Přejít na obsah

Co je a není fake?

Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

Odesláno

to Spiderer:

Dobře, máš pravdu. Omlouvám se. Jiné řešení mne nenapadá.

P.S. Z té srovnávací fotky se mi chce zvracet. Prodám všechny hodinky a vyrobím si vlastní, aby to nebyla žádná kopie.

Je to dobra ukazka toho, ze to neni jen Parnis a Steinhart, ale ze toho je mnohem vic.. Asi neni jednoduche z toho rozhodnout co je fejk a co neni a z toho duvodu mi prijde nejlepsi definice ve stylu, ze fejk je to co zneuziva ochranne znamky, patenty a dalsi elementy originalu.. Ten zbytek uz je holt spis na osobnim pohledu kazdeho z nas - nekdo snese vice a nekdo mene..
  • Odpovědi 123
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Návštěvník Kamil
Odesláno

To se mi líbí:

Fake je to, co zneužíva ochranné známky, patenty a další elementy originálu. Ten zbytek je na osobním pohledu - někdo snese více a někdo méně.

Odesláno

Já nevim, že Vás to pořád baví...FAKE jsou prostě PODVRH snažící se vzbudit zdání originálu. Bandiho definice je polopatičtější a souhlasim. Jedinej problém nastal díky odsouzení Parnisu, jinak by to bylo jasný, ale to je pořád ta samá písnička. Hlasy o zakazování Steinů a pod. mi přijdou stejně nesmyslný, jako třeba zakazovat někomu jíst neitalskej rádoby "Parmesán". Kurnik když si kamarád z fóra koupí nějaký Alphy nebo co (který stejně za měsíc prodá), tak je mi do toho putna, leda bych měl patent na rozum, že jo :)

Odesláno

To se mi líbí:

Fake je to, co zneužíva ochranné známky, patenty a další elementy originálu. Ten zbytek je na osobním pohledu - někdo snese více a někdo méně.

No a nebo tak... plus by se mi líbílo něco o zdání originálu, nebo matení zákazníka...
Odesláno

To se mi líbí:

Sorry, ale musím.

Pod "další elementy" lze zařadit např. ručičky, které jsou na těch spidererových shodné s origo Rolex(áckejma). Tzn., že ty "noname Submariner" jsou fake. Ale tak jsi to asi nechtěl, co?

Nechal bych tam jen ty ochranné známky a patenty. Asi těžko budem přeměřovat velikost indexů, ruček ....

Návštěvník Kamil
Odesláno

Nechal bych tam jen ty ochranné známky a patenty.

Máš pravdu, takže:

Fake je to, co zneužíva ochranné známky a patenty. Ten zbytek je na osobním pohledu - někdo snese více a někdo méně.

Odesláno

A kdo bude znalec přes patenty a ochranné známky? Já třeba vůbec netuším jestli např. mercedes ručky jsou něcí ochrannou známkou. Atd atd...

Jinak se mi líbí názor, že v sekci Prodej by inzerát před uveřejněním mohl projít přes móda. Nových inzerátů jsou jednotky denně a to by se mohlo zvládat.

Odesláno

Tak ona kombinace Rolexácký korunky a nápisu Jardawatch co. asi problém neni ne? Prostě se musej snažit vypadat jako origoš... Ale jak je na tom vlastně teď ten Parnis?

Odesláno

Sorry, ale musím.

Pod "další elementy" lze zařadit např. ručičky, které jsou na těch spidererových shodné s origo Rolex(áckejma). Tzn., že ty "noname Submariner" jsou fake. Ale tak jsi to asi nechtěl, co?

Nechal bych tam jen ty ochranné známky a patenty. Asi těžko budem přeměřovat velikost indexů, ruček ....

Používala je i Omega a používá je Heuer. Takže to jsi taky nechtěl co? A vůbec ten dizajn patří Mercedesu, Rolex je teda fake auta, ne?

Odesláno

Kamile myslim si ze jadro pudla neni v tom jake hodinky mohou do prodejni sekce, ale kam smeruje Chronomag. Aniz bych si chtel otirat usta o majitele fora, on by mel jasne rict co bude!

1) Budto jde o horologicke forum zakladajici si na "vyjimecnych svebytnych superkvalitnich hodinkach" kde se diskutuje ve stylu panskych gentlemanskych klubu a pristup pro "vyvolene" muze byt i zpoplatnen (na provoz atd.). Ostatni diskuze typu kam me vcera kousnul komar nebudou tolerovane, zrovna jako flame a osobni utoky. A z ciny by asi uspel jen komplet od Sea-gull.

2) Nebo jde o komercni forum hrajici na reklamu a pocet uzivatelu, jako drtiva vetsina ostatnich for. Pak ale je nutne respektovat fakt, ze nekdo neobdivuje hodinky za milion (za ty prachy aby taky nebyli super, ze jo) ale treba cinsky vyrobek s cinskym strojkem. Hodinky to jsou at se nam to libi nebo ne. Zrovna tak je nutne se smirit s tim, ze to co nekomu pripada jako fake hodny sesrotovani, jinemu muze pripadat jako super nakup. Nikdo z nas neni majitel fora a nevim jakym pravem si tu nekteri clenove hraji na vysetrovatele, prokuratora, soudce, kata. To ze nekde pracuju 5 let mi nedava pravomoc stirat cerstvejsi kolegy, pokud me k tomu majitel nebo sef nepoveri. Bohuzel styl "mazacke vojny" je v CR kam se podivam velice rozsireny.

Me to zily netrha, co nechci tady nectu. Uz jsem se smiril v zivote s faktem, ze nekdo holky a nekdo vdolky. Ale jak ti rozumnejsi clenove tusi, fake je fake. Co je fake tu bylo popsano, zakonnou definici si muze kazdy precist a tem pomalejsim to Bert urcite vysvetli. Trestne-spatne je podle meho vzbudit v zakaznikovi dojem ze za stovku kupuje zbozi ktere stoji sto tisic, spatne je porusovani ochrannych prvku. Pojem napodobeniny bych radeji moc nevytahoval. Zakaze se treba Parnis a Precista... co ale udelas, az ti sem novacek postne fotku inspirovanych Omeg s pranim, at zakazes firmu Omega:-) Vim ze ho posles do riti, ale pak jsme tam kde jsme ted. Dnes urcis nove pravidla prodeje, za mesic se novacek zepta - a proc tam Parnis neni a inspirovane Omegy ano?

(pro uplnost uz davno zadnou cinu nemam a jedine co bych chtel je inhause turbo od Sea-gull, zrovna tak Omega je ma oblibena firma)

(problem mam s tim kam zaradit hodinky bez napisu - priznam se bez muceni ze v tuhle chvily nevim)

Návštěvník salamio
Odesláno

Citát z jiného vlákna:

Cody: mě zdaleka nevadí ty hodinky tak jako ty argumenty pokud nejsou fér. Já sám pravděpodobně skončím o třídu až dvě níž než jsem teď.

A taky klidně přiznám proč mám blbej a levnej například foťák a nehledám argumenty proč jsou ty drahý špatný nebo předražený...

Ale dost už tohoto tématu...

Souhlas, proto mě i napadlo, co se tak na všechny zákazy vykašlat a nechat fejky, napodobeniny, look-alike, atp. normálně žít. Třeba jim i udělat vlastní sekci. Však kdo nechce, si jich všímat nebude. Já taky třeba moc nelezu do digi sekce. Ale možná je to až příliš revoluční myšlenka, aby si každý koupil hodinky, jaké chce, klidně i obšlehnutý hnus. Kdo jsem, abych někomu určoval, co má nosit a co ne?

Jen to beru podle sebe: osobně bych si třeba nekoupil Steinhart, páč cítím, že ta firma už hranici překročila, ale když někdo chce i ty Parnisy, tak co mu do toho mám co mluvit? Maximálně si (nebo jemu) řeknu, že to je hnus velebnosti. Kupovat si je nebudu. A že je třeba chce prodat a jiný koupit? No a co? Ubyde mi mých (kdybych nějaké měl) Rolexek nebo Omeg?

Edit: musím se přiznat, že jsem celých pět stránek v tomhle vlákně nečetl :guiltysmiley:, je proto možné, že podobný názor už zazněl.

Odesláno

Tady to zase fici. Ja bych byl docela liberalni. Pokud to neni fejk jak bejk (rozumej cistokrevnej falesne signovanej padelek), tak bych to nechal zit. Nemam strach, ze by tyhle sragory hrozily zahltit forum, to se urcite nestane. At si je kdo chce koupi, at se s nima klidne kseftuje v prodejni sekci. Kdyz nad tim dokazeme mit trochu nadhled, tak tu bude dobre. A to myslim z obou stran. Jak ze strany fejkobijcu, kteri se zenou do svate valky tak od majitelu tehle nadhery, kteri maji obcas tendenci vychvalovat svuj kousek nad original. Kdyz se to necha plavat (a zaroven se budou tvrde potirat genuine fake watches :)), tak si stejne kazdy majitel MM, Parnis a podobnych nadher zacne drive ci pozdeji pripadat jako debil a hodinky posle do sveta. Takze se prostredi bude samovolne kultivovat a sragory postupne samy odpluji na smetiste dejin. Kdyz jim budeme svatou valkou delat neustale reklamu, nicemu nepomuzem. Stejne jako je blbost delat pro ne rezervaci (specialni homage sekci). Uvedomte si, ze vetsina sporu se netoci kolem inspirovanych hodinek samotnych, ale kolem neustaleho hadani se co jeste jo a co uz ne...

Odesláno

Citát z jiného vlákna:

Souhlas, proto mě i napadlo, co se tak na všechny zákazy vykašlat a nechat fejky, napodobeniny, look-alike, atp. normálně žít. Třeba jim i udělat vlastní sekci. Však kdo nechce, si jich všímat nebude. Já taky třeba moc nelezu do digi sekce. Ale možná je to až příliš revoluční myšlenka, aby si každý koupil hodinky, jaké chce, klidně i obšlehnutý hnus. Kdo jsem, abych někomu určoval, co má nosit a co ne?

Jen to beru podle sebe: osobně bych si třeba nekoupil Steinhart, páč cítím, že ta firma už hranici překročila, ale když někdo chce i ty Parnisy, tak co mu do toho mám co mluvit? Maximálně si (nebo jemu) řeknu, že to je hnus velebnosti. Kupovat si je nebudu. A že je třeba chce prodat a jiný koupit? No a co? Ubyde mi mých (kdybych nějaké měl) Rolexek nebo Omeg?

Edit: musím se přiznat, že jsem celých pět stránek v tomhle vlákně nečetl :guiltysmiley:, je proto možné, že podobný názor už zazněl.

Přesně tohle jsem psal. Ať je čína v čínský sekci, včetně prodeje a bude klid. Když někdo šoupne novej přírustek do normální chlubírny, bude výmaz a varování, popřípadě banán. Kdo nebude chtít, tak prostě do čínský sekce nepoleze a hotovo.

Odesláno

Nezapomeňte to ale konzultovat ještě s Chronomagem. Z jeho reakce na ty Spidey-suby jsem pochopil, že z toho taky nebyl úplně nadšen, že se tu objevily.

Praktické řešení: Vytvořit podsekci prodám/koupím v sekci čína nezní zase až tak marně. Aspoň tu pak je šance, že když to těch sekcí nechodím, tak ty hodinky ani neuvidím, stejně tak jako nekoukám do digi sekce.

Návštěvník YPO
Odesláno

jenom malá vsuvka pro liberální mariňáky :) (už to tady sice někde je, ale proč to nezopakovat)

Odesláno

jenom malá vsuvka pro liberální mariňáky :) (už to tady sice někde je, ale proč to nezopakovat)

Jo, jasne. Ja oznacuju MM vsechny dokupy. A uprimne uz bych nebaziroval na tom, jestli je na ciferniku "MARINA MILITARE" nebo nic a nebo "Grovana" nebo "Grovana SUBMARINER". Neni tam Panerai ani Rolex, takze me to v bote netlaci, i kdyz de jure jsou to ochranne znamky. Majitel Paneraju nebo Rolad se nad temito hodinkami stejne akorat zasmeje a ma je u ritniho otvoru. A zadny chronomagor, ktery to se svym konickem mysli vazne je stejne nedokaze dlouhodobe nosit, chlubit se s nima a mit z nich radost.
Odesláno

Používala je i Omega a používá je Heuer. Takže to jsi taky nechtěl co? A vůbec ten dizajn patří Mercedesu, Rolex je teda fake auta, ne?

No proto jsem přeci tu definici chtěl o "a další elementy" zkrátit. :)

Jinak je to furt dokola. Pokud je Omega , TH a co já vím kdo ještě legální firma (jsou zapsaní např. v obchodním rejstříku nebo tak něco ), tak ať si do svých hodinek montují ručky jaké chtějí. Kdo s tím má problém, ať se s nima soudí.

To je ostuda těch firem, že parazitují na designu druhých.

Ale bezejmenný komplet obšlehnutý sajrajt je dle mého gusta trochu moc. Jestli to tu bude, protože tak odpovědní rozhodnou, já to budu respektovat. Ale potěšilo by mě, kdyby rozhodli, že to sem nepatří.

That´s all.

Návštěvník YPO
Odesláno

Ja oznacuju MM vsechny dokupy.

a to je právě ono "označujeme dohromady" - a proto to všechno napereme do čínské sekce, protože to je dokupy čína :D

* nic, jenom jsem chtěl osvěžit pamět, existuje to i v českém jazyce, ale musím to najít

Odesláno

A používalo je i Original Galshutte. Hlavně nezakazujte hodinky co mají Breguet ručky. To by bylo fakt už hodně v kopru. :D

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...