M3maniac Odesláno 11. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2011 Ahoj lidi čtu si tady už necelé dva roky ,ale moc jsem toho nenapsal a než jsem objevil toto představovací vlákno snažil jsem se o to 27.12.10 ve vláknu Kdo ve vás podnítil zálibu v hodinkách, bohužel bez jediné reakce... možná že to byla velká nuda, no čert ví a tak to hodím i sem aby mi někdo neřekl , že se neumím slušně představit :)A teď můj příběh.... v dobách kdy nejvíc in byl ten co měl digi montany ze 7 melodiema jsem měl v uvozovkách jen Primky od moc hodného strejdy, které jsem dostal v 1.třídě, pořád je mám a je to už přes 30 let. Můj chtíč po technilogických hračkách z dálného východu byl obrovský, tenkrát jako malej kluk jsem toužil po hodinkách s kalkulačkou a nakonec se mi to splnilo a vyměnil jsem je za jiné digitálky a nějaké angličáky někdy v sedmé třídě jsem je vyměnil za krásné štěně a hodinky mě na pár let přešly až do doby, kdy se můj soused po revoluci vrátil ze států někdy v roce 1990. Přivezl si Peugeot 405 Mi16 ze kterého jsem byl dost hotovej,na auta jsem ujetej ještě víc a to auto mělo americkou SPZ s palmama a alu kola s pneu 215/40/16 chodil jsem kolem něj celé hodiny... Ale zpět k hodinkám, tento típek bydlel hned poschodí pode mnou a já si jednoho slunečného dne vlezl do okna a na zápěstí o patro níž vidím cosi třpitivého a obrovského ano byly to nádherné Breitlingy ,tenkrát jsem si řekl ,že jednou si koupím pěkné hodinky Od té doby jsem obdivoval chlapy s pěknýma hodinkama na zápěstí...byl jsem hotovej když měl můj šéf na praxi nádherné Seika a někdy v 19ti jsem si koupil své první hodinky za své... Casio Oceanus ,láska na první pohled a celých 10let života...pak je posílám na vyměnu baterie a ze servisu přijde zpráva, že to není baterkou a že oporava je nerentabilní.Dávám je do šuplíku a říkám si ,že by konečně přišla doba na nákup vysněných hodinek? Odpověď byla ještě né...ještě musíš vydržet a odklepávám asi 3 roky s G-shockama,mým snem se staly TAG carrera ale stály tenkrát 85.000 a to bylo dost, dal jsem si je u hodináře na ruku a byl z nich hotovej...totálně hotovej,ale 85? O rok později si jedu do Německa pro nové Carrery z ebay, které mi dělají radost dodnes a bezpečně vím, že pokud se nestane ,že nebude na chleba tak se mnou budou až do smrti.Teď se blíží hodinkovej sen číslo dvě, modré monaco a pak snad vyzkouším Béčka a Omegy...no uvidíme. Od 27.12. se změnilo akorát to, že sen číslo dvě se dnes naplnil a modré monaco už obepíná mé zápěstí. Ano ruplo mi v bedně a zjistil jsem , že po asi sedmi letech prohlížení obrázků Steve Mc Queena, pouštění filmu Le Mans je prostě konečně musím mít Tak snad jsem Vás nenudil .... Čao René
obchodnik-o3 Odesláno 11. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2011 nenudil,ale s fotom by to bolo lepsie...
mischa Odesláno 11. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2011 Tvé pocity z mládí jsou podobné, jako ty mé, tak vítej zde na fóru. Jo, fotky v přiměřeném rozlišení jsou vítány. Magor už jsi, takže vše je v pořádku.....
amateur Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 Ahoj všíchni, fórum stále ještě zkoumám. Existenci této rubriky jsem zaregistroval právě nyní a jsem rád. Doma mě učili, že když někam přijdu, mam se představit. Dřív jsem hodinky nepotřeboval. Taková zbytečná blbost. informací o čase je všude kolem spousta.. a když jsem kdysi náhodou narazil na tohle fórum, zkoumaje co to je za hodinky za čtvrty milionu!!!,co si koupil jeden známý , absolutně jsem nechápal jednak jeho, jak může vyhodit takový peníze za blbý hodinky, ani magory, co tráví hodiny diskusema o barvě ciferníku nebo velikosti indexů(popravdě tohle zrovna nechápu dodnes).. Nedávno jsem ale likvidoval starý krámy z mládí a narazil na zapomenutý PSII, který jsem zdědil kdysi dávno po dědovi.. když jsem je našel, říkal jsem si, že je to jediná památka a měl bych s nima něco udělat. nechal jsem je vyčistit, seřídit, vyměnit řemínek za sportovní plastový a bylo to... dneska je mám na ruce a stále je mám nejraději. ve skříni už je ale asi 40 dalších kousků. žena ze mě šílí, říká že jsem idiot a tříletý syn se lidí na ulici ptá proč nosí tissot a né omegy..dokonce jsem se přístihl i při úvahách, že pověsím svou práci na hřebík a otevřu si hodinářství..Každopádně je to moc hezký koníček, tohle to, a jem rád, že jsem se k němu dostal. taknějak cítím, že to má nějaký smysl, kteráý ale zatím neumím vysvětlit ani popsat. Co dodat? snad jen to, že se jmenuji Petr, je mi 30 a jsem z Brna. Rád bych si změnil login,ale nevím jak na to, tak se Vám asi budu oběvovat pod tímto, né moc origanálním, ale zato s oto větší vypovídací hodnotou.. ps: předem děkuji za všechny dobrí rady.ps2: jsem disgrafik a dizlektik, tak se předem omlouvám za všechny chyby,překlepy a hrubky, který tady nasekám. Bohužel korekturu textu v nástrojích fóra jsem se taky ještš nenaučil aktivovat.
JDenver Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 Tak vítej! Zdá se, že jsi to vzal docela "od podlahy".
sibirnaya Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 Brno jede. Doufam, ze dojdes na dalsi sraz
DavidM Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 Ahoj všichni. Dneska jsem narazil na toto vlákno, tak jsem se odhodlal i něco napsat. Zatím jsem byl spíše tichý pozorovatel a čtenář. Hodinky jsem začal řešit v 18, kdy jsem dostal Casia v automatu. Od té doby jsem si jich pár koupil, ale to co jsem viděl zde na fóru mě přesvědčilo o tom, že jsou na tom někteří i hůř . Bohužel jsem nedávno také podlehl a jsem šťastným majitelem Omeg de Ville od mrakodrapa (za které mu děkuji). Doufám že to nejsou definitivní hodinky, protože už mám zase nějaký divný pocit, který mě nutí pořídit si další . Jinak jsem z Krnova, je mi 36, jmenuji se David a jsem tu rád.
Joe Lemonade Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 žena ze mě šílí, říká že jsem idiot a tříletý syn se lidí na ulici ptá proč nosí tissot a né omegy.. Vítej! Alespoň máš potomka, který je zapálený pro věc a budeš mu moct předat žezlo.
Filip.J Odesláno 14. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2011 Tak už jsem tohle vlákno objevil taky, sice až poté, co jsem s uvítáním založil své vlastní, ale co už Jmenuju se tak, jak mám v nicku, žiju čtvrtým rokem v Praze, pocházím z malého města na pomezí Čech a Moravy (oblast Malé Hané), moc se tam zatím nevracím. Je mi 30, rodinu zatím nemám, ale mám přítelkyni, s kterou ji chceme založit. Pracuju jako kancelářská krysa. Přesto, nebo možná právě proto, jsem si od dětství uchoval vztah k přírodě, do které vyrážím, kdykoli je to možné. Od mládí se taky hýbu, sice čím dál míň, ale vytrvale - dlouhé výlety, túry po horách, kolo, sem tam sjedu v kanoi kus nějaké olejnaté řeky, měl jsem i "drtičské" období v posilovně, jinak v současnosti hlavně běhám dlouhé tratě, jsem přeci jen víc vytrvalostní typ, i když v současnoti potřebuju shodit.Od mládí jsem prostřídal vícero koníčků, které mi nevydržely: Plastikové modely letadel, hudba (aktivně, pasivní poslech mám rád dodnes), focení. Dnes jsou to nože - trochu to souvisí s těmi výpady do přírody, kde se občas kudlička hodí, už si zkouším vyrobit vlastní, zatím není čas a hlavně prostor pro dokončení.Hodinky jsem na ruce nosil odmalička, pamatuju si nějaké Primky už na základní škole. Nijak jsem je neřešil, považoval jsem je za běžnou a samozřejmou věc, byla to součást oblečení, tak jak jsem to dostal nachystané od mámy. Na střední se mi ty Primky podařilo rozbít, tak jsem si vybral vlastní už sám, ze studentského rozpočtu, nezajímalo mě na tom nic jiného, než jestli to ukazuje čas. Na VŠ už mě zajímalo i podsvětlení a vodotěsnost, tenkrát jsem vzal nějaké Timexy, které mi vydržely do loňského jara. Pak se prostě zastavily a ani s novou baterkou se nerozběhly. Za těch 10 let se změnilo mé vnímání věcí, a tak jsem už věděl, že chci mechanické hodinky. Nikdy jsem ale nebyl zvyklý dát za hodinky víc jak dva tisíce, takže to nemohlo skončit jinak než výběrem Seiko 5 Military. Když mi přišly, byl jsem z nich odvařený a nechápal, že se v dnešní elektronické době vůbec mechanické hodinky vyrábějí - ale o to je mám radši. Ani to mě ale nepřinutilo zjistit si o věci něco víc. Až teď na konci roku 2010 jsem pročítal fórum věnované nožům a našel tam odkaz na Chronomag. Tak jsem se sem zaregistroval, aby se mi zobrazovaly fotky. No a zbytek je historie. Mám toho tady spoustu na pročtení a mám se hodně co učit. A vím, že to změní můj pohled na svět a že z toho nevyjdu levně. Další Seika 5 mám na cestě a už přemýšlím, které hodinky se mi nejvíc líbí od Švýcarů. Takže vám pěkně děkuju, pacholci!
Pavlucha Odesláno 14. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2011 Tak skoro po měsíci rozkoukávání se alespoň pár řádek ... Na tohle fórum jsem vlastně narazil tak, že jsem ztratil hodinky a chtěl si koupit nové. No a tak jsem si koupil dvoje - to kdybych zase jedny ztratil (Citizen AS 4050-51E a Pilot od Archimede - zatím bez fotek, páč marodím.) a řeším třetí a další a další ... je to jako mor Jsem z Prahy, profesí fotograf. Hodinky pro mne byly až doposud jenom záležitost, která překážela na ruce v hopodě u pivka, ale po několika týdnech pročítání fóra a dalších chronoportálů jsem dost změnil názor, myslím. Nejsem si jistej, že Vám za to chci poděkovat ... ale asi vlastně jo
Paleolit Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 Zdravím všechny členy, tohle fórum čtu již rok. Jelikož mne nakazil můj kolega z práce Karel (bolverk) chronobundusem, začal jsem si postupně kupovat mechanické hodinky. Moje první byly Poljot - Russian aviators automat : Kozakov. Líbily se mi barevnou kombinací a hlavně ručičky, které vypadají jakoby je někdo utrhl přímo z leteckého přístroje a dal do hodinek... Druhé byly od kolegy Letecké PRIMky, jelikož jsem se rozhodl směřovat sbírku tímto směrem, zatím se to trochu utlumilo, ale do budoucna bych chtěl pokračovat. Dalši byly Citizen potápky automat "na ven a na ryby", abych se nemusel bát, až zakopnu po vypitém pivu, když bude záběr kapra anebo půjdu někam na výšlap. Poslední hodinky jsou ze dneška. Bondovky od Karla. Lámal jsem jej o ně tak zhruba od začátku "prázdnin" minulého roku. Začátkem tohoto týdne začal slintat nad hodinkami "s uchem", nebo také hodinky "italských instalatérů" (PAM 111), které prodával uživatel speedmaster (fajnový chlápek). To byla moje příležitost. Spokojeně mi tikají na ruce. Ze mne se stal šťastný agent jejího Veličenstva a Karel je šťastný italský instalatér .Ondra
milosh Odesláno 2. února 2011 Nahlásit Odesláno 2. února 2011 Ahoj vsichni. Jmenuju se Milos, je mi skoro 40, jsem z Prahy. Lezu jsem uz par let, ale nijak jsem se neprojevoval Mam rad znacku Omega. Mel jsem Speedmastery. Ty museli do sveta, kdyz mi onemocnel hafan. Ale mam v planu, az se polepsi financni situace a az si poridim noveho pejsana si zase nejaky poridit. Tedka mam "kvarcovy" Seamastery a jedny Steinhardty. Neco jsem kupoval i tady Jinak klasika, zbrane, zensky, Dobermanci, motorky...
zrno Odesláno 9. února 2011 Nahlásit Odesláno 9. února 2011 Zdravím všechny zdejší "chronopacienty" Tak ja začnu asi od začátku. Jmenuju se Ota , ale spousta lidí mě zná pod mojí přezdívkou z dětství a to Zrno . Je mi 28 a hodinky nosím odmalička ať už to byly primky , pak ruzný digitálky atd. Taky jsem se v nich od malička vrtal a různě "tunil". A to mi zůstalo defakto dodnes. je to asi 4 roky co jsem se přestěhoval do Prahy a od té doby jsem začal po hodinkách pokukovat víc, v tu dobu jsem bohužel ještě neznal tohle forum a to byla chyba. Takže jsem průběžně nakoupil hromadu "polohodinek" . Nicméně se snažím tuhle chybu napravit. Před vánocema se mi podařilo zadobře nakoupit military automaty od seika. Bohužel jsem si ani po týdnu nošení nezvykl na velikost pouzdra 36mm takže putovaly dál do světa. A to byl první odrazový můstek. Přiznávám se, že mám slabost pro japonsko a tudíž můj zájem směřuju tímto směrem :-) Tak jsem pokoukl po tom co se tady prodává a další volba padla opět na seika automaty od člena Martz a to konkétně SNZF17J1. Hodinky mi sedly na ruku jako "pr*el na hrnec" . Ale jak už to chodí s jídlem roste chuť a tak se mi naskytla koupě klasiky a to Monster na ocelovém tahu od SaKaLa (tímto oboum členům fóra děkuji).,nadruhou stranu je na čase se zbavit pár starejch kousků "polohodinek" ( qartzový ganty chronograf a oblekovek a jedněch sportovních casii). Fotky dodám postupně, musím si půjčit foťák a udělat nějakou galerku :-) A když jsme u toho tak v blizke době mam v oku ještě Seika 7002 na gumovem tahu na špinavější práci a na občasný sport. A abych nežvanil jen o hodinkách, tak mezi mé další koníčky patří hlavně muzika a to jak pasivně (poslech) tak převážně aktivně. Hraju na bubny, dělám zvukaře a technika a občas se snažím něco nahrát ve svém "pseudostudiu" Tímto ode mě zatím vše , tak ať to tiká
zibarek Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Odesláno 18. února 2011 Ahoj Všem uživatelům na fóru. Jmenuji se Honza a jsem z Českých Budějovic. Na Chronomag jsem přišel při nákupu na Chronoshopu. Do hodinek jsem blázen celé roky a povedlo se mi trochu zbláznit i manželku, i když ze mě trochu šílí. Ale na druhou stranu mě v tom podporuje. Musela mi před rokem vyklidit jednu poličku ve stěně, abych si tam mohl umístit své poklady. Pracuji v kolektivu cca 130 lidí a bohužel jen s jedním kolegou se dá klábosit o hodinkách, ostatním absolutně nic neříkají. V současné době mám asi šestery hodinky ( invicta, luminox, géčka, rotary, suunto, dárk od manželky armani). Hrozně rád si pročítám toto fórum a zejména Vaše rady, recenze a zkušennosti s hodinkami. Mám v plánu nějaké automaty, ale nemůžu se rozhodnout jaké. Vítám rady každého člena. To je asi vše. Přeji hezký den.
obchodnik-o3 Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Odesláno 18. února 2011 tak to sa málo kedy vidí aby aj manželka bola magor
cody Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Odesláno 18. února 2011 Spis se malokdy vidi, aby se tu objevil Budejovicak:-) Ave..
montz Odesláno 19. února 2011 Nahlásit Odesláno 19. února 2011 Spis se malokdy vidi, aby se tu objevil Budejovicak:-) Ave.. :-)
Paleolit Odesláno 19. února 2011 Nahlásit Odesláno 19. února 2011 (upraveno) Ahoj Všem uživatelům na fóru. Jmenuji se Honza a jsem z Českých Budějovic. Na Chronomag jsem přišel při nákupu na Chronoshopu. Do hodinek jsem blázen celé roky a povedlo se mi trochu zbláznit i manželku, i když ze mě trochu šílí. Ale na druhou stranu mě v tom podporuje. Musela mi před rokem vyklidit jednu poličku ve stěně, abych si tam mohl umístit své poklady. Pracuji v kolektivu cca 130 lidí a bohužel jen s jedním kolegou se dá klábosit o hodinkách, ostatním absolutně nic neříkají. V současné době mám asi šestery hodinky ( invicta, luminox, géčka, rotary, suunto, dárk od manželky armani). Hrozně rád si pročítám toto fórum a zejména Vaše rady, recenze a zkušennosti s hodinkami. Mám v plánu nějaké automaty, ale nemůžu se rozhodnout jaké. Vítám rady každého člena. To je asi vše. Přeji hezký den. Ahoj, vítaj S kolegou v práci to mám stejně, jsme tam celkem čtyři blázni zhruba ze stejného množství. Kolega má Seiko Monster(dvoje), je s nimi velice spokojen. Ještě jiný kamarád má také Monstra a chodí do přírody a prolézá jeskyně, ale na těch hodinkách to není ani poznat... Když jsem mu je kupoval tak byl nadšený a stále je pořád říká- jsou to chlapský hodinky. Já mám Citizen Automatic Submarine Diver 200m Scuba a na to, že s nimi nešetrně zacházím tak drží A před tvojí manželkou smekám Upraveno 19. února 2011 uživatelem Paleolit
Návštěvník Odesláno 20. února 2011 Nahlásit Odesláno 20. února 2011 Dnes jsem narazil na tohle vlákno, takže slušně zdravím všechny GHRONOmágy, je mi 42 jsem z malého města na severu moravy a hodinky obdivuju od cca 15 let (červené PRIM). Registraci jsem provedl především proto, abych se mnohé naučil, nalezl nějaké nové přátele se stejným zájmem a možná i něco pěkného pořídil...
little_w Odesláno 20. února 2011 Nahlásit Odesláno 20. února 2011 Dnes jsem narazil na tohle vlákno, takže slušně zdravím všechny GHRONOmágy, je mi 42 jsem z malého města na severu moravy a hodinky obdivuju od cca 15 let (červené PRIM). Registraci jsem provedl především proto, abych se mnohé naučil, nalezl nějaké nové přátele se stejným zájmem a možná i něco pěkného pořídil... Zdravime Moravu! Ja jsem take (puvodne) z maleho mesta na severu Moravy, takze srdecne zdravim!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se