Tonicek68 Odesláno 2. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2016 Ahoj všem milovníkům hodinek a všeho co k tomu patří, na forum jsem dorazil skrze výběr mých prvních automatů. Popravdě jsem nejprve chtěl zakoupit Wenger sea force, avšak kolega v práci mě vnuknul myšlenku, že když nové hodinky, tak jedině automatické.Tak jsem začal pátrat a mé oko nejprve objednalo japoský Orient Curator s černým cifrem jako klasiku ke košili či obleku. Libí se mi jejich decentní design a jednoduchost. Stále jsem ale zůstal neuspokojen co se týče diverek. Tak jsem hledal dále a když jsem narazil na nové želvy od Seika, tak bylo vymalováno. Varianta černo zlatá - láska na první pohled a dnes už je mám na zápěstí a jsem více než spokojen.Nyní už jen řeším jestli pořídt na želvy Mesh a nebo jestli je nechat na originálním ocelovém tahu. Uvidíme jak se bude situace vyvíjet dále, ale odhaduji, že to rozhodně nejsou poslední automatické hodinky, které budou obepínat mé zápěstí. Tímto zdravím a přeji hezký den. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walda Odesláno 12. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2016 Ahoj všemdíky za skvělé forum, kde čerpám informace, tož jsem se také zaregistroval.No a po prostudování zdejších vláken, to dospělo k tomu, že jsem si pořídil vysněné automaty, potápky Omega Seamaster 300m ceramic.Jinak hodinky nesbírám, ale nezbavuji se jich, tkž. nějaké také mám.A to:své první hodinky, dětské primky ze sedmdesátých let, druhé primky sport z osmdesátých let, oboje šlapou jak nové. No a pak titanové quartzky chronograf Festina a Certina courage.Tak at to tu tak dále, stále, skvěle tiká.walda 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farkyostrava Odesláno 12. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2016 hezky ! dobry prvni ulovek ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McLenin Odesláno 17. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2016 (upraveno) Zdravím, McLenin přezdívka má. Hodinky na ruce nosím od kdy si pamatuju, moje první švýcarské jsem dostal od rodičů ještě jako dítě na letišti v Řecku na dovolené (nevím přesně model, no byly to chrona Swatch). Nosil jsem je až do doby vysoké školy. Pak přišli chrona Tissot PR100, ocelovy tah, quartz, do teď mi věrně slouží (již skoro 12 let). Jak všichni rosteme a já už pár let pracuji tak jsem zaplul do vod automatů, moje první obstarané od zdejšího váženého člena. Stali se nimi Frederique Constant Manufacture Moonphase 42, sametově modry ciferník, modrý aligátor (fota dodám do patričného vlákna). Mám z nich obrovskou radost a nakazil jsem se chronovirusem... Až podrostu rád bych doplnil sbírku o Jaeger Le Coultre a Grand Seiko. Samozřejmě Vacheron Constantin jsou mimo realitu akvizice, snad se mi poštěstí je alespoň vidět na živo někdy. Nevím co bych ještě o sobě dodal, snad jen, že pracuji ve zdravotnictví a pokud by někdo mel potíže s očima tak mi klidně napište sz, pokud budu schopen rád poradím a pomůžu. Upraveno 17. září 2016 uživatelem McLenin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvy Odesláno 27. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2016 (upraveno) Ahoj, tak po několika letech pročítání a studování tohoto fora, jsem konečně dozrál k registraci. Před pár lety jsem si chtěl pořídit první automaty a tak mi toto forum pomohlo a já si pořídil Maka.Před tím jsem nosil různá Casia, Timexy a naposled Suunta Advizor.Nicméně stále jsem občas chodil na forum a studoval co jednou dál. Zvažoval jsem do budoucna Vostoky v automatu, Trasery, nebo Seika. Tak asi jako spousta lidí tady jsem nechtěl Monstra a už vůbec ne oranžový. V pondělí je budu mít O to víc se na ně těším, že už možná nebudou (fakt nejsou skoro nikde k sehnání)Jinak trochu cestuju na motorce, cestou, necestou a teď na starý kolena tyto výlety začínám absolvovat s naším osobákem s plejádama ve znaku :-) Hodinky mě bavěj, ale sběratel ze mě nejspíš nebude. I když? Upraveno 27. října 2016 uživatelem marvy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mareka01 Odesláno 29. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2016 (upraveno) ....teď na starý kolena tyto výlety začínám absolvovat s naším osobákem s plejádama ve znaku :-) Hodinky mě bavěj, ale sběratel ze mě nejspíš nebude. I když?V?tej a nic se neboj - my už Tě s Rourou na nějakém Subaru srazu nakazíme! Upraveno 29. října 2016 uživatelem Mareka01 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
funf5 Odesláno 30. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2016 Zdravím dámy a pánové, po letech, kdy jsem měl kamarádku insolvenci (už od ní mám pár měsíců pokoj ) a musel si na chronomag s hodinkami obecně dát ban, jsem si nechal resnout heslo a jsem zpět .Moc toho co tiká nezbylo, ale pár lowend kousků na takové to normální nošení to ustálo a já začínám mít roupy si něco pořídit .Fajn den, jdu si projít němce a fotogalerii . H. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 30. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2016 Welcome back, pětko. Snad se ti bude dařit lépe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaSt Odesláno 2. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2016 Zdravím všechny,na fóru budu vystupovat jako HonzaSt. V hodinkách jsem začátečník a rozhodl jsem se, že je ptořeba se před další koupí trochu více informovat a hlavně zamyslet. Měl jsem po dědovy Glashutte a ty jsem "inteligntně" prodal, čehož lituji do dnes. Pak mě potkali takové ty koupě falešných Rolexek a taky jsem chvilku nosil klasické digitálky casio (modré plastové). No takže moje chronohistorie je trochu prapodivná. Nicméně jsem narazil na tyto stránky a velice mile mě překvapily články a ještě více toto fórum. Jak jsem se dočetl, je potřeba se k lepším kouskům propracovat, takže vysněné Rolex Submariner, ke ktekrým mám díky prvním fejkům tak nějak blízky vztah, nechám na později. Mezi další kousky které mám v někdy v budnoucnu v plánu zakoupit jsou Rolex Datejust a pak určitě nemůžu opomenout hodinky značky Prim. To Asi to vlastenectví První hodinky, které ale hodlám pořídit budou pravděpodobně hodinky značky Longines a vzhledem k financím se asi bude jednat o quartzky. To tak pro začátek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miles Odesláno 12. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2016 Ahojte, můj nick je miles, první hodinky jsem dostal od strejdy - Primky, měly snad 17 kamenů a bylo to ke 13 ctinám to bylo jaro 1979 ...vydržely dost i dva roky vojny...pak jsem moc hodinky nenosil, občas nějaký Primky (po otci který dostal za zlepšovák u Pozemních staveb jako svářeč ) až v r. 1997 jsem si koupil levný Q+Q za 398 kč z dálky vypadaly jako lepší, líbily se mi a šli jakž takž dobře...pak přišla éra mobilů a hodinky vpodstatě nenosím až před cca rokem jsme se se synem rozhodli pro Seiko 5 s arabskýma číslama a koženým řemínkem ale nedotáhli to, až teď bych se rád víc o tom všem informoval a nějaký kousek pro sebe pořídil... tož tak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deafslap Odesláno 19. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2016 Ahoj, hodinky mě nezajímaly posledních cca 27 let života. Jako kluka mě nadchly moje první hodinky (primky), pak digitálky s melodiemi a tím to haslo . Po nástupu mobilů jsem hodinky odložil, nepotřeboval jsem je. Ale před dvěma lety jsem dostal "chytré" hodinky. Ty mě bavily, jako zajímavá hračka, ale Samsung vydžel rok, pak 2x alcatel po 6 měsících . Tím jsem s chytrými hodinkami skončil, ale zjistil jsem, že mi chybí na ruce hodinky. Takže klasický průzkum netu, nějaké ty konzultace a koupil jsem automaty Seiko. A během toho hledání jsem zjistil, že mě to baví a po nákupu mě ten mechaniký stroj bez diod, tranzistorů a baterky nadchnul. Tak jsem se zaregistroval i tady, kdybych náhodou kupoval někdy další hodinky, abych byl v obraze ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
number.beast Odesláno 19. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2016 (upraveno) AhojI když jsem zde registrovaný už více než tři roky, byl jsem do nedávna spíše ?pročítač? tohoto fóra a k nějaké větší aktivitě mě donutil, až nedávný výběr hodinek.Ale zpátky na začátek. Mé jméno zde je number.beast (příznivci tvrdší muziky budou vědět odkud vítr vane ) za nedlouho oslavím své 25té narozeniny. Hodinky mě různými způsoby provázejí už od dětství, kdy jsem vlastnil několik digitálek včetně ?legendárních? plechových Montana s 16 melodiemi od rákosníků. V dětství jsem také chvíli měl své první lepší hodinky a to automatické Orienty, které můj otec už nenosil a dal mi je, bohužel jsem byl až příliš mladý, nechci domýšlet, kde je jim konec? Před časem jsem se rozhod, že po dlouhé době s prázdným zápěstím, navážu tam, kde jsem skončil. Volba nakonec padla na Orienty možná právě kvůli sentimentu viz : http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/100158-orient-ray-blue/Co napsat ke mně a mému vztahu k hodinkám? Nejvíce mě fascinují náramkové hodinky s mechanickým strojkem pro jejich komplexnost, složitost a funkčnost. Rád jim proto odpustím těch pár sekund za den s vědomím, že mám na ruce něco s duší. V budoucnu budu asi zase lovit v Japonských vodách, právě kvůli mé zkušenosti s dobrou kvalitou za rozumné peníze.Nakonec chci poděkovat všem členům za přátelskou komunitu a ochotu sdílet své zkušenosti z ostatními. Upraveno 19. listopadu 2016 uživatelem number.beast Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chrochtadlo Odesláno 23. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2016 Ahoj,jsem Chrochtadlo a od roku 2008 zde pasivně čerpám informace. Poprvé to bylo pro zobrazení obrázku sovětských potápěčských hodinek. Od té doby se nepravidelně poohlížím po stroji, který bych chtěl nosit na ruce. Hodinky jsem nenosil asi 14 let, ale od včera mám na ruce LÜM-TEC Combat B31 a to hlavně díky vláknu http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/70493-lüm-tec-b19/.Díky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zoroastro Odesláno 24. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2016 Ahoj, jsem tu jiz nekolik let, ale az doted velmi nepravidelne a velmi pasivne. Forum mi ale dalo spoustu podnetu a informaci takze chci timto alespon trochu splatit dluh:)Moje hodinkova historie: zacal jsem pred 15 lety u Omega Bond Seamaster a Tag Heuer Carrera. Potom jsem jako fanousek 007 zjistil ze James nosil Rolex a zacal pronikat do sveta tohoto velebrandu. Obecne tihnu k vintage vecem, ktere v sobe maji ducha a pribeh a historii a jakousi vnitrni energii. At uz to jsou hodinky, auta, nabytek, uzitny design, architektura, obklopuji se vecmi z 50.-80. let. V hodinkach jsem tedy skoncil u male kolekce klasickych vintage Rolex z 70.-80. let (5513Sub, 16750GMT, 1803DD), doplnenych o pre-moon Omega Speedmaster ('68). Diky mistnimu Prim foru jsem take objevil Orliky a predloni se mi jedny puvodni podarilo ziskat. Svatym gralem a ambici je dopracovat se k nejakym giltovym Rolex, ale vzhledem k jejich cenam budu muset jeste dlouho setrit:) Diky za tohle misto, je tu dobra energie a spousta fajn lidi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 25. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2016 Fajn kolik lidi se rozhoupalo a treba i po delsi dobe zacalo nosit hodinky a dela jim to radost :-) .. Ted taky obcas prispet zpátky nějakým postrehem nebo fotkou :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pette_MB Odesláno 27. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2016 Ahoj, jsem tu nový a hledám zde informace o jednotlivých funkcích sport-testeru Garmin Fénix 3. Ale zjišťuji, že jsem na fóru pro fajnšmekry přes hodinky, které zřejmě smart watch moc neberou.Jinak moje první hodinky byly Primky po dědovi. Dalším kouskem byly sportovní vodotěsné Prim Sport se silikonovým řemínkem. Z první výplaty jsem si pořídil Q+Q s duálním zobrazením (ručičkové ve spodní části s displejem). Koncem devadesátých let přišla éra mobilů a hodinky jsem na svém zápěstí neměl až do roku 2013, kdy jsem od přítelkyně dostal hodinky Timex, které jsem nedávno vyměnil za zmíněné Fénixe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farkyostrava Odesláno 27. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2016 vitej... a vitej v pekle ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalSVK Odesláno 27. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2016 Pozdravujem, som tu novy clen, ktory chce spoznat rovnaku krvnu skupinu ludi ako som ja. Poslednu dobu som prepadol hodinkam, ako svoju najoblubenejsiu znacku povazujem Omega. Prave teraz mam na ceste ku mne nove Moonwatche a preto som sa chcel zoznamit s ludmi, ktory zdielaju rovnake hobby. Dufam, ze tu najdem vsetky potrebne informacie, ktore su potrebne nato aby nase hodinky ostali vacsne veky v dokonalom stave. Prve poriadne hodinky som si zadovazil na 18te narodeniny - Omega Seamaster Professional 300M Quartz v ciernom vyhotoveni. Odvtedy tieto hodinky milujem, no je na case prejst na mechanicke skvosty. Dufam, ze tu najdem vsetky potrebne informacie ako sa spravne rozhodnut. Zelam este krasnu nedelu! MichalSVK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NEMBO Odesláno 30. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2016 Zdravím vás,jmenuji se Nembo. Ze všeho nejdříve se budu snažit zorientovat na fóru a číst a číst.Chci si ověřit jak k sobě přistupují členové této komunity,jak a o čem diskutují,kdo provádí servis té či oné značky a také vznik a probíhající náměty a nápady na stavby limitek atd...atd. Něco o tomto fóru vím...při dotazech na Google jsem byl naveden na vaše stránky a mnohdy si přečetl relevantní info o strojcích a hodinkách...zahleděl jsem do se do pár pěkných kousků... Zorientuji se v navigaci a diskuzích a pokecáme.See you later.Nembo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fenix188 Odesláno 2. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2016 Ahoj,jmenuji se Fenix188. Jsem sběratel starožitných pendlovek a ve volném čase se tím bavím. Nejsem hodinář a ani v tomto oboru vystudovaný, takže nic složitějšího neudělám ale na rozebrání třeba třízávažového strojku,vyčištění,promazání a výměnu lanek k závaží mi to stačí . Mám moc rád historii a staré hodiny,rád si o tom povídám a rád koukám na fotky starých hodin. Ze strojků preferuji hlavně vídenské strojky,značku Gustav Becker ale ve sbírce mám třeba i Junghans nebo Kienzle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se