Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak toto jsou hodinky po dědovi. Není to sice nic extra, ale takovéhle rodinné hodinky se nehodnotí úplně racionálně. Stejně jako Vaši blízcí příbuzní či pes - prostě jsou to mezi tisíci ty JEDNY :smile_anim:

Číslo na pouzdru 9,474, na strojku 8,747 mio (takže snad druhá polovina 30. let).

Zároveň bych se rád zeptal, zda někdo nevlastníte knihu OMEGA - A JOURNEY THROUGH TIME a kolik je v ní věnováno meziválečným cibulím. Děkuji.

post-9855-127998573736.jpg

post-9855-127998574514.jpg

post-9855-127998575498.jpg

post-9855-127998576222.jpg

Odesláno

To jsou náhodou moc pěkný a hlavně zachovalý hodinky s neobvyklým a hezky kontrastním ciferníkem. Doporučuju nechat vyčistit, promazat a třeba i občas nosit, jsou to přece hodinky.

Odesláno

Pěkné hodinky Art Deco Lépine, kalibr 38.5 L, začal se vyrábět v r. 1932, tyto hodinky mohou být z r. 1934-35. Jinak v Knize Omega.... je věnováno cca 20 stran "meziválečným" kapesním hodinkám.

Odesláno

Jsou moc pěkné, navíc s příběhem a citovou vazbou, čímž by měly mít pro tebe nevyčíslitelnou hodnotu. Gratuluji a tiše závidím.

Odesláno

Pánové, děkuji za rady, info i pozitivní reakce. Mně se také líbí, snad jen škoda že dříve nevyráběli průhledná dýnka :)

Servis jim asi dopřeju. V ležící poloze dokáží dosti přesně běžet asi 30 hodin, ale když visí za oblík a nejsou plně natažené, zastaví se. Otázka zda byly vůbec kdy v servisu.

A s tím nošením... já nevím. Jsem na ně asi trochu moc úzkostlivý. Ptal jsem se kamaráda (nutno podotknout, že tomu rozumí ještě méně než já), jakou si myslí, že asi mají hodnotu. Podával jsem mu je natolik opatrně, že odhadl 70 kKc :angel:

Na knížku se poptám v městské knihovně :whistle:

Odesláno
  V 24. 7. 2010 v 21:49, 'Karlos' napsal:

Samozřejmě existují i kapesní hodinky s průhledem na strojek. Prosklené zadní víčko není vůbec moderní vynález.

Tak to jsem nevěděl. Na strojky byl, je a bude zkrátka pěkný pohled.

Odesláno

Buď na ně náležitě hrdý.

Krásný netypický ciferník, celkově hezký stav a HLAVNĚ TA HISTORIE, je to tak jak jsi psal, jsou to prostě TY JEDNY TVÉ !

Moc gratuluji !

Odesláno
  V 25. 7. 2010 v 9:04, 'long' napsal:

Buď na ně náležitě hrdý.

Krásný netypický ciferník, celkově hezký stav a HLAVNĚ TA HISTORIE, je to tak jak jsi psal, jsou to prostě TY JEDNY TVÉ !

Moc gratuluji !

Maji takovou vyzranou dubku na dynku, takove materske znaminko (jeste ze ne velikosti mexickeho dolaru). Asi abych je poznal.

Kibi, to je opravdu pekny strojek, uplne se v nem ztracim :notworthy: Zvucne jmeno i chod ;) A ta korunka vypada jako puvodni :smile_anim:

Odesláno
  V 26. 7. 2010 v 21:36, 'kibi' napsal:

jsou z prekrasne sbirky jednoho vazeneho kolegy... puvodne zlate kapesni (1890), kolem roku 1945 zlato zmizlo a od te doby jsou v nerezu s (plastovym) pruhledem... je to krasa... :)

Pohled na tenhle orlojek je vlastne takovy archetypalni duvod, proc 99,9% zdejsich clenu ma na ruce mechanicke hodinky ;)

Odesláno

Nejak mi to nedalo a aby jim v supliku nebylo smutno, prikoupil jsem jim sestricku. Neni sice tak fesna, ale ma temer identicky strojek (No. 9029522, cal. 38.5 LT1) a pripadne darcovstvi organu je tedy snad mozne.

Ale... Nemuzu se ted ubranit dojmu, ze na dedovych omegach neni puvodni sklicko, ba ze ma dokonce uplne jiny tvar, nez by miti melo (mozna jsme se o tom i kdysi s dedou bavili, ale to uz me asi chyta fantas). To zazloutle na me pusobi prece jen autenticteji. Asi by to chtelo vymenit obe. Nemaji stejny prumer (42 mm vypoukle, 41 zazloutle). Poradite mi co s tim? Nic? Spise bych uvital nejakou konstruktivnejsi radu :smile_anim: Dik.

post-9855-128048353927.jpg

post-9855-128048354879.jpg

Odesláno

to zlte vobec nevyzera dobre. ja by som tam nechal bars aj to neoriginalne, podla mna sa k nim hodi a vobec nedegraduje ich historicku hodnotu. to ze sa veci kazia ber ako sucast dedicstva. ja som moje rodinne cibule dostal s uz prasknutym sklickom a tak som ho dal radsej vymenit.

• po 4 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...