Přejít na obsah

Tough Solar - Pouze reklamní trik?

Doporučené příspěvky

Návštěvník Snow
Odesláno

Mám pocit, že si quartzik jen potřebuje opět rýpnout, toť vše k jeho počínání.  

Odesláno

No a ked uz sme u automatickeho podsvietenia tak zaujimava vlastnost solaru je ze automaticke podsvietenie sa pri solaroch nezapne ak je svetla dost je to dalsia skvela vlastnost solaru. Staci privod svetla priskrtit a autolume sa zapne samo. Pravda ale je ze ak v hodinkach napr spite a hodne pri tom mavate rukami, tak autolume da baterke hodne na frak v tomto su solary zas o kus lepsie lebo sa rano zas na svetle dobiju.

Návštěvník quartzik
Odesláno

Tyto hodinky mají většinou spoustu funkcí, které výrazně zvyšují spotřebu. Můžeš si během těch 10 let svítit kolik chceš, používat různé signalizace a alarmy, kompasy, barometry, teploměry, rádiové řízení si taky veme svoje...a o nic se nestaráš, neotvíráš hodinky, tudíž je nikdo ovíráním nezku... a nenarušuješ vodotěsnost.

To zní rozumně.

• Po roku...
Návštěvník Chilliluk
Odesláno

Dřív jsem solár dost odmítal, dneska si myslím, že zbytečný není, a že je to tak, jak píše tady většina: Když mají hodinky spoustu funkcí náročných na energii, jako různý senzory, radio, tak má solár smysl, protože bych se asi bál, že mi baterka klekne moc brzo a ty funkce bych se prostě bál tolik používat. Když jsou to ale klasický digitálky bez senzorů a radia, a navíc třeba ani nejsou vodotěsný jako většina hodinek s kalkulačkou a databankou, tak tam je solár k ničemu, když baterka tam vydrží roky, koupím jí naproti přes ulici a vyměním jí doma večer během 10-ti minut sám a neřeším žádnou vodotěsnost, tak prostě solár nepotřebuju a spíš by byl naobtíž (protože takovým hodinkám se v šuplíku nelíbí a nemůže se mi několik hodinek válet doma na stole jen proto, aby byly na světle, když zrovna nosím jiné). Takže je to podle typu hodinek takové individuální.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Přidám vlastní zkušenost:

Casio PRG40 bez solaru, nošené asi 4 roky, jejich funkce jsem využíval dost, baterka ( uvnitř jsou 4! ) vydržela vždy tak rok a půl až dva.

Casio PRW1500 ToughSolar - mám je chvilku, nosím je denně, funkce taky dost používám, indikátor nabití stále na maximum.

oproti tomu ale:

2x Casio Frogman, oboje se solarem, jedny nosím velmi sporadicky, druhé o maličko více, jejich funkce prakticky nepoužívám, sem tam podsvětlení a občas budík. Jakmile je venku dost slunce, není žádný problém, jakmile ale přijde sychravé podzimní a zimní období, tak do několika týdnů je nabití na "medium" a hodinky nelze dobít jinak, než je vystavit slunečnímu záření, i když návod tvrdí něco jiného.

Takže je to tak půl na půl, solar určitě smysl má, baterka určitě vydrží daleko dýl než normální, ale její stav nabití prostě kolísá.. Pod medium jsem se zatím nedostal ani jednou...

Odesláno

k-mart: jak už jsem to psal výše, Medium značí 90-14%(to jsem spočítal z doby nabíjení, tak to možná nemusí být 100%-ní pravda) nabití. Tak se není čeho bát.

Odesláno

Si myslím, že do budoucna už bez solaru to nepůjde, pokud klasické baterie nezakáže EU (jako se žárovkami :) ) tak to bude vyžadovat daná technologie např. Bluetooth 4.0 atd

Odesláno

Nejsem odborník na baterky, tak možná plácnu blbost. Ale jen jestli v těch akumulátorech není větší svinstvo než v baterkách(které rozumný člověk po použítí hodí do kontejneru pro ně určeného). Na 2. stranu dá-li bůh, tak nás za chvíli EU nebude zajímat a bude se o ní max. učit jako o odstrašujícím případu :)

• po měsících...
Návštěvník Seldon
Odesláno

Zdravím všechny,

v roce 2003 jsem si koupil tough solar hodinky aw-s90 - je to vcelku jednoduchý model s kombinací analogového ciferníku a digitálního displeje bez dalších speciálních funkcí.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Pár týdnů po nákupu jsem je reklamoval z důvodu nezvykle častého "umírání" z nedostatku energie. Po výměně akumulátoru za nový již vždy šlapaly bez jediného výpadku. Indikátor nabití je stále na "high", přestože běžně používám podsvícení a zejména v zimním období si moc světla neužijí, neboť jsou prakticky stále zakryté rukávem. Za těch 9 let fungují bezúdržbově, akorát časem odešlo poutko na pásku a postupně z plastových částí slézá stříbrné pokovení. Nosím je neustále, i při sportu - vydržely i plavání (a lehké potápění) v moři.

Prokázaly mi úžasnou mnohaletou službu, přece jenom už ale esteticky příliš nevyhovují, a tak se poohlížím po nástupci. Podmínkou je, aby vybraný model měl minimálně stejnou nebo lepší mechanickou odolnost a životnost. Potřebuji kombinaci mechanických ručiček a velkého čitelného LCD displeje s podsvícením + digitální stopky a celkově co nejmenší velikost (hlavně tloušťku) a hmotnost. Zdá se ale, že rovnocenný model momentálně u žádného výrobce není k sehnání - buď jsou příliš velké, nebo jim chybí některá z vlastností aw-s90. Koukal jsem i na dražší modely od Citizen, ale tam je zjevně upřednostněn design před funkčností. Nevíte tedy o nějakém vhodném kandidátovi?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...