Přejít na obsah

Zkušenosti s díly z Parexa

Doporučené příspěvky

Tak už mohu dát celkem ucelený posudek na replikované díly na PS2 z Parexa.

Sklíčko -

Je prý kvůli pevnosti trochu silnější. Takže se s armovacím kroužkem do originál pouzdra nějak nechce vejít - to radši praskne. Řešení - trochu ho ubrousit, ale pak zbohem vodotěsnosti.

Nerez pouzdro - (zakoupil jsem letecký set)

Celkem hezké, jen lehce oblejší hrany kazí dojem. Krček na korunku mi připadá o chloupek kratší než u originálu, takže asi nic moc na vodotěsnost. Závit dýnka v pouzdře má až šlendriánskou vůli a připadá mi kratší než u originálu. Takže to má tendenci jít přes závit a navíc v případě silného tlaku při utahování to hrozí na dorazu přeskočením závitu. A to si můžete jít rovnou pro nové pouzdro a flexu na otevření původního.

Luneta -

Opticky zdařilá, jen není reliéfní, takže se asi dřív ošoupou indexy než u originálu. Ale to nehrozí - ona totiž je z nějakého obyčejného plastu a praská, takže se nejspíš stejně nestihne ošoupat. Co kus, to originál - každá má malinko jiný vnitřní průměr - některou nejde točit a některá se protáčí samovolně, ale najde se i přesná - občas.

Korunka -

Jak již bylo řečeno - není vodotěsná, takže z nouze cnost.

Ručky -

Opticky vypadají dobře, ale jak už informuje prodejce, tak lehce nesedí(prý vadná série). Zvláštní je, že u jednoho setu mi minutovka nešla nasadit - malý průměr otvoru na čep a u druhého setu mi minutovka z čepu padala a protáčela se - velký průměr otvoru na čep. Z toho nemám dojem vadné série, ale vadné výroby. Zase se může občas vyskytnout i přesný kus, takže to chce trpělivost. No a u těch nerezových je luminiscence ještě horší, než u cca 40 let starých originálů, což jsem myslel, že už ani nejde.

Ciferníky -

K těm se nemá cenu vyjadřovat, ty se prostě nepovedly.

Edit: Armovací kroužek u leteckých -

Prý ze starých zásob, ale je divné, že nesedí ty minutové bílé indexy - a u každého malinko jinak, to u původních nebylo asi nebylo, takže ?

Takže sice za málo peněz, ale hodně blbá muzika.

Shrnutí: :thumbsdown_anim:

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Luneta -

Opticky zdařilá, jen není reliéfní, takže se asi dřív ošoupou indexy než u originálu. Ale to nehrozí - ona totiž je z nějakého obyčejného plastu a praská, takže se nejspíš stejně nestihne ošoupat. Co kus, to originál - každá má malinko jiný vnitřní průměr - některou nejde točit a některá se protáčí samovolně, ale najde se i přesná - občas.

Dneska jsem trochu kutil. Dostal jsem jednu Parexo lunetu od váženého člena (děkuji). Na hodinky s vyměněným sklíčkem jsem ji prostě nedostal, na originál jsem ji jakžtakž nacvaknul, ale samozřejmě jsem s ní ani nehnul. Původně jsem vymyslel, že ji poladím smirkem, ale byl by to dost vopruz, tak jsem vzal nožík kapesní a na zkoušku ji zkusil zevnitř trochu oškrábnout. Šlo to dobře, tak jsem si trochu hrál a funguje to :smile_anim: za pár minut poladěno, luneta sedí jak pověstná p.del na hrnci a s trochu dobré vůle se dá i pootočit. Určitě by to ještě trochu sneslo a šla by i lehce otáčet, ale mám jenom jednu, tak jsem ji nechtěl zprasit, aby třeba neodpadávala, takže bastlení zdar :clap:

Ještě mě napadlo, stříknout ji třeba matným epoxidovým lakem, že by to jako zabránilo tomu otěru? Zkusím nějakého modeláře nebo někoho, kdo s tím dělá.

Odkaz ke komentáři

Dobrá zpráva :) Protože uvažuju o renovaci a chtěl bych tak ošetřit origo eltoňáckou lunetu, radši bych ten lak zkusil na Parexu, nemám představu, jak to bude vypadat, ale mohlo by to fungovat. Není tu nějaký pardubičák chronomagor, který by zaběhl nakoupit lunety do Parexa? Vzal bych jich víc na pokusy. Vyskytly se tu i nějaké info o slovenských a polských, je nějaký zdroj kromě auk.ra?, pokud ty na A nejsou také Parexo?

Odkaz ke komentáři

Dobrá zpráva :) Protože uvažuju o renovaci a chtěl bych tak ošetřit origo eltoňáckou lunetu, radši bych ten lak zkusil na Parexu, nemám představu, jak to bude vypadat, ale mohlo by to fungovat. Není tu nějaký pardubičák chronomagor, který by zaběhl nakoupit lunety do Parexa? Vzal bych jich víc na pokusy. Vyskytly se tu i nějaké info o slovenských a polských, je nějaký zdroj kromě auk.ra?, pokud ty na A nejsou také Parexo?

Do pardubek to mám cca 23 Km, ale byl jsem tam asi před 14ti dny a mám špatnou zprávu. Lunety prej už nejsou a další budou nejdřív za 3 měsíce :crying_anim02:. Za armovák chtěli 70 Kč, tak nevim ? Mám i ručně napsaný seznam přímo z krámu i s cenama :worried_anim:.

Upraveno uživatelem kutilprim
Odkaz ke komentáři

Do pardubek to mám cca 23 Km, ale byl jsem tam asi před 14ti dny a mám špatnou zprávu. Lunety prej už nejsou a další budou nejdřív za 3 měsíce :crying_anim02:. Za armovák chtěli 70 Kč, a lunetu 23 Kč , tak nevim ? Mám i ručně napsaný seznam přímo z krámu i s cenama :worried_anim:.

post-12888-013511800 1296767576.jpg

Upraveno uživatelem kutilprim
Odkaz ke komentáři

To nehoří, máme ČAS :D Ale mám prosbu, až tam zase někdy vyrazíš, dej vědět. Kdybys byl ochotný udělat nějakou akci jako třeba "Horhe brusné pasty", myslím, že nejsem sám, kdo by to uvítal.

Ano i ja bych se s dovolenim pridal....

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Jen tak mimochodem, měly by být už k mání ciferníky s lumi na PS 1 ve všech čtyřech odstínech, korunky, lunety (nevím jestli jen ten vnitřní kroužek, nebo celé), těsnění pod dýnko (to jsem vyzkoušel, je možná nepatrně slabší v průřezu, ale jinak průměrově sedí perfektně) a dále stříbrné ručky s fosforem.

Jestli ještě něco dalšího, to nevím. Co se týká kvality tak nevím, neviděl jsem.

Berte to jen jako informaci, ne propagaci a ani jako provokaci. Vím jaké rozporuplné reakce toto téma vyvolává. Nevím jestli je to dobře, že taková druhovýroba funguje - sráží to ceny zachovalých exemlářů. Na druhou stranu, alespoň nějaká ta drobnost je k mání a je lepší to koupit přímo ze zdroje než mnohem dráž od nějakého překupníka jako "100 % originál".

Je jasné že původní originál je prostě originál a nic se tomu nevyrovná.

Odkaz ke komentáři

Tak už to mají v nabídce:

http://www.parexo.pardubicko.com/?cap=13440

Je to mazec, to za chvíli dudou k mání i parexo orlíky. A koukal jsem, že se rozšířila řada ciferníků Č5SR o humberto cifr. :oneeyed02:

Edit: chybka

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odkaz ke komentáři

Byl sem tam ve čtvrtek.jednání velice ochotné(na rozdíl od jiných firem),ale s nabídkou je to slabé.Lunety nebyly (na PSII) a ciferníky co jsem koupil jsou takové skutečně odbyté.Jinak byly (snad) origo ručičky na letecké a sport automaty.Skla a armováky různých typů.Dýnka samotná v prodeji nebudou(na automaty).Těsnění a korunky jsem nakoupil i pár silnostěných plexi na sporty.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...