lub Odesláno 26. října 2010 Nahlásit Odesláno 26. října 2010 osobne si myslim, ze led pouziva u lacinejsich modelu nebo u modelu s rucickama,kde Casio asi nema tak promakany system osvetleni jako Timex. O nastupci bych urcite nemluvil. Podle meho nazoru teda ne. Ono na tak malem prostoru nejde rovnomerne osvetleni vyresit asi jinak nez iluminatorem. Spotrebu ani netusim.. Ty SGW300 ukazuji tlak.tendenci i v beznem rezimu nebo se do toho modu musi prepnout? 1.jenže dřív používal illumin. i u levných digi, vč. ana-digi. 2.to právě ne - v modu času tam běhaj čárky jako vteřiny...
ggrand Odesláno 26. října 2010 Nahlásit Odesláno 26. října 2010 Moje uvaha je asi takovato: driv bylo podsviceni zarovickou, jelikoz to asi dost zralo a vysledek nic moc, tak se zacal delat iluminator,ktery je ale drahsi(o spotrebe tezko rict), tudiz u starsich kousku ci lowendech se pouzivala zarovicka. Diky rozvoji LED technologii se tyto objevuji v hodinkach. Vytlacuji klasicke zarovicky(diky vyssi ucinnost), ktere se drzi uz jenom u modelu, ktere maji vypadat stare a k tomu feelingu patri i zarovkove osvetleni. Ale zkratka u lepsich modelu bude iluminator,prece jenom to lip vypada.Ted kdyz se divam na nabidku Casia, tak spousta hodinek s 10-letou baterkou ma LEDky,coz by napovidalo neco o spotrebe, ale videl jsem uz i 10-lete modely i s iluminatorem. No a co si budem rikat, diky mensi spotrebe je mozne zrovnomernit osvetleni vetsim poctem LEDek a porad to bude asi lacinejsi nez iluminator a lidem,co si kupuji lacijsi modely to asi bude stacit, tak proc si nesnizit vyrobni naklady, ze?
Gilius Odesláno 26. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 26. října 2010 :blush02: :blush02: ehm...tak jsem to.....ehm...no....nevydržel(znáte to,potřeba si napravit chuť po těch leteckejch Primkách a tak)......a...prostě....ehm...prostě...to....no .....jsem si je dnes koupil
ggrand Odesláno 26. října 2010 Nahlásit Odesláno 26. října 2010 Gilius: gratulace, čekám na dojmy. Viděl jsem je v černém a vypadaly podle mého podstatně lépe
Gilius Odesláno 26. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 26. října 2010 Až zítra(s fotkama).....mám je na plastu - TYTO EDIT - kua...musím si sehnat ten malinkej kompas,kterej se navléká na řemen(ale bez nápisu Suunto - nebudu je tím nápisem degradovat )
lub Odesláno 26. října 2010 Nahlásit Odesláno 26. října 2010 (upraveno) Až zítra(s fotkama).....mám je na plastu - TYTO no dobře, tak já do nich asi taky půjdu , do těch na "tahu". přecejen jsem chtěl něco levnýho na ničení, a tyhle mají aspoň pár fičur navíc. edit: mají jen plastové sklíčko, že? Upraveno 26. října 2010 uživatelem lub
Gilius Odesláno 26. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 26. října 2010 Kvalitní AB hodinky s WR 100,který se dobře odečítaj,na ruce perfektně seděj a nevypadají nijak blbě.....a i kdyby ty senzory nebyly nejpřesnější,pořád HRAVĚ strčej do kapsy senzory hodinek typu Dakota,LaCrosse a podobných. V ABC hodinkách je velká trojka Casio,Suunto a Highgear(Techtrail) + těsně v závěsu Tissot a Hamilton. Zbytek je takovej.......takovej jinej. JJ,vypadá to na plast,ale nějak nevidím možnost(nepočítám-li přímej úder o nějakou ostrou hranu) jak jej zničit.
vito Odesláno 26. října 2010 Nahlásit Odesláno 26. října 2010 (upraveno) Gilius: Protože už tě přeci jenom trochu znám, tak až se jich zase budeš chtít zbavit, dej vědět. Já totiž naprosto nutně potřebuji hodinky s barometrem Upraveno 26. října 2010 uživatelem vito
Don Odesláno 26. října 2010 Nahlásit Odesláno 26. října 2010 Až zítra(s fotkama) Pokud by byla nějaká malá recenze, budu moc vděčný. Také po nich pokukuji
Gilius Odesláno 27. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 27. října 2010 4 Vito - uvidíme Jinak se omlouvám,nestíhám Jen to půjde,napíšu pár postřehů a hodím pár fotek......
Don Odesláno 1. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2010 KLIK Díky za info a fotky. Sice ještě váhám, ale asi si je také koupím. Potápění neprovozuji, takže snad bude WR100 stačit. P.S.: Kdyby byl čas, zajímala by mě přesnost AB senzorů u těchto hodinek.
Návštěvník quartzik Odesláno 1. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2010 Pěkný. Mě se líbí tydle starý Casio všechny...
Don Odesláno 3. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2010 Tak je mám taky. První dojem fakt super, v reálu jsou daleko hezčí než na fotkách. Zatím velká spokojenost. Více v pátek, teď nemám moc času...
lub Odesláno 5. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 já taky pár prvních postřehů: - je to čína = ve vedlejším vlákně se řeší kvalita + čitelnost displeje pod různými úhly = na fotce je vidět, že géčka jsou na tom líp (ty jsou z thajska) + při normálním pohledu na zápěstí ale rozdíl není žádný + na druhou stranu je super velikost a tvar číslic - sklíčko a samozřejmě pouzdro je plast - plechový tah je totální chřestýš, ale ostatní digi mám s plastovým řemenem, tak jsem chtěl změnu - nejhorší bylo jeho zkracování, u plecháče jsou to vždycky takový sponky a jde to hrozně blbě + osvětlení ledkama v poho, akorát by tam místo oranžových mohli dávat bílý + v modu stopek (stejně tak u timeru) nahoře na displeji běží aktuální čas jsem zvědav na ty přidané funkce, o víkendu to vyzkouším někde v terénu. akorát by mě zajímalo - přece nejen tlak, ale i teplota má vliv na nadm. výšku - ale když je mám furt na zápěstí..tak jak je to s přesností výpočtu výšky... za necelých 1150,- (ebay: watches-bay) to jde, koukal jsem, že v koscomu je mají za dvojku. čitelnost ve srovnání s géčkama velikost s monstrama jsou příjemně velký
Don Odesláno 6. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2010 Takže konečně jsem něco sepsal...(snad se to někomu bude hodit.) Hned na začátku říkám, že hodinky jsem dlouho vůbec nenosil, až poslední dobu jsem si chtěl něčím udělat radost a tak volba padla právě na nějaké digitálky, původně jsem chtěl jen nějaké obyčejné, ale nakonec jsem si řekl, proč tam ty funkce nemít. Jelikož nemám s čím srovnávat, bude to opravdu nezaujaté zhodnocení. Hodinky vypadají trochu "tech-retro", tedy jako by obyčejně. Ale právě to se mi na nich líbilo jako první. Display je dobře čitelný, i při zběžném mrknutí na ruku hned víte kolik je hodin, číslice jsou dostatečně velké. V časovém režimu běhají na grafické části šipky jako sekundy, vždy po 10. Vrchní část, kde se zobrazuje den a datum je klasika. Celkově je provedení "ala sport", ano, je to sice plast (včetně sklíčka), ale nemyslím si, že by tím hodinky vypadali jako nějaký "šunt". Jediné co plastové být nemuselo je spona řemínku, ale je celkem tvrdá, tak uvidíme. Také jsem uvítal, že hodiny se ukazují v každém módu. Standardní funkce zde popisovat nebudu, dá se to najít v pdfku na netu. Co asi všechny bude zajímat je teploměr, výškoměr/barometr. Výškoměr Prvotní kalibrace nutná. Na základě hodnot z GPS navigace jsem výšku nastavil a další dva dny sledoval, jestli se přesnost zhorší. Ano, byla zde výchylka max 10 metrů a to většinou do mínusu. Hodinky jsou schopny rozeznat změnu výšky až od 5 metrů. V podstatě stačí výšku kalibrovat cca jednou za 3-4 dny, pokud vám jde o přesnost Barometr Zde mě překvapilo, že i bez kalibrace udávají hodinky docela rozumné hodnoty, po kalibraci se přesnost ještě zvýšila. Oproti výšce, která se na základě tlaku přepočítává, nepotřebuje zobrazení tlaku tak častou kalibraci. Teploměr Jak už se psalo jinde, tělesná teplota ovlivňuje hodinky nasazená na ruce, takže výsledná teplota je zde zatížena nepřesností, ta je různá, ve vnitřku budovy kde je teplota cca 22°C hodinky ukazovali i 29°C. Venku, pokud je senzor na boku volně ochlazován je nepřesnost cca. 4°C. Pokud necháme hodinky volně ležet cca 20-30 minut, hodnoty už jsou celkem přijatelné, jak ukazuje fotka níže, docela i přesné. I teploměr lze kalibrovat, ale větší smysl, to má, když jste v nějakém prostředí delší dobu, aby se hodinky alespoň nějak vzpamatovali. Závěr: Za docela málo, dostanete hodně. Nevím, jak moc se přesnost senzorů liší třeba od řady ProTrek, nebo jiných, ale u těchto hodinek jsou poměrně přesné, nejsou to sice laboratorní hodnoty, ale dá se jim věřit ...a ještě nějaké fotky:
Woodie Odesláno 9. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2010 za necelých 1150,- (ebay: watches-bay) to jde, koukal jsem, že v koscomu je mají za dvojku. Chtel bych se zeptat na toho prodejce watches-bay od ktereho jsi je kupoval - nebyl z jejich strany problem ohledne poslani zasilky do CR? V minulosti to byl na e-bayi muj oblibeny prodejce hodinek od ktereho jsem casto nakupoval, nedavno se ale na vsech jejich hodinkovych aukcich objevila Ceska Republika v seznamu zemi do kterych uz zasilky neposilaji... z toho duvodu me celkem prekvapuje ze se ti u nich neco podarilo nakoupit(?) Nebo zijes nekde jinde, mimo CR?
DavidC3 Odesláno 10. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2010 Mám je od soboty. Na sport pěkné hodinky za dobrou cenu... ! Vypadají trochu jako PRW :-)
ggrand Odesláno 10. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2010 Woodie: chce se to zeptat primo toho prodejce osobni zpravou. Napr. na Seika jsem nemohl ani prihodit. Prodejce mi pak napsal, ze Seiko a Ebay maji nejaky pakt, ze nedovoli poslat veci do Evropy. Ale ten prodejce posila. Takze pro prihozeni jsem si musel zmenit adresu v profilu a uz slo prihodit. Pri placeni jsem potom vybral mou skutecnou evropskou adresu.
lub Odesláno 10. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2010 (upraveno) Chtel bych se zeptat na toho prodejce watches-bay .. prodejce watches-bay-au. = australská odnož, kde posílají worldwide, poštovné v ceně. "platil" jsem v austr. dolarech. jinak je to ale ten samý watches-bay. edit: velká spokojenost s prodejcem, poslal odkaz na sledování zásilky a navíc to tu ze singapuru bylo asi za týden, což je rekord. Upraveno 10. listopadu 2010 uživatelem lub
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se