Přejít na obsah

64 hlasů

1. 1. otevírání v novém okně

• ano, chci zpět
      52
    • ne, vyhovuje mi tak jak je teď
      12

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Problem otvarania linku v novom okne je ten, ze NEDAVA POUZIVATELOVI MOZNOST VYBERU.

Pokial je system nastaveny tak, ze otvara link v aktualnom okne/zalozke, pouzivatel ma moznost volby, bud klikne a linka sa otvori tam kde je, alebo ma niekolko moznosti, ako linku otvorit v novom okne/zalozke (ctrl-klik, ctrl-shift-klik, klik strednym tlacitkom/koleckom, pravy klik a volba z kontextoveho menu, drag-and-drop), skratka, moznosti ma vela. Nefunguje to ale reciprocne. Pokial je system nastaveny, ze otvara linky v novom okne/zalozke, pouzivatel nema moznost povedat/zvolit, ze chce danu linku otvorit tam kde je. A to je problem. Kym nastavenie systemu ako je teraz dava volnu ruku pouzivatelovi, nastavenie otvarania v novom okne je striktnym vyberom prevadzkovatela daneho systemu, ktory by tym tvrdil, ze vie najlepsie, co pouzivatel potrebuje. Co samozrejme nie je pravda, nakolko existuje X dovodov, preco by pouzivatel mohol chciet otvarat linku v tom istom okne.

Dokonca aj na iPhone mam moznost zvolit si, ako chcem linky otvarat a to je teda jo zavrety a striktny system :)

Upraveno uživatelem TomAnt
Odesláno

Problem otvarania linku v novom okne je ten, ze NEDAVA POUZIVATELOVI MOZNOST VYBERU.

Pokial je system nastaveny tak, ze otvara link v aktualnom okne/zalozke, pouzivatel ma moznost volby, bud klikne a linka sa otvori tam kde je, alebo ma niekolko moznosti, ako linku otvorit v novom okne/zalozke (ctrl-klik, ctrl-shift-klik, klik strednym tlacitkom/koleckom, pravy klik a volba z kontextoveho menu, drag-and-drop), skratka, moznosti ma vela. Nefunguje to ale reciprocne. Pokial je system nastaveny, ze otvara linky v novom okne/zalozke, pouzivatel nema moznost povedat/zvolit, ze chce danu linku otvorit tam kde je. A to je problem. Kym nastavenie systemu ako je teraz dava volnu ruku pouzivatelovi, nastavenie otvarania v novom okne je striktnym vyberom prevadzkovatela daneho systemu, ktory by tym tvrdil, ze vie najlepsie, co pouzivatel potrebuje. Co samozrejme nie je pravda, nakolko existuje X dovodov, preco by pouzivatel mohol chciet otvarat linku v tom istom okne.

Dokonca aj na iPhone mam moznost zvolit si, ako chcem linky otvarat a to je teda jo zavrety a striktny system :)

A všiml sis výsledků ankety, která určitě vypovídá něco o tom, kterou možnost si většina uživatelů zvolila?

• Dát hlas 2
Odesláno

Ctrl+klik, nebo klik kolečkem myši = nová záložka.

Moje pripominka smerovala k tomu, ze kdyz uz si uzivatele vynucuji takovou hloupost, tak by se apon melo to nove okno tvirat v nove zalozce.

A všiml sis výsledků ankety, která určitě vypovídá něco o tom, kterou možnost si většina uživatelů zvolila?

Demokraticky nechat rozhodovat uzivatele o takove veci je cesta do pekel. Alespon tedy co se tyka webu.

Odesláno (upraveno)

Adam99, precitaj si prosim este raz, co som presne napisal.

Okrem toho, 10 hlasov proti otvaraniu v novom okne neznamena automaticky ze VSETCI OSTATNI su za otvaranie.

V pripade tejto ankety by som skor povedal, ze to bude opacne. 41 ludom zalezi na tom, aby sa to v novom okne otvaralo az tak, ze mali potrebu kliknut v tejto ankete. Myslim si ale, ze 41 ludi je oproti tomu, kolko ludi dennodenne cita toto forum len velmi mala cast (mozno sa ale mylim). A v neposlednom rade, kazdy z tych 41 ludi, co zahlasoval za nove okno MA MOZNOST si to v novom okne otvorit...

V pripade prestavenia systemu by ti 10ti oznost otvarat linky po svojom stratili... Co je lepsie? Znepohodlnit klikanie 41 ludom, alebo uplne zamedzit moznost vyberu vsetkym (a teda minimalne tym 10tim)?

Mne je to inac srdecne jedno, ja len ze do uzivatelskych prostredi a ergonomie ovladania webov, intranetov a podobne sem tam zabrdnem... A nevypisujem tu len tak z dlhej chvile ze nemam co robit :) Snazim sa len odovzdat realne skusenosti z praxe, ked uz k hodinkam sa velmi vyjadrovat odborne neviem...

Upraveno uživatelem TomAnt
Odesláno

jde jen o to, že na všech fórech kam chodím - a x let tomu bylo tak i tady - se odkazy otevírají vždycky do novejch oken, jsem línej si zvykat že specielně na chronomagu teď budu muset klikat jinak

• Dát hlas 1
Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Ještě že jsi nebyl zticha, to by si nemohl TomAnt vytvořit hezký sloh na téma klikání myškou   :D a utiskování   :eek:  davů nebohých čitatelů chronomagu. 

Upraveno uživatelem Snow
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Vies, je zaujimave sledovat, ze clovek chce poradit, pomoct a dostane sa mu naspat vysmechu.

OK beriem. Ak je problem s tym, ze som napisal prilis dlhy prispevok, prosim upozornit ma na to. Ak je problem s tym, ze som vobec nieco napisal, tak mi to povedz, pripadne oslov moderatora, dajte mi ban alebo cokolvek, nemam s tym najmensi problem.

A uprimne, uz ma taketo reakcie vlastne aj prestavaju udivovat.

Návštěvník Snow
Odesláno

Ale, ale TomeAnte co tak rozhořčeně ? O čem byl Tvůj první příspěvek a nebyl Tvůj druhý náhodou o tom, kterak 41 lidí znemožňuje práci 10 členům ale co jim dokonce i mnoha a mnoha dalším. Amamovi99 jsi doporučoval, aby si Tvůj příspěvek přečetl ještě jednou, nechtěl by sis svoje příspěvky po sobě přečíst také sám ?

Odesláno

Mám programovatelnou myš, kdy první boční tlačítko mi v Opeře otevře odkaz na pozadí v novém okně a druhé ho otevře na pozadí v novém okně a ještě na něj přejde :)

Jinak otevírání odkazů v novém okně podle designu stránek mám zrušené, vždy se využívá nové okno, pokud nekliknu právě programovatelným tlačítkem (nebo right-clicl menu nebo ctrl+shift+click), prostě autor mi nebude říkat, jak si mám otevírat stránky :)

Odesláno

Zkouška:

....

EDIT: Tak mi to připadá když je odkaz na fórum - otevírá se ve stejném okně/záložce, když jde mimo fórum - otevírá se v novém okně/záložce

...

Funguje to! Takhle mi to připadá logický a vyhovuje mi to. Díky! :clap:

Když člověk pracuje jen jednou rukou a jen s touchpadem nebo trackpointem, tak jsou rady "programovatelných myší" k ničemu.

Návštěvník Kamil
Odesláno

4 odkazy, 4 nova okna ... IE8

Ve Firefoxu je to tak, jak jsem psal původně. Jdu to zkusit v Opeře.

EDIT: V Opeře se mi otevírají všechny odkazy extra.

EDIT2: V Google Chrome je to jako ve Firefoxu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...