Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny znalé,

mám velký problém s hodinkami. Na vánoce sem si asi za 7k koupil automaty Orient. Jsou vodotěsné do 50M, takže na běžné použití akorát. Nikdy sem se s nimi nesprchoval, nebo nepotápěl, až cca před měsícem sem si myl obličej a opláchla je voda.. druhý den se pod horním sklíčkem udělal typický vlhký kroužek a tak sem je donesl do servisu s tím, že je chci reklamovat na vodotěsnost (hodinky v prosinci kupovány jako funglovky). Dnes (voda se tam dostala cca týdny zpátky) mi je vrátili s tím, že dělaly test na nějakém přístroji na tlakovou odolnost a že prý jsou vpořádku (ačkoli voda v nich] je evidentní) a že sem si to způsobil sám a opraví mi to za 3000.. S tímhle sem je se slušností poslal ke všem čertům a vzal si je zpátky. Problém je, že se v nich udělala nějaká "špína" viz fotka, navíc nevím co mám dělat, jestli znova reklamovat, nebo to odnést někam kde to za peníze vyčistí..nechci přijít o (pro mě docela drahé) hodinky kvůli nějakým šaškům co mi to neuznají... Poradíte?

Posted Image

Odesláno

Nejspíš bych jim je tam odnesl znovu. Ty jsi nic neudělal nic, kvůli čemu by se rušili záruční podmínky, neudělal. Tudíž, ať konají oni.

Napadá mě třeba to, že pokud byly hodinky vystaveny někde za výlohou a pražilo do nich slnko, tak ta těsnění uvnitř dostala zabrat. A proto do sebe pustily vodu. Možná se to tu už probíralo...

Odesláno

kupoval jsem je na vánoce přes internet, došly v krabičce, všechno vpohodě..nikdy s nima nebyl problém, až tohle. Takže mám znova reklamovat? Skoro mám chuť si to někde od soudního znalce nechat posoudit a omlátit jim to o hlavu..ale aby mě i on neposlal pryč s tím, že si za to můžu sám..přijdu si docela bezmocně, nevím jak jim dokázat, že jsem nic špatného neudělal

Odesláno

já su přesvědčený že si nevinný, ale stejně by mě zajímalo jak se v takových případech postupuje....u těchto případů lze vůbec uznat záruku? vždyt oni zákaznikovi věřit samozřejmě nebudou a jak má člověk dokázat že on je v tom nevinně.toto snad můžou uznat jen z vlastní vůle a že si chcou vážit zákazníka....

Odesláno

já su přesvědčený že si nevinný, ale stejně by mě zajímalo jak se v takových případech postupuje....u těchto případů lze vůbec uznat záruku? vždyt oni zákaznikovi věřit samozřejmě nebudou a jak má člověk dokázat že on je v tom nevinně.toto snad můžou uznat jen z vlastní vůle a že si chcou vážit zákazníka....

Vidim to dost beznadejne - ak test na vodotesnost ukazal ze su OK (podla specifikacie) tak to znamena ze zataz bola vyssia ako dovoluje specifikacia... aspon teoreticky.

Nebol si s nimi v horucej/zaparenej kupelni? Horuca para vie byt horsia ako voda, na to tusim WR50m nestaci... ale ruku za to nedam, niekto skusenejsi by to mohol potvrdit/vyvratit.

Drzim palce, no tipoval by som ze skoncili :suicide_anim: .

Odesláno

nechci ti kazit iluze,ale pred lety sem mel to same u Raimond Weilu......ve vode nikdy nebyly a stejny kapicky uvnitr,reklamace znela-vase chyba,cena opravy cca 9 litru,nebo dete do p....e....nevim kde se tam voda sebrala,ale bylo to cca tejden po vymene bat. u aut.dilera.....pozdeji se zastavily,zrezly rucky a cifr a nakonec si je vodnes zlodej,co me vykrad-musel bejt pekne nasranej......

• Dát hlas 1
Odesláno

Heleď, já mám dojem, že máš právo na odstoupení od smlouvy a na prodejci je, aby ti dokázal, žes to zavinil, pokud ti nechce vracet prachy. Jak tě tak čtu, bude dobré svěřit to někomu razantnímu. :gunsmilie: :sniper: :boxing:
Odesláno

Nevim to teda uplne jiste, ale ziju s pocitem, ze u noveho zbozi je prvni pul rok naklady a povinnost na prokazovani na prodejci, po pul roce na kupujcim. Ale uz jsem z tehle veci vysel.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Co vím tak Orienty jsou docela dost choulostivé a při změně teploty se dost často zarosí bez rozdílu jestli to jsou 50M a 100M. Co jsem poslal zarošené hodinky do Orient servisu, klidně 3měs staré a vždy napíšou TEST VODO drží oprava 1000,- a nic neřeší. Hodinky přetěsníme a dáme test vodo. Žádné jiné značky nemají skoro problém a když tak dodavatel zdarma přetěsní atd. To je moje zkušenost jako prodejce.

Odesláno

Pokud je na nich water resistant 50M neměli by je prodávat jako vodotěsné. Až od 100M. Pokud máš v záručáku napsáno že jsou vodotěsné tak reklamovat. Většinou orienty vodotěsnost drží ale problémy jsou s gumičkama pod korunkou. Většinou maj rezatou hřídelku. Tady možná je problém s tím proskleným zadním víčkem to sklo tam je nalepený třeba blbě.

Odesláno

Pokud je na nich water resistant 50M neměli by je prodávat jako vodotěsné. Až od 100M.

Tomu nerozumim. Jsou hodinky s WR 100 se kteryma bych se potopit bal, jsou hodinky WR 30 ktere bych pod vodu vzal. Podle ceho to beres ty?

Odesláno

Tomu nerozumim. Jsou hodinky s WR 100 se kteryma bych se potopit bal, jsou hodinky WR 30 ktere bych pod vodu vzal. Podle ceho to beres ty? U Orientu. Já to mám takle v záručáku napsaný. Na sprchu a koupání až od WR100, ostatní chránit proti vodě

Sem to tam nějak blbě vlepil

• po měsíci...
Odesláno

Zdravím všechny znalé,

mám velký problém s hodinkami. Na vánoce sem si asi za 7k koupil automaty Orient. Jsou vodotěsné do 50M, takže na běžné použití akorát. Nikdy sem se s nimi nesprchoval, nebo nepotápěl, až cca před měsícem sem si myl obličej a opláchla je voda.. druhý den se pod horním sklíčkem udělal typický vlhký kroužek a tak sem je donesl do servisu s tím, že je chci reklamovat na vodotěsnost (hodinky v prosinci kupovány jako funglovky). Dnes (voda se tam dostala cca týdny zpátky) mi je vrátili s tím, že dělaly test na nějakém přístroji na tlakovou odolnost a že prý jsou vpořádku (ačkoli voda v nich] je evidentní) a že sem si to způsobil sám a opraví mi to za 3000.. S tímhle sem je se slušností poslal ke všem čertům a vzal si je zpátky. Problém je, že se v nich udělala nějaká "špína" viz fotka, navíc nevím co mám dělat, jestli znova reklamovat, nebo to odnést někam kde to za peníze vyčistí..nechci přijít o (pro mě docela drahé) hodinky kvůli nějakým šaškům co mi to neuznají... Poradít

Ahoj,

tohle téma mě dost zajímá, jak to prosím dopadlo s reklamací popřípadě s hodinkama?

odpovědi a reakce ve vlákně šly do ztracena...

díky za odpověď

Odesláno

Neviem, ale snad kazdy normalny hodinar by mohol pomoct. Otvorit, nechat vyschnut, snad co to vycistit, preventivne vymenit tesnenie na viecku a korunke a poriadne zavriet. Cena par sto korun. Hlavne cim skor otvorit a vysusit. Zo skusenoeti viem, ze hodinky vydrzia, co do vlhkosti, dost vela, ale aj tak. Treba konat.

• Po letech...
Odesláno

Zdravím ve spolek,

mám úplně stejný problém. Zhruba měsíc po zakoupení hodinek Fortis s vodotěsností 100M se v nich objevila vlhkost. Okamžitě jsem reklamoval a hádejte s jakým výsledkem.... Zkoušky vodotěsnosti v pořádku, reklamace nauznána. Cena opravy kolem 8tis. A to jsem je nestrkal do vody. Samozřejmě že nejsem pitomec, abych manipuloval s korunkou a tlačítky pokud mám mokré ruce a už vůbec ne pod vodou... Hodinky se navíc vrátili z reklamace s poškozeným číselníkem, což dle vyjádření servisu způsobila vlhkost. Zajímavé však je, že po zaslání z reklamace není na sklíčku sebemenší stopa po vlhkosti... Sklíčko je zcela průzračné i z vnitřní strany... Pochopitelně tvrdí že hodinky neotevírali, což jim skutečně "nežeru". Otázkou tedy je, zda je vůbec možné bez pomoci právníků a soudních znalců vodotěsnost hodinek v ČR reklamovat. Stejně na tom může být každý, kdo nechá po skončení záruky zaslat hodinky do servisu k provedení údržby a kontrole vodotěsnosti a po čase se vám tam objeví vlhkost. Samozřejmě pokud natrefíte na stejné "chytráky" jako já, kteří z vás budou chtít akorát tahat peníze.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...