NIGHTinGALE Odesláno 18. října 2010 Nahlásit Odesláno 18. října 2010 Hodlá někdo s hodinkama se stoletým strojkem hrát fotbal? Nebo s nima jezdit na kole? Tak na co teda potřebuje incabloc? Fotbal asi ne, ale co třeba D1? Ta je hrbatá jak stará děvka, kolikrát se bojím i o hodinky novodobý, ty otřesy jsou fakt děs. Nebo tento typ otřesů nevadí?
Milis Odesláno 18. října 2010 Nahlásit Odesláno 18. října 2010 Fotbal asi ne, ale co třeba D1? Ta je hrbatá jak stará děvka, kolikrát se bojím i o hodinky novodobý, ty otřesy jsou fakt děs. Nebo tento typ otřesů nevadí? Za to může bejt pěkně mastná pokuta.
cigi Odesláno 18. října 2010 Nahlásit Odesláno 18. října 2010 (upraveno) Karlos - "původnost strojku" je bohužel podle vás, hodinářů vůbec nekonečně elastický pojem - vyměníte v klídku cokoli za kdovíco odkudkoli, kde je to levné, říkáte tomu ND, to původnost neohrozí, vyryjete, vyřežete - strojek pořád původní, ale incabloc původnost zničí ?? Jako laický sběratel s tím mám notorické problémy dknespl - karlos má pravdu, že s takovými hodinkami je nutno odpovídajícím způsobem zacházet - tedy je pravděpodobně vůbec nenosit na zápěstí. Tedy rozhodně ne na D1 v nightiho autě :D Co ale s takovým nádherným strojkem dělat jiného ?? Stolní hodiny nebo kapsáče? Upraveno 18. října 2010 uživatelem cigi
dknespl Odesláno 18. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 18. října 2010 Stolní hodiny nebo kapsáče? Stolní hodiny taky dobrá volba, I to jde občas udělat vkusně. Kapsáče mne vůbec nenapadly. Asi taky možnost, že jsem na to nepřišel sám :-))
Karlos Odesláno 18. října 2010 Nahlásit Odesláno 18. října 2010 Fotbal asi ne, ale co třeba D1? Ta je hrbatá jak stará děvka, kolikrát se bojím i o hodinky novodobý, ty otřesy jsou fakt děs. Nebo tento typ otřesů nevadí? No, sice nejsem hodinář, ale rozlišoval bych otřesy a nárazy. Otřesy třeba při řízení v autě můžou mít vliv na přesnost. Ale že by hodinky nějak poškodily, to si nemyslím. Kapesní hodinky zase až tak choulostivý nejsou, vždyť se nosily v kapse, i tam nějaký otřesy jsou. Musely něco vydržet a jak jsem psal, občas jsou k vidění předělávky s ošoupaným pouzdrem, takže léta a léta nošení na ruce. Fatální bývá pád na zem, kdy praskají tenoučký čepy hřídele setrvačky. Opravit se dá vše.
Karlos Odesláno 18. října 2010 Nahlásit Odesláno 18. října 2010 Karlos - "původnost strojku" je bohužel podle vás, hodinářů vůbec nekonečně elastický pojem - vyměníte v klídku cokoli za kdovíco odkudkoli, kde je to levné, říkáte tomu ND, to původnost neohrozí, vyryjete, vyřežete - strojek pořád původní, ale incabloc původnost zničí ?? Jako laický sběratel s tím mám notorické problémy Co ale s takovým nádherným strojkem dělat jiného ?? Stolní hodiny nebo kapsáče? Nejsem hodinář, jsem laický obdivovatel a uživatel. A s původností mám problémy taky. Obzvlášť pokud jde o něco starodávnýho a cennýho. Já třeba bych neměl to srdce nechat jakkoliv upravit a pozměnit nějaký dobrý kapesní strojek. Ale každý ať si se svým strojkem dělá, co jen libo.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se