Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

farařskej:jj....mas recht presne o tom to je,,,toto sou telefony MI

kdyz mi slo o MI, mel sem Nokii8800 Sirocco Gold edition, nebo jak se to menovalo. Telefon co nic neumi a dobre vypada. Nikdy se nesnazil tvarit, ze umi fotit, ma velkou pamet, apod. Neuchvatil masy, ani ajtaky, vypadal draze a byl drahej.

jj to mas recht

Upraveno uživatelem quest987
Odesláno

Jeremy - neni to blbost :) Ja to mel jednodussi - z 3G bylo duvodu vice a hlavni byl ten, ze po upgradu na iOS 4.x se 3G stalo nepouzitelny, takze to byla spis nutnost, ze ktery mam radost!

Odesláno

Přesně tak jak říká spiderer 3g se hrozne zpomalilo a třeba multitasking byl zakázány .jsem z nej nadšený

A prohlížet na něm chronomag a ta spousta aplikaci o hodinkách je proste bomba:)

Odesláno

Ach jo.. Mám 3GS a 4 chci.. jen rozum říká, že je to blbost a mám počkat na další verzi..

Mám to stejně, naštěstí se mi víc líbí ten zakulacený design stávajícího typu a rychlost na 3GS je dostačující. Ale kolega už do něj šel a musím říct, že ten displej je bomba.
Odesláno

Ach jo.. Mám 3GS a 4 chci.. jen rozum říká, že je to blbost a mám počkat na další verzi..

Prave ze mezi 3GS a 4 je nejvice vylepseni a zmen, proto je 4 to nejlepsi v tuto chvili, co se da poridit, jestli ho chces jdi do nej, bude to stat za to (konecne multitasking, bomba displej, atd, atd....)
Odesláno

Prave ze mezi 3GS a 4 je nejvice vylepseni a zmen, proto je 4 to nejlepsi v tuto chvili, co se da poridit, jestli ho chces jdi do nej, bude to stat za to (konecne multitasking, bomba displej, atd, atd....)

Ospravedľnujem sa, nechcem tu rozputavať žiaden flamewar, ale ma jednu zasadnu chybu, kt priznavaju aj majitelia a tou je flash ;)
Odesláno

Nechci rozpoutávat žádný flame, ale ale tvrdit že nejlepší je přinejlepším nadnesené...

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Nechci rozpoutávat žádný flame, ale ale tvrdit že nejlepší je přinejlepším nadnesené...

tak naco to sem pises ? Ked sem nic nebudes pisat, nebude flame,proste ignoruj taketo posty a bude pokoj ;)
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Mas pravdu, co se tyce parametru tak je az treti :D http://www.mobilmania.cz/katalog-mobilu/sc-63-c-1/default.aspx?catalog=1&section=63 - kdyz se srovna Top 3 a budu vychazet z toho co je pro me dulezite:

Displej - vyhrava s velkym naskokem iP4

Velikost/design - vyhrava iP4, N900 zustala designem v praveku telefonu jako bylo MDA Vario a podobne, v roce 2005 bomba, dneska prisernost.. Ten Samsung je takovej plastak jehoz zpracovani pusobi celkem levnym dojmem..

Pamet - tady vede N900, ale k 32 GB v telefonu dokupovat jeste pametovy karty uz mi prijde uchylny :D Beru jako solidni kapacitu 16 GB aby se tam veslo to co potrebuju - MP3 + Navigace + Foto/Video + zbytek (Vic nez 10 GB jsem asi zaplneno nikdy nemel)

Vykon - N900 jsem videl jenom novou, ale technikou je celkem pozadu, Samsunga + iP jsem videl po cca 14 dnech provozu, oba cca zpoloviny zaplnene aplikacemi, hudbou atp a Android v Samsungu zacal byt celkem dychavicny, kolega ho pouziva a nyni ceka cca 3-5 vterin na otevreni seznamu hovoru, o vykonove narocnejsich aplikacich ani nemluve, ja na iP mam vsechno temer hned

Foto/video - vychazi +/- stejne, iP ma nejlepsi kombinaci - HD video/dioda - u ostatnich dvou kusu vyber jedno nebo druhe

OS - vede u me iP - mnozstvi aplikaci, jejich snadny transfer (zdarma) pri upgradu atp, Android dobry, ale v CR nemoznost vyuziti placenych app beru jako velkou nevyhodu, Maemo - uvidi se co z toho bude, mozna to bude jen dalsi z mnoha slepych ulicek..

Koukam, ze iP dostal na frak celkem vyrazne v multimediich diky tomu ze nema FM radio a Javu - kdyz jsem se to dozvedel, chtelo se mi brecet, FM radio jsem naposledy v telefonu zaplnul nekdy na podzim 2004, a Java? Ve srovnani napriklad s http://superiphone.cz/2010/09/epic-citadel-hra-jaka-tu-jeste-nebyla/ mi Java skutecne nechybi :D

Secteno podtrzeno, at kdo chce nebo nechce, je iP4 jednim z nejlepsich telefonu na trhu, pro nekoho nejlepsi, pro nekoho druhy/treti/paty, diky osobni zkusenosti je moje volba jasna, iP4 splnuje vsechno co chci nejlepe a to, ze nema flash me netrapi, Samsung s Androidem 2.1 ho nema take a u Nokie nevim, vetsinou nezjistuji dostupnost funkci, ktere nepotrebuju :D

• Dát hlas 1
Odesláno

Totálně OT, když tak to někam přešoupněmež:

Pořád nechápu v čem je ten displej nejlepší? Posted Image Myslíš tedy že je ten telefon nelepší v poměru výkon/cena? Protože to je pro mě asi nejdůležitější faktor. Je to jen blbý spotřební zboží na rok, dva. Srovnával bych imho s Desire, Galaxy S, Wave a podobně. Nokia podle mě momentálně pořádný telefon nevyrábí (snad to bude konečně N8?). Kapesní počítač N900 nepočítám a ostatní plastové hračky a "rádoby smartphone se Symbianem" taky ne.

Odesláno

BFG - tak u displeje se staci podivat na rozliseni a DPI - tam je to celkem jednoduche + dalsi parametr by mohlo byt vyuziti kvality displeje app/games, ktere dany telefon je schopny zpracovat a ktere pro nej skutecne existuji = v tuhle chvili je myslim iP dal nez Androidi Galaxy + Desire

Displej Samsung i9000 Galaxy S Apple iPhone 4 32GB HTC Desire (Bravo)

rozlišení displeje 480 × 800 bodů 640 × 960 bodů 480 × 800 bodů

jemnost displeje 233 DPI (8 440 bodů/cm2) 330 DPI (16 833 bodů/cm2) 252 DPI (9 846 bodů/cm2)

Co se tyce porovnani pomeru cena/vykon - ano pro me je nejlepsi a proc? Mam nakoupene aplikace/hry za cca 8.000 CZK = vzhledem k tomu, ze aktivne vyuzivam tak polovinu z nich tak muzu pocitat 4.000 CZK z ceny telefonu dolu, protoze nebudu muset nakupovat dane aplikace znovu, v tu chvili mi iP vychazi na 15.577 - 4.000 = 11.577, Desire u VF stoji 10.977 a Galaxy S 11.977, pokud bych zapocital vse, tak budu na cene jeste mnohem nizsi.. navic jak jsem psal (nevim jestli se to odo doby co jsem nemel Android nezmenilo), nemoznost nakupu placenych aplikaci s CZ SIM kartou beru jako velkou nevyhodu, free aplikaci je celkem dost, ale na placene, ktere znam z iP kvalitou nemaji.. Dale Desire ma malou vnitrni pamet, sice rozsiritelnou, ale malou, 500MB nestaci ani na navigaci po Evrope.. K pomeru cena/vykon se vaze i to, ze mi telefon zastoupi nekolik zarizeni a to telefon/navigace/mp3/video/foto/herni konzole - kdyz budu brat nejake zakladni ceny telefon 4k + mp3 2k + navigace 4k + foto/video 2k + herni konzole 2k (ceny odhaduji, nezajimam se o jednoucelova zarizeni), tak jsem ne nejakych 14k, vyhodu all in one je taky to, ze se nemusim starat jestli sebou to ci ono mam, protoze pokud nenecham telefon doma tak ano ;)

Pokud nekdo chce telefon na psani SMS a hrani hada, staci mu bazarova Nokia 6210 za 2 stovky a jeste bude spokojenej protoze mu telefon vydrzi nabitej 14 dni, pokud chce nekdo vsechno bude to drazsi a pak uz clovek vybira podle toho co potrebuje ;) Mel jsem spoustu telefonu s WM, Symbianem (zde byla jedina rada, ktera skutecne stala za rec a kterou Nokia bohuzel zarizla a to S80 v 9300/9300i/9500), Android (ty jsem mel pouze dva - HTC Magic + Legend - ani jeden nebyl spatnej, byly to solidni telefony, ale iP i ve verzi 3G me vyhovoval vice).. Spoustu dalsich telefonu se vsemi OS vidam kazdy den v praci, takze nemam zkusenosti nactene z MM nebo jinde z netu, ale vim co mi vyhovuje a i vim co je schopny to nejlip splnit.. Az si budu za rok, dva kupovat novej iP a budu mit nakoupenej SW za 15 tisic tak si treba reknu ze uz ho mam konecne zadarmo :D

Odesláno

Asi budu kacíř, ale...

Poté, co Nokia neustálým vylepšováním dovedla řadu komunikátorů až k nepoužitelnosti (poslední akceptovatelný byl 9300) a já jsem rozdupal vzteky E90ku (nechtěla zvednout hovor... nemohla.. zrovna stahovala mail... tedy jenom z Inboxu, za podsložky si musel člověk připlatit), jsem iPhone 3G měl k plné spokojenosti cca dva roky. Potom k plné zlosti cca 14 dní. Ano, 4.0 (a potom 4.0.1, žádná změna) - telefon se stal absolutně nepoužitelným, patřil jsem mezi těch pár šťastlivců, kterým se SMSky načítaly přes 30 vteřin i na prakticky čistém a nově přeflashovaném telefonu...

A protože jsem hlava poněkud tvrdá, tak tlaku "Nákup nového telefonu vyřeší problém, který jsme ti vlastní blbostí způsobili. Můžeš si za to sám, i když Ti ten update vnutily naše iTunes a Steve všude říkal, že to i na 3G běhá, jenom multitasking tam není. Tvůj Apple" nehodlám podlehnout.

Cestou z práce jsem z trucu pořídil cosi s Androidem (vyšlo to na pár korun - cca polovinu, co v té době iPhone 4) a jsem spokojený úplně stejně, jako předtím s 3G.

Jo - potom jsem ještě poněkud krkolomně downgradoval iPhone zpět na 3.1.3 a užívá si ho - včetně těch nakoupených aplikací - nejlepší manželka na světě. A je taky šťastná...

PS: ok, jsem vám zatajil, že už mám skoro půl roku iPad - takže jsem se apple návyků úplně nezbavil... je super, pouze přídavná arogance výrobce je zde ještě o trošku vyšší - česká klávesnice se možná letos stihne... a to se vyplatí...

Odesláno

indigo: ten článek je tak tendenční, jak to jen jde (ostatně na webu "superiphone" to nemůže být jinak). Když držím ty dva telefony vedle sebe, tak, jak je používám, nevnímám podstatný rozdíl. Centimetr před okem zase na pixel nezaostřím, takže tu "největší nevýhodu" nějak nejsem schopný vnímat... (a o 20% nižší rozlišení na o 15% větší úhlopříčce bude rozdíl vždy).

Z druhé strany by se to dalo třeba napsat taky tak, že iPhone má barvy vyblité a nedostatečně syté. Jediné, co z toho videa vidím, je, že oba jsou extrémně použitelné jako zrcátko (a přitom v reálu to zas tak hrozné není - oba ty telefony jsem měl v ruce na celkem prudkém slunci (v poušti u RAK :-) a byly normálně použitelné).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...