Návštěvník quartzik Odesláno 23. září 2010 Nahlásit Odesláno 23. září 2010 (upraveno) Když jsem se tak zamýšlel nad Casio patentem Tough Solar, dospěl jsem k takovému názoru, že je to pouze reklamno-komerční trik. Mám takový pocit, že Casio se nás snaží přesvědčit, že Tough Solar = bezúdržbovost a ochrana přírody. Ale vždyť ani ten kondík, co je tam uvnitř nemá neomezenou životnost. Co jsem četl, tak možná 10 let a pak se musí vyměnit jako klasická baterie. Já si myslím, že Tough Solar oproti klasické baterii nemá žádné výhody, spíš bych řekl, že je na tom o něco húř. Vždyť si jen vzpoměnte, kolikrát se člověk diví, proč spadl ten podělanej indikátor na polovinu, když byl ještě před chvílí full. Ta nejistota je asi hlavní minus. Co si myslíte vy? Je třeba takovýhle hodinky od Casio ignorovat? A dá se to ještě vúbec dneska, když Casio si na tom doslova zakládá? Díky za váš názor. Upraveno 23. září 2010 uživatelem quartzik
Senseeei Odesláno 23. září 2010 Nahlásit Odesláno 23. září 2010 Ja ich teda mam tiez kratko, a pouzivam ich menej, ale za tu dobu nebol indikator na Medium ani raz. Ak to vydrzi desat rokov, misia je splnena si myslim a mozno to vydrzi este viac.
Návštěvník quartzik Odesláno 23. září 2010 Nahlásit Odesláno 23. září 2010 No ale k čemu je vlastně to dobíjení sluncem? Mně to prostě nedává smysl. Co se tím ušetří, jaké to má výhody? No vono je to pěkný, hele mám hodinky, co se mi dobíjí sluncem, ale beztak je tam vlastně pouze jistý druh baterie, která vydrží téměř stejně, jako klasická. Mně to přijde jenom jako nalákat lidi...
Návštěvník quartzik Odesláno 23. září 2010 Nahlásit Odesláno 23. září 2010 Ja ich teda mam tiez kratko, a pouzivam ich menej, ale za tu dobu nebol indikator na Medium ani raz. Ak to vydrzi desat rokov, misia je splnena si myslim a mozno to vydrzi este viac. Vážně? A jaké máš hodinky, smím vědět? A nosíš je hodně? Dík 1
Návštěvník quartzik Odesláno 23. září 2010 Nahlásit Odesláno 23. září 2010 A víte, co by mě ještě zajímalo, jestli se ten článek uvnitř dobíjí i denním světlem, nebo pouze přímím slunečním zářením. Jestli jenom sluncem, tak to je podle mě další minus... 1
Karlos Odesláno 23. září 2010 Nahlásit Odesláno 23. září 2010 No ale k čemu je vlastně to dobíjení sluncem? Mně to prostě nedává smysl. Co se tím ušetří, jaké to má výhody? Mně to přijde jenom jako nalákat lidi... Uhodl jsi. O co jinýho jde výrobci, než o to prodat, čili nalákat zákazníky? To je jejich jediná snaha. Solární a eko a zelené a obnovitelné zdroje, to jsou dnes velice dobře prodávající slova. A že to ve skutečnosti není ani eko, ani to nic neušetří? Koho to zajímá? Hlavně že zákazník koupil 1 1
burina Odesláno 23. září 2010 Nahlásit Odesláno 23. září 2010 (upraveno) A víte, co by mě ještě zajímalo, jestli se ten článek uvnitř dobíjí i denním světlem, nebo pouze přímím slunečním zářením. Jestli jenom sluncem, tak to je podle mě další minus... Používám "Citizen" s ECO DRIVE už více jak 11 let nikdy jsem se nestaral o nějaké nasvěcování - dobíjení. Jen je nosím na ruce. A vše šlape jak má. A myslím si, že výhoda takého zdroje je i v tom, že nevíš jakou zrovna koupíš baterku a nemusíš hodinky každou chvilku rozebírat. (vodotěsnost) Upraveno 23. září 2010 uživatelem burina
Návštěvník quartzik Odesláno 23. září 2010 Nahlásit Odesláno 23. září 2010 A myslím si, že výhoda takého zdroje je i v tom, že nevíš jakou zrovna koupíš baterku a nemusíš hodinky každou chvilku rozebírat. (vodotěsnost) No nevím. Co jsem četl, tak prý je to se životností stejný. A problém je i v tom, že taková nabíjecí baterie je mnohem dražší než obyčejná. Takže jestli tady Casio něco tvrdí o levnějším provozu, tak jednoduše lže...
undertaker Odesláno 23. září 2010 Nahlásit Odesláno 23. září 2010 Súhlasím z burinom CITIZEN a ich ECO DRIVE je na trhu už pomerne dlho a je to osvedčená technológia tiež vlastním už niekoľko rokou CITIZEN NIGHTHAWK a nemám z nimi jediný problém sú presné a bezúdržbové. Casio len robí reklamu okolo niečoho čo vobec nie je nové len pre zvýšenie predaja svojich hodiniek ... 1 1
Dantechno Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 Casio len robí reklamu okolo niečoho čo vobec nie je nové len pre zvýšenie predaja svojich hodiniek ... Stejne jako Citizen s EcoDrive 2
gougy Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 No nevím. Co jsem četl, tak prý je to se životností stejný. A problém je i v tom, že taková nabíjecí baterie je mnohem dražší než obyčejná. Takže jestli tady Casio něco tvrdí o levnějším provozu, tak jednoduše lže... 1. kolika % lidí vydrží laciné hodinky déle než 10-15let? (minimální odhadovaná životnost akumulátoru) 2. rozhodně vydrží déle než naprostá většina běžných baterií (2-3 roky a pak výměna baterky a těsnění) 3. moc bych solar ocenil v ladičkách, tam měním baterku každý rok a něco 4. dnes si na odpoledne vezmu nějaký SOLAR na oslavu tohoto tématu 2
wave ceptor Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 Samozřejmě že má solar výhodu, dobíjí se i na denním světle, tak i v osvětlené místnosti.nejrychlej se nabije na slunci venku to je jasné. A jestli ten akumulátor vydrží 10 let tak je to super né, normálně vydrží baterka průměrně 2 roky.Kdo to má pořád měnit, a tak jestli se vymění jednou za 10 let akumulátor za 300kč tak není co řešit. Vlastně já bych ho neměnil vůbec , zase bych obměnil hodinky.... 1
African Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 Jako příklad ti dám např. Casio ABC na baterku a Casio ABC Solar. Pokud budeš s ABC denně dělat, baterka ti vydrží max. rok ne-li půl :-) Solar půjde okolo 10 let. Co se týče Ekologické stopy, tak je asi jasné, že větší zátež přírodě dáš výrobou a likvidací 10-20 baterií, než li jednoho akumulátoru. Co se týče úspory peněz, tak si to můžeš spočítat: 10x30Kč baterie + 10x test vodotěsnosti 100Kč + práce 10x50Kč (a to jsem hodně levný) Výměna Tough Solar akumulátoru včetně práce a testu vodotěsnosti je 600 Kč. Není to 3x méně?? :-) Pro mě je Solar Nr. 1, ale samozřejmě ho musíš umět využít, jako vše. Můj otec např. teď koupil Casia, minuty-hodiny-vteřiny, kde baterka vydrží 10 let, tam je Solar asi opravdu zbytečný. 2
JHonza Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 Já bych dal za pravdu Vlastimilovi. U hodinek se základní funkcí je to asi zbytečný přepych, ale tam, kde se aktivně využívají další funkce (světlo, budík apod.) to asi znát bude. Navíc mám dojem (seriózní hodináři prominou ), že měniči baterek používají nějakou "special edition" baterek, kde hlavním měřítkem kvality je co nejmenší životnost. Jak jinak si mám vysvětlit, že mi např. původní "desetiletá" lithiová baterie v hodinkách CASIO vydržela při dost bohatém využívání budíku cca 7 let, vyměněná (značková) ve stejném režimu jen 2 roky? Nebo když baterka vyměněná odborníkem v běžných kvarckách vydrží mnohem míň než baterka koupená v tržnici?Nehledě na náklady, myslím, že do hodinek se má lézt co nejmíň. A těch 10 let, které má akumulátor vydržet, myslím zhruba odpovídá celkové životnosti takových hodinek. 1
noviisek Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 Já taky fandím solárnímu dobíjení kondenzátoru. Jenom mi vadí, že třeba u mudmanů ten solar úplně změnil vzhled displaye hodinek a to se mi nelíbí. Na vzhledu to podle mě nepřidá, ale u některých to ani není vidět. Jinak jako technická vymoženost je to super. Když přišly strojky na baterku, tak se o tom taky nemluvilo asi jenom dobře. Určitě někdo řekl, je to drahý, to já si ty hodinky budu natahovat sám a ušetřím. 1
Traveller Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 Mám hodinky Pulsar se slunečním nabíjením a mám je již 13 let. Navím, zda tak dlouho vydrží nějaká baterie, ale já je nikdy neotvíral, nic neměnil. Prostě je jen spokojeně užíval.
ramon Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 Tyto hodinky mají většinou spoustu funkcí, které výrazně zvyšují spotřebu. Můžeš si během těch 10 let svítit kolik chceš, používat různé signalizace a alarmy, kompasy, barometry, teploměry, rádiové řízení si taky veme svoje...a o nic se nestaráš, neotvíráš hodinky, tudíž je nikdo ovíráním nezku... a nenarušuješ vodotěsnost.
cali Odesláno 25. září 2010 Nahlásit Odesláno 25. září 2010 kolegovia pisu spravne... vyhoda solaru je v tom ze hodinky mozu byt neporovnatelne "zravejsie" za najzravejsiu funkciu sa povazuje samozreme svetlo, dalej, zvuk tiez radio..... dalej ak by sme isli do analogu tak honenie ruciek po ciferniku pri zmene funkcii tiez baterke na zivotnosti nepridava tu je solat IMO skoro nutnnost solar nie je ani odolnejsi ani ekologickejsi ani lacnejsi len proste hodinky mozu mat spustu zravych funkcii sucasne tot jedina zasadna vyhoda solaru zbytok budu asi fakt trochu marketingove namotavky
cigi Odesláno 27. září 2010 Nahlásit Odesláno 27. září 2010 to natahování je přeci jenom nejekologičtější, nejtrvanlivější solárko by třeba pro mne asi nebylo, protože quartzky skladuju ve tmě a nenosím denně, ani týdně, baterka je baterka, běží a běžíale jinak je to myslím prima rozšíření nabídky a pro ty přídavné funkce - baterka, budík a tak má jistě smysl - viz výše.
miccalek Odesláno 27. září 2010 Nahlásit Odesláno 27. září 2010 Pokud máte zapnuté automatické osvětlení displeje, tak obyč baterka jde hodně rychle do kytek. Iluminátor žere hodně energii a během dne ani nevíte, kolikrát se vám podsvícení zapne, když máváte tolik rukama jako já Čili pro mě je solární dobíjení výborná vlastnost.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se