Berbatow Odesláno 2. července 2010 Nahlásit Odesláno 2. července 2010 Potřebuji poradit, jelikož jsem v tomhle absolutní lama. Chci koupit nové vybavení na šnorchlování v moři. Stávající masky a šnorchly jsou léty mimo službu, takže potřebuji poradit kde, co a proč. Hlavně nevím, jak vyřešit problém s maskou a mými vousy. Měl jsme masky Mares, ale pod nosem přes vousy mi vždycky protékala trocha vody. Existuje nějaké řešení pro vousaté potápěče? Nejlépe poraďte nějaký obchod v Ostravě a okolí. Jo, nejsem žádný profík, potápím se jenom se svými dětmi.
Bert Odesláno 2. července 2010 Nahlásit Odesláno 2. července 2010 (upraveno) Potřebuji poradit, jelikož jsem v tomhle absolutní lama. Chci koupit nové vybavení na šnorchlování v moři. Stávající masky a šnorchly jsou léty mimo službu, takže potřebuji poradit kde, co a proč. Hlavně nevím, jak vyřešit problém s maskou a mými vousy. Měl jsme masky Mares, ale pod nosem přes vousy mi vždycky protékala trocha vody. Existuje nějaké řešení pro vousaté potápěče? Nejlépe poraďte nějaký obchod v Ostravě a okolí. Jo, nejsem žádný profík, potápím se jenom se svými dětmi. Existuje. Mírně se ohol pod nosem a masku si kup takovou, která právě pod nosem doléhá v co nejtenčí lince. Víc nemá cenu psát, vyzkoušej v dobrém obchodě. Jo, ještě jedna věc: příliš měká maska (odborně se ta část jmenuje lícnice) se blbě ovládá, když máš rukavice, třeba jenom ty tenké. A dále: čím větší maska, tím hůř Ti (především při šnorchlování) půjde vyrovnat tlak .... Bla bla bla, kecy jednoho bývalýho instruktora :-) EDIT: obchod neporadím, ostravu neznám. Upraveno 2. července 2010 uživatelem Bert
sureshot Odesláno 2. července 2010 Nahlásit Odesláno 2. července 2010 kto vie poradit dobre piste, pridavam sa k ziadosti o radu snorchlovanie s ideal vybavou a doporucenimdiky
Drexxy Odesláno 3. července 2010 Nahlásit Odesláno 3. července 2010 (upraveno) ahojte, predevcirem jsme toto nakupovali s pritelkyni a musim doporucit sportissimo v avionu. Maji tam asi 20 masek a 8 snorchlu na vyber, nakonec jsme pro ni vybrali set cressi perla vip za 800kc, mi sedi taky perfektne, ale uz nadobicko mam. Jine prodejny bych moc nedoporucil, dival jsem se i jinde, ale vetsinou maji tak 2 typy cinske produkce. A jeste potapecsky obchod v mariankach, tam je to ale dost drahe (sportissimo vychazi nejlacineji a hlavne se to tam da vyzkouset). Rozhodne doporucuju vybaveni ze silikonu (nerozpadne se jako lacinejsi silitexy atd) a snorchl za 250kc aspon s ventilem (oproti klasicke trubce neskutecny komfort, je prakticky nemozne polknout vodu). Kdyztak se ptejte co vas jeste zajima :-) BPS: kde kolem ostravy ploutvove zasnorchlovat? :-)edit: vousati potapeci pomohou pouzit liquid goggles (vylepsene bryle na plavani se kteryma se da potapet do hloubek-cena je ale v tisicich a nevim kde je sehnat) plus skripec, nebo se oholit :-) Upraveno 3. července 2010 uživatelem Drexxy
spineshank Odesláno 3. července 2010 Nahlásit Odesláno 3. července 2010 mám taky vousy a používám vybavení od Scubapro,ale co vyhovuje jedomu nemusí druhému takže vše odskoušet. Co se týče toho jak nejlépe koupit potap.masku je ideální pásek hodit dopředu a masku nasadit na obličej a důkladně se nadechnout,pokud pak díky podtlaku samovolně nespadne nebo při použití odtahu rukou z obličeje tak u takové bych zůstal ,snad jsem to srozumitelně napsal po příchodu z grilovačky
Berbatow Odesláno 3. července 2010 Autor Nahlásit Odesláno 3. července 2010 Sakra chlapi, kdy spíte? Jinak dík za tip s tím Sportissimem. Drexxy zkus podle nicku uhodnout, kam se asi tak, jedu potápět.
Skalamander Odesláno 3. července 2010 Nahlásit Odesláno 3. července 2010 Ohol se. Uleví se tobě i manželce
Conrad Odesláno 3. července 2010 Nahlásit Odesláno 3. července 2010 (upraveno) Každej má jinak křivou hubu zdvořile řečeno tvar obličeje zajdi do potápěčského obchodu a zkoušej a zkoušej která ti nejlépe padne.Holit se nemusíš vylejt masku není až takový problém Upraveno 3. července 2010 uživatelem Conrad
Drexxy Odesláno 3. července 2010 Nahlásit Odesláno 3. července 2010 jeste takovy postreh, zkousel jsem spoustu figlu proti mlzeni masky (vydechy nosem ji zamlzi hned), myti saponatem mi nefungovalo, doporucuju protimlzici vodicku, koupite v kazdem sportu za 200kc a pak jsou ty bryle prakticky nezamlzitelne a na masku staci rozetrit 3 kapky. Mela by vydrzet leta. A podle toho nicku me hned napadl Barbados, ja ale myslel spise neco v ostrave na celorocni plavani :-)
Stepino Odesláno 3. července 2010 Nahlásit Odesláno 3. července 2010 (upraveno) proti mlzeni doporucuji plivnout do masky.pri potapeni se maska vyleva jen fouknutim do nosu a nic se mi nezamlzuje.pred sezounou jsem masku odmastoval ohnem od zapalovace - ale nedoporucuju delat tomu kdo nevi jak nato, bezpecnostni sklo by mohlo ztratit svoji bezpecnostni vlastnost. Jinak doporucuju najit potapecsky obchod v ostrave urcite neco bude tam Ti poradi mnohem lepe nez ve sportisimu.( to jako kdyby jsi sel kupovat sekacku na travu do lidla - mazna ji tam budou nekdy prodavat, ale nic moc se o ni nedozvis)co se tyce snorchlovani zkus se poohlednout po masce na freediving maji maly objem vzduchu, ale zase nevyhodou byva nizsi zorny uhel. kazdemu sedne uplne jina maska (manzelka ma za 1300,- a me naopka sedla za 400,-) takze jen v cene to neni.snorchl bych vzal jakykoliv, pokud se Ti tam naleje voda stejne ji musis vyfouknout vetsinu horem i kdyz uznavam ze se spodnim ventilem je pohodlnejsi (ale taky drazsi). S. edit:neznam ani jeden z obchodu protoze nejsem ostravak, ale podivej se sem:http://www.firmy.cz/Obchody-a-obchudky/Prodejci-potreb-pro-sportovce/Vodni-sporty/Prodejci-potreb-pro-potapeni/reg/ostrava-mesto Upraveno 3. července 2010 uživatelem Stepino
Drexxy Odesláno 3. července 2010 Nahlásit Odesláno 3. července 2010 snorchl bych vzal jakykoliv, pokud se Ti tam naleje voda stejne ji musis vyfouknout vetsinu horem i kdyz uznavam ze se spodnim ventilem je pohodlnejsi (ale taky drazsi). S. V tomto s tebou nesouhlasim, je to nebe a dudy, porovnaval jsem oba, klasickou trubku i moderni. 1) U trubky je treba vyfukovat dost silne, voda vystrikla vrchem, u ventiloveho ji staci i pomalym vydechem vybublat spodkem. (obzvlaste to oceni zeny). Voda dokonce vyteka samospadem (pokud je snorchl na vzduchu) 2) U ventiloveho snorchlu je na nejnizsim miste jakesi "koleno", kde se zbyle kapky usadi a clovek nema sanci je ani nejsilnejsim nadechem vdechnout, naproti tomu u klasicke trubky vdechnete kazdou kapicku, coz je obzvlaste neprijemne v mori. 3) Drazsi snorchly maji ve spodni casti silikonovou pruzici cast, ktera jednak omezuje zpetny raz pri vyfukovani nebo zaskobrtnuti ruky o snorchl a chrani tak zuby pred neprijemnym pacenim a cast do pusy se da take lepe nastavit aby sedela. Omlouvam se ze to pisu tak jednoduse a nevedecky, ale predevcirem jsem je oba testoval vedle sebe a toto jsou moje postrehy. Muj nazor take je, ze bez snorchlu se pohodlne obejdete, zadrzet dech na par vterin zvladne kazdy a do vetsich hloubek by se stejne se snorchlem v puse potapet nemelo... Bez snorchlu je take clovek flexibilnejsi.
Harry Odesláno 4. července 2010 Nahlásit Odesláno 4. července 2010 Šnorchl je úžasná pomůcka a díky němu člověk může pozorovat krásy podmořského života z hladiny a velmi pohodlně. Samozřejmě se s ním dá i zanořit a podobně. Ostatně i při přístrojovém potápění by potápěč u sebe také měl mít šnorchl... Je to jedna ze základních pomůcek ABC. ABC = maska, šnorchl, ploutve Dle mého se vyplatí připlatit si nějakou tu korunu za kvalitní šnorchl s ventilem, případně i záklopkou proti vlnám a hlavně - s dobrým upevněním k masce - kolik už jsem jich pod vodou našel... Ventily jsou dobrá věc a rozhodně to není to samé jako bez... Maska je nejzákladnější věc a vyplatí se při výběru osobně ozkoušet více typů a od různých výrobců. Jak již bylo zde vícekráte řečeno, každý máme ten xichtík jinak tvarovaný a tak nám každému vyhovuje jiný typ. Jak už zde také padlo, nejlépe se zjistí jak maska sedí a těsní - zadržet dech a připlácnout si jí na obličej bez pásku. Podle toho jak dlouho vydrží sama od sebe než spadne, se dá usoudit jak dobře či nedobře sedí a těsní. Proti mlžení masky je potřeba si do ní předem naplivat (na skla zevnitř), rozmatlat a opatrně a zlehka vypláchnout, aby ten vytvořený film na sklech zůstal. Všelijaké ty přípravky a vodičky a podobně fungují v podstatě stejně, ale je s tím opruz, občas to člověk zapomene na lodi a podobně... V podstatě to je jen tahání peněz z lidí, co se jim zdá fujky plivnout si do masky
spineshank Odesláno 4. července 2010 Nahlásit Odesláno 4. července 2010 jj je to takpořádnej plivanec a skla se nebudou mlžit
lm Odesláno 5. července 2010 Nahlásit Odesláno 5. července 2010 já doporučuji technisub look podle mých zkušeností sedí skoro každému a k tomu śnorchl taky technisub se dvěma ventily dole pod náustkem - nevím jak se ten model jmenuje. V Ostravě v Mariánkách jsou 2 obchody kdy by sis měl určitě vybrat, jeden kousek od Alfacomputer a jeden naproti Telefonice - zdar.
Conrad Odesláno 6. července 2010 Nahlásit Odesláno 6. července 2010 jj je to takpořádnej plivanec a skla se nebudou mlžit Nehledě na cenu speciální vodičky nebo plivance a plivanec nemusíš nosit po kapsách
Milis Odesláno 6. července 2010 Nahlásit Odesláno 6. července 2010 ..........V podstatě to je jen tahání peněz z lidí, co se jim zdá fujky plivnout si do masky Je pravda, že si potápěči pro zahřátí do neoprénu občas trochu cvrknou?
Harry Odesláno 6. července 2010 Nahlásit Odesláno 6. července 2010 Je pravda, že si potápěči pro zahřátí do neoprénu občas trochu cvrknou? Jo Ale spíš jde o to, že už to člověk nemůže vydržet, což se stává spíše v chladné vodě a druhotný efekt je pak lokální a chvilkové zahřátí... Osobně se tomu ale snažím vyhýbat a předcházet takové nutnosti, protože neoprén pak dost páchne a jde se toho jen velmi špatně zbavit (toho odéru...). Horší je, když pod vodou přepadne člověka nutnost jít na velkou
Toams Odesláno 6. července 2010 Nahlásit Odesláno 6. července 2010 já doporučuji technisub look podle mých zkušeností sedí skoro každému a k tomu śnorchl taky technisub se dvěma ventily dole pod náustkem - nevím jak se ten model jmenuje. V Ostravě v Mariánkách jsou 2 obchody kdy by sis měl určitě vybrat, jeden kousek od Alfacomputer a jeden naproti Telefonice - zdar. s lookom takisto spokojnost, snorchel nejaky starsi mares s ventilom co sa tyka zamlzenia, idealne poriadne pred vyletom odmastit ... na mieste klasika, pluvnut a rozotret a pod hladinou zaplavit a vyliat masku - naklady 0,00, ucinost vysoka
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se