Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

No, ja som raz nasiel po dedovi take to holenie ale pravdu povediac, ked som sa s tym pokusil oholit take 2-3 dnove strnisko, skoro som odpadol. Strasne ziletka rezonovala a sposobovalo to dost velku bolest. Ako ste na tom vy ostatni? To sa fakt holite s takymi ziletkami aj viackrat do tyzdna?

nepoznám rozdíl mezi klasickým holítkem a žiletkou... fakt vcelku v pohodě... pěna klasická ve spreji, holím se po sprše a teď dokonce i klidně jednou za dva dny... dřív sem to bral max. jednou týdně, ale strojkem sem zkracoval na strniště denně, protože wilkinson quattro mi vydržel cca 5 oholení a pak vousy spíš trhal a bylo to utrpení...cena břitu 20 kč/ jedno oholení... u žiletky je to při MOC padesátník....

každopádně i se základem je dle mě nesrovnatelně lepší než Fusion power nesmysly... :)

Upraveno uživatelem Lion
Odesláno (upraveno)

tak ja to skusim. na britvu som sa neodvazil (a ani sa neodvazim, odvahy na koniny mam dost, ale tu by mi slo o zivot:)) Btw kde kupujete ziletky? 

zelene Astry v drogerii.... natrefil sem na ni v DMku.... v supermarketech mají wilkinsony, tu mam jednu taky ale ještě jsem ji nezkoušel... ale dle toho odkazu oničem... ale my sme male město, v Praze asi můžeš sehnat cokoliv... ale zelena Astra je podle mě na vyzkoušení ok

http://forum.britva.cz/viewtopic.php?f=67&t=810

Upraveno uživatelem Lion
Odesláno

Konkrétne tento model nepoznám, ale skúšal som niekoľko predvojnových Gillettov aj iných (švédsky strojček) a radil by som ich do skupiny agresívnejších. Najjemnejší open comb, ktorý som vyskúšal a ešte mi leží doma je britský motýlkový Aristocrat, pokovený ródiom. Krásna vecička :-). Inak sa ospravedlňujem za opozdenú odpoveď.

Peto86 : Nevím, jestli znáš přímo tento model, ale v dobách dřívějších, čili v dobách vzniku tohoto strojku byly open comby dost přátelské, klidně na úrovni dnešních closed comb. Ale neznám přímo tento model.

Odesláno

Konkrétne tento model nepoznám, ale skúšal som niekoľko predvojnových Gillettov aj iných (švédsky strojček) a radil by som ich do skupiny agresívnejších. Najjemnejší open comb, ktorý som vyskúšal a ešte mi leží doma je britský motýlkový Aristocrat, pokovený ródiom. Krásna vecička :-). Inak sa ospravedlňujem za opozdenú odpoveď.

samozřejmě je to možné, ale sklon žiletky mi přijde zhruba stejný jako dnešní pevné Merkury... holím se tak jako vždycky po sprše, všemi směry, nijak se neomezuju.... láká mě zkusit nějaký stavitelný Merkur, ale už teď by mi bylo tý Soluny líto   :wallbash:   

Odesláno

Lion Ne ne, jsou to jiné Supermax, viz foto.Kupoval jsem tady, mám to kousek od baráku.

Ale nezkoušel jsem. Teď jsem chtěl vyzkoušet/porovnat vyšší ligu, tj. Feather s Perma-sharp, takže na Supermax se dostane později.

post-11518-0-28204700-1366019619_thumb.jpg

Odesláno

ggrand: jo, ty jsem taky našel... ty platinum nejsou na ebay.com pouze v nějakým eshopech v UK a tak... přijdou mi lepší než Astry, rozdíl malej, ale proti směru to jde s něma snáz.... nemá smysl nad tím bádat, ale kdyby byly stejně dostupné jako Astry tak neváhám... zkusím další Astru, třeba páteční kus, ale ta co mám teď si ani nesedla jak někteří uvádí, že na podruhé to je lepší

na slovensku jsou prý ty platinum k dostání i v supermarketu, tak se poptám a zkusím něco schrastit.... a ještě chci zkusit Derby

nějaký kamenný obchod s Merkurama kolem Zlína asi není co?

Odesláno

To jsme na tom uplne stejne: fousy rostou ruznym smerem, tuhe a extremne citliva plet. Zkousel jsem snad vsechny "komercni" holitka typu Gilette atd. a vysledek = zkrvavenej podrazdenej krk.

Taky moje kuze nesnesla vubec nic od Philipse. 7-mickova rada od Braunu vyresila vse, asi rok si s nim labuzim, vubec zadne podrazdeni nic...i po vikendu kdy mam vousy tvrdy jak kartac je sebere hrave...

U nás ta sedmičková řada stojí kolem 6 - 7.000Kč, co jsem taK viděl.

V Rakousku v Saturnu ji ještě minulej týden měli v akci za 117 EUR. Kauf roku :)

Odesláno
Lion : Bohužel, o žádném obchodu poblíž Zlína s Merkurama nevím. Všechno jsem řešil přes net. Dneska, kdy jsem už chytřejší, bych asi koupil něco štelovacího, Futur se mi líbí. Možná vypadá draze, ale vyjde to laciněji než 4 neštelovací strojky, které mám :)

Něž někde složitě nahánět nějaké lepší SuperMaxy, to už raději rovnou něco ve stylu Feather, to už má smysl vynakládat energii k získání.

Rybiz : To jsi už několikátý člověk, od kterého něco podobného čtu/slyším. Jen mít prostě koule a vrazit do toho ty prachy. A že jich za sedmičkovou řadu nechcou zrovna málo.
Odesláno

Lion : Bohužel, o žádném obchodu poblíž Zlína s Merkurama nevím. Všechno jsem řešil přes net. Dneska, kdy jsem už chytřejší, bych asi koupil něco štelovacího, Futur se mi líbí. Možná vypadá draze, ale vyjde to laciněji než 4 neštelovací strojky, které mám :)

Něž někde složitě nahánět nějaké lepší SuperMaxy, to už raději rovnou něco ve stylu Feather, to už má smysl vynakládat energii k získání.

přesně matný Futur je favorit.... ale chtěl bych ho osahat, jak je těžkej, štelování, délka atd. ve srovnání s tím klasickým co má štelování dole... čísla z netu hovoří 110 gr vs. 135 (Futur)  což mi nepřijde tak strašné, od pohledu sem čekal víc... Vision je asi taky bomba, neskutečně robustní strojek (155 gr) a 11,5 cm... ale cena dvoj až trojnásobná... 

na Feathery si asi zatím netroufám, ale mrknu na ebay jaká je prognóza :D

Odesláno

moji situaci bohužel nevyřešil ani již zmiňovaný Braun 7 a to jsem ho ještě kupoval za cca 9000,-kč a ležel mi doma asi rok ,než jsem ho nadělil.

Zatím mé nej je bagr Merkur +žiletka+mýdlo,stačí si jenom zvyknout na jiné podráždění pokožky (1břit) a je vše fajn,krásné oholení za pár korun :clap:

Odesláno

Já jsem nedávno přešel od elektriky k bagru Muhle + žiletky Derby. K tomu italské mýdlo a voda po holení značky Proraso. Velká spokojenost.

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

ggrande zkus Futura... když ti nebude vyhovovat já ho koupím   :cheers:

a nejlíp v matné úpravě :)

Upraveno uživatelem Lion
Odesláno
Lion : Přesně ten chci :)  Feather žiletek se neboj. Alespoň já se bál a bylo to zbytečné. Naopak protože perfektně řežou,mívám menší tendence se pořezat.

Futur je cvalík oproti mým Mühle(66g vs 135g). Weishi 9306 a Merkur 37c jsem prodal, protože mi oproti dvěma Mühle nic moc nového nepřinesli...takže možná by jedno volné místečko bylo :) Popřemýšlím.

Jelikož mám oba Mühle se stejnou ručkou, plánuju jednu rozdělat a dovážit, tak až se někdy odhodlám, určitě sem pár obrázků hodím...

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Já už si asi brzo koupím novej strojek. V tom starým je v hajzlu nevyměnitelná baterka, tak se holím nadvakrát - hlavu večer a držku ráno nebo naopak. Hlavu na 3mm a držku na jeden, a jak dochází baterka tak to ke konci dost bolí, hlavně hlavu mám vždycky úplně rozjebanou. Ale je mně líto dát cca dva litry za novej strojek, uvažuju o tom už cca rok.

Odesláno

Vision se mi nelíbí a má hlavu ještě větší než Futur, takže pod nosem by to nebylo už ono(čehož se trochu bojím i u Futuru).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...