Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

mohl by prosím někdo ze šťastných majitelů zvážit Longines Hydroconquest? Zajímal by mě konkrétně model 41mm - L3.642.4.56.6, nebo i 39mm - L3.641.4.56.6, případně 39mm quartz -L3.640.4.56.6.

Děkuji.

Odesláno

Stále ještě vybírám. Hydroconquesty vypadají velice dobře a cena je také lákavá. Jen jsem někde četl, že jsou hodně těžké. Bohužel je nemůžu nikde sehnat naživo, abych si je osahal. Pokud bych se rozhodnul pro Omegy, tak to vypadá na bondovky v quartzu (nějak se mi za bondovky nechce dávat více peněz) nebo PO 42mm "se vším všudy, tedy s automatem". Musím si také ujasnit, jaký budget na hodinky vyčlením. V každém případě dík za rady v sekci Omega.

Odesláno

Mam ich preave na ruke . Mal som ak OMEGY GMT Seamster a myslim ze Omegy su niekde inde,avsak Longines ma dobre obutie na ruku,tah je k setrny a hladky ziaden problem,co sa tyka vahy myslim Omegy boli tazsie a citil som ich viac na zapasti.

Odesláno (upraveno)

Co im treba vytknut je slabsia svietivost v noci, s Omegami nie je mozne porovnavat ale nakolko nepotapam je mi to sumafuk...Sedia ale vynikajuco robia 2sec+/day mozem odporucit,okrem svietivosti niet naco si stazovat.

post-1780-040554400 1285628293.jpg

post-1780-043653600 1285628562.jpg

post-1780-036934200 1285629135.jpg

Upraveno uživatelem gerhard
Odesláno
  V 27. 9. 2010 v 22:05, 'abbot' napsal:

41.5 mm automat na kovu 165.8 gramů při velikosti na moje zápěstí (hodně malý) ...

Dik za toto info, jsem totiz lehce zmaten. Udaj o vaze neni nikde moc uveden, v zadnem obchode v Praze je v soucasne dobe nemaji, na watchuseek na ne nekdo psal review a uvedl pro model 41mm hmotnost 165g, ktera presne odpovida tve. Ja jsem jeste poslal dotaz primo do Longines, odkud mi dnes prisla takovato odpoved:

Model L3.642.4.56.6 = 191,770 gr.

Model L3.641.4.56.6 = 171 gr.

... a pak se v tom vyznejte :crying_anim02:

Odesláno

Že seš to ty, tak sem vyhrabal i etuji se sundanejma dílkama takže komplet :) :

Hodinky bez 4 dílků a 4 stěžejek

165,8g

Hodinky se všema dílkama a stěžejkama

190,1g

1 dílek s 1 stěžejkou

6,1g

Dovážení hodinek bez tahu se mi nechce, protože v týdnu najdou nový domov a nerad bych je budoucímu majiteli odřel ....

Váženo na digitální váze čínského původu koupené na ebayi s kapacitou 0,1g x 500g, takže věřim, že nějaká odchylka být může, ale na to moje vážení je přesnost dostatečná :) ...

• Dát hlas 2
Odesláno
  V 28. 9. 2010 v 8:32, 'abbot' napsal:

Že seš to ty, tak sem vyhrabal i etuji se sundanejma dílkama takže komplet :) :

Hodinky bez 4 dílků a 4 stěžejek

165,8g

Hodinky se všema dílkama a stěžejkama

190,1g

1 dílek s 1 stěžejkou

6,1g

Dovážení hodinek bez tahu se mi nechce, protože v týdnu najdou nový domov a nerad bych je budoucímu majiteli odřel ....

Váženo na digitální váze čínského původu koupené na ebayi s kapacitou 0,1g x 500g, takže věřim, že nějaká odchylka být může, ale na to moje vážení je přesnost dostatečná :) ...

Díky moc, tohle jsou naprosto vyčerpávající informace. Nenapadlo by mě, že 4 články váží tolik. Jelikož mám ale podobnou "větvičku" jako Ty, dostal bych se také na cca 165g. Ještě jednou dík. Zed.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Ať hledám, jak hledám, nikde jsem neobjevil pohled na kalibr ETA u Longines Hydroconquest L3.642.4.56.6 :-(

Nemáte někdo obrázeček, nebo aspoň info, zda-li je nějak hezky dekorovaný, popř. Longinsem upravovaný?? Od takovéto značky bych to osobně očekával"

Odesláno

K Longines Hydro Conquest mám ještě jeden praktický poznatek. Omlouvám se za neodborný výraz, ale ty "tři dírky na sponě", kterými se dolaďuje délka tahu jsou dost blízko sebe a jsou jen tři. Vzhledem k tomu, že dílky tahu určené k vybrání jsou docela velké, může se stát že tah nebude sedět úplně dobře. Takový případ se stal mně. Když přidám jeden dílek a jsem na poslední dírce na sponě, hodinky mi sjíždí jak po másle. Když ten dílek vyberu a jsem na první dírce na sponě, hodinky mně škrtí. Bohužel žádné stádium mezi tím už není :-(.

Ale není to neřešitelné. Stačí trošku zhubnout a nebo přibrat.

Odesláno (upraveno)

Děkuji, vypadá to jen na pozlacené rytiny, ikdyž superman nejsem a do kalibru tedy nevidím" Každopádně majitelé tvrdí jak moc jsou přesné, málo natáhlé, plně natáhlé a v různých pozicích stále stejné výsledky max.+- 2s/den. Tak jsem myslel, že si je Longines něják dolaďuje dle svého gusta :-)

Upraveno uživatelem Vlastimil7664
Odesláno (upraveno)

P Hajda: No, už mne jen napadá, že pokud tam je prostor (jestli máš sponu jako na fotce) a stačila by ti dírka navíc tam jak je ta červená tečka, najít někoho kdo má stojanovou vrtačku a vrtáčky do plošných spojů a tu dírku prostě vyvrtat. Šikovnej člověk by si s tím určitě poradil a vypadalo by to jako z výroby Posted Image

post-13058-016750000 1288105273.png

Vlastimil7664: jestli nekecaj tak to je hodně dobrý, nevím jak moc tu ETU Longines upravuje, ale budu jim psát ohledně mých hodinek (L667 / ETA7750, tak se jich poptám jestli něco prozradí Posted Image

Upraveno uživatelem Tazz
Odesláno
  V 26. 10. 2010 v 15:03, 'Tazz' napsal:

P Hajda: No, už mne jen napadá, že pokud tam je prostor (jestli máš sponu jako na fotce) a stačila by ti dírka navíc tam jak je ta červená tečka, najít někoho kdo má stojanovou vrtačku a vrtáčky do plošných spojů a tu dírku prostě vyvrtat. Šikovnej člověk by si s tím určitě poradil a vypadalo by to jako z výroby Posted Image

post-13058-016750000 1288105273.png

Tato kacířská myšlenka mne už taky napadla, ale nějak jsem neměl koule ji dotáhnout. Ale je fakt, že i kdyby se něco nepovedlo, tak to nebude zas taková katastrofa.

Odesláno

Je mi jasný, že to není nejlepší varianta, ale jiná se bohužel nenabízí. Jak říkám, šikovnej člověk to zvládne levou zadní a nebude to ani poznat. Jinak takovej problém není jen na těchto hodinkách - mám Longines Conquest, tam je spona úplně jinačí a jediný co lze štelovat je ubírání nebo přidávání článků, takže buďto škrtí nebo je to lehce velkýPosted Image, teď jsem na ně, ale pořídil kůži od p.Šímy a to je jiné kafe Posted Image - to mám tak na zimu a na léto tam plesknu zase tah.

Odesláno

To TAZZ: Tak pak dej vědět, co ti odepsali" Na ostatních forech jsem se dozvěděl velmi odlišné názory. Jeden trvdí, že je tam upravená top modifikace od Ety, stejný kalibr, jaký používá např. firma Ball (více kamenů, jiný vlásek atd.)

Ovšem hned další lidi tohle popřeli a tvrdí, že tam klasika a je pouze upravený rotor a datový věnec :-) Tak těžko říct.

Odesláno (upraveno)

TO Vlastimil7664: takže zde odpověď kterou jsem dostal sice až na podruhé, ale přece, bohužel nesdělili konkrétní detaily co je upraveno: "Longines L667 is based on the Elaboré and is later decorated and adjusted in relation to our technical specifications."

Jediné co vím je, že standardně má 7750 datumovku, den v týdnu a rezervu 48h, L667 má jen datumovku, rezervu 46h a dekoraci na rotoru, oba dva jsou s 25 kameny. Další rozdíly bohužel neznám.

Upraveno uživatelem Tazz

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...