Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, rád bych se poradil s výběrem hodinek. Mám v hledáčku pilotky dle vzoru původního zadání B-Uhren. Bohužel se mi nedaří najít přesně to co bych si představoval. Nejvíce se asi blíží Archimede Pilot XLA (http://www.archimede-uhren.de/EN/Pilot-XL-A.htm). Na nich mi ovšem tak trochu vadí použitý strojek ETA 2824-2 a možná by se mi líbila i datumovka, ale na ní nijak netrvám. Velikost strojku v porovnání s velikostí pouzdra není úplně to co bych si představoval... Určitě bych chtěl průměr hodinek 42 až 45 mm a centrální vteřinovku. V podstatě pokud by v těchto hodinkách byl jiný strojek, tak by byly ideální. Možná snad ještě ta datumovka.

Tuší někdo alternativu co nejvíce podobnou těmto hodinkám s jiným (velkým) strojkem?

Díky

Odesláno (upraveno)

Ahoj, vítej na fóru.

Zeptám se, proč ti vadí 2824? Je to spolehlivý, prověřený strojek, který se dává do ohromné spousty hodinek.

Jde o to, že v cenové hladině jako jsou např. právě Archimede, se s jiným potkáš těžko, v levnějších bude třeba Miyota, alternativa s ručním nátahem je v této kategorii Unitas, ale tam je většinou mimostředná vteřinovka. Takže vlastně nevím, jestli ti poradím :unsure:

Podívej se pro inspiraci na produkci značek Laco, Stowa, Aristo, Steinhart, tam najdeš dost pilotek za rozumný peníz, ale s tím strojkem, nevím, nevím :)

Upraveno uživatelem Chorche
Odesláno

dají se sehnat, steinharty, tourby a další s centrální vteřinovkou a manuálním nátahem, nejčastěji Unitas. Připrav si min. 1000 éček a dávku štěstí a někde na ně možná kápneš. Jinak eta 2824, mimostředný unitas nebo chronomag limitka eta 2801,, nebo archimede se strojkem junghans, taky limitka

Odesláno

Nazdar Paulio,

to je dost, ze jsi se odhodlal k prvnimu prispevku :-)

ETA2824-2 je uplne v pohode. Mechanicky automat s paradni pravidelnosti chodu. Jestli Ti vadi velikost, tak ber Archimedy bez pruhledneho dynka. I kdyz ono to okenko ma neco do sebe. Videl jsi moje 42mm, kde je pomer skla a oceli na dynku akorat. Ani podle obrazku 45mm to vubec nevypada zle, spise naopak.

Stale plati heslo ze: NA VELIKOSTI NEZALEZI :-)

Odesláno

Hlavne jde o to, ze ty Tourby jsou s rucnim natahem. Zadne pilotky podle puvodni specifikace nebyly v automatu. Myslim, ze to k nim nepatri. Stejne jako nepatri rucni natah na moderni potapky, nebo quartz do zlatych Girard-Perregaux. Taky chci casem koupit pilotky ale rucni natah je pro me osobne kategoricky imperativ.

Odesláno

Hlavne jde o to, ze ty Tourby jsou s rucnim natahem. Zadne pilotky podle puvodni specifikace nebyly v automatu. Myslim, ze to k nim nepatri. Stejne jako nepatri rucni natah na moderni potapky, nebo quartz do zlatych Girard-Perregaux. Taky chci casem koupit pilotky ale rucni natah je pro me osobne kategoricky imperativ.

Celkem souhlas, jen tyhle GP se mi vždycky docela líbily ;)

Posted Image

Sorry for OT

Odesláno

Ahoj Paulio,

naprosto souhlasím s Hasňou-specifikoval to dokonale.

Za sebe ještě dodám již mnohokrát omleté klišé a sice,že je trošku blbé mít v 45mm pilotkách 2824ku,která je sice cenově dostupná a spolehlivá,ale měří nějakých 25,2mm.

Tuplem,když jsou běžně k dispozici pilotky s Unitasem...

Hodně štěstí při výběru.

Odesláno

Díky všem za návrhy. Prošel jsem si co jste mi tu navrhovali, ale nějak jsem si nevybral... Takže to vypadá, že zůstanu u těch Archimede Pilot XLA. Otázka teď asi zní, jestli s průhledným dýnkem nebo ne. Jinak proti ETA 2824-2 nic nemám. Jen mám zkrátka radši, když velikost pouzdra a strojku tak nějak koresponduje.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...