mikymik Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Odesláno 24. července 2010 Tak toto jsou hodinky po dědovi. Není to sice nic extra, ale takovéhle rodinné hodinky se nehodnotí úplně racionálně. Stejně jako Vaši blízcí příbuzní či pes - prostě jsou to mezi tisíci ty JEDNY Číslo na pouzdru 9,474, na strojku 8,747 mio (takže snad druhá polovina 30. let).Zároveň bych se rád zeptal, zda někdo nevlastníte knihu OMEGA - A JOURNEY THROUGH TIME a kolik je v ní věnováno meziválečným cibulím. Děkuji.
Karlos Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Odesláno 24. července 2010 To jsou náhodou moc pěkný a hlavně zachovalý hodinky s neobvyklým a hezky kontrastním ciferníkem. Doporučuju nechat vyčistit, promazat a třeba i občas nosit, jsou to přece hodinky.
Josef01 Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Odesláno 24. července 2010 Pěkné hodinky Art Deco Lépine, kalibr 38.5 L, začal se vyrábět v r. 1932, tyto hodinky mohou být z r. 1934-35. Jinak v Knize Omega.... je věnováno cca 20 stran "meziválečným" kapesním hodinkám.
ricous Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Odesláno 24. července 2010 Jsou moc pěkné, navíc s příběhem a citovou vazbou, čímž by měly mít pro tebe nevyčíslitelnou hodnotu. Gratuluji a tiše závidím.
mikymik Odesláno 24. července 2010 Autor Nahlásit Odesláno 24. července 2010 Pánové, děkuji za rady, info i pozitivní reakce. Mně se také líbí, snad jen škoda že dříve nevyráběli průhledná dýnka Servis jim asi dopřeju. V ležící poloze dokáží dosti přesně běžet asi 30 hodin, ale když visí za oblík a nejsou plně natažené, zastaví se. Otázka zda byly vůbec kdy v servisu.A s tím nošením... já nevím. Jsem na ně asi trochu moc úzkostlivý. Ptal jsem se kamaráda (nutno podotknout, že tomu rozumí ještě méně než já), jakou si myslí, že asi mají hodnotu. Podával jsem mu je natolik opatrně, že odhadl 70 kKc Na knížku se poptám v městské knihovně
Karlos Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Odesláno 24. července 2010 Samozřejmě existují i kapesní hodinky s průhledem na strojek. Prosklené zadní víčko není vůbec moderní vynález.
mikymik Odesláno 24. července 2010 Autor Nahlásit Odesláno 24. července 2010 V 24. 7. 2010 v 21:49, 'Karlos' napsal: Samozřejmě existují i kapesní hodinky s průhledem na strojek. Prosklené zadní víčko není vůbec moderní vynález. Tak to jsem nevěděl. Na strojky byl, je a bude zkrátka pěkný pohled.
long Odesláno 25. července 2010 Nahlásit Odesláno 25. července 2010 Buď na ně náležitě hrdý.Krásný netypický ciferník, celkově hezký stav a HLAVNĚ TA HISTORIE, je to tak jak jsi psal, jsou to prostě TY JEDNY TVÉ !Moc gratuluji !
mikymik Odesláno 26. července 2010 Autor Nahlásit Odesláno 26. července 2010 V 25. 7. 2010 v 9:04, 'long' napsal: Buď na ně náležitě hrdý. Krásný netypický ciferník, celkově hezký stav a HLAVNĚ TA HISTORIE, je to tak jak jsi psal, jsou to prostě TY JEDNY TVÉ ! Moc gratuluji ! Maji takovou vyzranou dubku na dynku, takove materske znaminko (jeste ze ne velikosti mexickeho dolaru). Asi abych je poznal. Kibi, to je opravdu pekny strojek, uplne se v nem ztracim Zvucne jmeno i chod A ta korunka vypada jako puvodni
mikymik Odesláno 26. července 2010 Autor Nahlásit Odesláno 26. července 2010 V 26. 7. 2010 v 21:36, 'kibi' napsal: jsou z prekrasne sbirky jednoho vazeneho kolegy... puvodne zlate kapesni (1890), kolem roku 1945 zlato zmizlo a od te doby jsou v nerezu s (plastovym) pruhledem... je to krasa... Pohled na tenhle orlojek je vlastne takovy archetypalni duvod, proc 99,9% zdejsich clenu ma na ruce mechanicke hodinky
michael79 Odesláno 27. července 2010 Nahlásit Odesláno 27. července 2010 V 24. 7. 2010 v 22:21, 'kibi' napsal: a nejen kapesni... http://www.photowatches.eu/albums/kibi/vacheron/1890_part_I/DSC_1135.jpg mozem ta poprosit aj o foto ciferniku.diky.
mikymik Odesláno 30. července 2010 Autor Nahlásit Odesláno 30. července 2010 Nejak mi to nedalo a aby jim v supliku nebylo smutno, prikoupil jsem jim sestricku. Neni sice tak fesna, ale ma temer identicky strojek (No. 9029522, cal. 38.5 LT1) a pripadne darcovstvi organu je tedy snad mozne.Ale... Nemuzu se ted ubranit dojmu, ze na dedovych omegach neni puvodni sklicko, ba ze ma dokonce uplne jiny tvar, nez by miti melo (mozna jsme se o tom i kdysi s dedou bavili, ale to uz me asi chyta fantas). To zazloutle na me pusobi prece jen autenticteji. Asi by to chtelo vymenit obe. Nemaji stejny prumer (42 mm vypoukle, 41 zazloutle). Poradite mi co s tim? Nic? Spise bych uvital nejakou konstruktivnejsi radu Dik.
mechano Odesláno 30. července 2010 Nahlásit Odesláno 30. července 2010 Skla jsou různá, od různých výrobců. Odnes to k hodináři a zeptej se, co by s tím dělal.
Karlos Odesláno 30. července 2010 Nahlásit Odesláno 30. července 2010 Původní není ani jedno. Já bych řekl, že původní byla skleněná, žádný plast, ale třeba se pletu.A to zažloutlé hodně kazí vzhled.
jankoxxx Odesláno 30. července 2010 Nahlásit Odesláno 30. července 2010 to zlte vobec nevyzera dobre. ja by som tam nechal bars aj to neoriginalne, podla mna sa k nim hodi a vobec nedegraduje ich historicku hodnotu. to ze sa veci kazia ber ako sucast dedicstva. ja som moje rodinne cibule dostal s uz prasknutym sklickom a tak som ho dal radsej vymenit.
mikymik Odesláno 30. července 2010 Autor Nahlásit Odesláno 30. července 2010 (upraveno) OK, diky. Zajdu k hodinari a poreferuji. Edit: jj, to zazloutle sklicko je fakt hnus. Upraveno 30. července 2010 uživatelem mikymik
Bullet Odesláno 26. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2010 Ja vlastnim nekolik starych cibuli Omega, Doxa, ale ten tvuj cifernik vidim poprve a je fakt moooc peknej!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se