bandicoot Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2010 Jen dotaz, nikoliv rýpání:Proč se design ubírá minimalistickým směrem? Tedy pro mě coby laika směrem, kdy není poznat cit a řemeslná zručnost, protože tam není žádný detail... jen jednobarevné kolo, 3 ručky a zezadu plastový baterkový modul.Proč tam není nic alespoň s číslama, kde už je složitější vymyslet font, barvu... Mě tyhle designový trendy přijdou (a není to jen tady ale tak nějak obecně), že se dělá jednoduchý "ikea" design, protože je to triviální na vymyšlení, levný na výrobu a není na tom co pos*at. 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2010 (upraveno) Accutron: A kdy budete vystavovat v basileji? edit off topic: A vubec jste velmi progresivni firma, tam kde vsichni pouzivaji slovo winder, si Elton definuje vlastni termin mover ... zajimave ... mozna ze se mover pouziva mezi fanousky designu ... http://www.prim.cz/zajimavosti.php Upraveno 13. října 2010 uživatelem utrejch Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2010 (upraveno) Trochu konstruktivní kritiky: Na těch prvních průhledných hodinách by to chtělo nahradit bílí čtvercové boxy přinejmenším kulatými, takhle je to jako pěst na oko. To samé u těch zelených, které jinak vypadají docela k světu. Také by to chtělo zapracovat na ručičkách, aby byly nabarvené z obou stran, nejen z přední. Ty modely s metalickými ciferníky vypadají zajímavě, ale chce to doladit ručičky. A kde je vlastně logo PRIM? Jinak souhlas s bandicootem, možná větší složitost by byla lepší. A pro srovnání jedny nástěnné hodiny by IKEA of Sweden Všimněte si kulatého boxu na kvarcový strojek - možná je to jen barevný kruh, ale i tak to vypadá hezky, že kulaté hodiny neruší nějaký čtvercový prvek. Tvrzené sklo.Šířka: 28 cmHloubka: 4 cmVýška: 28 cmCena Kč 199 Upraveno 13. října 2010 uživatelem Biges Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2010 Accutron: A kdy budete vystavovat v basileji? edit off topic: A vubec jste velmi progresivni firma, tam kde vsichni pouzivaji slovo winder, si Elton definuje vlastni termin mover ... zajimave ... mozna ze se mover pouziva mezi fanousky designu ... http://www.prim.cz/zajimavosti.php Kdy budeme vystavovat v Basileji netuším a navíc nejsem ani ten kdo by tom rozhodoval. Co se týká dotahovače hodinek, tak to je stejný jako diskuse, která tu proběhla minulý rok. Tehdy se probíralo jaký je správný název pro funkci zastavení sekundové ručky při seřizování času na hodinkách. Padaly zde různé názvy a skončilo to tak, že stejně si každý používá to co mu vyhovuje a na co je zvyklý. Takže, jestli někdo říká přístroji na dotahování hodinek winder, mover, natahovač, dotahovač a nevím jak ještě, tak já s tím nemám problém a nedělal bych z toho vědu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2010 Čert vem nástěnné hodiny, byly tam mnohem hezčí hodinky, z nich za pozornost stojí zvláště novodobý model Elegant s kalibrem 98. Vzhledem k návalu lidí a malé velikosti místnosti jsem to jen rychle cvaknul a nekontroloval :-/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2010 Zdar Mechano. Já samozřejmě vím, že v NTM zrušili expozici časoměrné techniky a velmi mne to mrzí. Já jsem ale napsal, že mají zájem z Oddělení průmyslového designu a to je trošku rozdíl. Co si budeme povídat. Současné quartzové hodiny s hodinařinou již prakticky nemají nic společného. Jen ten plastový strojek s výrobní cenou řádově v korunách. Zbytek tvoří futrál, který může vyrábět kdokoliv. Jo, jo, ten rozdíl je mi jasný, jen je mi nějak smutno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2010 Takže, jestli někdo říká přístroji na dotahování hodinek winder, mover, natahovač, dotahovač a nevím jak ještě, tak já s tím nemám problém a nedělal bych z toho vědu. No, a přitom to je a bude vždycky jen obyčejnej vrtič. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 15. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2010 (upraveno) Gratuluji, accutrone, v muzeu již za svého života ......... Ale seriozně - co by mělo oddělení dizajnu technické muzea sbírat jiného, že? Je to pochopitelně úspěch a opravdu gratuluji, ale je nutný to chápat v reálných souvislostech ( odhlédnuto třeba i na osobní vazby diazjnérů) v malým a nevyspělým českým prostředí(2 desetiletí tu dizajn neexistoval, předtím 2 desetiletí v totální krizi, jedno desetiletí nadějí a 2 desetiletí válečných poměrů). Na druhou stranu bigesovo velmi případné srovnání s designem Ikea je pro mě rozhodně pochvala a ne ledajaká !! Ikeu považuji za designově výrazně vepředu oproti kvalitě i konkurenci. Ceně Ikea nemůže konkurovat nikdo, natož prim. Já osobně se jistě rozhodnu pro nízkoseriové primky za 5000,- , než pro jedny z několika milionů ikea za 200, nástěnné hodiny nepotřebuju do každé místosti . Co je pro mě ovšem opravdu potěšující, je zájem spoluobčanů, který to podle zdejších informací vyvolalo - to je velmi nadějná zpráva, a to jednak pro prim, jednak i pro český design, že oba začínají mít publikum !! Taky je supr, že jsou to skutečné předměty, ne úlety, který jsem povětšinou viděl český design prezentovat doposud. Upraveno 15. října 2010 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se