Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Dobrý den,

na tohle fórum jsem narazil víceméně náhodou při hledání, co si koupit za nové hodinky a ihned jsem byl uchvácen a pohlcen. :rolleyes:  Strávil jsem víc jak půl dne procházením všemožných příspěvků, abych si udělal alespoň rámcovou představu o tom, co si eventuálně pořídit. Nicméně rád bych se ještě zeptal na názor zkušenějších a povolanějších. 

Chtěl bych švýcarské popř. německé automaty, pro začátek něco s cenou max. 15 tisíc, časem je třeba vyměním za něco lepšího. Nejsem však stále rozhodnut, jestli kupit nové, kde se mi opravdu líbí Archimede Arcadia, které jsou údajně kvalitní a přitom za hodně dobré peníze. Nicméně samozřejmě mě láká možnost koupit nějaké původně daleko dražší, které bych v obchodě za dané peníze určitě nepořídil. Konkrétně se mi hodně líbí tyhle Louis Erard: http://forum.chronom...s-valjoux-7750/

Vzhledem k tomu, že hodinkám vůbec nerozumím bych se nerad spálil a koupil třeba nějaký padělek či něco bez dokladu a záruky. Vím, že tohle si budu muset stejně rozhodnout sám, nicméně zajímal by mě i váš názor. Jestli by jste na mém místě úplného začátečníka raději šli po jistotě a koupili ty Archimede a nebo brali ty Louis Erard? Popř. jestli mi můžete doporučit ještě nějaké další zajímavé kousky v dané cenové relaci? 

Předem děkuji za případné odpovědi.   

Upraveno uživatelem Augustus
Odesláno

Proto jsem si právě dal ten cenový limit, ale taky mám pocit, že je to jenom dočasné řešení. :D Na ChronoShop jsem už koukal a mají tam právě ty Archimede, co bych chtěl, takže si tam asi v dohledné době udělám z Brna výlet, abych si je prohlédl na vlastní oči.

Ještě se chci zeptat, jak je to s tou podmínkou 50 příspěvků, abych mohl nakupovat? Chápu smysl toho omezení, ale nerad bych sem psal zbytečné příspěvky jenom proto, aby se mi to odemklo. :rolleyes:

Odesláno

Ahoj,

vítej, 50 příspěvků má hlavní omezení na prodej, pokud chceš kupovat, napiš prodejci Soukromou zprávu a uvidíš že nebude problém ... Jinak ty archimede jsou pecka, jen se nevejdou do tvýho limitu :) (pokud máš na mysli chrona)

Odesláno (upraveno)

Malo by to byt 50 zmysluplnych prispevkov, a potom uz budes moct v pohode nakupovat. S niektorymi clenmi sa da dohodnut obchod aj cez SZ ked nemas 50 prispevkov. Stale to vsak zalezi na predavajucom. Ako spominal kibi, tu na fore ziadny nepodarok nekupis, a s chronoshopom nic nestratis. Ten limit 15 tis. aj tak prekrocis - najprv som bol rozhodnuty ze za hodinky viac ako 500 eur nedam, teraz som uz presvedceny ze 2500 eur za omegy je celkom fajn cena... :wacko: Tak kup hodinky a rychle zdrhni kym nie si celkom postihnuty chronobundusom :lol2:

Edit: abbot bol rychlejsi :)

Upraveno uživatelem pato31681
Odesláno

Pilot Chrono už je opravdu trochu mimo cenový limit, ale dobře vypadá i řada Arcadia a tam bych se dokonce vešel i do 10 tisíc. Ale zase se nechci nějak unáhlit, abych toho potom nelitoval. A můžu se ještě zeptat na názor na ty  Louis Erard, jestli by se vyplatilo do toho jít?

Jinak s tou cenou je to fakt, původně jsem chtěl koupit něco do 5-10 tisíc, teď už jsem na 15 a kdo ví, kde se to nakonec zastaví.  :)  Ale zase budou to moje první pořádné hodinky, tak bych měl začít s něčím levnějším, aby byl časem důvod to upgradovat. Kamarád takhle dostal jako první hodinky Breitling za 100 tisíc a to už potom není moc důvod pořizovat něco lepšího, navíc si jich ani nemůže tolik vážit, když předtím nic jiného neměl. :D

Odesláno

V podstate najdolezitejsia vec na hodinkach je strojcek - v tych Louis Erard je ETA 7750 - tento strojcek pouzivaju aj vyrobcovia ako IWC, aj ked ten si ho upravuje, ale zaklad je ten isty, takze strojceka by som sa nebal. Co sa tyka spracovania, videl som ine hodinky tejto znacky nazivo a podla mna su ozaj kvalitne spracovane. A ak by sa ti nahodou pedsa az tak velmi nepacili, je tu nas bazar, kde ich mozes predat.

Odesláno

Z vlastní zkušenosti jsou Arcadie moc krásné (mám bílo-modré), velmi přesné (dělají mi +2 až 3 s/den),což je bomba a parádně čitelné a přehledné. Navíc přístup v chronoshop.cz je na dnešní dobu až neuvěřitelný, vlídnos,ochota atd. Takže Arcadie pro začátek víc než dobré !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odesláno

Vitej na foru! Jdes na to rozumne, krasnych hodinek je spousta a jak budes objevovat dalsi, muzou se Tvoje preference menit. Pokud jde o hodinky podobneho stylu jako je Akcadia, tak jeste omrkni Stowa Antea (napr. 390, prumer 39 mm), ktere jsou podle meho nazoru hezci. Jinak se nabizeji treba oblibene pilotky (nejlepsi jsou asi zase od Stowy, ale jsou mensi nez napr. Steinhart ci Archimede).

zdroj/source: www.stowa.de

Posted Image

Odesláno

Je to vážně dilema, nejraději bych vzal Archimede i Erardy a jedny nosil k obleku a druhé normálně, ale to je přesně to, kde jsem zatím nechtěl skončit, i když časem to tak stejně nejspíš dopadně. :D Každopádně ty bílo/modré Archimede Arcadia vypadají taky nádherně, původně jsem zvažoval jenom černo/stříbrnou variantu, ale tahle se mi daleko víc líbí v kombinaci s kovovým tahem. A i ty Stowa Antea se mi moc líbí, takže už teď si jsem jistý, že cokoliv koupím, stejně to bude jenom dočasné řešení, než zase narazím na něco nového. Ještě, že tu je ta sekce bazar, kde se dají nadbytečné kousky zase prodat. :)

Odesláno (upraveno)

Jen poznámka: Tu získanou závislost potvrzuji, před měsícem jsem si umanul, že začnu pomocí tohoto fóra shánět hodinky na běžné nošení. Ještě mi ani nedorazily objednané a už vím, že je budu mít na normální "lítání" a že něco podobného, co je právě tady propírané, taky pořídím... ať všichni svatí stojí s mou rodinou :evil::angel:

Upraveno uživatelem Marfil
Odesláno (upraveno)

Tak jsem se právě stal novopečeným majitelem Louis Erard Heritage a jsem z nich vážně nadšený, v reálu vypadají ještě daleko lépe, než na fotkách, navíc to jsou opravdové švýcarské automaty. :D Tak všem moc děkuji za cenné rady a hlavně bych chtěl touto formou ještě jednou poděkovat uživateli NIGHTinGALE za jeho vstřícnost a profesionalitu při prodeji. :clap:

Každopádně mám nadále v plánu zůstat tomuhle fóru věrný a pořídit jim v dohledné době nějakého bratříčka, jako má člověk dvě ruce a nohy, tak by měl mít taky minimálně dvoje hodinky. :D

• Dát hlas 1
Odesláno

Dobrý den,

na tohle fórum jsem narazil víceméně náhodou při hledání, co si koupit za nové hodinky a ihned jsem byl uchvácen a pohlcen. :rolleyes: Strávil jsem víc jak půl dne procházením všemožných příspěvků, abych si udělal alespoň rámcovou představu o tom, co si eventuálně pořídit. Nicméně rád bych se ještě zeptal na názor zkušenějších a povolanějších.

Chtěl bych švýcarské popř. německé automaty, pro začátek něco s cenou max. 15 tisíc, časem je třeba vyměním za něco lepšího. Nejsem však stále rozhodnut, jestli kupit nové, kde se mi opravdu líbí Archimede Arcadia, které jsou údajně kvalitní a přitom za hodně dobré peníze. Nicméně samozřejmě mě láká možnost koupit nějaké původně daleko dražší, které bych v obchodě za dané peníze určitě nepořídil. Konkrétně se mi hodně líbí tyhle Louis Erard: http://forum.chronom...s-valjoux-7750/

Vzhledem k tomu, že hodinkám vůbec nerozumím bych se nerad spálil a koupil třeba nějaký padělek či něco bez dokladu a záruky. Vím, že tohle si budu muset stejně rozhodnout sám, nicméně zajímal by mě i váš názor. Jestli by jste na mém místě úplného začátečníka raději šli po jistotě a koupili ty Archimede a nebo brali ty Louis Erard? Popř. jestli mi můžete doporučit ještě nějaké další zajímavé kousky v dané cenové relaci?

Předem děkuji za případné odpovědi.

Tak vítej, mě se stalo pře krátkou dobou to samé. Ty Louis Erard se mi také líbily, nicméně myslím, že se tady objeví ještě hodně zajímavých nabídek. Začínám chápat (zatím po troškách) co je to stát se chronomagorem....Myslím, že jedny stačit nebudou a navíc jsem zjistil, že si tady kolegové hodinky i mění...Tak si to užij a dlooouho vybírej, je to super

Odesláno

Tak jsem se právě stal novopečeným majitelem Louis Erard Heritage a jsem z nich vážně nadšený, v reálu vypadají ještě daleko lépe, než na fotkách, navíc to jsou opravdové švýcarské automaty. :D Tak všem moc děkuji za cenné rady a hlavně bych chtěl touto formou ještě jednou poděkovat uživateli NIGHTinGALE za jeho vstřícnost a profesionalitu při prodeji. :clap:

Každopádně mám nadále v plánu zůstat tomuhle fóru věrný a pořídit jim v dohledné době nějakého bratříčka, jako má člověk dvě ruce a nohy, tak by měl mít taky minimálně dvoje hodinky. :D

Tak koukám, že jsi byl odvážný a koupil hodinky, na které jsem dlouho koukal a moc gratuluji, myslím, že je to opravdu super kup a hezky si je užij. :smile_anim:

Odesláno (upraveno)

No zrovna díky tvému příspěvku jsem na ně poprvé narazil, ale taky jsem původně myslel, že budu vybírat daleko déle. Ze začátku jsem se spíš klonil k tomu koupit nějaké v klasickém obchodě. Pak jsem si ale řekl, že to risknu, když se mi fakt líbí, než mi je někdo vyfoukne a vyplatilo se. :D

Každopádně jak sám píšeš, pěkných hodinek se tu nabízí spousta a pořád se to mění, takže se nebojím, že by si dříve či později každý nevybral. Také budu nadále sledovat, co nového se objeví v nabídce a pokud mě některé opravdu zaujmou, pořídím jim ještě jednoho bratříčka. :)

Odesláno

Gratulujem k novemu prirastku, nech ti dlho a presne sluzi :clap:

A teraz si v tom a uz sa toho nezbavis ! Vitaj medzi chronomagormi ! :goof:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...