původní tenké ručky modelu Linea 36mm jsou od našeho dosavadního dodavatele, zatímco v Linea 40mm jsou již použité ručky naší výroby. Je pravda, že jsme je připravovali trochu s obavou, aby se ručky nekroutili. Při tepelném zatížení v parném letním odpoledni by se mohli zvláště černé tenké a dlouhé ručky kroutit. Nemáme s tím dostatek zkušenností, ale věřil jsem, že oceníte fakt, že i ručky nesou nálepku "Czech Made". Zkrátka udělali jsme ručky tak, abychom si mohli za jejich kvalitou stát. Použití kratších ruček z malé Liney mi nepříjde optimální ani z grafického hlediska. Přeci jen je třeba mít na paměti, že o grafickém dojmu nerozhoduje ani tak průměr číselníku x poloměr ruček, jako poměr plochy číselníku (výrazně větší) a plochy ruček. Teď bych počkal na to, jak aplikace malých ruček dopadne a pak uvidíme jak dál. Osobně nevěřím, že tento pokus přinese pozitivní výsledky, a tak jsem si za něj cigimu nic neřekl. Vím, že cigi dokáže ocenit mou nabídku a v případě, že to nebude vypadat dobře, nechá se přesvědčit fyzickým srovnáním bez toho, aby zarytě lpěl na svém původním mínění. Co se týče ostatních, divil bych se, kdyby toto riziko chtěli podstoupit i ostatní, když sami viděli, že to hodinkám sluší tak, jak jsou.
Návštěvník peter Odesláno 15. března 2006 Nahlásit Odesláno 15. března 2006 Je pravda, že jsme je připravovali trochu s obavou, aby se ručky nekroutili. Při tepelném zatížení v parném letním odpoledni by se mohli zvláště černé tenké a dlouhé ručky kroutit. Nemáme s tím dostatek zkušenností, ale věřil jsem, že oceníte fakt, že i ručky nesou nálepku "Czech Made". Zkrátka udělali jsme ručky tak, abychom si mohli za jejich kvalitou stát. Ja som si stále myslel, že s tým slnkom sú to len zle pochopené slová a že ono to bolo myslené tak, že problémy s krútením vznikali v štádiu výroby. A ono to je fakt prevencia pred slnkom??? Teraz možno tresnem úplnú blbosť, ale neublíži slnko našim sekundovým ručičkám? Sú dosť úzke....
cigi Odesláno 15. března 2006 Nahlásit Odesláno 15. března 2006 (upraveno) . Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
Prokop Odesláno 16. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 16. března 2006 Kroutit by se neměly ani kdybychom si udělali vteřinové ručky sami. Berte to jen jako mou opatrnost. Vteřinové ručky k CH.L.E. jsou ještě dovážené, prověřené ručky, zatímco u hodinové a minutové ručky jsme chtěli dokázat, že je dokážeme udělat k plné spokojenosti i sami. Koho to bude zajímat, můžu mu ukázat i první vteřinové ručky, které jsme vyrobili pro jednu limitovanou privátní sérii. Dopadly naprosto úžasně (mají nakonci detailně provedené závaží s logem). Uvidíme, jak se budou chovat.
watch Odesláno 16. března 2006 Nahlásit Odesláno 16. března 2006 Jeste ten strojek a za chvilku bude vse "czechmade by PRIM". Tesim se na to!
Prokop Odesláno 17. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 17. března 2006 Do budoucna nepočítáme pouze s produkcí skel a řemenů, i když část naší kolekce bude mít i řemeny Czech Made (motorkářské je mají již nyní a dále je budou mít i letecké hodinky a hodinky pro extrémní sporty).
watch Odesláno 17. března 2006 Nahlásit Odesláno 17. března 2006 to Prim Ty hodinky pro extremni sportu budou jiste hodinarska lahudka. Nemuzete nam aspon trochu upresnit termin zahajeni vyroby a pribliznou cenu?
Prokop Odesláno 17. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 17. března 2006 Omlouvám se, ale to zatím nemůžu. Přednost teď má projekt Codenis II a celé řady návazných sportovních hodinek, takže v nejbližší době s nimi nelze počítat. Ten čas nějak zatraceně letí.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se