Gustaf Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 když tak čtu tohle...znamená to, že mě jí nemusí vzít zpět? Žiju v domění, že do 30ti dnů se zboží může vrátit bez udání důvodu a bez problémů?? Zboží z běžné "kamenné" prodejny a vrácení zboží - je to složitějšíNaopak při všech ostatních nákupech nemáte na "bezplatné" vrácení zboží zákonný nárok. U kamenných obchodů, kde jste si zboží mohli prohlédnout a vyzkoušet, tedy záleží jen na prodávajícím, zda vám takovou možnost dobrovolně a nad rámec zákona poskytne. Není to jeho povinnost.<br style="font-family: Arial, Tahoma, Verdana, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 19.5px;">Většina prodejců však bez problémů vymění nepoužité (nejlépe nerozbalené) zboží za jiné ve stejné nebo vyšší hodnotě. Ani to však neplyne automaticky ze zákona.<br style="font-family: Arial, Tahoma, Verdana, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 19.5px;">Pokud ale prodejce před nákupem výslovně slíbí, že zboží lze bez sankcí vyměnit, je tímto vlastním (dobrovolným) slibem vázán. Nespokojte se ale s ústním ujištěním prodavače. Takový slib by měl mít písemnou podobu, ať už formou veřejného prohlášení (leták v prodejně, tisková zpráva na webu, ustanovení v obchodních podmínkách) nebo individuální dohody (kupní smlouva, doklad o nákupu).
Gustaf Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 tak kamera vracena. bud prijdou prachy na ucet nebo poukazka na tu castku :-) rekl jsem jim, jakej je to smejd
Marfael Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 Já mám dojem,že vrátit zboží,jako že ti vrátí i peníze,máš nárok jen při nákupu na internetu,ale to nejsem jistý.
Mirek Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 Na vrácení zboží do 14-ti dnů bez udání důvodů máš nárok, pokud byla kupní smlouva uzavřena na dálku(e-shop, zásilkový prodej, teleshopping atd.). Pokud jsi zakoupil v kamenné prodejně, je to pouze na prodejci, zda ti zboží vezme zpět, nebo aspoň vymění, ze zákona ale povinnost nemá.
Gustaf Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 poslali žádost na vedení do Práglu, jestli to schválí a vrátí peníze...jinak dostanem tu poukázku a doplatíme si jinou. Ale raději bych ty peníze...přeci jen bych kupoval kvůli lepší ceně raději z netu
Gustaf Odesláno 15. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2013 tak nova kamera doma. Nakonec jsem vzal tu Sony HDR-CX200E . Tak snad bude ok. Full HD, dotykovej displej. Mam jeste dotaz, kdyz budu tocit videa ve FullHD, da se tak prepalit v pc i na normalni DVD nebo pouze na blueray a poustet jen v BR prehravaci? Jestli je v programu zpracovavajiciho video nejaka moznost volby jak to ovlivnit.
quest987 Odesláno 15. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2013 Muzes to vypalit na dvdcko v bd formatu , pak prehravat na bdplayeru, nebo to prevest na dvd format , p ripadne to poustet tak jak to je z nejakeho hdd primo do tv pokud to telka umi.
quest987 Odesláno 15. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2013 Pokud jeste muzu radit. Tak bych poridil nejakej BD-player ( pokud nemas) a natoceny videa bych mel na hdd a poustel to prez nej nebo tu telku. Protoze mi prijde docela skoda natocit neco ve fullhd a potom to orezat na dvdkvalitu. To muzes udelat dodatecne kdykoliv, kdyz by si chtel nejaky video vypalit rodine nebo znamejm. Navic bd prehravace jdou koupit od 1200,-
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se