Biges Odesláno 12. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2010 Tak já jsem ani nepředpokládal, že by zrovna pouzdra někde mohla být :-) Ono když už je pouzdro v tahu, to už jsou pak v tahu skoro celé hodinky, pak spíše pomůže složit hezčí hodinky ze dvou méně hezkých. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sam77777 Odesláno 12. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2010 Spousta hodinaru ma i pouzdra. Rozhodne se prvni poptej a mozna te i prekvapi co vsechno maji na Primky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blahoslav-Renard Odesláno 12. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2010 Spousta hodinaru ma i pouzdra. Rozhodne se prvni poptej a mozna te i prekvapi co vsechno maji na Primky. S takovým bych se rád seznámil a myslím, že bych tady nebyl sám... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 12. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2010 S takovým bych se rád seznámil a myslím, že bych tady nebyl sám... Jo jo, já se přidávám. Kde takoví hodináři rostou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xjmeno363 Odesláno 12. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2010 Moje první hodinky - přesně tato varianta. Mnohokrát utrpěly - snad 5x mi na nich hodináři měnili skla, ručky... dodnes perfektně šlapou. Strojek se mi postupně podařilo seřídit na +- 10s za týden. Když mě to popadne, tak si je nasadím a nosím je třeba týden... Za ty prachy bych ani chvíli neváhal, to nechám běžně v hospodě za večer, když si dám jídlo... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 12. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2010 To jestli je nosíš, to jsi teda drsoň Že bych odložil svoje Sporty a taky zanosil něco... eee... takhle minimalistického? Já je snad ani nemám ve sbírce, to budu muset dohnat. Ale myslím, že díly na ně mít budu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sam77777 Odesláno 13. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2010 Jo jo, já se přidávám. Kde takoví hodináři rostou? To mi ani nerikejte... Jeste nedavno jsem mel hodne novych pouzder a nikdo to nechtel. Prodaval jsem to 100 let a nakonec to slo za par kacek... zustali mi asi jen 4. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mzetar Odesláno 13. srpna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2010 Moje první hodinky - přesně tato varianta. Mnohokrát utrpěly - snad 5x mi na nich hodináři měnili skla, ručky... dodnes perfektně šlapou. Strojek se mi postupně podařilo seřídit na +- 10s za týden. Když mě to popadne, tak si je nasadím a nosím je třeba týden... Za ty prachy bych ani chvíli neváhal, to nechám běžně v hospodě za večer, když si dám jídlo... je pravda, ze jsem dlouho neváhal-uz jsou doma :-) (to je pravda s tou hospodou, ja tam necham kolikrat mnohem vic) hodinky jsou to roztomile-a ty moje jsou hodne zachovale(bohuzel neserizene- za den se opozduji o 6 minut-docela mazec oproti 10 vterinam za tyden. :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krojci Odesláno 17. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2010 Ahoj, děkuji všem za rady. V nejbližší době zkusím obejít hodinářství a poptat se. Prim sport zatím nevlastním, možná na ně ale časem dojde. Renovaci v Eltonu tedy nechám až jako poslední možnost. Největším problémem se opravdu zdají být pouzdra, na některých se dost podepsal zub času. Na webu jsem narazil na stránku parexu, tam jsem ale bohužel nenarazil na pouzdro o které bych měl zájem. Nejsem si ale jistý jestli se jedná o originální pouzdra nebo pouze jejich repliky z jiného materiálu. Co nejdřív se chystám renovovat model televize a mám zájem ponechat hodinky v co nejpůvodnějším stavu. Bohužel se to ale neobejde bez výměny pouzdra. Nevím z jakého materiálu se pouzdra vyráběla, ale jiných vláknech jsem se dočetl že je možné sehnat i pouzdro z nerezové oceli (nejspíš jen pro modeli sport?). Předpokládám ale že by to bylo z pohledu sběratele barbarství. U dvou primek mi pak schází korunky, které bych se také rád pokusil sehnat původní. Měl bych zájem i o repliky dobových pásků, to je ale asi nejspíš nesplnitelné přání. Děkuji všem za případné připomínky, tipy a rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 18. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2010 Pouzdra jsou z pochromované posazi.Nerezová se dají sehnat jen na Prim Sport 1 (Elton) a PS2 (Elton, Parexo). Nicméně pouzdra na tyhle malé hodinky by se sehnat dala. V nejhorším sledovat Aukro. A korunky by nějaký starší hodinář také mohl mít (pokud nejde o PS1/PS2). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
revue gt Odesláno 18. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2010 Jo jo, já se přidávám. Kde takoví hodináři rostou? Zeptej se mzetar - a , nebo sam77777 ? Když se mzetar ptal na radu ohledně ceny modrých primek, tak je má v prodeji sam77777, ůplně ty samé odřené. Náhoda :-) a jiné věci na prodej. http://ceske-kralovs...-číslo-137.html http://ceske-kralovs...artneři,82.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krojci Odesláno 20. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2010 Děkuji Bigesovi za užitečné rady. Chtěl jsem se ještě zeptat jestli někdo nevlastní knihu o primkách - stroj času? Zajímalo by mě jestli je v knize i technický popis různých kalibrů a nějaké další užitečné informace pro sběratele. Cena publikace je celkem vysoká a rád bych se dozvěděl jestli to za to opravdu stojí. Nerad kupuji zajíce v pytli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hejdik Odesláno 1. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2010 (upraveno) S dovolením bych se trošičku přikrmil v tomto vlákně ať nezakládám nové.Pořídil jsem si tento ciferníček (průměr 3cm ,s jistým záměrem (že bych si v budoucnu nechal poskládat takové"armádní" PS2)a pak jsem si všimnul,že má usazovací výřez na spodní straně,zatímco ciferníky na PS2 ho mají napravo.Leč nevadí,to by se dalo dodělat ručně...Jinak tento ciferník nemá oproti PS okénko pro datum,ale to snad není na závadu...prostě bych ho neviděl:D Stejně by mě ale zajímalo,pokud by to někdo věděl,do kterých hodinek je ten ciferník PRIMárně určený??? Nebo kdyby měl někdo jiný nápad na vhodné využití,rád se nechám poučit. Díky Upraveno 1. října 2010 uživatelem hejdik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 1. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2010 S dovolením bych se trošičku přikrmil v tomto vlákně ať nezakládám nové. Pořídil jsem si tento ciferníček (průměr 3cm ,s jistým záměrem (že bych si v budoucnu nechal poskládat takové"armádní" PS2)a pak jsem si všimnul,že má usazovací výřez na spodní straně,zatímco ciferníky na PS2 ho mají napravo. Leč nevadí,to by se dalo dodělat ručně... Jinak tento ciferník nemá oproti PS okénko pro datum,ale to snad není na závadu...prostě bych ho neviděl:D Stejně by mě ale zajímalo,pokud by to někdo věděl,do kterých hodinek je ten ciferník PRIMárně určený??? Nebo kdyby měl někdo jiný nápad na vhodné využití,rád se nechám poučit. Díky Toto je číselník do autohodin Prim, které se vyráběly pro armádu na konci 70-tých let. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hejdik Odesláno 1. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2010 Toto je číselník do autohodin Prim, které se vyráběly pro armádu na konci 70-tých let. Aha,to znamená,že pro normální hodinky nepoužitelný?.....To jsem ale LAMA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 1. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2010 Jo jo, já se přidávám. Kde takoví hodináři rostou? já jsem byl u několika hodinářů a všichni byli hrozně chytří, když jsem po nich chtěl díly na PS2, že to musí vidět a ve finále mi řekli, že stejně nic nemají Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 1. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2010 Aha,to znamená,že pro normální hodinky nepoužitelný?.....To jsem ale LAMA Ale jo, je to použitelný. Správný bastlíř si umí vždy poradit. Nožky číselníku jsou dělány pro kal.66 a tak jde jen o to najít pouzdro do kterého se číselník vejde. No a když ho nenajdeš, tak ti číselník nějaký šikovný hodinář přetočí na menší průměr a je to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 1. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2010 já jsem byl u několika hodinářů a všichni byli hrozně chytří, když jsem po nich chtěl díly na PS2, že to musí vidět a ve finále mi řekli, že stejně nic nemají Hele, to je přesné. Tuhle formulaci znám "musím vidět", přineste, podíváme se... a pak se ukáže, že mají jednu zlomenou ručku a v lepším případě nevodotěsné korunky z Parexa. Njn, ale nejednou člověk vezme a vděk i jimi, když jiné nejsou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se