pavča Odesláno 27. července 2010 Nahlásit Odesláno 27. července 2010 Tak jsem se rozhodl pořídit si definitivní nůž. Po dvou dnech projíždění webu, prohlédnutí spousty nabídek a pročtení článků týkajících se výběru a údržby nože jsem se rozhodl a objednal jsem si následující nůž a brousicí sadu. http://www.noze-nuz....co/SC90PBLE.php http://www.noze-nuz....nsky/lkclxt.php Už se těším až to přijde.
spiderer Odesláno 27. července 2010 Nahlásit Odesláno 27. července 2010 Akorat to chtelo ten se zuby, myslim, ze hladky ostri nebude tak dobre rezat kozeny bundy
sureshot Odesláno 27. července 2010 Nahlásit Odesláno 27. července 2010 dva dni...to ti zavidim.ja som zakladnu finku vyberal 2 mesiace
obrbobr Odesláno 27. července 2010 Nahlásit Odesláno 27. července 2010 Akorat to chtelo ten se zuby, myslim, ze hladky ostri nebude tak dobre rezat kozeny bundy myslím, že nemáš pravdu, zavíráky se zuby jsou podle mě k ničemu. Řezná plocha čepele je většinou tak malá, až je nepoužitelná. Myslím, že je to dobrý výběr a brousky mám přesně takové a také z tohoto e-shopu. Napiš jak s nima budeš spokojený, já jsem do dneška nepochopil, jak se ten držák má upevnit. Také jsem dlouho vybíral a nakonec jsem koupil C.R.K.T M16 EDC a je to supr nůž. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
pavča Odesláno 27. července 2010 Autor Nahlásit Odesláno 27. července 2010 Akorat to chtelo ten se zuby, myslim, ze hladky ostri nebude tak dobre rezat kozeny bundy O zubatém ostří jsem uvažoval v souvislosti s nabídkou Frantika, ale bundy řežu poměrně zřídka (já vše řeším spíše domluvou a filozofickými úvahami a pak včasným útěkem). U zubů bych měl přece jen velkou obavu z ostření nože, i se speciální sadou Spyderco by to asi nebylo dokonalé, a jak jsem sledoval ukázková videa řezání s nožem se zubatým a hladkým ostřím, tak ideální by byla kombinace hladké ostří/zuby, ale ta dle teroretiků není příliš vhodná. A pro moje předpokládané použití zvítězilo hladké ostří. dva dni...to ti zavidim. ja som zakladnu finku vyberal 2 mesiace Přiznám, že jsem hodně vycházel z názorů zde na fóru a pak jsem to konfrontoval s nabídkou a články na webu a takto to dopadlo. Já potřebuji spíše univerzální nůž, kdybych vybíral nůž pro speciální použití byla by situace o hodně komplikovanější.jednávce
pavča Odesláno 27. července 2010 Autor Nahlásit Odesláno 27. července 2010 myslím, že nemáš pravdu, zavíráky se zuby jsou podle mě k ničemu. Řezná plocha čepele je většinou tak malá, až je nepoužitelná. Myslím, že je to dobrý výběr a brousky mám přesně takové a také z tohoto e-shopu. Napiš jak s nima budeš spokojený, já jsem do dneška nepochopil, jak se ten držák má upevnit. Také jsem dlouho vybíral a nakonec jsem koupil C.R.K.T M16 EDC a je to supr nůž. Jo jo, určitě, jsem nažhavený a zvědavý, jak to s tím uchycením svěrky, brousků a vodicích tyček pro různé úhly broušení ostří je. Píší, že je k tomu podrobný uživatelský návod, ale to znám, někdy to chce dost invence a improvizace. Uvidíme.
spiderer Odesláno 27. července 2010 Nahlásit Odesláno 27. července 2010 obrbobr - slo o legraci, takovy mistni folklor s tim rezanim bund
pavča Odesláno 27. července 2010 Autor Nahlásit Odesláno 27. července 2010 nozu mi par proslo rukama... a par u mne zustalo... jeden z nich je Spyderco Endura 4 (zubaty) a tri-angle brousky - taky Spyderco... nuz i brousky a brouseni ti rad ukazu na srazu Výborně, to budu rád, díky.
pavča Odesláno 27. července 2010 Autor Nahlásit Odesláno 27. července 2010 obrbobr - slo o legraci, takovy mistni folklor s tim rezanim bund Jo, samozřejmě, to jsem pochopil, kdo by se také zdržoval s nějakým řezáním bundy. Za mých mladých let to dokonce bylo tak, že dívenky ty bundy někdy samy docela ochotně sundavaly. Jaká je praxe teď, to už, bohužel, nevím.
farářskej Odesláno 28. července 2010 Nahlásit Odesláno 28. července 2010 tyjo, pavčo, Stretch je pro holky, čepel jenom devět centimetrů kluci nosí Police To bude na srazu sranda...
Frantik Odesláno 28. července 2010 Nahlásit Odesláno 28. července 2010 obrbobr - slo o legraci, takovy mistni folklor s tim rezanim bund já to ale myslel vážně myslím, že nemáš pravdu, zavíráky se zuby jsou podle mě k ničemu. Řezná plocha čepele je většinou tak malá, až je nepoužitelná. Myslím, že je to dobrý výběr a brousky mám přesně takové a také z tohoto e-shopu. Napiš jak s nima budeš spokojený, já jsem do dneška nepochopil, jak se ten držák má upevnit. Také jsem dlouho vybíral a nakonec jsem koupil C.R.K.T M16 EDC a je to supr nůž. Myslim, ze o tech zubech by se dalo polemizovat Tak jsem se rozhodl pořídit si definitivní nůž. Po dvou dnech projíždění webu, prohlédnutí spousty nabídek a pročtení článků týkajících se výběru a údržby nože jsem se rozhodl a objednal jsem si následující nůž a brousicí sadu. http://www.noze-nuz....co/SC90PBLE.php http://www.noze-nuz....nsky/lkclxt.php Už se těším až to přijde. jinak Pavčo, výbornej výběr, tech Spyrerco uz mi rukama pár prošlo a tohle je super kousek, budeš spokojenej
obrbobr Odesláno 28. července 2010 Nahlásit Odesláno 28. července 2010 Jo jo, určitě, jsem nažhavený a zvědavý, jak to s tím uchycením svěrky, brousků a vodicích tyček pro různé úhly broušení ostří je. Píší, že je k tomu podrobný uživatelský návod, ale to znám, někdy to chce dost invence a improvizace. Uvidíme. návod tam je, ale to uchycení svěrky jsem nějak nepochopil. Podle mě by to bylo nejlepší přivrtat třeba k noze stolu. Kvůli tomu ale stůl ničit nehodlám. Takže já to brousím radši v ruce, výsledek je vidět . Ostrej je nůž dost, ale vypadá to nepěkně, hodně pomůže nejjemnější kámen.
pavča Odesláno 28. července 2010 Autor Nahlásit Odesláno 28. července 2010 tyjo, pavčo, Stretch je pro holky, čepel jenom devět centimetrů kluci nosí Police To bude na srazu sranda... Tak to už je druhý stupínek k tomu, že jsem lesba. První byl s tím, že lesby nosí velké hodinky, já taky, a teď si ještě objednám holčenčí nožík. No to jsem dopadl. Na srazu mít nůž nebudu, protože termín dodání mi potvrdili až za dva týdny, tak snad na příštím srazu. jinak Pavčo, výbornej výběr, tech Spyrerco uz mi rukama pár prošlo a tohle je super kousek, budeš spokojenej Díky, to mě těší, že mi znalci výběr schvalují, přece jen je to pro mě nová oblast zájmu.
Traveller Odesláno 28. července 2010 Nahlásit Odesláno 28. července 2010 Dobrá volba - ale opatrně bych volil to slovo definitivní... Ikdyž ze všech nožů, co jsem kdy měl, Spyderco vydrželo nejdéle. Na EDC super.
pavča Odesláno 28. července 2010 Autor Nahlásit Odesláno 28. července 2010 Dobrá volba - ale opatrně bych volil to slovo definitivní... Jéžišmarjá nestraš!
Donuts Odesláno 28. července 2010 Nahlásit Odesláno 28. července 2010 A na rozdil od hodinek, ktere treba jednou tydne pouziju k urceni casu, jsem ani jeden ze svych nozu v zivote nepouzil. 1
bandicoot Odesláno 28. července 2010 Nahlásit Odesláno 28. července 2010 Spyderco je u mě králem městských EDC. Trochu mi u nich chybí jen kategorie "pořádnej kuchák", tím myslím, velký, robustní a zlý nůž.I když takovej Chinook vypadá už dost drsně (a testy ukazují, že je to skutečně heavy-duty mesr).Všichni si u spyderca kupujete menší nože, tak asi budu muset udělat výjimku a nějakej ten big-kuchák koupit, nic teď nemám...Škoda, že p. Šulc, vyřadil z nabídky noze-nuz firmu Benchmade.
farářskej Odesláno 28. července 2010 Nahlásit Odesláno 28. července 2010 (upraveno) Trochu mi u nich chybí jen kategorie "pořádnej kuchák", tím myslím, velký, robustní a zlý nůž. Forager je pánovi málo? edit: kibi byl rychlejší a napadl ho ještě zlejší nůž - jen bych rád dodal, že ta jejich H1 ocel se tváří jako fakt skvělej vynález. Upraveno 28. července 2010 uživatelem farářskej
224477 Odesláno 28. července 2010 Nahlásit Odesláno 28. července 2010 ZDP Strech je dobre volba Pozor na ovocne kyseliny, bude trosku cerniet cepel. Idealne nestupit tazkou pracou uplne a sem tam staci potom len obtiahnut na kozi
Frantik Odesláno 28. července 2010 Nahlásit Odesláno 28. července 2010 Spyderco je u mě králem městských EDC. Trochu mi u nich chybí jen kategorie "pořádnej kuchák", tím myslím, velký, robustní a zlý nůž. I když takovej Chinook vypadá už dost drsně (a testy ukazují, že je to skutečně heavy-duty mesr). Všichni si u spyderca kupujete menší nože, tak asi budu muset udělat výjimku a nějakej ten big-kuchák koupit, nic teď nemám... Škoda, že p. Šulc, vyřadil z nabídky noze-nuz firmu Benchmade. nevis proc je vyradil? on tam má snad vsechno, tak proc ne benchmade?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se