typograf Odesláno 16. října 2006 Nahlásit Odesláno 16. října 2006 Pánové, nic mi do toho není, ale do té vaší l.e. CH bych viditelně odlišnou korunku nemontoval, aby se neznehodnotila lim. série jako taková. Aby se hodinky lépe natahovaly bych dosavadní korunku jenom trochu prodložil, popř. trochu zvětšil, ale nenápadně. Zvětšit nejde, je zapuštěná, muselo by se upravovat pouzdro. Nová korunka by měla být navržena tak, aby se mohla původní kdykoliv vrátit. Já vím, že je zapuštěná. Myslím to tak, že by ke zvětšení došlo až v místě, kde zapuštění končí. Moje Linea 40 se také špatně dotahují, i když je tam jiný strojek (automat). Naproti tomu Spartaky mají korunku také trochu zapuštěnou a dotahují se velice lehce a příjemně. Jestli ten problém není někde kolem těsnění té korunky - nevím.
Lukáš Odesláno 16. října 2006 Nahlásit Odesláno 16. října 2006 No několikrát se mi stalo, že korunka při natahování jakoby "drhla". Po jejím vytažení a opětovném zatlačení již natahování probíhalo lehce. Je možné, že to mají nasvědomí těsnící O-kroužky a jelikož jsou to NOS hodinky tak to není ještě zaběhlé.
pakr Odesláno 16. října 2006 Nahlásit Odesláno 16. října 2006 Já natahovaní Ch.L.E. řeším tak že hodinky sundám z ruky, otočím a natáhnu je otočené. To jde vcelku bezproblémově a ještě se přitom můžu kochat koukáním na mechanismus strojku. :-)
cigi Odesláno 17. října 2006 Nahlásit Odesláno 17. října 2006 pakr - super další technika, zkusím to. Ale mimochodem další důkaz nutnosti výměny - věci vždycky nějak fungujou, i malý boty člověk rozchodí, ale není to jaksi to pravé, že. Jinak je cesta to, co navrhuje typograf - zvětšit korunku až na jejím konci - T korunka! Už mě napadlo, že to nemusí být ani symetricky:) !
pakr Odesláno 17. října 2006 Nahlásit Odesláno 17. října 2006 pakr - super další technika, zkusím to. Ale mimochodem další důkaz nutnosti výměny - věci vždycky nějak fungujou, i malý boty člověk rozchodí, ale není to jaksi to pravé, že. Jinak je cesta to, co navrhuje typograf - zvětšit korunku až na jejím konci - T korunka! Už mě napadlo, že to nemusí být ani symetricky:) ! K téhle technice mě přivedl myslím film Vládci času, kde nějaký hodinář při rozhovoru na veletrhu v Basileji přesně tento způsob ukazuje: http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?pi...id=26165#p26165 Jinak úplně nesouhlasím, že je nutné korunku měnit. Pokud tenhle způsob zkusíš, zjistíš, že hodinky lze natáhnout vcelku dobře a ten pocit, kdy se ještě koukáš skrz průhled na strojek, je prostě....
X-Bob Odesláno 17. října 2006 Nahlásit Odesláno 17. října 2006 obdobně, když je potřeba, dotáhnu Linea 40 s Etou. Vzhůru nohama a jde to OK.
Prokop Odesláno 17. října 2006 Autor Nahlásit Odesláno 17. října 2006 Nečekejte od nás zázraky. Korunka musí být efektivně vyrobitelná našimi technologiemi, a to cibulová zrovna není. Navíc se do ní musí vejít i 2 těsnící O kroužky. Už jsme se o tom dnes s kolegy bavili a první obrázky už vznikly, takže nejspíše zítra budu schopen je zde ukázat. Nečekejte, ale převratné tvarové řešení - spíše jen řešení, které zabezpečí lepší funkčnost.
Ondraj Odesláno 18. října 2006 Nahlásit Odesláno 18. října 2006 Nečekejte, ale převratné tvarové řešení - spíše jen řešení, které zabezpečí lepší funkčnost. Budu hádat. Drážka na imbus nebo torx.
VS Odesláno 18. října 2006 Nahlásit Odesláno 18. října 2006 Nečekejte, ale převratné tvarové řešení - spíše jen řešení, které zabezpečí lepší funkčnost. Budu hádat. Drážka na imbus nebo torx. a akušroubovák k tomu Tak je nenatahujte a máte 2x denně přesný čas. Stejně ukazatel času je to poslední, co od hodinek čekáme
cigi Odesláno 18. října 2006 Nahlásit Odesláno 18. října 2006 VS - je to pravda, ale jen z půlky - oni totiž když nejsou natažené netikaj - a to od nich všichni čekáme. ne? Prime - to si pište, že od vás očekávám perfektní funkčnost a naprosto převratné tvarové řešení ! Dneska jsem se oklepal z traumatu ztráty a vyňal č.11 z pelíšku a zkusil natáhnout. Po pravdě řečeno jsem šel na práh bolesti a abych je natáhnul dokonce, musel jsem postupně užít tyto techniky - napřed palcem ciferník nehoře, poté ukazovákem ciferník nahoře, pak palcem ciferník dole (pohled na stroj byl vážně zajímavý) a nakonec znovu ukazovákem ciferník nehoře - možná není něco v pořádku.
babaq Odesláno 18. října 2006 Nahlásit Odesláno 18. října 2006 Nečekejte od nás zázraky. Korunka musí být efektivně vyrobitelná našimi technologiemi, a to cibulová zrovna není. Navíc se do ní musí vejít i 2 těsnící O kroužky. Už jsme se o tom dnes s kolegy bavili a první obrázky už vznikly, takže nejspíše zítra budu schopen je zde ukázat. Nečekejte, ale převratné tvarové řešení - spíše jen řešení, které zabezpečí lepší funkčnost. Myslím, že se stavíte do pozice značky, od které její příznivci čekají zázraky, přinejmenším převratná řešení.
Viktor Odesláno 18. října 2006 Nahlásit Odesláno 18. října 2006 Cigi, v pořádku asi není tvoje technika nebo máš něco s prstama Myslím, že hodinky se nemají natahovat jedním prstem, ale sevřením korunky mezi palec a ukazováček a otáčením mezi prsty střídavě dopředu (natahování) a dozadu (volnoběh). Tak je to také nejmenší zátěž na osičku korunky. U Prim Linea to není tak jednoduché, protože zapuštěná korunka je krátká, ale zase to není tak velký problém. Trochu delší korunka by byla fajn.
Ondraj Odesláno 18. října 2006 Nahlásit Odesláno 18. října 2006 Navrhuji zrealizovat školení "Techniky natahování hodinek".
Prokop Odesláno 18. října 2006 Autor Nahlásit Odesláno 18. října 2006 Myslím, že se stavíte do pozice značky, od které její příznivci čekají zázraky, přinejmenším převratná řešení. Toto očekávání bychom asi dokázali naplnit, jenže nejsme kouzelníci, zadarmo to neumíme.
VS Odesláno 18. října 2006 Nahlásit Odesláno 18. října 2006 VS - je to pravda, ale jen z půlky - oni totiž když nejsou natažené netikaj - a to od nich všichni čekáme. ne? co si nahrát tikání do MP3 dzindziku a pouštět do sluchátek? Když je nebudete nosit, budou NOS a za 20 let je výhodně prodáte další generaci Chronomagu
cigi Odesláno 18. října 2006 Nahlásit Odesláno 18. října 2006 To je fakt, tikat vlastně může mobil, dokonce frekvencí jako starý brequety a ukazovat přitom čas! Tak jo, sbohem pánové, lituju, pokrok nelze zastavit, nebudu zpátečnik, těšilo mě velice .
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se