Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pohar trpezlivosti pretiekol, tento rok som s mojou bankou zaznamenal len same negativne skusenosti a citim ze je cas na zmenu.

Klientom Unicreditbank (a jej predchodcov) som uz skoro 10 rokov ale co stvaraju tento rok je nehorazne. Najprv mi vyrobia nefunkcnu bankovu kartu a po naslednej reklamacii a vymene mi zauctuji poplatok za novu ako pri strate alebo odcudzeni. Uz 2 krat mi povrzali prevod ktory som robil do zahranicia co ma stalo peniaze za opravny poplatok a na moje reklamacie tiez zapadol prach.

Na ucte ktory mam u nich a ktory pouzivam len sporadicky mam neustale vlozenu dost vysoku sumu penazi a ta sa teraz presunie. Viete mi poradit banku a konkretny produkt? Alebo som len nasraty a potrebujem sa schladit?

Odesláno

netreba ti schladit sa, ja som bol dlhorocnym klientom este ked sa to polnobanka volalo :)

pohar trpezlivosti tiez pretiekol (poplatky, nedorucene vypisy sms...)

a kompletne som sa presunul do tatrabanky.

a som spoko, ked nieco neviem, tak maju vyborny hotline. A myslim ze aj dobre nastavene balicky.

Odesláno

Tiez hlasujem za TatraBanku, presunul som sa tam zo SLSP.

Nieje to dokonale, ale su celkom schopny reagovat aj na (dost) nestandardne poziadavky, a su celkom flexibilni.

Odesláno

Ak ti nejde o cenu ale o sluzby, tak Tatrabanka.

Ja tam mam uctov asi 8 :)

Akekolvek reklamacie s cimkolvek, co ma kedy u nich postretli boli vyriesne promptne k mojej spokojnosti (ci neopravnena transakcia v zahranici mojou kartou, alebo zle posielane vypisy z kreditky na zlu pobocku (a tie aj uctovane, nasledne poplatky za 10 mesiacov vratene) proste cokolvek). Jedine co sa mi nepodarilo je nepouzivat karta&citacka (mal som donedavna SecureID kartu, ale ta mi expirovala). To je fakt asi jedna vec s cim som sa musel stotoznit :) Aspon som si nakupil citacky do kazdej lokality kde sa pohybujem :)

Skor by to chcelo ale vediet, co ocakavas od takej banky ty... Pretoze na konkretne poziadavky moze byt lepsia/horsia ina banka.

Odesláno

Som spokojný s Volksbank. Zatiaľ ma nasierajú podstatne menej ako ostatné banky čo som za posledných 20 rokov vyskúšal

Odesláno

ach jo :) kolko ludi, tolko chuti. kazdy ma svojho favorita na dostihoch. vedeli by ste aspon namatkovo naznacit ktory produkt (osobny ucet, nie firemny) vyuzivate v danej banke popripade naznacit slabinu konkretneho produktu?

Odesláno

Slabina osobneho uctu v Tatrabanke - pripadne zlavy z poplatku za vedenie uctu (za vela penazi na ucte, za firemne ucty, za vela pohybov kartou a pod) sa ti vztahuju len na posledny otvoreny osobny ucet. A neda sa to zmenit. Takze ak mas viac ako jeden osobny ucet, nemozes si povedat, na ktory sa ti ma vztahovat zlava.

(ja viem ze to drviva vacsina klientov neriesi, ale napriklad ja si jeden z osobnych uctvo mozem nakladovat do ucta a akurat na potvoru sa mi zlavy vztahuju na ten)

Inac, co sa tyka sluzieb, ja som spokojny. A ked vravis ze u teba pojde o dost vysoku sumu na ucte, pravdepodobne ti bude prideleny aj osobny bankar a ti sa fakt snazia :)

A v neposlednom rade ma TB uz aj internetbanking aplikaciu pre iPhone, ktora je dost dobra (ked sa ti podari prihlasit :) )

Ako druhu v poradi by som si ja osobne vybral VUB.

Ako tretiu mBank (ale len na male sumy a specificke pripady (zalozny ucet a podobne)

Odesláno (upraveno)

Nebuem ti hovorit vyber si tu alebo tu banku, dam sem dve svoje skusenosti.

Slovenska sporitelna - vsetko im trva neskutocne dlho - aj na pobockach - odisiel som potom ako im zrusenie mojej detskej vkladnej knizky na ktorej som mal asi 600 Sk /z coho si stiahli 100 alebo 150 Sk za zrusenie knizky/ trvalo asi hodinu, a riesili to dve pracovnicky.

Zakotvil som v Tatrabanke - na pobocke cakam max. 15min, veci mam vybavene najviac za 20min. Zalozenie bezneho uctu trvalo asi 15min. Mam tam tri ucty a vsetko je ok, a daju ti pocitit ze ich zaujimas, aj ked prides do banky vlozit 10 eur.

Edit:

A je to tu - 200 prispevok :P

Upraveno uživatelem pato31681
Odesláno (upraveno)

A co FIO? Vedení zdarma, převody v rámci celé měnové unie zdarma (jen pro účty založené na Slovensku), karta zdarma (jen z nějakého mě nepochopitelného důvodu zpoplatňují platbu kartou pro majitele slovenských účtů) a hlavně máš "dvojité" číslo účtu. S kódem 2010 je to "FIO Banka, Praha" a s kódem 8330 je to Fio banka, a. s., pobočka zahraničnej banky, BRATISLAVA. Super, pokud hodláš obchodovat s Čechy - oni ti pošlou peníze na tvůj český účet a ty je dostaneš na slovenský (konverze z CZK do EUR a obráceně probíhá dle kurzovního lístku ČSOB) a obráceně - když pošleš peníze do Čech, tak příjemce nebude platit poplatek za příchozí zahraniční platbu.

Výhodou FIO je, že za stejných podmínek vede jak osobní, tak podnikatelské účty (žádné "dojení" podnikatelů, jak mají ve zvyku ostatní banky).

Další dobrou volbou je Privatbanka, jejich internetové konto je včetně základních služeb rovněž zdarma.

Na Slovensku působí i mBank, ale snad mají trochu jiný ceník, než česká část, tak nevím, jak moc se vyplatí.

No a pak se těším na ZUNO, co předvede :D

Na zahraniční převody máš nejlepší devizové společnosti. Já mám smlouvu s Devizy.cz a REOL, obě by měly mít sídlo i na Slovensku. Na Slovensku (stejně jako v ČR) působí ještě Akcenta. Kurzy lepší než u bank a obvykle i nižší poplatek (záleží na tom kam, třeba REOL si účtuje 100 Kč kamkoliv, třeba i do USA a podobně).

O zahraničních platbách jsem psal třeba zdej (je to sice zaměřeno na české prostředí, ale hodně z toho se dá vztáhnout i na slovenské - i když vy máte výhodu v levných europlatbách):

http://www.mesec.cz/clanky/jak-prijmout-platbu-ze-zahranici/

http://www.mesec.cz/clanky/jakymi-zpusoby-platit-do-zahranici/

Upraveno uživatelem Patrik

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...