Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Je Benzinger hodinář nebo jenom rytec? Má "upgrade" a dekorace starých strojků smysl? Líbí nelíbí a proč. Nakonec, je to jenom další přestavba kapsáčů.

Blue Wave (Minerva, 1925)

Posted ImagePosted Image

viz

The Minute Repeater 2 (Patek Philippe, 1887)

Posted ImagePosted Image

viz

• Dát hlas 1
Odesláno

co jsem si tak precetl tak je to takovy restaurator a umelec. myslim jako to studio. otazka jestli ponechat stare strojky jak jsou, ponechat jim historicky punc nebo je takto vymazlit? ja bych rekl, ze par kousku klidne tuhle upravu muze podstoupit a me se to libi. komu se to nechce cist, tak jen ze cena je nekde kolem 89.000 ? a studio je vybaveno starymi stroji

Posted Image

Odesláno

Pro mmě je to už trochu přezdobené ale práce pěkná. Dívám se na to tak, že než přišel Benzinger a Hřib, Ukrajinci a Poláci, byly ty strojky plonkový a válely se lidem po šuplíkách zcela bez užitku.

Takže mám pocit, že jakákoliv záchrana takového strojku pro jeho další život je asi dobře.

Odesláno

Jiné než staré stroje pro gilošování, pokud vím, ani neexistují. Šťastní lidé, kterým se je povedlo získat, nebo uchovat.

ja to cetl jen v rychlosti, ale prislo mi, ze maji tu dilnu celou vybavenou starymi stroji. ne jen pro gilosovani. ale jak rikam, cetl jsem to zrychlene
Odesláno

ja to cetl jen v rychlosti, ale prislo mi, ze maji tu dilnu celou vybavenou starymi stroji. ne jen pro gilosovani. ale jak rikam, cetl jsem to zrychlene

No já viděl na obrázku gilošírky, tak jsem o nich psal. :wheelchair: Jinak si myslím, že "staré" stroje jsou pro individuální práce nenahraditelné.
Odesláno

Mně se to líbí a hádám že rozložit, dekorovat a zase složit takovejhle stroj bude vyžadovat hodináře, určitě ne "jen" rytce. Je to krásná práce, ale cena mi přijde dost nesmyslná. Jo, kdyby k tomu měl vlastní pouzdra, kalibr a všechno tak je to snový :)

Návštěvník Kamil
Odesláno

Takže mám pocit, že jakákoliv záchrana takového strojku pro jeho další život je asi dobře.

Dají se takové hodinky normálně nosit na ruce? Někdo mi říkal, že většinou nemají tlumič nárazů, jak byly původně určené na nošení v kapsičce vesty. A jakékoliv škrtnutí o futra nebo lehký dotyk je rozhodí.
Odesláno

Dají se takové hodinky normálně nosit na ruce? Někdo mi říkal, že většinou nemají tlumič nárazů, jak byly původně určené na nošení v kapsičce vesty. A jakékoliv škrtnutí o futra nebo lehký dotyk je rozhodí.

Asi bude záležet na velikosti portmonky, schopnostech, zkušenostech a vybavení hodináře.
Návštěvník Kamil
Odesláno

Asi bude záležet na velikosti portmonky, schopnostech, zkušenostech a vybavení hodináře.

Nemůžeš to trochu upřesnit?
Odesláno

Dají, ne ale do Kolbenky. Chci říci, že je to tak, jsou opravdu choulostivé na náraz a "rozhození" by bylo to nejmenší. Nejčastěji to bude ulomená setrvační hřídel a rozmašírované kameny.

Takže bych řekl, že se hodí na nošení k reprezentaci a třeba do společnosti.

Jaký vliv na tohle může mít šikovnost hodináře, jak tu píše kolega, to já nechápu.

Odesláno

Dají, ne ale do Kolbenky. Chci říci, že je to tak, jsou opravdu choulostivé na náraz a "rozhození" by bylo to nejmenší. Nejčastěji to bude ulomená setrvační hřídel a rozmašírované kameny.

Takže bych řekl, že se hodí na nošení k reprezentaci a třeba do společnosti.

Jaký vliv na tohle může mít šikovnost hodináře, jak tu píše kolega, to já nechápu.

Já když jsem ve společnosti, tak se někdy peru. Jako Masaryk.
Odesláno

Existují i úpravy s přidáním incabloku. Pokusím se nějakou referenci najít. Na starých amerických strojcích to někdo zkoušel. No je to otázka ohledně následné autentičnosti toho strojku a tak. Ale jak píše mechano, pokud by se měl vyhodit, tak se s ním asi může dělat cokoliv dle potřeby. Ostatně dělají se i úpravy nátahu. Bůh není, vše je dovoleno.

Odesláno

Existují i úpravy s přidáním incabloku. Pokusím se nějakou referenci najít. Na starých amerických strojcích to někdo zkoušel. No je to otázka ohledně následné autentičnosti toho strojku a tak. Ale jak píše mechano, pokud by se měl vyhodit, tak se s ním asi může dělat cokoliv dle potřeby. Ostatně dělají se i úpravy nátahu. Bůh není, vše je dovoleno.

Jo, to by určitě šlo ale to by musel být hóódně šikovnej hodinář. :smile_anim:
Odesláno

Tak ještě jinak, nevím o případu, kdy by nějaký hodinář (ze všech nejmíň potom ukrajinskej) vyměnil setrvační hřídel u takových hodinek za jinou, inkablokovou, a nevím o případu, že by někdo sehnal a instaloval do takových hodinek inkabloky. Ale kolega říká, že má pocit, že ano, a to respektuji.

Odesláno

Proč by nedaly. Na aukru jsou každou chvíli k vidění staré předělávky kapesních hodinek, kde je pouzdro úplně ošoupané dlouholetým nošením.

Smrtelný většinou bývá pád takových hodinek na zem, kdy skoro pokaždé prdne hřídelka setrvačky (kterou dnes už vymění málokdo). Normální běžné nošení je úplně v pohodě.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...