Přejít na obsah

Poraďte sekačku prosím

Ondraj

Doporučené příspěvky

tak to jo :frusty: ,docela síla ty ceny...kolečka ze sekačky za 11 tisíc :lol2: 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsíci...

robot me taky laka, a sice toto.. http://www.stiga.cz/Autoclip-325

Tuto sekačku mám cca 3 týdny :) a je to pecka. Zatravněný pozemek mám cca 700m2, a sekačce to s přestávkami na nabíjení zabere den. Důležitá je správná instalace vodíciho kabelu a co nejmenší členitost pozemku. Za mně spokojenost, i když poté co jsem viděl "střeva" byl jsem trochu na větvi, jelikož výrobní cena je max 4000 kč , a odhaduji že do pár let to bude masovka. Nicméně já už nevěděl co s posekanou trávou. Takhle mi odpadl starost s vyvážením a navíc to maká samo :D

P.s. Prodám Stigu s benzínovým motorem Honda, ještě rok v záruce

Odkaz ke komentáři

Má to i alarm a bezpečnostní pin do menu ale prodejce (kamarád) mi říkal že jejich zákazníkům se nikdy žádná neztratila. Mně ale po zahradě pro jistotu běhá i 40ti kilový pes

Upraveno uživatelem matous
Odkaz ke komentáři

Předchozí debatu jsem nečetl, ale k tématu za mě určitě doporučuju ruční sekačku od Husqvarny, je to zelený, ušetříte na benzínu/elektrice, neřve (spíš rachtá..), nesm.dí to a ze zkušeností velmi dobře seče... a trochu si u toho zasportujete :) něco takovýho

http://sekacky.heureka.cz/husqvarna-64/

Nevím, zda bych se svou spotřebou 4 Plzně / hod. něco ušetřil oproti benzínovce :D

Odkaz ke komentáři

Moc do terénu to není - spíše na rovné plochy - pokud neznáte, tak: http://www.flymo.com/uk/lawn-mowers/hover/; plave to vzduchovém polštáři a nemá to žádná kolečka, takže velmi snadná manipulace. Anglickej trávník je po ní super. Má integrovanej koš na trávu a když je tráva malá a není potřeba ji sbírat, tak jen odendáš kryt a ona jen seká a trávu nechává ležet. Posekaná tráva je seklá jen jednou - není to takové to zelené blátíčko - vozil jsem to sousedovi pro králíky a slepice a i na sušení a dost si pochvaloval kvalitu - ta jeho benzínová mu to děsně rozšmelcovala. Flymo je myslím z rodiny Husqarna. Kdysi, před mnoha lety jsem jí kupoval v Čechách a byla super. Nevím, jestli ji k nám ještě dováží. Když jsem prodal chatu (to je jinej příběh), tak jsem ji nechal novýmu majiteli...

Upraveno uživatelem ToMa
Odkaz ke komentáři

V ničem není problém, to je jenom konstatování. A kolik to stojí v Německu je mi šuma fuk. Je to normální strašně drahá sekačka nic víc.

tak pokud je cena hlavni kriterium pri vyberu sekacky, tak mas pravdu.

Pokud zapocitas i ta dalsi, jako je kvalita odvedene prace, (zivotnost) a moznost servisu za 5 let, tak ani omylem.

1. nepotrebujes sberaci kos (a tim padem resit co s posbiranou travou) a tahle sekacka mulcuje suverene nejlip co sem zatim videl (a to secu 10 hektaru :) a aktualne mam 4 ruzne typy stroju).

2. umi to (dobre) mulcovat i vysokou (~50 cm) travu, coz naprosta vetsina sekacek vubec neda. Coz je supr, kdyz mas travu kolem domu, kterou jedes 1-2x tydne a pak placek, kde treba parkujes a to vezmes 1x za mesic. Staci 1 sekacka misto 2 typove odlisnych

3. a do celkove ceny (TCO) velmi podstatna promenna je, ze kdo dobre mulcuje, nemusi hnojit

...za me je ta cena plne odpovidajici.

Stejne tak muzes resit, proc by motyka Krumpholz mela stat 2000 kdyz se da sehnat jina za 300 ... nebo proc by kvalitni bota do terenu nemala stat +3000 kdyz v Hervisu ji maji za 1200.

Ta "matematika" je ciste subjektivni zalezitosti, bud to, co dostanes za (rozumny) peniz, ktery zaplatis navic, vyuzijes nebo to vylozene potrebujes nebo to pro tebe smysl nema....nebo jsi nad tim nepremyslel :)

Jak rikal kamos, kdyz se byl divat na jeden z mych novych stroju do vinohradu, "to je zajimavy, vypada to uplne stejne, jako ten muj stroj, ale ten tvuj funguje vyrazne lip", 2x rozdil v cene a nejaka kopie versus francouzsky Boisselet. Ja udelam praci rychle a dobre (a dyl ten stroj vydrzi, vzhledem k tloustce materialu) ... on levne koupil (a kdyby nevidel srovnani, tak by byl i nadale spokojenej majitel levneho stroje :)).

(neprodavam sekacky ... ani jinou zemedelskou techniku :))

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Myslite ze elektricku kosacku mozem na zimu nechat v nevykurovanom kumbale s plechovymi dverami, kde urcite aj mrzne ked bude vonku -15 ? Jasne ze oskrabem z toho na zimu ten travovy sajrajt, ale treba nieco dalsie este vyriesit? Dakujem vopred za radu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...