Přejít na obsah

Kočka?

pete

Doporučené příspěvky

Moc děkuju za radu, ono to vypadá, že nebyla vyhozená dlouho a podle mne se netoulala venku, spíš ji vyhodil někdo tady z baráku. Prý ji už odpoledne našla jedna starší paní za dveřmi, ale zjistila, že nikomu nechybí, tak ji vyhodila ke sklepům... No jo, no, co už... Ale šacoval bych to tak, že byla jenom pár hodin v baráku, jen měla hlad a byla hrozně ustrašená. Asi si ji někdo pořídil a vyhodil po pár hodinách nebo dnech... Před pár lety tu našli pět koťat v popelnici, někteří lidé jsou prostě takoví...

Řekl bych, že zdravotně bude v poho, kolem očí se jí nedělá žádný sajrajt (vůbec, ani ospalek, nic), uši taky ok, ale k veterináři jí samozřejmě vezmu, jen musím koupit nějakou přepravku a najít nějakého blízko, nemám auto a MHD bude asi v kombinaci s přepravkou trochu boj...

Zítra sem dám fotku, už se tak nebojí, tak se nechala vyfotit...

Ospalky nejsou známkou nemoci, u všech koček by se měly denně, nebo aspoň semtam, čistit, obzlváště u těch světlých, aby jim neztmavla kolem očí od špíny srst. I když jsou kočky čistotné, tak na tuhle část těla nějak kašlou :-D Upraveno uživatelem Drexxy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den, měl byste prosím nějaké doporučení co/kde? Jak říkám, já nikdy kočku nechtěl a neměl :-)

Jinak kotě se zdá být OK, už za mnou i přijde na zavolání, odpoledne zase prospalo v mé posteli, už se ani tolik nebojí, snad to bude v pohodě...

Já je beru na veterinu jen když jim něco schází. Ty tablety koupíte v lékárně nebo ve zverimexu, tam Vám poradí, je to podle váhy kočky, u kotěte budou stačit i na příště. Ono pokud by kotěti něco bylo dá to vědět viz třeba Giliova kočka výše.

Jinak kočky jsou dost náchylné na nachlazení, klidně i rýmu dostanou. Ale s tím se nedá nic dělat, je to jako u lidí.

EDIT: tím jsem chtěl napsat, že by možná bylo lepší, kdybyste ji tam nenosil pokud jí nic není a nechal ji trochu víc na Vás zvyknout.

Upraveno uživatelem Dr.Watson
Odkaz ke komentáři

Chlapci poradte, prosim. Synator ma masiruje uz mesiace ze velmi chce macku. Do bytu! NemAme s takym niecim skusenost. Uvazujeme o europskej kratkosrstej, alebo Radgal. To su dva modely ktore su zlatucke :-). Do bytu chlapi, kozena sedacka, plavajuca podlaha v byte- da sa to ? Pocas mojich nocnych smien bude musiet byt sama doma , maly ju chce mat u mna. Tak neviem ci by sa to dalo, hm...

Odkaz ke komentáři

Ono je to úplně jedno, povaha se stejně projeví až časem. Nebál bych se starší kočky, třeba útulkové ( pouliční směs )...tak okolo roku a vejš....bude naučená na záchůdek, dámičky ( a mrchy ) jsou stejně všechny.

Do místnosti s koženou sedačkou bych jí asi nepouštěl, žádnou...rády si hledaj škrabadla, kde se jim zlíbí a ta sedačka by to mohla ošklivě odnést.

Jinak klasika, hajzlík ( krytej, nekrytej....podle toho, na jakej je zvyklá / nebo si zvykne), nějakej pelech ( stejně si, potvora, najde vlastní místečko.....pár hraček ( Salma si zamilovala šustivej tunel pro kočky )...škrabadlo......není to žádná věda, ony jsou fakt na pohodu.

Hlavně mysli na to, že místnost, kam nechceš, aby lezly, musíš důsledně zavírat a když se "vydaj na průzkum" , tak vyhánět. Zapamatují si to a pak už tam ani samotné nejdou.

Pečlivě vybírat hajzlík ( alespoň 2x denně ) , jsou to fajnovky a na pročůrané/prokaděné stelivo nepůjdou ( stejně, jako bys asi ani Ty nešel na pokálenou mísu )...pak vykonají potřebu vedle. Jo...a pozor ( kdyžtak konzultuj tam, odkud budeš brát)...některé kočky jsou háklivé na to, že jsou delší dobu doma samotné...potom se mstěj...právě čůráním a kálením mimo hajzlík....kamarádka s tím měla velký problém a nakonec musela kočku dát pryč.

Řešením mohou být dvě kočky.....jedinej rozdíl(oproti jedné) je ten, že víc sežerou...jinak si vyhrají spolu, není jim smutno...mazlit a tak se stejně choděj, jak se jim chce. A já zatím nezažil, že by se jim chtělo oběma naráz :lol:

Odkaz ke komentáři

Já sice kočku nemám, ale chystám se na ni. Narozdíl od psa nezničí podlahu, většinu dne prospí, nekňučí žalem, nemusí se venčit. Jen pozor na jedovatý květiny a křehké předměty. Kluk bude nadšenej, věřím.

Trochu se pleteš, viz můj příspěvek...dokáží být pěkně mstivé. A že by většinu dne prochrápaly, tak to vůbec :)

4 Milis....máš zdatného lovce :lol2: Pokud si ho, přecejen, vezmeš do bytu...bude mu to chybět. Takže teď už bych to nedělal ( viz Tvůj dotaz před asi týdnem/dvěma ? )

Odkaz ke komentáři

Trochu se pleteš, viz můj příspěvek...dokáží být pěkně mstivé. A že by většinu dne prochrápaly, tak to vůbec :)

4 Milis....máš zdatného lovce :lol2: Pokud si ho, přecejen, vezmeš do bytu...bude mu to chybět. Takže teď už bych to nedělal ( viz Tvůj dotaz před asi týdnem/dvěma ? )

Njn, to už teď tam asi zůstane. Zkusím ho naučit k sousedoj do králíkárny na zajíce.
Odkaz ke komentáři

¨no vidíš a já furt doufám, že mi nebude bloumat po bytě a mňukat...třeba chytnu dobrou povahu, která se nebude mstít, ale taky vyjdu s leckterou mrchou :)

Chtěla jsem gerhardovi napsat, že se kočky nemusí v bytě bát.

Odkaz ke komentáři

Este ma napadla otazka, co sa tyka pachu. Nie je to citit velmi, ked sa otvoria dvere do bytu?

To je mezi lidma všeobecně rozšířený omyl. Kočky N.E.S.M.R.D.Ě.J ( zgurvenej hlídač sprosťáren).....jasně, když použijou záchůdek, tak chvilku jo - stejně, jako když udělá bobek kdokoliv jinej ( zcela jistě taky 2x nevoníš, když konáš ).

Nebaštěj přece fialky....pokud budeš pravidelně čistit ( alespoň 2x denně ) záchůdek a tak jednou za 14 dní měnit stelivo...žádný problém.

EDIT -

4 Fanda H - jo, takhle to začíná....:lol2: Žrádlo.....furt a furt a furt..... :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...