Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Omlouvam se jestli se to tady uz nekde resilo, ale zajimal by me vase zkusenosti s kvalitou HD videa na DSLR ve srovnani se amaterskymi videokamerami. Ocekaval bych mnohem lepsi parametry v oblasti sumu a dynamickeho rozsahu diky velikosti cipu, je to tak? Budu mit prilezitost v pristich tydnech to vyzkouset sam, ale aspon chci vedet co bych mel ocekavat. Dik

Odesláno (upraveno)

asi se to bude vyrazne lisit podle kamery.

doporucuji ctene pozornosti tohle video z vanocni prahy. natocil ho philip bloom na tehdy jeste predvyrobni kus Canon 1D Mark IV. vylozene jsem nestihal. ta kamera (fotak) dava pekne na p*del spouste videokamer. jen pro zajimavost, tenhle stroj ma citlivost ISO 50 - 12800 v zakladnim rezimu a 50 - 102800 (jo, sto dva tisic osm set) v rozsirenem rezimu :D

zkusim to video vlozit:

edit: tak flash videa nejsou povolena. no nic. doporucuji shlednout!

Upraveno uživatelem little_w
Odesláno

v rukách jsem to neměl ale podle mě rozhoduje dost podstatným způsobem sklo. I ten nejobyčejnější setový objektiv u DSLR bude vždycky mnohem lepší než miničočka na amatérské videokameře. Je to podobné jako u fotografování, fotka z 6Mpix zrcadlovky většinou vypadá citelně líp než z 12Mpix pidikrabičky. A hlavně, trošku slušný objektiv umožní pracovat s hloubkou ostrosti což je u většiny videokamer ryzí utopie. No je fakt že většina uživatelů stejně neví o co jde.

Odesláno

Ja jsem k Canonu 450D ktery bych chtel prodat, poridil 550D prave kvuli videu. Prcek-4,5 mesice. Ma tyhle videa to je v pohode, poustim je na vetsi uhlopricce FullHD telky pres Playstation 3 a je to supr. Problem mi dela rucni ostreni pri nataceni videa. Proste to nemam tak automaticky v ruce, ale hlavne je problem videt co je ostre na displayi i kdyz jednom z kvalitnejsich. Venku to pak pada. Da se sice ostrit automaticky, ale je to na nahravce slyset a je to hodne kostrbate udelane. V praxi se to adi pouzit neda. Taky budu rad, kdyz se se nazory sveri i ostatni.

Odesláno
  V 29. 5. 2010 v 18:16, 'RomanP' napsal:

Ja jsem k Canonu 450D ktery bych chtel prodat, poridil 550D prave kvuli videu. Prcek-4,5 mesice. Ma tyhle videa to je v pohode, poustim je na vetsi uhlopricce FullHD telky pres Playstation 3 a je to supr. Problem mi dela rucni ostreni pri nataceni videa. Proste to nemam tak automaticky v ruce, ale hlavne je problem videt co je ostre na displayi i kdyz jednom z kvalitnejsich. Venku to pak pada. Da se sice ostrit automaticky, ale je to na nahravce slyset a je to hodne kostrbate udelane. V praxi se to adi pouzit neda. Taky budu rad, kdyz se se nazory sveri i ostatni.

Diky moc. Prave tohle me zajimalo. Uzasne ukazky videii z 5D MkII jsem videl, ale mam pocit ze pro rodinne video bez umeleckych aspiraci to nebude to prave orechove. Slysel jsem o vypadcich prave u tohoto modelu, mas s tim zkusenost? Uvazuji o pripadnem upgradu z 50D na 7D.

Odesláno

Jak jsem psal, mam 550D a ten ma oproti 5DII 30 snimku za sekundu oproti 25 ve FullHD a hodne rychlou kartu. Vypadky nemam, ale vetsinou tocim kratsi veci. Video je vic nez pouzitelny, ale na poslani znamym az po prepoctu. Soubory jsou to ohromny a malo co je prehraje ve FullHD tak jak jsou plynule. Pro vaznejsi praci se pak prodava neco jako opticky hledacek ktery se nacvakne na display, jinak nemas sanci dobre zaostrit. Kdyz se zrcadlovkou natacel serial a nebo film ( jmeno ted nevim ) pouzili mimo jinych doplnku neco podobneho, jen to bylo jako velky externi displ. Nerozumel jsem tomu asi uplne dobre, ale nekde jsem cetl ze je treba pouzit vyssi clonu, ale to nevim jak nastavit, tahle volba u videa neni. Nevim jestli to nebylo mysleno tak, jako ze je lepsi pouzit objektiv s nizsi svetelnosti, ale to se jen domnivam.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...