Přejít na obsah

OMEGA 30T 2SC

Kupa54

Doporučené příspěvky

Je tomu devět roků, co jsem pořádal pozůstalost po svém otci a při té příležitosti zjistil, že jeho válečné Omegy zmizely v propadlišti dějin.

Ty hodinky ho provázely velkou částí života a já je pamatuji, jak je měl pořád na ruce. Najednou jsem zjistil, že mi scházejí, stejně jako on. Začal jsem je hledat a tohle hledání mě přivedlo po mnoha letech a peripetiích až sem na CHRONOMAG. Otevřel se mi tady nový svět a poznal jsem virtuálně i osobně řadu lidí, jejichž názorů si vážím. Na ?tátovy? Omegy jsem málem zapomněl. Naštěstí existuje Aukro a tam jsem je jednoho dne uviděl. Možná, že už tam byly mockrát, ale tyhle měly i podobnou patinu číselníku. Takže konečně mám hodinky jako táta.

Omlouvám se za zdlouhavý úvod, ale tyhle hodinky mají podobný ? rodokmen ? jako ty tátovy. Byly zakoupeny těsně po válce v malém hodinářství v Litoměřicích a měly jen jednoho majitele. Pocházejí z dědictví.

Tak dost řečí, raděj dám pár fotek :)

post-2585-042577600 1284483011.jpg

post-2585-039582300 1284483021.jpg

post-2585-025770900 1284483033.jpg

post-2585-097395800 1284483047.jpg

post-2585-063369300 1284483057.jpg

• Dát hlas 5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jooooo!!! Muj kluk! Omegy a hezky. SC byla v tu dobu novinka a jeste se moc nepouzivalo. Mas hezkej kousek a s cifernikem by se teoreticky dalo neco delat... Ale ztratily by ono Vintage kouzlo. Strojek vypada dobre, sroubky nejsou ozrane od sroubovaku. Proste, jedna velka gratulace :-)

Odkaz ke komentáři

Vážení kolegové děkuji všem za názory :notworthy: .

Patina ciferníku není ve skutečnosti až tak nápadná, spíše odpovídá stáří hodinek.

Chybějící výplň rafiček mi dodělá můj dvorní hodinář a myslím, že víc s tím dělat nebudu.

Radime, ten tvůj kousek vypadá moc dobře a až zase budou v módě malé hodinky, naděláme s nima ještě parádu.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...